Magic the Gathering
Magic the Gathering2906 medlemmer 0 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1871 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Deckanalyse [Modern]
Danish Brewery – Nu med extra Blood moon

”At brewe er at leve” –Alexander 'Nobody' Buchberg. I Modern er alt muligt, så hvorfor ikke gå efter at få lavet decks, som folk aldrig har set før? Danish brewery er stedet hvor Alexander brewer med de skøreste ideer og fedeste koncepter for at vinde over sine modstandere til FNM!

af NobodyWins
17:52, 26/7 -14
läst 3214 ggr.
Udskriv artikel
2 Kommentarer

Da jeg i Zendikar begyndte at lege med ramp, havde jeg aldrig nogensinde forestillet mig, at det hele skulle ende ud i et kompetitivt deck. Jeg havde et mål! At lave så meget mana jeg kunne og smide så store monstre som muligt - enhver Timmy’s drøm! Fastforward nogle år til Wizards of the Coast announcer the Modern format, Wizards chokerer med at smide Extended på pension som Pro Tour format og erstatter det med Modern, hvor alle kan lege med og brewe alt, hvad deres hjerter begærer!

Nu går vi endnu et par år frem, jeg havde i min lyst til at spille Modern opdaget at mit gamle ramp deck kun havde to kort, der ikke var Modern legalt og disse blev hurtigt byttet ud, nu ned i den lokale Dragonslair og kaste med pap! Et par timer senere forlod jeg butikken et par boosters rigere, med min første 3-0 til en FNM, completely undefeated… Et monster var født!

Nu er over et år gået, mange flere FNM’er er spillet og endnu mere testing fuldført og monstret har udviklet sig fra en grøn Hulk til en nuanceret dræbermaskine.

Monster Moon

Modern / Turneringsspil

Af: NobodyWins
14:07, 21/7 -14

NobodyWins kommentarer:
Ramp dækket til modern, decket straffer grådighed hårdt og klare sig farvorabelt imod næsten alle "fair" decks
Kategori: Turneringsspil
Format: ModernStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
2697,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek] 163976[/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Før jeg kommer med en gennemgang af decket vil jeg dog lige afdække hvad jeg mener, er en af de største svagheder for mange Modern spillere(og decks)

Grådighed! Vi er som Modern spillere blevet forkælet med næsten perfekte manabaser og alle de spells og creatures vi allerhelst vil slå vores modstandere ihjel med, dette kommer dog med en meget stor downside. Det der rammer flest hårdest er, at vi er blevet vant til at en manabase med så få basics som muligt er en helt klar mulighed, ”hvis jeg nu bare lige har en eller to basics så man har targets hvis man bliver ramt af Path to Exile så skal det jo nok gå”. Dette gør at kort der straffer grådige mana baser er fuldt ud mulige at have i maindeck i langt de fleste tilfælde, og næsten altid er noget man skal have svar til i sideboard. Vi kører hurtige små creatures der er super effektive og som for det meste, ikke er værd at counter, og vi kan jo altid bruge vores removal til at fjerne deres blockers.

Med alt dette i tankerne udviklede jeg mit deck til at straffe de grådige og at trampe på de stolte, det er et monster med kun ét mål, at dræbe modstanderen før han ved hvad der ramte ham. Og nu når alt det her er sagt lad os kigge på decket.

Arbor Elf


 • Arbor Elf and friends Når man ønsker at kaste store dyr skal man også have manaen til at gøre det, tidligere kørte decket en hel suite af grønne ramp dyr, men de var alt for inkonsistente i late game og døde til sweepers så nu er der kun disse 8 tilbage, 4 almindelige mana rampere og så 4 der fungerer utroligt godt med…
 • Overgrowth + Utopia Sprawl det blev tydeligt at den bedre måde at vinde ramp krigen på næsten altid var, at gøre ens lande bedre. Der er meget få spillere der kører med måder at slå lande ihjel på og enchantments er ikke noget man ser meget maindeck hate imod, det er ikke sjældent at man kan ende ud med en 6-9 mana på tur 3, hvis man bare har én af disse og en Arbor Elf. Hvis jeg kunne køre flere ville jeg nok gøre dette i stedet for de sidste 4 ramp elvere. Utopia Sprawl hjælper også med at fikse rød mana.
 • Garruk Wildspeaker er den sidste del af rampet i decket, at untappe lande er hvad det her deck helst vil og der findes mange matchups som kan blive vundet på ryggen af hans beasts, hvilket ikke er noget der skal undervurderes.
 • Manabasen ligner ikke noget som man ser andre steder, hvor det hele er bygget til greed og dør pga. kort som Blood Moon derfor spiller decket ekstra mange basics, de fire Stomping Ground er mere end nok til at spille Blood Moon og at de bliver til Mountains når Blood Moon lander på bordet er irrelevant. Der er en enkelt Kessig Wolf Run for utility i spil, hvor man ikke får en Blood Moon i spil.
 • Blood Moon nu bliver det interessant! Der har i et godt stykke tid kørt et blåt deck rundt der køre på Blood Moon og på at straffe de grådige manabaser, jeg tog ved lære af dette og smed selv 4 i main. Dette viste sig at være en god ide, da decket begyndte at tæske decks der tidligere havde været et problem, og med alt deckets 1 mana ramp er det ikke svært at smide den på bordet på tur to, før folk kan nå at få counterspells og andet klar til at håndtere den.
 • Chalice of the Void ikke et kort man regner med at se fra et elver/beatdown deck, men den sneg sig ind, da det blev klart, at der ikke ville være nogle 2 drops i hele decket, og hvis der er noget Modern spillere elsker så er det deres 2 drops, med et format fyldt med Remand, Dark Confidant og Tarmogoyf er det ikke svært at se hvor stærkt det kan være at lukke dem helt ude af spillet allerede fra tur to(hvor det er muligt at ramme 4 mana ca 1/ 5 del af tiden) og selv fra tur 3 gør den arbejde, den kan selvfølgelig også smide for 0 imod ting som affinity og Living End og det er da også sket at den bliver spillet for 1 under de rigtige omstændigheder(som fx imod burn)
 • Bonfire of the Damned alt det forrige er selvfølgelig ikke noget værd hvis man bare dør til et hurtigt rush man ikke når at håndtere, og med så meget mana er Bonfire of the Damned det perfekte kort til at klare sagerne, og nogle gange kan et miracle for 10 være lige hvad der skal til for at dræbe en modstander.
 • Thrun, the Last Troll trolden startede originalt som en 2-of i sideboard men da jeg konkluderede, at jeg hev ham ind imod 80% af modstanderne fik han en flot plads i maindecket, han er utroligt svær at håndtere for control spillere og midrange kan også sjældent komme forbi ham, hexproof er jo en fair mechanic ;).
 • Terra Stomper, Primalcrux og Cloudthresher rygradden af decket, når folk dør, så er det ofte som følge af en af disse fyre, de er store, de er farlige, og de har alle deres egen helt specielle plads. Terra Stomper er super fordi den ignorerer Remand som ellers er et kort der sætter ramp utroligt langt tilbage, desuden er en 8/8 for 6 utroligt farlig når den ofte kan lande allerede på tur 3. Primalcrux fylder nogenlunde den samme rolle, ofte en 12/12 eller større er den et levn fra da decket spillede Nykthos, Shrine to Nyx den har ikke evasion, den har ikke noget at overleve med, men nogen gange er det okay, når den slår modstanderen ihjel på et slag! Til sidst har decket Cloudthresher en kæmpe flash beater, der også har den bonus at dræbe alle faerie, spirit og delvere, når den lander på battlefield, jeg har sjældent set et så godt udtryk for dens kræfter, som når en spiller angriber med sin 5/6 Tarmogoyf hvorefter jeg flasher min 7/7’er ind og blocker hans bedste creature.
 • Craterhoof Behemoth dette monster har vundet mig flere spil end jeg nogen gange har lyst til at indrømme, sjældent særlig god alene, men med bare én eller to venner(måske fra Garruk Wildspeaker) så kan han slå folk ihjel ud af ingenting, hans power kombineret med at folk ofte shocker sig selv ned på omkring 15/16 liv betyder at han ikke skal have mange venner for at det bliver lethal.
 • Sideboard hele sideboardet er en samling af silver bullets, der har utrolige måder at blive udnyttet på imod et ton af forskellige decks, imod aggro decks er Obstinate Baloth en all-star og med en suite af forskellige artifact hate cards kan næsten alle decks håndteres i større eller mindre grad og som minimum sikre at modstanderen aldrig får et let spil


CloudthresherTerra Stomper

Alt dette går sammen i en stor pærevælling, og danner et monster af et deck som folk sjældent er forberedt på.

Der er som med alle deck nogle kort som bliver valgt fra, enten fordi de ikke har synergi i decket eller bare fordi de er for svære at få til at passe ind i mana kurve, nogle af disse i dette deck er følgende:

 • Genesis Wave decket laver meget mana, men det er ikke altid et dedikeret ramp deck og derfor når man sjældent den mængde mana der skal til for at gøre Genesis Wave rigtig god
 • Primeval Titan Den er stor, den er grum, og den gør ingenting… decket har ikke rigtig brug for landene og store vanilla beaters har vi nok af, hvis det nogensinde bliver værd at tage Blood Moon ud af decket vil den måske komme på tale, da den kan finde utility lands, men indtil da må den lege med sig selv.
 • Tarmogoyf Den grønne all-star! Spillede den lidt med 2 og senere 3 lånte kopier, men de føltes for små i næsten alle tilfælde. De skabte desuden det problem at decket så kørte two-drops, som gjorde Chalice of the Void lidt problematisk at spille på nogle tidspunkter, men hovedgrunden til at de er blevet udeladt er, at de ligesom modstanderes Tarmogoyf hurtigt bliver outclassed af de andre dyr i decket.


Der er selvfølgelig masser er andre mulige kort men disse tre er nok dem der bliver foreslået oftest, at jeg skal prøve, men indtil videre har de ikke imponeret.

Men hvorfor mener jeg lige at dette deck er så godt? Hele decket virker som en samling af mere eller mindre tilfældige kort, men det hele spiller så godt sammen og synergi er ikke til at komme udenom når man spiller. Der er næsten aldrig døde kort imod modstanderen, dette gør dog også at sideboarding kan være en ret hård challenge at komme igennem for hvad skal man fjerne for at få de kort man gerne vil have ind, på grund af dette ville jeg super gerne kunne ligge en facitliste ud over hvad der skal ind/ud i hvilke matchups, men sandheden er at det kommer så meget an på modstanderens specifikke deck at det næsten er umuligt at sige, hvad der er korrekt. Her er dog en kort liste og hvad jeg generelt boarder imod nogle af de normale modstandere jeg møder.

Affinity


Et matchup hvor Cloudthresher virkelig skinner, at smadre modstandernes lande efter de aktivere dem for at smide counter på dem er ikke sjældent og det føles lige godt hver gang

Jund


Trinisphere
I langt de fleste tilfælde vil decket være godt stillet imod Jund, vi har bedre creatures end dem, deres removal er irrelevant(look at you lightning bolt og abrupt decay kan ikke ramme størtedelen af vores kort, desuden skal de have et svar til Blood Moon, ellers har de tabt på stedet da de sjældent kører mere end to basics.

Pod


Nok et af de hårdere matchups, her handler det om at stoppe deres svar til dit hate og imens de prøver at komme ud af dine kløer, så skal man knuse dem.

ControlDet her matchup er sindssygt godt pre-board da de ikke har mange svar til alle de gode threats, der ikke kan blive countered og post board er det stort set den same historie om igen bare med flere svar.

Battle report - Dragonslair Odense - Monster Moon Vs Kiki-Pod

For at illustrere et hvordan decket hænger sammen deler jeg nu lige en battle report fra nogle practice matches, jeg spillede imod kiki-pod.

Kiki-Jiki, Mirror Breaker
Spil 1: startede min modstander, tur 1 spillede pod decket en birds of paradise og i mit tur fulgte jeg med en arbor elf, tur to blev der lagt en birthing pod samt basic forest for turen.

Jeg fulgte med en forest og utopia sprawl sat på rød, jeg kaster nu en chalice of the void med x på 2 for at stoppe ham fra at smide noget af hans to drops som han så ville kunne lave til et 3 drop, jeg havde muligheden for en blood moon men valgte ikke at gøre det fordi han allerede havde et basic forest og en bird til at fixe hans mana så skaden ville være minimal i forhold til chalice.

Tur 3 gør min modstander ingenting, jeg smider en utopia sprawl mere på samme land som tidligere og nævner grøn, jeg tapper derefter landet og tapper det igen pga med arbor elf og smider en terra stomper I mit end step flasher min modstander en restoration angel ind, han viser en Kiki-Jiki, Mirror Breaker samt det sidste land han mangler og jeg scooper.

Sideboarding:
-2 Chalice of the Void, -1 Primalcrux, 1Craterhoof Behemoth
+1 Damping Matrix, +1/2 Torpor Orb +1Nature's Claim

Spil 2: Jeg starter og spiller forest arbor elf, og modstanderen svarer med grove of the burnwillows og noble hierarch.

I min tur to spiller jeg stomping ground untapped og spiller en utopia sprawl efterfulgt af en en blood moon modstanderen svarer med wall of roots og birds of paradise i hans tur.

på min 3 tur spiller jeg en llanowar elves og Thrun, the last troll samt landet for turen. Modstanderen spiller enbirthing pod og tager to for at aktivere den i samme tur for at lave wall of roots om til en deceiver exarch. Han untapper derefter sin pod og ofrer sin birds of paradise for at hente en Qasali Pridemage og giver turen videre. I min 4 tur spiller jeg land efterfulgt af Craterhoof behemoth og slår for lethal.

Sideboarding:
Ingen ændringer

Spil 3: Jeg holder en sketchy hånd med meget hate, men næsten uden action, Heldigvis viser det sig at modstanderen har holdt en ren ramp hånd, de første par ture går med at vi begge spiller lidt tilfældigt ramp, på tur 3 misser min modstander sit land drop, men spiller to birds mere ud(Nu oppe på 3).

I min tur 2 spiller jeg torpor orb ud. de næste par ture trækker vi begge lande og jeg udbygger mit board med en Thrun, the last troll og en elver og modstanderen med en restoration angel på tur 8 angriber han med englen og jeg flasher en cloudthresher ind og blocker hans engel. spillet afsluttes ved at jeg chainer to terra stomper og og slår for lethal over to ture


Wrap-up
Som det nok tydeligt fremgår af denne artikel er jeg blevet hovedkuls forelsket. Decket passer lige til min spil stil med store dudes og masser af svar, og hvis det ikke var nok så er det også det (næst)eneste deck hvor jeg har nået 15 mana tur 2, hvilket jo kan få en til at skælve helt i knæene ;).
Så skal du prøve noget nyt og sjovt til din næste Modern FNM? Så prøv MONSTER MOON!

Have fun and keep the brew up!


BELØNNET! Denne artikel blev belønnet med 50 kreditter . Tillykke NobodyWins! Vil du også skrive for DanskMagic og få chancen for at vinde kreditter? Upload din artikel her på sitet. Kan du ikke finde ud af det, så skriv til Kran

 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

NobodyWins

MEDLEM
Odense kommune
Det er naturligvis en meget uheldig typo, der skal stå tur 3 ;)

23:17:49, 27/7 -14
DuffyHimself1

MEDLEM
Lyngby-Tårbæk kommune
Hvordan kan du komme op på 15 mana i tur 2?
Jeg kan højst komme op på 5 med det deck.

16:17:44, 27/7 -14

FACEBOOK COMMENTS
  The Brothers' of War! Bliv fri for reklamen? Bliv Gullmedlem!