Magic the Gathering
Magic the Gathering2892 medlemmer 0 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1847 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Turnering
Lincon Höstlovet 2021
Via svenskamagic.com

Vi är äntligen tillbaka, känns det som just nu. Linköping Spelkonvent 2021 (Lincon) kommer gå av stapeln under Allahelgonahelgen 3-7 november.

Det kommer blir ett lite mindre, lite mer lättsamt Lincon än vad vi är vana vid. Covid 19 har gjort att vi väldigt gärna ser att ni föranmäler innan konventet, så vi kan planera och inte behöva neka någon pga platsbrist.

af partysmurphen
15:18, 22/10 -21
läst 3138 ggr.
Udskriv artikel
6 kommentarer

Linköping Spelkonvent 2021

Det blev inget Lincon vid Kristi Himmelsfärdshelgen i år. Men det blir ett allhelgonahelgen 3-7 november istället! Här kommer information om årets Lincon som smygöppnar redan på onsdagen höstlovsveckan.


Eftersom det är ett mindre Lincon än vanligt och BSK är samtidigt så kommer fokus ligga på casual magic. Inga mästerskap att vinna, inga kval till vad man nu kan kvala till nuförtiden. Bara göttig och trivsam pappersmagi med lite småturneringar.

Vi kommer ha ett eventrum med turneringar och drafter, lite som Magicytan på vanliga Lincon. Och vi kommer ha ett casualrum med nybörjarfokus, precis som vanligt det med.

Vi ser fram emot ett toppenkonvent om än i något mindre skala än vanligt. För att vi ska kunna planera ordentligt och göra allt coronasäkert, så uppskattar vi om så många som möjligt föranmäler sig. Det gör inget om du inte vet exakt vad du ska spela, men vi behöver ha koll på den ungefärliga uppslutningen. För om det dyker upp för många fler än vi planerat för, så kommer vi bli tvungna att neka till deltagande av hänsyn till Covid 19.

Det är just nu inget krav på coronapass (ett bevis på att du är vaccinerad eller har haft Covid 19) men vi uppskattar om alla som kan vaccinera sig, faktiskt gör det med hänsyn till era medmänniskor.


Var/När/Hur?
Linköpings Spelkonvent äger rum på Katedralskolan i Linköpingden 3-7 november (karta). Vi är alltså i en för Lincon ny lokal, vilket rimligtvis beror på att campus lokaler inte är tillgängliga. Den ligger på gångavstånd från centralstation och centrum.


Covid 19
Sverige ska som nämnts öppnas upp, men vi vet givetvis inte hur situationen kommer vara i november. Vi kommer alltid följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. Det gör att vi just nu rekommenderar alla som inte vaccinerat sig att man faktiskt gör det. Vi kan också hamna i ett läge där det blir obligatoriskt med vaccionationspass eller något liknande.

Vi kommer utöka utrymmet mellan spelare på konventet och även torka rent ytor regelbundet. Vi förutsätter att alla sköter om sin personliga hygien. Du får inte komma till konventet med någon form av symptom som kan vara Covid 19 och kommer bli avvisad om det händer. Eventuella förbetalningar som gjorts kommer du givetvis att få tillbaka.

Vi kommer undvika kontanthantering så gott det går och rekommenderar att alla som inte har Swish, skaffar sig det. Har du inte swish, så kommer vi acceptera kontanter, för vi tar inte kort.

Var rädd om dig själv och dina medmänniskor!


BSK 2021
Förutom Lincon så kommer vi även finnas på plats på BSK som går av stapeln samma helg. Mer om detta event kan du läsa i den artikel som Discus gjort.


Inträden och Kostnad
Priset för inträden på Lincon står listat på lincons hemsida. Ordinarie pris är 450 kr, ungdom och student betalar 350kr. Det är alltså något man måste betala för att få spela magic på plats. Utöver detta tillkommer sedan avgifter för att delta i turneringar.


Det går bra att föranmäla sig till turneringarna fram till onsdagen (3/11) för att vara garanterad en plats!


Föranmäl dig och gör det bekvämt för dig!
Covid 19 gör att vi måste hålla avstånd och vi behöver därför ha god kontroll på hur många som tänker delta i våra turneringar. Om du föranmäler dig sparar du även tid för oss på plats. Det som kommer krävas av dig är ett mail där du lämnar all nödvändig information och sedan betalar du in totalsumman till vårt konto.

Om du vet att du kommer att åka till Linköping men inte har någon som helst aning om vad du ska spela, så är det bra om vi får veta detta också. För vi behöver ha kontroll på deltagandet. Tryck på spoilern för mer detaljerad information.

Spoiler:


Ni kommer bli tvungna att lämna all info som vi behöver, men ni behöver bara göra det via ett mail till lincon@svenskamagic.com. Sedan betalar ni in totalsumman till vårt Bankgiro: 164-8518 eller Swish: 123 071 26 87). Märk insättningen med ditt SvM-alias!. (Om du betalar för flera, märk fortfarande insättningen med enbart ditt SvM-alias. Skriv i mailet vilka det handlar om)

Så vad är det för information som behövs frågar ni er? Det ni behöver ange är era person- och kontaktuppgifter. Om ni har korrekta uppgifter på SvM räcker det med att ange SvM-alias, så kan vi hämta uppgifterna här på hemsidan.
 • Namn
 • Epost
 • Mobil


Sedan går vi över till det vi i föreningen behöver
 • SvM-alias


Utöver det så kommer givetvis vad ni önskar betala för:
 • Inträde Lincon
 • Sovplats (om så önskas, kostar 50 kr per natt)
 • Medlemskap i en avdelning i vår förening (om ej klart innan)
 • Turneringsavgifter


För att vara övertydlig kommer jag nu att göra en ansökan nedan för en fiktiv medlem som känner att hen vill åka till Linköping och spela Magic.
Namn: Ander Andersson
SvM-alias: SvM-Bot
Epost: ander_andersson@gmail.se
Mobil: 073-9121212
Personnummer: 940101-0101
Adress, rad 1: Anders väg 12
Adress, rad 2: 12345 Stockholm
Inträde: 450kr
Sovplats: 3x50kr = 150kr
Standard 1: 50kr
Modern: 50kr
Medlemskap SvM Senior: 50kr
Summa: 750kr

Ander betalar därmed in 750kr till Bankgiro:164-8518 eller Swish: 123 071 26 87 och märker insättningen med SvMBot och mailar lincon@svenskamagic.com. (Hen ansöker givetvis om medlemskap i SvM Senior också)!

Nu förutsätter givetvis detta att allt går enligt plan och vi vill ju givetvis inte stjäla pengar från er ifall ni av någon anledning inte spelar turneringarna som planerat. Då får hen givetvis pengarna tillbaka för det eventet. Så bara för att ni betalat, så har ni inte låst er för deltagandet i turneringarna. Alltså, om ni inte kan delta i en turnering, får ni pengarna tillbaka.

Har ni special som exempelvis arbetare, fritt inträde osv så mailar ni om det så löser vi det innan ni betalar.

Så ett mail och en inbetalning, sedan är allt klart och du behöver bara dyka upp till starttiden på eventen! Vi kommer maila tillbaka och lägga upp info så att ni kan verifiera att ni är föranmälda också!
Schema Linköping Spelkonvent 2021

Schemat för Lincons eventrum finns att beskåda i grafisk form nedan. Observera att schemat är preliminärt och ändringar i schemat kan komma att ske. Missa inte att vi även har ett casualrum med bland annat EDH meetups och nybörjarturneringar.

Nu följer vi upp med schemat i text-format. Notera att tiderna och priser/avgifter kan komma att justeras lite smått.


Torsdag
För de som råkar vara på plats redan torsdag morgon har vi en standardturnering.

Efter kontorstid finns det även möjlighet att drafta vid 18.00. Vi kommer ha tillgång till en hel del av de senaste årens expansioner. Möjlighet till chaosdraft eller Commander Legends bör vi ha löst det med.

Spoiler:


STANDARD 1
Format: Standard med top 8
Registrering: 09-10
Start: 10
Kostnad: 50 kr | 100 kr (medlem | ej medlem)

DRAFT 1
Format: Draft, 8-mannapoddar. Efter önskemål.
Registrering: 17-18
Start: 18
Kostnad: 50kr + materialkostnad | 100 kr + materialkostnad (medlem | ej medlem)
Fredag
Ytterligare en vardag för de som inte har höstlov. Vi startar dagen med en draft enligt samma upplägg som torsdagen.

På kvällen, efter kontorstid så de som jobbar i trakten hinner dit, har vi en modernturnering. Ingen top 8 in på småtimmarna, utan vi har en extra runda istället.

Spoiler:


DRAFT 2
Format: Draft, 8-mannapoddar. Efter önskemål.
Registrering: 09-10
Start: 10
Kostnad: 50kr + materialkostnad | 100 kr + materialkostnad (medlem | ej medlem)

MODERN
Format: Modern (ingen top8 - extra runda istället)
Registrering: 17-18
Start: 18
Kostnad: 50 kr | 100 kr (medlem | ej medlem)Lördag
Lördagen räknar vi med lite mer uppslutning av framförallt mer långväga gäster som inte har höstlov i sin kalender.

Vi kommer ha en standardturnering med start på morgonen, en team sealed med start vid 15 som i nuläget ser ut att bli en götteblandning av de sex senaste standardexpansionerna till ett synnerligen förmånligt pris. Max 16 lag med tre personer i varje.

Dagen avrundas med en liten pauperturnering.

Spoiler:

STANDARD 2
Format: Standard, top 8
Registrering: 09-10
Start: 10 (
Kostnad: 50 kr | 100 kr (medlem | ej medlem)


TEAM SEALED
Format: Team sealed, 3-mannalag.
Registrering:14-15
Start: 15
Kostnad: 50kr + materialkostnad | 100 kr + materialkostnad (medlem | ej medlem)


PAUPER2
Format: Pauper, max 4 rundor
Registrering: 09-10
Start: 10 (
Kostnad: 50 kr | 100 kr (medlem | ej medlem)


I övrigt kommer vi erbjuda draft i alla dess former. Här kommer givetvis kunna draftas av det senaste setet (Innistrad: Midnight Hunt), men vi erbjuder även en massa annat göttigt, exempelvis Mystery Boosters: Convention Edition, Modern Horizons II, Commander Legends osv.


Söndag
På söndagen har vi inget särskilt inplanerat men vill man till exempel drafta på förmiddagen går det säkert att lösa. Konventet stänger strax efter lunch.
Priser
Prispoolen beror på antalet deltagare i turneringen. Större delen av deltagaravgifterna går tillbaka i priser efter att vi gjort avdrag för produktkostnader. Vinstsumman fördelas sedan i runda lag enligt följande modell (om det är Top 8).

1: 30% av vinstsumman
2: 20% av vinstsumman
3-4: 13% av vinstsumman
5-8: 6% av vinstsumman

Om eventet inte har Top8 så kommer prisstrukturen följa ovanstående på ett ungefär men fördelningen av priser kommer att vara efter poäng (lika poäng = samma priser). Exakta summor/priser kommer annonseras på plats.

Vinster erhålls i form av motsvarande summa i boosters (30kr/booster, Innistrad: Midnight Hunt draftbooster). För modernturneringen ska vi som vi kan fixa fram Modern Horizons 2 boosters eller annat relevant.

Eventuellt, och i mån av tid, kan det kanske finnas en pärm med priskort man kan byta in mot istället om man inte vill ha boosters. Målsättningen är i så fall att pärmen ska innehålla godsaker som passar alla (Eternalspelare, Standardspelare, Commanderspelare osv). Om vi kommer ha en sådan pärm kommer det i så fall annonseras på plats.Drafter
Som ni kanske noterat så finns det drafter nämnda på två platser utan att vi nämner vad det finns möjlighet att drafta. Vi har förberett för att spela följande saker:

Dessa draftmöjligheter har vi förberett:
 • Påsdraft, 40kr (+produktkostnad)
 • Innistrad: Midnight Hunt, 150kr
 • Mystery Booster: Convention Edition, (kostnad kommer snart)
 • Modern Horizons, (kostnad kommer snart)
 • Modern Horizons II, (kostnad kommer snart)
 • Commander Legends, (kostnad kommer snart)
 • Adventures in the Forgotten Realms, 150kr
 • Strixhaven: School of Mages, 150kr
 • Kaldheim, 150kr
 • Zendikar Rising, 150kr
 • Ikoria: Lair of Behemoths, 150kr
 • Säkert något mer också!Casualspel
Vi har sedan ett antal år tillbaka ett casualrum på Lincon, där vi visar upp spelet för de som är nyfikna, har nybörjarturneringar samt casualspel. Så även i år. Det är vad vi kallar för "Casualrummet".

Schemat för casualrummet är dagligen torsdag till lördag

11:00 EDH Meetup
13:00 Casualturnering(*)
17:00 Trade Meetup
19:00 EDH Meetup

*: Detta är en turnering med nybörjarfokus. Endast lekar från SvMs demoverksamhet är tillåtna.
Man får förstås spela EDH, eller vad man vill, när som helst. Meetups är mer för att öka sannolikheten att intresserade är där samtidigt.


Cosplay
Det är alltid trivsamt när det dyker upp magic-karaktärer på konvent. Av den anledningen kommer vi belöna lite spontant om det dyker upp någon karaktär vi känner igen. Vad jag minns så har vi fått se Jace, Nissa och Avacyn vid tidigare tillfällen. Vem vill du vara?


Föreningsrabatt
Som medlem i någon av våra föreningar/avdelningar, Junior, Senior eller Linköping betalar du billigare deltagarpris i samtliga turneringar. Det är detta som avses med (medlem | ej medlem) i pris-specifikationen.


Funktionärer Sökes
Vi letar just nu efter funktionärer som vill hjälpa oss och beroende på vad du vill jobba med, och hur mycket du kan jobba utgår olika former av ersättning, såsom gratis inträde osv. Kontakta Partysmurphen om du är sugen på att hjälpa till.

Detta behöver vi hjälp med:
 • Domare
 • Demare
 • Text/Bild CoverageFAQ
Räcker det alltså med ett enda mail och en inbetalning för att ha allt klart för Lincon?
Ja, allt du föranmäler dig till behöver du bara dyka upp till starttiden. Inget köande eller väntande!

Måste man ha leklista med sig på turneringarna?
Ja, det är leklista på alla constructedturneringar. Det är för att många kort är i omlopp och dyker det upp en lek, vill vi finna dess ägare (händer i princip varje konvent).


Tokens och även vår senaste spelmatta
Föreningen har nu designat och skaffat fram lite nya tokens igen. Det handlar om en Angel, en Bird, en Elemental, en Goblin och en Zombie. Dessa kommer man kunna komma över på Lincon, men om man känner att man vill ha några av dem med en gång så finns de att köpa för 5kr/st i Kortpärmen!
Dessa tokens finns också representerade på vår senaste spelmatta som vi hoppas ska bli lika uppskattad som den förra.

Har ni några funderingar? Vänd er till Partysmurphen internt eller kommentera den här artikeln.

 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

schweinefett

MEDLEM
Uppsala
Is there a way to contact the sky guild shop before the vonvention? I wanted to get a few specific niche cards and would wanna check if they had them before I got to borås.

10:03:58, 27/10 -21
el_fisty

MEDLEM
Linköping
Jag tycker mig se en önskan om att man ska föranmäla sig men jag ser inte var detta ska ske? Jag kanske är blind :-P

Hittade, man måste visst trycka på spoiler! ;-)
Jaja, jag är lite seg ibland, men må så vara!

19:24:55, 26/10 -21
Opdateret: 08:17:04, 27/10 -21
partysmurphen

DOMMER L1
REDAKTøR
ÆRESMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
Linköping
TobiasHallberg skrev 15:06, 22/10 -21 Kan man betala draften senare när man vet vilken draft det kommer bli?

Jadå, sånt löser vi på plats.

18:43:26, 26/10 -21
Berzell

MEDLEM
Malmö
"Linköpings Spelkonvent äger rum på Katedralskolan i Linköpingden 3-7 november (karta). Vi är alltså i en för Lincon ny lokal"

Nja, det är en sanning med viss modifikation. Det första Lincon som Magic var en större del av, var faktiskt just på Katedralskolan, 1995.

08:13:14, 25/10 -21
TobiasHallberg

MEDLEM
Åsarp
Kan man betala draften senare när man vet vilken draft det kommer bli?

15:06:00, 22/10 -21
Frashannes

MEDLEM
Västerås
Peppen!

Tack för att ni arrangerar!

10:18:21, 2/10 -21
Opdateret: 14:59:44, 3/10 -21