Anmeldelse
Den Danske DM Krønike 10. del.

10 del af DM Krøniken

af Bartok
08:20, 21/5 -09
läst 4876 ggr.

2004

Året er 2004. Ringenes herre "To Tårne" rytter årets Oscaruddeling med 11 statuetter, Madrid bombes af Al-Qaeda og verden idømmes yderligere 4 år med George W. Bush.
























Dette år bestod mine samlede magicudfoldelser af 3 spil mod en af mine 7. klasses elever på en lejrskole. Weeeee.

Nye tider var på vej og Faraos magicmiljø blev domineret af dem der året før bare var de små drenge, men Lhurgoyferne var blevet større og gradvis bedre og bedre, så efter i et år at have ristet Faraos turneringer fra ende til anden, begyndte man også at anse dem som nogen af dem der virkelig kunne lege med.

Årets favoritliste bar præg af at københavnerne havde gode meritter fra DM (med undtagelse af 2001), så årets fantasy DM på Faraos.dk/magic gav følgende favoritliste:


1. Lars Dam
2. Jonas Cleemann
3. Rasmus Sibast
4. Allan B. Christensen
4. Asger Mow
6. Peter Myrvig
7. Palle Poulsen
8. Jakob Steinaa
9. Nis Berthelsen
10. David Jensen


Som i 2002 blev denne sæson domineret af et keyword, hvor det i 2002 og 2003 var "Madness", hed det i denne sæson "Affinity".
Lige som ved Urza's Saga forsøgte man sig denne gang med et artifact theme og lige så galt gik det denne gang. Decket startede ud i den kontrollerende ende, men blev i takt med Darksteel og Fifth Dawn mere og mere aggressiv.

Decket kunne i modsætning til Madness decket, bygges i flere forskellige builds.

Eksempler på deckets udvikling gives her.

Første eksempel er fra før Darksteel, hvor decket med kort some Override og Broodstar fik et meget tungt og kontrollerende præg.

Affinity 2004 (pre Darksteel)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
23:01, 10/5 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 58 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
1072,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]36171[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



Med Darksteel, fik decket et aggresivt boost pga. Arcbound Ravager og Skullclamp

Disse to sammen gjorde at decket kunne bygges aggresivt, uden at man derfor løb tør for kort.
Skullclampens tilblivelse er i øvrigt lidt morsom.

Rygtet siger, at den oprindeligt hed +2/+0 til equipped creature, men da den så var lidt for god, lavede man det om til +1/-1 i stedet. "weeeeeeeeeeeeeee" (lyden af en goblin spiller da trækker en clamp).

Affinity 2004 (post Darksteel)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
23:04, 10/5 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
745,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]36172[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



Kort før DM valgte man at banne Skullclampen da den var for domminerende, til gengæld, gav Fifth Dawn Cranial Plating og decket blev, op til DM, stadig anset for at være det stærkeste deck.

Affinity 2004 (post Skullclamp)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
23:15, 10/5 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 61 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
616,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]36174[/lek]
Køb decket! Proxy decket!







Af de andre tier1 decks i formatet var de fleste blandt top 8 listerne, men tech deck of the var var nok GW Slide, som belv spillet af 3 top 8, samt nummer 9 Asger Mow.


DM skulle igen holdes på Tårnby Gymnasium. For første gang, skulle man spille både limited og constructed begge dage, og dag 1 var derfor 3 runders Standard, efterfulgt af 3 runders draft.




Draften dette år var Mirrodin/Darksteel/Fifth Dawn boosterdraft



De første 6 runder blev overstået, blev overstået og folk fortrak sig til at se EM i fodbold.

Dag 2

Dag 2 stod på 3 runders draft, 3 runders standard, efterfulgt af top8 (bedste af 3).

Sidenote: Et godt råd til dette års DM, bliver at spillerne klemmer ballerne sammen. Fra Wizards side var der annonceret et program ala det i 2004, bare med bedste af 5 i top 8. Daniel siger dog at vi giver den lidt mere gas dag 1 og det vil jeg med min erfaring med bedste af 5 DMs klart mene er nødvendigt. i 2004 sluttede man eksempelvis først dag2 klokken 23:30, så go figure hvor den vil ende med kampe i bedste af 5.


Årets comebackrun var Rasmus Sibastes, da han efter 3-3 på dag1, går 6-0 på dag 2og kommer i top 8 alligevel.

Dette DMs swissrunder endte meget atypisk.

Det er typisk sådan, at når man til en stor turnering har et deck som virker stærkere end alle de andre, så vælger en masse at spille enten decket, eller noget som har en ok match mod det. Alligevel bliver konsekvensen næsten altid, at decket vil dominere top8 og ofte vinde.
2004 ville det dog anderledes.

Da de 12 runder var slut, var det ikke et eneste affinity deck i top 8, men i stedet 3 GW Slide, 1 Tooth and Nail, 2 Goblin varrianter, 1 Death Cloud og et Ponza.

Der blev linet an til kvartfinaler som følge:


1.Allan Mortensenvs.Rasmus Sibast









2.Peter Laiervs.Lars Dam











3.Dennis Andreasenvs.Søren Madsen










4.Tore Fiilvs.Søren Boll








Første Kvartfinale mellem Allan og Rasmus, var en af de lange. Begge spillede GW Slide og det er nok sådan cirka den sikre vej til en marathon dyst.

Kampen blev afgjort på en dommerkendelse, og da de to spillere ikke er helt enige om den var fair, bringer jeg her begge spilleres recap, først Allans:

"Kampen var dømt til at blive lang og første duel sad vi og udviklede lidt mana og der skete ikke så meget. Bæst forsøgte at beate lidt med en shaman og et witness, men generelt er det håbløst at prøve at vinde den mirror på via beat down. Efter en 35 minutter har jeg fået semi control med Slide witness og plow, men Bæst har også slide, witness og rampant growth hvilket næsten går lige op.... Totalt kedeligt der! Det ser dog bedre og bedre ud for mig og Krosan tusker giver mig en stor kortfordel i forhold til Bæsts drage.
Bæst angriber med to Witness og en shaman. Jeg blokker shaman og cycler Renewed faith for at slide witness ud inden DMG. Efter jeg har taget liv og trukket mit kort bliver der tvivl om om jeg har slidet Witness ud. Jeg mener jeg har og Bæst mener ikke jeg har. Hmm hvor er overdommeren? Han er væk. Der går en 15-20 minutter hvor vi så kan sidde og tale om Intent og om hvorvidt man skal anounce alle trickered abilitys og targets mm. Det er ret afgørende og det irritere mig en del at bæst prøver at vende en åbenlyst nederlag til sejr på den måde. Men fair nok det er da et forsøg værd. Jesper kommer endeligt tilbage og vi forklare hvert vores syn på hvordan situationen var og hvordan spillets gang har været ind til da. Hoveddommeren og borddommeren konforere i et minut og Jesper dømmer intent (som jeg også havde forudsagt.) Vi blev dog nu nød til at spille mere "Modo" agtigt hvilket bare fik spillet til at tage længere tid. Efter en 10 runder gave bæst op.

Andet spil var ved at gå tiden ud og jeg havde semi kontrol og kunne spille dobbelt plow under næste tur. Det gjorde at Bæst gav op. Tak for en god omend lidt lang kamp."


Så Rasmus' version:

"Øv. Endnu en random mirror, ikke lige hvad jeg havde lyst til i en kvartfinale, men der var jo ikke noget at gøre ved det.

Første spil får vi begge Slide og witness ud , men han har også plow så det ser ikke fantastisk ud for mig. Jeg har dog rampant Growth og eternal dragon, så jeg kan hele tiden trække et nyt kort. Jeg har nu 2 witness 1 slide og 1 shaman nede, han har 1 slide 1 witnees og 1 grøn og 1 hvid åben. Jeg ved at han har Faith på hånden. Jeg angriber med mine dyr og han blocker min shaman og cycler sin faith. Jeg spørger om han gør det før eller efter skade på stacken. Han siger at han gør det før skade på stacken. Han tager 2 liv og trækker sit kort. Jeg spørger om vi skal ligge skade på stacken. Han siger ja og så siger han ” jeg cyclede for resten lige den her witness ud” Jeg siger at det må da være for sent nu, da han allerede har trukket kort og taget 2 liv og man skal jo sige hvis man vil fjerne et dyr fra spillet i det man cycler. Allan syntes jeg er plat, da han mener at jeg vidste at han ville have gjort det. Vi venter nu på headjugde, der åbenbart er gået for at få noget at spise tror jeg. Da han kommet tilbage ender det med at han dømmer til Allans fordel og siger at vi skal kommunikere bedre med hinanden. Det ender med at det kommer til at koste mig spillet da der bliver dømt til hans fordel. Han får spillet en Vengeance uden at jeg har nogle cyclere. Han topper en ny witness et par ture senere og det er game.



I andet spil ender det med at vi begge kan lave uendelige plow unders og jeg giver op da jeg ikke kan vinde.




I anden semifinale, skulle DM favorit Lars Dam, op mod Peter Laier som spillede sin 4. top 8.

Et recap fra Lars kommer her:

"Peter Laier Br Cloud. Efter at have shuffled og kigget decklister osv kommer vi endelig igang. Han vinder det vigtige terningeslag og tager så en mulligan, phew god start. Min hånd er ret god med tur et gobbo tur to whisper tur tre to dimser med siegegang, bidding, incinerator og slither som backup. Han spiller en consume spirit på min sledder?? Ved ikke om det er det han skal men jeg var ikke videre ked af det. Ellers når vi til at han mimrer en smule og da han kan spille en barter ofrer jeg to tokens fra siege gang og slår ham vidst ret nemt ihjel...

Jeg tager 3 smiths og bidding ind og tager sharpshooter ud. Han myrder mig i spil to. Tur to arena tur tre jens tur fire jens, tur fem bane og så cloud for alle mine permanents og hele min hånd på nær et kort:( Sjovt nok taber jeg den.



Jeg tager smiths ud og kommer detonate ind. Jeg får en lidt sløv start og han ligger igen tur to arena... Better lucky than good. Han trækker først sit fjerde land i tur 6 med arena i spil!!! og det hjælper jo ikke ligefrem at jeg har trukket en detonate til hans mox. Udover det havde jeg alle de tunge drenge inklusiv bidding. Det var fandme heldigt."




Tredie kvartfinale er mellem Søren madsen med GW Slide og Dennis med GW Tooth and Nail

Dennis skrev rapport, og her er hans recap:

Spillene forløber stille og roligt, indtil jeg cycler en decree og Søren dør.



I andet spil har jeg ikke helt mana til at betale KICKER på min tooth and nail, så jeg spiller den almindeligt og finder 2 duplicanter, Søren tør så ikke at spille sin drage nummer 2 og giver mig bare 5 på hatten med den han allerede havde i spil så jeg går på 10. jeg spiser hans drage med duplicanten og et par ture efter har jeg sat min mana op sådan at jeg kan cykle en decree og slå ihjel.




Sidste kvartfinale var mellem Søren Bolls Ponza og Tores RG Goblins.

Jeg har ikke fundet rapport fra nogen af dem, men Søren vandt.



Det gav så følgende semifinaler.


Semifinaler

1.Allan Mortensenvs.Lars Dam










2.Søren Bollvs.Dennis Andreasen





Første semifinale mellem Lars og Allan, lå mest til Lars' fordel. Lars havde valgt sit bidding deck for netop at have et godt matchup mod kontrol (at han så i swissen mødte 3x affinity er så en anden sag).

Lars' recap:

Allan Mortensen havde trukket sig sejrrigt ud af GW slide mirroren hvis man kan kalde det det når man kun kan vinde 1 duel på ca 150 min. Nå det er jo derfor jeg spiller decket så nu skal jeg bare lige have det overstået. Spil et bliver efter at Allan har wrathet og wrathet og vengeanced afgjort på at han ikke har et syvende land så han kan tage en wrath op og kaste den i samme tur med eternal witness. Istedet tager han renewed faith op men det hjælper ikke mod aktiv sharpshooter og siegegang når man kun er på 9.



Jeg tager min patriarch's bidding ind og en sharpshooter ud. Måske sidede jeg også nogle smiths ind men er tror det ikke. Han har jo kun 2 exalted i sideboardet. Han topper en cop i tur fire og har helt sikkert ikke wrathen men da jeg har biddingen kan jeg blive ved med at øse på hvilket også forhindrer ham i at cycle noget. Desuden spiller han en relativ irriterende Scrabbling Claws som fjerner både min whisper og mit fetchland. Jeg ved ikke hvorfor da han ikke havde noget men i tur 6 eller syv spiller han vengeance og jeg kan skyde ham ned på 10 med siegegang. Jeg spiller bidding næste tur uden warchief og han trækker ikke sin wrath og så taber han.



Anden semifinale mellem Søren og Dennis er decket i Dennis' Rapport.

Da jeg sætter mig ind for at spille semifinale er jeg lidt nede da jeg ved at jeg skal spille imod Søren Bolls ponza deck med 8 land destruction. for alle der har den mindste anelse om hvad tooth and nail decket går ud på, så kan i let regne ud at det her ikke er en god matchup.

Jeg holder en hånd med 2 urza lande, de bliver begge hurtigt smadret og jeg trækker ikke flere lande resten af spillet.

Andet spil mimrer Søren og jeg spiller reap and sow på begge hans lande og vinder hurtigt derefter.



Tredje spil bliver mere spændende, vi får begge sat vores bord pænt op og jeg ser ud til at kunne vinde, da jeg har pakket mig godt ned med både COP: red og sacred ground, jeg mangler bare noget der kan slå igennem hans avarax hær. pludselig spiller søren så sin culling scales, så ser det knap så godt ud, da min COP:red helt sikkert vil blive ødelagt, jeg trækker så en oblivion stone, rimelig irriterende for hvis jeg havde trukket den turen inden havde jeg temmelig sikkert vundet. men sørens scales spiser min COP:red og han angriber jeg 2-3 avarax. jeg topper så en tooth and nail og tænker mig længe om mens jeg kigger decket igennem, jeg ender med at tage englen og en duplicant, kolossen havde måske været bedre, men lige meget ville det have hjulpet da Søren 2 ture efter trækker en detonate til min engel og slår mig ihjel.




Placeringskampene var klar, og så ud som følge:


Finale

Søren Bollvs.Lars Dam








3./4. Plads Kamp


Dennis Andreasenvs.Allan Mortensen





Fra Allans rapport fås her et kort recap:


Dennis spillede Tooth med decrees. Egentligt er de ikke så farlige for mig og jeg kan også undgå hans mindslaver med gilded light hvilket jeg gjorde i første kamp. Men jeg trak ikke plow under i nogle af spillene og han kunne gå på meget mana og nappe mig med decree i andet spil selvom jeg havde 10 lande på bordet. Og i første spil var det en tooth and nail der gjorde det af med mig. Vi havde undladt at teste mod tooth da vi ikke regnede med der ville være ret mange der spillede det. Det var også rigtigt, men det betyder jo ikke det ikke er et godt deck.



Finalen skulle afgøres i kampen om at blive "King of the Mountains"

Fra Lars' Rapport:

Søren Boll (da champ) med ponza. Godt nok så er jeg kun en sejr fra at være champ. Desværre spillede vi slet ikke i finalen da jeg mimrede horribelt i begge spil. Et godt råd er at lade være med det når man møder ponza:) Jeg trak tilsammen i begge spil 3 lande og spillede 4 spells hvoraf de 3 var 1/1ere.



DM var afgjort med 4 glade kommende VM deltagere.



Fra venstre mod højre: Dennis Andreasen, Søren Boll, Lars Dam og Allan Mortensen



Til VM lavede Lars' den til dato næstbedste VM præstation fra en dansker, da han fik den kedelige 9. plads.



Event overview
Format: Booster draft, T2
Lovlige serier: 8th edition, Onslaught, Legions, Scourge, Mirrodin, Darksteel og Fifth Dawn
Eventside: Tårnby Gymnasium (Amager)
Hoveddommer: Jesper Stehr Nielsen





Decklister


Decklister
Vinder: Søren Boll
Red Ponza (Søren Boll 2004)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
21:52, 4/5 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
1087,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]35802[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



Finalist: Lars Dam
Goblin Bidding (Lars Dam 2004)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
21:55, 4/5 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
2340,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]35804[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



3. Plads: Dennis Andreasen
Tooth and Nail (Dennis Andreasen 2004)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
21:57, 4/5 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
1992,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]35806[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



4. Plads: Allan Mortensen
G/W Slide (Allan Mortensen 2004)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
21:59, 4/5 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
1148,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]35807[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



5. Plads: Søren Madsen
G/W Slide (Søren Madsen 2004)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
22:01, 4/5 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
511,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]35808[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



6. Plads: Rasmus Sibast
G/W Slide (Rasmus Sibast 2004)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
22:03, 4/5 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
458,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]35809[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



7. Plads: Tore Fiil
R/G Goblins (Tore Fiil 2004)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
22:04, 4/5 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
2546,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]35810[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



7. Plads: Peter Laier
B/R Death Cloud (Peter Laier 2004)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
22:05, 4/5 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
2887,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]35811[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



Links
Link til del 1.

Link til del 2.

Link til del 3.

Link til del 4.

Link til del 5.

Link til del 6.

Link til del 7.

Link til del 8.

Link til del 9.

 

Artikel-feedback