Magic the Gathering
Magic the Gathering2900 medlemmer 2 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

ARTIKLER AF BARTOK
Kunsten at tage en intentional draw., af Bartok, 12:21, 19/10 -09
Kunsten at tage en intentional draw Historien om hvordan du oftere kommer i top 8, samt om hvordan man kan redde sig en ekstra frokostpause til trylleturneringerne....
Den Danske DM Krønike 14. del. , af Bartok, 12:40, 8/7 -09
Sidste del af den danske DM krønike er her. Læs her om det DM, dom havde den til dato største standard cardpool....
Den Danske DM Krønike 13. del., af Bartok, 18:30, 30/6 -09
Sagaen nærmer sig sin foreløbige ende. Sommerferien er over os og M10 spoileren tager form. Om 3 uger er der DM (god dam jeg glæder mig)....
Den Danske DM Krønike 12. del., af Bartok, 10:16, 22/6 -09
Coldsnap draft, Guilds, fest og farver. Drop ind til en god historie om DM i 2006....
Den Danske DM Krønike del 11., af Bartok, 09:17, 8/6 -09
Tid til 11. artikel "itt så møj pjatt. Hot Dogs hos Arne, ind til a wa' satt"...
Den Danske DM Krønike 10. del., af Bartok, 08:20, 21/5 -09
10 del af DM Krøniken...
Den Danske DM Krønike 9. del., af Bartok, 14:26, 4/5 -09
Sommer i april hold da kæft hvor nice. Her næste episode i DM Krøniken og takkent være Yan Nielsens super lækre DaM artikel editor, er du nu igen med kortlinks....
Den Danske DM Krønike 8. del., af Bartok, 18:26, 20/4 -09
Nye tider, Nye navne. Flere af the big guns drosler ned for deres trylle engagement, men nye talenter er klar. I 2002 var Danmark midt i et af dansk tryls store generationsskifter....
Den Danske DM krønike 7. del , af Bartok, 08:30, 13/4 -09
Dm rykkede til Jylland og jyderne lugtede blod. Jeg gik i magic hi, men dog ikke uden kamp. Læs her om DM i 2001...
Den danske DM krønike 6. del , af Bartok, 17:30, 30/3 -09
Magic reglerne fik sin største regelrevision nogensinde og folk diskuterede om det var starten eller slutningen for spillet. Der blev som sædvanligt holdt DM. Læs her hvordan det gik....
Den danske DM krønike 5. del , af Bartok, 16:44, 16/3 -09
Wizards laver bombe efter bombe, med en banned liste på længde med bibelen til følge. Jeg har skaffet originale turneringsraporter og originale decklister til denne artikel. Så læs her om det a...
Den danske DM krønike 4. del, af Bartok, 16:31, 9/3 -09
Danmark var ramt af storkonflikt, og DM gik ikke fri af dette. Med magicspil i 500° C, 99,99% luftfugtighed og med søm stikkende op af borderne var der dømt rå magic i 1. klasse....
Den danske DM krønike 3. del, af Bartok, 15:35, 2/3 -09
Danmark afholdt PTQ'er, placerede folk på dag to til Pro Tours'ne og Danmark fik sin første Magic Superstar....
Den danske DM krønike 2. del, af Bartok, 13:08, 23/2 -09
Pro Touren var i gang, Danmark holdt sanctioned tournaments og jeg startede med at spille tryllekort. 1996 var et spændende år i dansk magics historie, hvor grobunden blev lagt for flere af dansk...
DM 1995-2008 del 1., af Bartok, 11:28, 9/2 -09
14 Mesterskaber er afgjort, og snart lægger vi an til det 15. Helte er kommet og nogle er gået igen, men en ting er sikkert. Intet er som det var en gang (på nær Jan Sørensen og Thomas Dall Jense...
Når tryllereglerne brænder sammen., af Bartok, 17:10, 29/1 -09
For 11 år siden mistede Magic sin uskyld i et regelkollaps, som medførte en lille lavine af mærkeligheder. Selvom misæren havde store konsekvenser for det meste af en Extended PTQ sæson, er det...
Hjælp ønskes til kommende artikelserie, af Bartok, 10:38, 28/10 -08
I anledning af at vi nu har startet den 15. Magic sæson, og at vi, om et lille års tid, holder det 15. DM i tryllekort, har jeg tænkt mig at skrive 3 artikler for at give et recap af de 14. første...

 

Anmeldelse
Den Danske DM Krønike 8. del.

Nye tider, Nye navne. Flere af the big guns drosler ned for deres trylle engagement, men nye talenter er klar.

I 2002 var Danmark midt i et af dansk tryls store generationsskifter.

af Bartok
18:26, 20/4 -09
läst 7328 ggr.
Udskriv artikel
8 Kommentarer

Endnu en DMQ gik i vasken, men artikler skal i jo have.

2002

Året er 2002. Første metrostrækning i København åbnes, Astrid Lindgren dør og Euroen indføres i 12 europæriske lande.

Hvor min tryllesæson i 2000-2001, gik næsten i stå, så gik den rent faktisk fuldtændig i stå dette år. Mit år gik med studie og fest, og ingen magic. Rent faktisk opdagede jeg ikke engang at der var DM i tryl, før det var overstået, men med noget dybtegående research, har jeg dog støvet noget op til denne artikel.

Til stor glæde for denne artikel, var 2002 året hvor faraos.dk/magic, for alvor kom i gang. Det har betydet, at jeg har haft adgang til en god del turneringsraporter samt en masse billeder. Det er ret lækkert, da jeg ellers intet havde haft at berette om dette år.

Tiderne i dansk trylleri var ved at skifte, da nye kræfter kom til. Dette ses af favorit top 10 listen til dette års DM (det var første gang Faraos holdt fantasy DM).

1. Lars Dam
2. Svend Geertsen
3. Palle Poulsen
3. Niels S. Jensen
5. Peter Myrvig
6. Nikolaj Wollkoff
7. Frederik Farrington
8. Allan B. Christensen
9. Jonas Cleemann
10. Daniel Smits Berthelsen

Af kommentare kan nævnes at Lars Dam dette år for alvor meldte sig på banen.
Lars havde hele tiden været på spring til en stor præstation. Sidst i sæson 2000-2001 fik han sig så en flot 13. plads ved PT Barcelona, og til dem som ikke har prøvet at spille mod ham, må jeg sige at det var fortjent.
Lars' spil var i en klasse for sig selv, hvor alt blev analyseret til mindste detalje, og til dem som troede at udtrykket "Tells" var noget man så i poker, skulle de prøve en kamp mod Lars.

Nikolaj Wollkoff havde også et super flot år dette år, med 2 Pro Tour money finishes.


Sæsonen op til DM 2002 bød på et bredt metagame.

Det hele startede med en lind strøm af R/G beatdown, Enforcer decks og Psychatog (på nettet fandt jeg også et mærkeligt Protection Worship deck, men tror ikke det så særligt spil i DK)
Undervejs opstod så det mono sorte kontrol deck (MBC) og kort før DM kom det Blå/grønne Madness deck. Oven i det, var der så det blå/rød/hvide Trenches decks. Alle disse decks, på nær, Protection Worship decket kom i top 8 så de andre lister kan findes til sidst i artiklen, men her er Protection Worship decket.

UW Worship Protection 2002

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
23:11, 6/4 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
609,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]34457[/lek]
Køb decket! Proxy decket!


DM var i 2002 rykket tilbage over Storebælt, men fløj dog lidt for langt og havnede på det sydlige Amager, nærmere bestemt Tårnby Gymnasium (også hjemsted for Viking Con).

DM var denne gang arrangeret af Alexander Dick og havde rent dansk dommerteam.Fra venstre mod højre: Rune Selsing, Kenneth Klingenberg, Jesper Stehr Nielsen, Lasse Winther Wehner og Kristoffer Kaae.


Om fredagen stod den vanen tro på DM i Team sealed.Vinderne dette år bestod af en stak Aalborgensere, hvor man kendte Allan Hellegaard og Kristian Søbygge, men ham længst til venstre, som lignede en fordrukken newbie, kendte man ikke. Det kom man dog til.
Ham længst til venstre, som var til sit første DM, var David Jensen. Til dem som ikke har mødt David, kan det siges at David har en stor tro på egne evner, både hvad angår tryl og øl. Han fik dog hurtigt bevist at han havde noget at have det i.

Dag1 bstod den på booster draft Oddyssey, Oddyssey, Torment.

Efter dag 1 var top 8 som følge:

1. David Jensen
2. Jens Balsby
3. Jonas Cleman
4. Allan B. Christensen
5. Tore fiil
6. Jörn Hajek
7. Rune Espenhein
8. Jesper Thrane


David Jensen lavede et af DM historiens mest suverene runs, da han nægtede at tabe en eneste duel på dag 1. Så med 12-0 i dueller, fik han vist at han var en man skulle holde øje med.


2002 startede en ny tradition, der hed at mindst en spiller, skal lave et super run for top 8. Dette år, tilfaldt den ære Tue Sønderby og Jeppe Balsby.
Tue Sluttede draften med 10 point og Jeppe med 9 point.

Tue gav den gas og gik 5-0 for derefter at tage ind ID i runde 12. Hans run var dog intet i forhold til Jeppes.
Jeppe var gået 3-3 og måtte indstille sig på at et nederlag var lige med farvel og tak til top 8. Storebror Jens var gået 5-0-1 og havde derfor førsteret til brødrenes kort. Det betød at Jeppe, på dag 2, skulle gå 6-0 eller måske 5-0-1 og oveni skaffe sig et deck. Derfor løb Jeppe, om aftenen mellem dag 1 og 2, rundt som en gal for at skaffe kortene til et MBC. Enden blev at han ikke kunne skaffe den sidste Corrupt og måtte putte en Caustic Tar i decket. Jeppe spillede dog på sin chance og vandt også de første 5 kampe. Nu manglede han bare en draw mod Peter Laier, og så var den hjemme. Peter var i midllertid bange for, at han med en draw ville løbe ind i Jeppes deck i kvartfinalen. Da det ikke var den bedste match-up for hans Enforcer deck, og da han var sikker på at gå i top 8, ville han spille. Ironien blev at Jeppe netop fik slæbt en draw hjem og for at det ikke skal være løgn, fik han sejren i spil 2 med den Caustic Tar, som han havde brugt som substitut for en Corrupt.


Tiden var kommet til slutspillet og stillingen, efter runde 12, var sådan her:

1 David Jensen
2 Allan B. Christensen
3 Peter Laier
4 Tue Sønderby
5 Jonas Cleman
6 Jakob Steinaa
7 Tore fiil
8 Jeppe Balsby

Det betød at kvartfinalerne blev som følge.

1.Jeppe Balsbyvs.David Jensen

2.Allan B. Christensenvs.Tore Fiil3.Jonas Cleemannvs.Tue Sønderby

"]
4.Jakob Steinaavs.Peter Laier


Første kvartfinale stod mellem Jeppes MBC og Davids UG madness.

Kampen blev dækket af Benn El Malih Christensen, så jeg har tilladt mig at nuppe hans rapport fra faraos.dk/magic

Kvartfinaledækning (nuppet fra faraos.dk/magic)

Jeppe - David

Efter at have blandet Davids deck, giver Jeppe decket en lille rystetur, kendt som Lasse tech. Det er meningen at det skal ryste landende ned i decket, så modstanderen mimrer eller må mulligane, Jeppe er nemlig ikke for fin til at tage en let sejr.
David lægger ud med en tur et Careful Study og smider to Roar of the Wurm i sin graveyard. Jeppe hjælper gerne med til at få flere kort i Davids graveyard med en Duress, og finder to Unsummon en Upheaval endnu en Careful Study og et Cephalid Coliseum. Ikke en særlig god hånd for David, Unsummon er næsten værdiløse mod Jeppes deck som er uden dyr.
Der er ingen dyr til at lægge pres på Jeppe, og der er ingen grønne manakilder til at kaste Roar of the Wurm fra graveyarden. Jeppe vælger Careful Study, så David ikke kan grave dybere i sit deck efter en grøn manakilde og komme af med de ubrugelige Unsummons.
Turen efter bliver Duress fulgt op af Addle som tager Upheaval. I mellemtiden har David toppet land og spiller den første Orm fra sin graveyard. Den bliver dog hurtigt offeret til en Innocent Blood, og i samme tur ryger endnu en Unsummon til en Duress.
Jeppes deck indehold fuldt set af både Innocent Blood og Chainer's Edict, så en Orm ville have større sandsynlighed for at overleve hvis der nogle andre dyr i spil. Det lader David sig dog ikke påvirke af og spiller den anden Orm fra graveyarden. Jeppe har ikke noget svar på Ormen og må bruge turen på at spille en Diabolic Tutor efter en Chainer's edict.
David er nu klar til at angribe med sin 6/6 Orm og bringer Jeppes liv ned på 14. Herefter lægger han en Wild Mongrel ved siden af Ormen, så den kan overleve en Edict. Jeppe må spille en Edict, og håber på at han finder noget til at tage sig Ormen. David har en Arrogant Wurm klar der bliver discardet til Mongrelen og for derefter at blive ofret. Jeppe spiller en Engineered Plague og siger Wurm.
Det hjælper nu ikke meget. David kan stadig svinge for syv og halvere Jeppe liv fra 14-7. Jeppe forsøger at spille en Corrupt for 6 på Ormetokenen, men den bliver fjernet af en Unsummon for at forhindre jeppe i at gå tilbage på 13 liv.
Turen efter går Jeppe på fem, og der kommer to Basking Rootwallas i spil ved hjælp af en Careful Study. Jeppe kan ikke gøre andet end at tappe ud og spille en edict fra sin graveyard, men det er ikke nok til at forhindre at David ubesværet kan reducere Jeppes liv til nul næste tur.

David 1 - Jeppe 0


Begge spiller henter seks kort fra deres sideboard. David tager fire Compost, en ekstra Upheaval og en ekstra Bearscape.
Ind i Jeppes deck kommer to Slay, en Engineered Plague, to Laquatus's Champion og en Aladdin's Ring.
Tur et Duress viser Compost, Merfolk Looter, Upheaval, 2xColiseum, ø og en skov. Jeppe har ingen anden måde at slippe af med compost end at discarde dem inden de kommer i spil, så væk med Compost. I de efterfølgende ture dør Looteren til en edict, og en Phyrexian Arena bliver counteret med en Circular logic.
Begge spillere har fået udviklet deres mana, uden at der rigtigt er blevet uddelt noget skade. Men Jeppe er blevet låst af to Compost, og da David spiller en Upheaval og lægge den ene af sine Composts igen, ser det sort ud for Jeppe.
Turen efter Upheaval må Jeppe discarde en Soul Burn, så er den Compost tjent ind igen. En Aquamoeba bliver offer for en Chainer's Edict. De efterfølgende ture går Davids deck helt amok, en Careful Study får en Basking Rootwalla i spil, og endnu en compost kommer i spil, en Engineered Plague tager sig af Lizards, men kan slet ikke matche Davids næste tur som består af en looter og endnu en Compost. David har nu tre Compost i bordet, som Jeppe ikke kan komme af med på nogen måde. Jeppe må spille en edict for at komme af med looteren,
men David er ikke færdig med at lægge enchantments, som Jeppe ikke kan slippe af med, en Bearscape er starten til enden for Jeppe. Den første bjørn når at give to skade før den bliver slayed. Jeppe spille en Tutor alt imens David laver tre bjørne tokens. Bjørnene reducere Jeppes liv fra 18-12 og får selskab af en Wild Mongrel. Jeppe lægger en Cabal Coffers den efterfølgende tur, så han kan kaste en Mutilate. Mutilate går igennem, men den efterfølgende Yawgmoth's Agenda bliver counteret af en Circular Logic.
En enkelt bjørn angriber og reducere Jeppes liv til 10, og endnu en Wild Mongrel er klar til at afløse den gamle, som døde til Mutilate. Nådesstødet bliver sat af en Circular Logic der counter en Soul Burn.

David 2 - Jeppe 0


Anden kvartfinale stod mellem ABC's UG madness og Tores Psychatog.

Allan skrev en turneringsrapport til fra dette DM, så her kommer hans referat af kampen.

Spil1
Inden spillet skal Tore lige bruge en enormt stor mængde tid på at blande. Tore starter, og nøjes med at spille et land. I min tur spiller jeg et land og en basker. Tore svarer igen med endnu et land, hvorefter jeg angriber, og spiller en akvamøbe. Tore har mere land, og midt i mit angreb har jeg pludselig dobbelt så mange Basking Rootwalla i spil (Det er det rene galskab), og Tore går på 13.
Tore spiller mere land. Jeg angriber igen, og pumper denne gang alle tre, så Tore må nøjes med 6 liv. Tore er heldig og har mere land. Jeg angriber atter, og Tore taber spillet. Lad det være en lektion til alle dem der tror de kan vinde uden at spille spells. Tur fem kill. Tore bruger så cirka 6-8 minutter på at sideboarde og blande.


Spil 2
Tore staller på tre lande, og på trods af en Sickening Dreams til at fjerne en basker og en møbe, kommer han ikke meget videre. Jeg spiller nye dyr, og hans Psychatog får et Stupefying Touch, hvorefter han igen er passiv. Flere dyr, og en UnsummonAtogen kommer til at afgøre spillet.Tredje kvartfinale stod mellem Jonas med UWr Trenches og Tue med UGr Madness.

Jonas skrev også en turneringsrapport så her er hans recap.

Vi sætter os ned for at skulle spille, og vi får udleveret modstanderens deckliste. Jeg er meget tilfreds med et deck jeg kigger på, da hans eneste Enchament removal er en enkel Raging River (ingen Upheavel),
Jeg går i gang med at skifte mine decklommer ud fra sølv- til guldlommer. Jeg bemærker at Tue spiller med Sølvlommer og er meget tilfreds med dette. Jeg bemærker det lige for en sikkerheds skyld overfor Tue, at han er skidt ude, Tue nikker bare..
Jeg kender ikke Tue, har aldrig spillet mod ham, men han er gået 5-0-1 i standarddelen, så han må spille sit deck godt.
I første spil presser han mig, men jeg topdrawer det hvide land jeg skal bruge for at spille Wrath of God, og turen efter lægger jeg Teferi's Moat. Jeg får total kontrol og efter 3 Facts giver Tue op...

Jeg sidder og hygger mig og sideboarder mine røde kort ind.

I andet spil mulliganer jeg, og holder en svag hånd, mens Tue ruller derudad og vinder på 4-5 ture....

Hmm nu må mit deck ikke svigte mig...I tredje spil mulliganer jeg igen!, og bliver nød til at holde en 4 land, dobbelt Rackavolver hånd. Tue ser heldigvis overhoved ikke glad ud, han mulliganer også, og holder sin 6 kort hånd efter en lang pause.

Tue lægger ikke noget de første 3 ture, og så er spillet slut, Jeg vinder grinende med 2 Rakavolver flyvende over for sejren.

I fjerde Kvartfinale stod den på kamp mellem Peter Laiers Enforcer deck og Jakobs R/G Beatdown.

Peter har en klæbehjerne der er mindst lige så klistret som min, og da han har skrevet en meget udførlig turneringsrapport fra dette DM, får i hans recap her.

Første spil:
Jeg holder en ét lands hånd med 1 Coastal Tower, 3 Peek, 2 Wrath og 1 Repulse. Jeg misser 2-3 land drops, mens Jakob spiller en elver efterfulgt af Yavimaya Barbarian og en CotH. Jakob har heldigvis også mana-problemer med kun 2 lande og trækker 3-4 Flametongue Kavu. Jeg når op på Repulse-mana og derefter Wrath-mana og får ryddet bordet to gange. Jeg kan ikke komme op over 5 mana og bliver derfor i to ture nødt til at Absorbe istedet for at Facte og kommer derved lidt op i liv. Til sidst kan jeg så Fact'e i egen tur (stadig kun 5 mana) men med en Force Spike på hånden som backup. Jakob deler to bunker med Coastal Tower, Counterspell samt min 3. og sidste absorb i den ene bunke og Island og Peek i den anden.

Jeg er kun på 6 liv og Jakob har nu 3 lande og een Barbarian i spil - jeg tænker at Jakob deler den lige lovlig kækt, da jeg stadig har min 3. Wrath, et counterspell og en Fact Jeg beslutter mig for den første bunke - spiller Coastal Tower med Force Spiken klar. Jakob skal nu kunne give 4 i skade på 2 mana, hvilket ikke er så sandsynligt eftersom jeg kender 60% af hans hånd Desværre trækker Jakob sin 2. Reckless Charge - spiller en elver og kan derefter angribe for præcis 6 skade med en mana fri - game!


Andet spil:
Jakob dobbelt mulliganner, mens jeg trækker 3 lande, 2 CotH og 2 Facts. Jeg får lynhurtigt udressourcet Jakob, som bare fortsætter med at ligge land og sige GO. Jeg sidder igen fast på 5 lande. Men har fået Wrathet og lagt en Mystic Enforcer. Jeg sidder med 2 Enforcers og 2 Spirit Link mere på hånden sammen med 2 Fact, 1 counterspell og mit netop trukne 6. land. Selvom jeg hygger lidt på manaen, virker det hele som om jeg bare skal rulle Jakob rundt. Det kommer pludseligt til mig, at han sandsynligvis ville tage sine Obliterates ind mod mig (igen - decklisten var officiel). Han har netop 8 mana og ser ikke sååå utilfreds ud. Jeg vælger derfor at facte i egen tur. Jakob ligger den op: Peek + wrath og land + Repulse + Counterspell. Jeg tager bunken med land og er nu helt overbevist om, at Jakob sidder med Obliteraten og vælger at gå til min discard phase, så jeg kan holde 2 lande og komme igang igen, hvis han sprænger alt i luften, hvilket han åbenlyst er nødt til at gøre i næste tur. Ganske rigtigt - det hele blower up, og jeg kan forholdsvis uhindret komme igang igen og lægge 2 Enforcers i spil med Spirit Link backup - Game!

Tredje spil:
Jakob beater mig for galt med nogle Yavimaya Barbarian. Jeg mimre en del og smidder spirit link på den ene, men den fjerner han med en Hull Breach og sidder derefter klar med Beast Attack, hvis jeg skulle wrathe. I stedet topdecker jeg min eneste Moat (grøn), hvorefter han topper en Flametongue Kavu, som han bytter for sin ene Barbarian. Igen lykkedes det at topdecke - denne gang en Wrath. Efter et par ture ligger han så en ny FTK i spil (vil bytte den sidste barbar). Den absorber jeg og smutter på 6 liv. Herefter er der kontrol, og jeg beater ham med en Mystic Enforcer. Peeew ? det var vidst close race. Eller som Thomas Dall ville have sagt: Hvordan fanden kan jeg topdecke så sindsygt? Tja? Een Moat er bedre end ingen! Det var ufatteligt heldigt? indrømmet. Men Jakob toppede også sejren i førte spil. Jeg må lige finde den rigtige grimasse frem og give Jakob hånden. YES! Tak for een billet til Sydney!


Jakob måtte nu for fjerde gang ud af fire mulige se sig selv placeret på pladserne 5-8 i en DM top 8. Surt show.

Undervejs i at sætte cardlinks i dette rcap, var det så at jeg blev enig med mig selv om at jeg havde bedre ting at give mig til. Er der kort i ikke kender herefter må i selv slå dem op eller spørge :-).Dette år var der ingen forvirrende double elimination, så semifinalerne var som følge.
Semifinaler

1.David Jensenvs.Jonas Cleemann


2.Allan B. Christensenvs.Peter Laier


I den første semifinale skulle David med UG madness mødes med Jonas som sad bag roret på sit UWr Trenches.

Denne kamp fink en udførlig deækning af Benn El Malih Christensen, så endnu engang har jeg været på rov i www.faraos.dk/magic for at finde et referat.

David lægger ud med en careful study, som han discarder en basking rootwalla og arrogant wurm til, wallaen kommer i spil med madness. David prøver at følge op med en merfolk looter, men den bliver counteret af en syncopate.
David er ikke tilfreds med kun at beate med en rootwalla og smider en wild mongrel, mongrelen får en urza's rage efter sig og David må smide to kort efter mongrelen for at få den til at overleve.
Rootwallaen og pain lande har fået Jonas ned på 17 liv, sammen med mongrelen angriber rootwallaen for tre. Jonas er nu på 14 og smider en fact or fiction ud af tur for at finde noget der kan fjerne David dyr. David splitter facten op i en bunke med en ø, coastal tower og en Absorb samt en bunke med wrath of god og fire/ice, Jonas tager bunken med wrath. Jonas decks store svaghed er mana basen, især wrath of god kan give problemmer med doblet cost hvid mana. Jonas kan ikke smide den wrath of god som han lige har fået og David kan lægge yderligere press på med en arrogant wurm ud af tur. Jonas spiller en ice på ormen, men må stadig tage skade fra rootwallaen og mongrelen så han nu er på 11 liv.
Jonas har nu fundet manaen til sin wrath of god, men David sidder klar med en circular logic som Jonas ikke har noget svar på.

David 1 - Jonas 0

Da de to spiller skal til at bruge deres sideb0ord, viser Jonas at han har lidt mere rutine (og har lånt noget af Sigurd Eskeland ved NM.) end David. Mens David ikke gør noget for at skjule at han sideborder fire kort ind, blander Jonas det meste af hans sidebord ind i hans deck, for derefter at pille de kort ud han ikke vil spille med, så man ikke kan se hvor mange kort Jonas har bragt ind fra hans sidebord.
Spil to starter meget lig spil et, med en basking rootwalla der kommer i spil via en careful study, efterfulgt af en merfolk looter, som Jonas dog ikke har en counter klar til denne gang. I stedet spiller han en repulse og returnere looteren til David hånd.
Turen efter vælger David at kaste en wild mongrel i stedet for spille merfolk looteren igen. Men Jonas har trukket et af hans sidebord kort og spiller en flametongue kavu, David discarder en basking rootwalla til mongrelen men gør ikke mere for at få mongrelen til at overleve kavuen.
Turen efter bliver den ene rootwalla byttet med flametongue kavu. Herefter går der et par ture med at kaste en merfolk looter, som først bliver besvaret med en repulse og derefter en urza's rage. Men der er flere looter hvor de kommer fra og flere skud hvor de kommer fra, efter at have skudt merfolk looteren med en fire spiller Jonas endnu en flametongue kavu, som gør det af med rootwallaen. Jonas er på 14 liv som følge af David dyr og egne painlande, mens David er på 18. Men Jonas har fået fjernet alle Davids dyr.
David bruger en cephalid coliseum til at spille en arrogant wurn med madness. Nu går Jonas i offensiven og angriber med kavuen, David vælger ikke at blocke med Ormen og går på 13. Men Jonas sidder klar med endnu en sidebord bombe, en rakavolver med doblet kicker.
David må bruge endnu et coliseum for at finde et svar på rakavolveren, men finder ikke andet end en merfolk looter, og da Jonas kan smide endnu en flametongue kavu er det game.

David 1 - Jonas 1

I spil tre tager Jonas en mulligan og holder hånd nummer to. David lægger en wild mongrel i tur to. David må havde glemt at han spiller mod en counter deck. Han spiller i hvert fald en arrogant wurm i egen tur for at give en ekstra skade med mongrelen, ormen bliver couteret af en memory lapse.
Jonas misser deck fjedre landdrop og hvad værre er så er to af de tre lande Jonas har lagt skycloud expances.
David laver ikke samme fejl to gange og spiller sin arrogant wurm ud af tur, Jonas forsøger at counter med en counterspell, men David vinder krigen med en circular logic og Jonas må tage en manaburn pga. hans skæve lande.
David angriber med mongrel og arrogant wurn, hvilket reducere Jonas liv til syv. Jonas har nu en tur tilbage inden David kan angribe for de sidste skade, Jonas lægger det fjedre land og spiller en wrath of god. Godt nok for nu, men Jonas er på syv liv og har trukket sine lande noget skævt, med 3 af hans fire lande i bordet værende skycloud expances.
David spiller en aquamoeba, men får den får lov til at angribe bliver den først holdt hen med en ice og derefter skudt af en flametongue kavu.
David er løbet tør for krudt, så flametongue kavuen har frit spil og David er på otte liv før han smider en wild mongrel. Jonas fjerner blockeren med en repulse, hvilket dog bliver besvaret med en ny blocker i form af en arrogant wurm. Ormen får lov til at komme i bordet efter at en memory lapse er blvet besvaret af en circular logic.
Jonas har endnu en repulse klar til ormen og kavuen får endnu fire skade ind. David kaster sin mongrel igen der denne gang bliver counteret af en absorb. David skal have et dyr i spil til at blokere Jonas flametongue kavu, så han bruger et cephalid coliseum på sig selv og discarder en basking rootwalla samt en unsummon og merfolk looter.

Men Jonas har en prophetic bolt klar til at gøre flametongue kavuens job færdig.

Jonas er klar til finalen

David 1 - Jonas 2


I den anden semifinale skulle Peters Enforcer-Go deck op mod ABC's UG madness.Der bliver ikke meget kamp ud af det, da Pters deck lægger sig fladt ned og bliver kørt over 2-0, så Allan er klar til finalen.Finale

1.Allan B. Christensenvs.Jonas Cleemann
Her har både Allan og Jonas skrevet referat, men som i sikkert ved, er det sejrherren som skriver historien, så den kommer her.

Vi sidder og trashtalker lidt med hinanden, og vores kære hoved dommer annoncere at vi kun spiller bedst af 3. Hvorfor nu det, alle andre år har vi spillet bedst af 5. Da vi er et helt hylekor det brokker sig, tjekker Jesper hvad der står på Hjemsiden, og det bliver bedst af 3. Jeg havde selvfølgelig foretrukket bedst af 5, da jeg mener mit deck er bedre mod ABCs efter sideboard.
Vi går i gang med at spille og ABC kommer hurtigt i gang med at banke på mig. Da det pludselig går op for os at vi ikke har set hinandens decklister. Efter disse er blevet tjekket, fortsætter vi spillet. Jeg får langsomt stabiliseret, men ABC får presset en Bearscape igennem, men jeg trækker min Moat. Jeg spiller den med Counter backup, men ABC bruger sit Coliseum på ham selv, trækker tre kort, og discarder et land og to Circular Logic, som han spiller via Madness. Jeg siger ok og Counter en af hans Logic for at få nogle liv.
Manne blander sig herefter, idet han mener at det var ulovligt det ABC gjorde. Manne mente man ikke kunne kaste 2 spells med Madness når man ikke var aktiv spiller, man mistede jo således sin priotet hver gang man kastede et Madness kort, således ville man så miste sit andet Madness spell når man ikke havde priotet længere...
Jesper (hoveddommeren) var ikke tilstede da det skete, og han bliver hidkaldt fra det andet bord, hvor han var table judge...
Jesper starter så med at afvise at kommentere forløbet da der er gået for lang tid.... For lang tid hvad snakker han om, der er ikke sket noget som helst, andet end jeg har givet turen til ABC...
Nåå efter alle brokker sig bliver Jesper så nød til at tage sagen op, og via et lille to personers møde med Kenneth (vores table judge), kommer han tilbage og giver en forklaring på hvad der sker, som er fuldstændig uforståelig. Da ingen åbenbart fatter hvad han snakker om.... prøver Jesper med en anden kryptisk forklaring som heller ingen som fatter....
Jeg kigger lidt på vores bord situation og ser at ABC faktisk er rigtig presset da han stort set kun har damlande, og da jeg har en aktiv Trench, burde jeg kunne afgøre kampen til min fordel...Det er med andre ord spild af vores allesammen tid, denne diskussion, som jeg ikke engang startede.
Da vi samtidig ingen vejne kommer med Jesper og hans Madness forklaringer, lader jeg det ligge, og vi fortsætter. Kort tid efter vinder jeg kampen.
Jeg sideboarder og jeg ved at jeg bliver Danmarksmester, hvad kunne gå galt?
I andet spil kommer ABC langsomt fra start og jeg får kontrol med ca. 10 liv. ABC har trukket meget land, og spiller en Roar of The Worm fra hånden (som jeg Absorber), turen efter spiller han så 2 Wurms fra graven, jeg Counter dem ikke, da jeg sidder med dobbelt Wrath of Good på hånden. Jeg angriber ind i de 2 Wurm tokens med mine 2 tapre soldater, ABC bliver lidt overrasket, og blokker selvfølgelig, jeg spiller overrasket og et kort øjeblik tror ABC at jeg har dummet mig (det gør publikum også), men nej jeg spiller min Wrath, og vinder et par ture efter med min Trench....
Da daaaaaaaa det lykkedes
Jeg blev Danmarksmester...3./4. Plads Kamp


1. Peter Laiervs.David Jensen

Endnu et par ord fra Peters rapport.

Første spil:
David mulliganner 1 eller 2 gange. Han kommer rigtig stærkt igen vha. careful study til at gi' threshold efterfulgt at et par gode Colosseumer. Jeg får dog endelig kontrol med en Mystic Enforcer, som han bouncer et par ture, men ikke kan håndtere i længden.

Andet spil:
Jeg mulliganner og får aldrig rigtig kontrol, da jeg ikke trækker en Wrath og bliver derfor nødt til at ræse med Enforcerne, men de kan ikke holde trit med den horde af monstre, der vælter ud både fra Davids hånd og fra en Bearscape.
Tredje spil:
Jeg får det sindsyge draw og kan matche David hele vejen op gennem kurven.
Jeg får tvunget hans counterspells væk og har efter 2 Wrath totalt tømt hans hånd og bord for ressourcer. Jeg sidder så med 3 Mystic Enforcers og 2 Counterspells tilbage efter Wraths'ne. Men David sidder med 1 Colosseum og trækker et mere. Det ene colosseum knækker han uden et eneste kort på hånden og rammer: 1 Rotvalla, 1 A. Wurm og en Roar of the Wurm - AV! Men jeg har heldigvis ikke taget meget skade og er på 14 liv. Jeg kan tillade mig at angribe med een Enforcer, lægge en ny og have counterspells klar. David trækker endnu en Roar, som han hælder ud til sin Aquamoeba og spiller fra graven - den counter jeg. I sidste tur trækker jeg en Spirit Link. Kan angribe (+6 liv) og blokke med 2 Enforcers og har en counterspell klar til den mulige bounce han måtte trække op på sin tomme hånd - Gamemellem DM og VM gik Svend Geertsen i sin 4. PT top 8, med en 3. plads til Pro Tour Nice. Så selvom han havde skruet ned for trylleriet, viste han at han stadig havde skills.
Det betød at Danmark til dette DM havde fem deltagere. De klarede sig godt og VM 2002 i Sydney blev succesfuldt, set med Danske øjne. Jonas fik en 21. Plads i den individuelle del, og holdet fik en flot 3. Plads i Team konkurencen.


Allan formåede sidenhen at blive en af de helt store på Magic Online. Tror du ikke på mig kan du jo tjekke "Hall of Fame", for all time highest limited rating, hvor Allan med 2036 point ligger på en 3. plads.

Allan holdt en lang pause i magic, men kom væltende tilbage.
Ud af den blå luft, kom han flyvende ind i top 8 til GP madrid i sommeren 2008 som første seedet (now that's what I call a come back).Event overview
Format: Boosterdraft, T2
Lovlige serier: 7th edition, Invasion og Planeshift, Apocalypse, Oddyssey, Torment
Eventside: Tårnby Gymnasium
Hoveddommer: Jesper Stehr Nielsen

Decklister


Decklister
Vinder: Jonas Cleemann
UWr Trenches (Original Jonas 02)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
15:41, 1/4 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 61 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
969,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]34224[/lek]
Køb decket! Proxy decket!Finalist: Allan B. Christensen
UG Madness (Original Allan 02)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
15:42, 1/4 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
391,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]34225[/lek]
Køb decket! Proxy decket!3. Plads: Peter Laier
Enforcer (Original Peter 02)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
15:45, 1/4 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
862,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]34226[/lek]
Køb decket! Proxy decket!4. Plads: David Jensen
UG Madness (Original David 02)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
15:47, 1/4 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
391,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]34227[/lek]
Køb decket! Proxy decket!5. Plads: Tue Sønderby
UGr Madness (Original Tue 02)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
15:48, 1/4 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
500,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]34228[/lek]
Køb decket! Proxy decket!6. Plads: Jakob Steinaa
R/G Beatdown (Original Jakob 02)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
15:50, 1/4 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
333,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]34229[/lek]
Køb decket! Proxy decket!7. Plads: Tore Fiil
Psychatog (Original Tore 02)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
15:52, 1/4 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
542,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]34230[/lek]
Køb decket! Proxy decket!8. Plads: Jeppe Balsby
MBC (Original Jeppe 02)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
15:55, 1/4 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
899,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]34231[/lek]
Køb decket! Proxy decket!Links
Link til del 1.

Link til del 2.

Link til del 3.

Link til del 4.

Link til del 5.

Link til del 6.

Link til del 7.

 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

Anders_Noer

MEDLEM
Københavns kommune

#9 PWP Seasonal
Der Schmutz

Kreatur - Inkarnation 2/2, 3B (4)
Sumpftarnung
Solange der Schmutz in deinem Friedhof ist und du einen Sumpf kontrollierst, haben Kreaturen, die du kontrollierst, Sumpftarnung.

09:27:55, 23/4 -09
Bartok

MEDLEM
Frederikssund kommune
Hedder nu Jeppe, men tak alligevel.

15:03:14, 22/4 -09
Opdateret: 15:03:34, 22/4 -09
Tower

MEDLEM
Vallensbäk kommune
Hehe sjovt at læse det DM igennem igen. Jeg må indrømme at jeg lyder rimlig kæk, men vil pointere at de små Ålborg drenge som jeg selvfølgelig har stor respect for (Allan & David), var mindst ligså kække, og Davids nederlag tog stort på ham, og det eneste han kunne sige til mig de efterfølgende 4-5 gange jeg så ham var : du trak 3 flametounge i træk... Men dette DM succces var en kulmination på hårdt arbejde og jeg var da til 3-4 pro tours i denne periode.

Vm i Sydney var for mig, mit magic højdepunkt, en fantastisk tur med team turneringen som højdepunkt. Vi endte i omkamp mod americanerene om finale pladsen mod tyskerne med super Kai i spidsen. Jeg vandt hurtigt min kamp mod americanerne, Peter Laier tabte ligeså hurtigt sin. Så det var op til Allan. Den stod 1-1 i kampe og det var sort rød mirror match, så træk americaneren desværre det dyr som giver alle swampwalk hvis den ligger i graveyarden, og det var gg. Det var stort set vores eneste draftfejl i team draft at vi tog en drage istedet for denne. Surt show men helt vildt spændende.

Super arbejde Jesper keep up the good work.

Jonas Cleemann

10:27:02, 22/4 -09
Opdateret: 10:27:29, 22/4 -09
Steinway

MEDLEM
Roskilde kommune

#7 PWP Seasonal
God læsning.

Men - Hold da helt kæft hvor bror-jakob sutter til slut-spil. :-)


11:59:52, 21/4 -09
Anders_Noer

MEDLEM
Københavns kommune

#9 PWP Seasonal
Pragtfuld artikel endnu engang. Keep it up.

R.I.P. Astrid Lindgren :-/09:23:44, 21/4 -09
Bartok

MEDLEM
Frederikssund kommune
problemet er når jeg hapser fra folks turneringsrapporter, så bruger de eksempelvis udtrykket "så wrathede jeg". Der skal jeg så enten gå ind og rette det til "så kastede jeg en (card)Wrath of God(/card)", eller "så (card="wrath of god")Wrathede(/card) jeg". Det tager ret lang tid.

07:36:38, 21/4 -09
Opdateret: 07:42:19, 21/4 -09
JanMose

MEDLEM
Høje-Taastrup kommune
Er det da et stort arbejde at linke kortene ? Nu er vi i de år hvor jeg ikke havde tiden ( læses økonomien ) til at trylle... så jeg er lidt lost på mange af kortene ... så linkene hjælper til...

05:04:24, 21/4 -09
Boxer

MEDLEM
Odense kommune

#15 PWP Seasonal
#4 PWP Yearly
Endnu engang en udførlig og velskrevet artikel. Drop bare at linke til kort fremover - så må folk sq google lidt selv...

20:07:46, 20/4 -09

FACEBOOK COMMENTS
  Bliv fri for reklamen? Bliv Gullmedlem!