Anmeldelse
Den danske DM krønike 6. del

Magic reglerne fik sin største regelrevision nogensinde og folk diskuterede om det var starten eller slutningen for spillet. Der blev som sædvanligt holdt DM. Læs her hvordan det gik.

af Bartok
17:30, 30/3 -09
läst 5717 ggr.

I skrivende stund har jeg netop overlevet blandingen af at afvilke tømmermænd, mens man skifter til sommertid, så denne dag er næsten gået før den gik.


2000

Året er 2000. Verdens computerer bryder ikke sammen nytårs dag, Brødrende Olsen vinder det internationale Melodi Grand Prix og 9 mennesker bliver trampet ihjel på årets Roskildefestival.






















Denne sæson blev i høj grad præget af den store regelrevision, som kom med 6th edition. En stor del af magicverdenen var delt over om revisionen var god eller dårlig. Nogle mente at man ved at fjerne interrupt, regenerate- og preventionstep, var i gang med at lave hele magic om til et stort Portal sæt, mens andre bare mente at den nye revision, ville ændre reglerne så de blev mere naturlige og intuitive.
Det var nok dem, som mente det sidste, som endte med at få ret, men overgangen gik langt fra problemfrit.

I et forsøg på at dæmme op for de problemer som regelændringerne måtte give, havde man gennemset hele Oracle, for at se om der var gamle kort, som ville virke uhensigtsmæssigt under de nye regler. Der var dog kort man overså, og i den grad også kort man aldrig skulle have pillet ved. Det fik stor betydning for både de franske og de amerikanske mesterskaber sidst i 1999 sæsonen.

I den nye Oracle text, var man kommet til at reworde Yawgmoth's Will til at virke som en triggered ability i stedet for at være en replacement effect. Nu skal man ikke have den store embedseksamen i magicreglerne, for at se at det ville gå helt galt, men ikke desto mindre så var det sket.

Cyrille de Foucaud skulle være hoveddommer til de franske mesterskaber i 1999, som var de første mesterskaber efter denne nye Oracle kom ud. Cyrille havde ikke tænkt sig at lade dette franske mesterskab blive ødelagt af denne regelfejl, så han havde tænkt sig at gøre brug af en regel som var blevet indstiftet efter at reglerne brændte sammen med "Wall of Boom" decket. Den regel sagde, at hvis en dommer kunne se at et korts måde at fungere på, stod i klar modsætning til kortets intention, måtte han gå ind og dømme anderledes end reglerne. Så Cyrille de Foucaud valgte, til det første player meeting, at melde klart ud at han havde tænkt sig at rule Yawgmoth's Will som en replacement effect, som den var wordet på kortet, og ikke som den stod i Oracle. Alligevel var der jo nogle arogante franskmænd, som tænkte "selvom dommeren specifikt havde sagt hvordan han vil rule, spiller vi det onde og sindsyge Dark Ritual at Will deck".
Decket kørte på, at man pga. glitzen i oracle, nu kunne spille sin dark ritual uendelig mange gang hvis der var spillet yawgmoth's will, da man nu kunne spille den i response til at den blev removed from the game af willen.
Deres stunt var dog ikke succesfuldt, og lad læresætningen være klar. Hvis en dommer har fortalt, at han vil dømme anderledes end oracle siger, og har han sagt at folk der alligevel vil forsøge sig med stuntet, vil få den fede DQ finger, så lad vær og test om han mener det alvorligt.

Til de amerikanske mesterskaber var der også en lille glitz, som fik stor betydning. Under revisionen af Oracle, havde man glemt at ændre Waylay

Waylay


Før revisionen betød "at end of turn", når turen var slut. Kortets intention var at den kunne fungere som en surpriseblocker i combat, men nu kunne man så spille den i modstanderens end-step og dermed have tre angrebslystne soldater i sit eget declare attackers step. Decket blev spiket op med Crusade og Glorious Anthem og det hvide weenie deck, som gik under navnet "Ball Knightling", klarede sig rigtigt godt til de amerikanske mesterskaber bl.a. med Kyle Rose helt i top.




Seriemæssigt var der dog skruet lidt ned for vildskaben.

Efter en fuldstændig sindsyg sæson, hvad angik serier og lister, var der sat ro på med Mercedian Masques (måske lige lovlig meget ro på). Sammenlignet med de tidligere serier, var den noget svagere og, efter min mening, meget kedeligere. Så sæson startede mere eller mindre ud med Urzablock decksne med små add-ons, indtil Nemisis kom og hjalp en smule. Sæsonen bød på en af de bedste PT's nogensinde (mest fordi jeg var med). Jeg fik sneget mig med til PT Chicago, den Pro tour der blev kendt for at Brian Davis tabte finalen 5-0.

Finalen i den pro tour løb ca. sådan her.
Formatet er extended (4th-6th edition + Ice Age-Mercedian Masques + duals fra revised).
I komentatorboksen sidder Randy Buehler og Brian Hacker (til dem som ikke kender ham, var han en enormt hurtigtalende og sprængfarlig bombe).
































Brian Davis spiller Necro og Bob spiller 5COath

Spil1. Brian Davis on the play trækker følgende hånd (ca).

Dark RitualUnmaskSwamp























NecropotenceSwampDemonic Consultation























Duress
























Til hvilket Randy Buehler udbryder: "Oh my god, What a hand", til hvilket Brian Hacker svarer: "I heard that Brian Davis sacrificed a goat last night to get that hand".
Over de næste par ture maltrakterer Brian Davis så Bob Mahaers hånd, men pga. sub-optimalt spil fra Davis og topdecks fra Bob Maher, lykkedes det Bob at få både Ivory Mask og Null Rod ned og han vinder første duel. Spillet gynger lidt frem og tilbage, men Brian Davis får ikke vist sine største spiltalenter i denne kamp (hvilket er synd da han spillede en rigtig flot semifinale). Værst bliver det da han i spil 2, muligvis af frygt for en Mana Leak som Bob ikke spillede, vælger at draine for 4 med Bob på 4 liv og lade 3 mana blive åbne, hvortil Bob responder med at kaste Swords på sin egen Treetop Village og vinder. For os der så på, blev det så rigtigt morsomt i den 5. duel.
Bob er "on the play" og Davis mulliganer og trækker det her heiss (ca.).

Dark RitualUnmaskSwamp























NecropotenceSwampPersecute























Mellem duel 1 og 2 havde noget af Wizards staff været henne og be' Brian Hacker om at skrue ned for de vilde bemærkninger, da Brian Davis' forældre var meget religiøse og var til stede under finalen. Dette holdt dog kun til denne superhånd, hvor en overstadig Brian Hacker udbrød "I don't care what religion that guy prays to. Christianity, buddhism, hinduism, anarchism or whatever. I'm gonna switch right away". Det kunne Buehler og Marshall sgu' godt lære noget af i dag.

Bob vinder kampen via noget nær et mirakel.





I denne sæson fik man dog også den kedeligste Pro Tour nemlig den i New York.
Formatet var Masques/Nemisis Constructed.
Top 8 var der 2 Rising Waters decks og 6 Rebels decks.

Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaab.




Den nye sæson havde fået svækket sort og rød, samt styrket blå, grøn og hvid, så farvemæssigt var sæsonen rimelig balanceret.

Decksne var en blanding af ombyggede standard deck fra det gamle format, opgraderede decks fra de to blocke og totale nytænkninger.

Til VM i 1999 havde der været monorøde landdestruction decks i top 8 (de såkaldte ponza decks).

Dette havde overlevet rotationen i en lidt langsomere og mere kontrolerende udgave.

Ponza 2000

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
14:53, 16/3 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
2117,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]33323[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



Det counterheavy såkaldte Draw-Go deck var i æteren for tredie sæson, nu med Thieving Magpie under navnet Magpie-Go. Jeg spillede selv decket og decket gik også i top 8 (dog uden mig bag roret).


Det super hurtige monogrønne stompy decks var også med for gud ved hvad gang. Decket havde sendt Svend Geertsen i top4 til VM i 97, sat to i top 8 til DM, nappet EM og sat tre i top 8 til VM i 99 og havde desuden været et stærkt deck i Urzablocken, så det var ikke overraskende også stærkt dette år. Decket havde fået et boost med Tangle Wire, og var også i top 8 i 2000 (og vandt såmænd også EM i 2000).


Fra Urza blocken overlevede Replenishdecket som også kom i top 8.

Et af de nok stærkeste deck fra Urzablocken, nemlig det Sort/hvide Bargaindeck var også standard issue, men det gik dog ikke i top 8, selvom det var godt repræsenteret til DM).

Bargain 2000

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
22:07, 17/3 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
8944,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]33435[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



Selvom det ikke havde vundet pro touren i New York, var Rebeldecket nok det stærkeste i Masquesblocken. Decket var også godt i standard men kom ikke i top 8.

Rebel 2000

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
14:51, 16/3 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
15726,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]33322[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



Det sidste tier1 deck i formatet var det monogrønne Trinity deck, som også tog et par pladser i top 8.




Dag 1

Lørdag blev der spillet en 4 runders draft, en 3 runders draft samt første runde af standard delen (looong hours).

Draft formatet var boosterdraft (6th edition, Mercedian Masques, Nemisis).

Efter vi var færdige med dag 1 drog ”Old man of the Sea” Thomas Dall Jensen til hospitalet, for at se sin første søn komme til verden. Næste morgen var han klar til tryl igen (talk about dedicated).
Da de 14 runders Swiss var overstået, havde vi en top 8 med et par rutinerede hoveder, samt to store overraskelser. Det lugtede desuden af nye tider, da København havde to, på dette tidspunkt, meget unge spillere med helt fremme til det sidste, i form af Christian Wolkoff og Magnus Mamsen, men ingen af dem gik dog i top 8.
I top 8 var Danmarksmester fra 98 Timme Nyegaard (Stompy), Kristoffer Apollo (Stompy), Finalist fra 99 Allan Mortensen (Trinity), Niels Sanders Jensen (Magpie-go), Jörn Hajek (Replenish), kvartfinalist fra 99 Rune Espenhein (Trinity), Anton Lunau (Replenish) og Martin Beck (The New New Vercotti plan).



Fra venstre mod højre: Timme Nyegaard, Anton Lunau, Martin Beck, Kristoffer Apollo, Allan Mortensen, Niels Sanders Jensen, Rune Espenhein og Jörn Hajek.




Af store overraskelser i top 8 var Anton Lunau og Martin Beck. Op til DM, blev der testet heftigt i Faraos Cigar, men Martin og Anton endte altid med at teste fadbamser frem for tryl.
Den største overraskelse, var dog Martin. Martin havde normalt fungeret som en af Danmarks level 3 dommere, men havde denne gang kvalificeret sig til DM og også brillieret ved at få sin constructed rating over 1600. For at gøre mærkeligt mærkeligere, stillede han op med den meget "originale" "The New New Vercotti plan", som var et Pirates deck, med comboen Parallax Tide og Ankh of Mishra.

Der blev linet op til kvartfinaler som skulle spilles i bedste af 5.

Kvartfinalerne var således.

1.Timme Nyegaardvs.Anton Lunau









2.Rune Espenheinvs.Niels Sanders Jensen











3.Martin Beckvs.Jörn Hajek










4.Allan Mortensenvs.Kristoffer Apollo








Jeg kan desværre ikke raportere særligt detaljeret fra top 8, da jeg på dette tidspunkt gik op og ned af Jagtvej og sparkede til skraldespande, pga. skuffelse over min egen 7-5-2 reccord og 26. plads. men resultatet blev at Antons Replenish slog Timmes Stompy, Niels' Magpie-Go slog Runes Trinity, Martins The New New Vercotti plan vandt over Jörns Replenish og Allans Trinity slog Kristoffers Stompy. Så semifinalerne hed.








1.Niels Sanders Jensenvs.Anton Lunau









2.Allan Mortensenvs.Martin Beck










Selvom de havde brugt forberedelsestiden op til DM, på at sluge fadbamser, lykkedes det for Anton at hive en sejr hjem mod Niels og ligeledes lykkedes det for Martin at slå Allan og dermed sad Fadøls duoen så i finalen, mens Allan og Niels måtte kæmpe om 3. pladsen.


Finale

1.Martin Beckvs.Anton Lunau









Kamp om 3. plads.

2.Allan Mortensenvs.Niels Sanders Jensen











Anton nuppede finalen og Allan 3. pladsen.


Til VM fik Niels en flot 30. plads


Format: Booster Draft (6th edition, Mercedian Masques, Nemisis), Type II
Lovlige serier: 6th edition, Urza’s Saga, Urza’s Legacy, Urza’s Destiny, Mercedian Masques, Nemesis
Eventside: Vibenshus Skole (Østerbro)
Hoveddommer: Rune Horvik (Norge)



Decklister


Vinder: Anton Lunau (Original)
Replenish (Original Anton 00)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
20:14, 16/3 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 61 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
3441,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]33355[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



Finalist: Martin Beck (Reconstruction)
The New New Vercotti plan (Reconstruction Martin 00)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
20:11, 16/3 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 58 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
2012,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]33353[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



3. Plads: Allan Mortensen (Reconstruction)
Trinity (Reconstruction Allan 00)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
20:23, 16/3 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
15670,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]33357[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



4. Plads: Niels Sanders Jensen (Reconstruction)
Magpie-Go (Reconstruction Niels 00)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
20:21, 16/3 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
3441,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]33356[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



Kvartfinalist: Timme Nyegaard (Reconstruction)
Stompy (Reconstruction Timme 00)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
21:57, 17/3 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
11725,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]33430[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



Kvartfinalist: Jörn Hajek (Reconstruction)
Replenish (Reconstruction Jörn 00)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
22:01, 17/3 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
3361,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]33432[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



Kvartfinalist: Rune Espenhein (Reconstruction)
Trinity (Reconstruction Rune 00)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
22:02, 17/3 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
15670,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]33433[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



Kvartfinalist: Kristoffer Apollo (Reconstruction)
Stompy (Reconstruction Kristoffer 00)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
22:03, 17/3 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
11725,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]33434[/lek]
Køb decket! Proxy decket!




Link til 1. del

Link til 2. del

Link til 3. del

Link til 4. del

Link til 5. del

 

Artikel-feedback