Anmeldelse
Den danske DM krønike 3. del

Danmark afholdt PTQ'er, placerede folk på dag to til Pro Tours'ne og Danmark fik sin første Magic Superstar.

af Bartok
15:35, 2/3 -09
läst 4842 ggr.

En travl trylletid er i vente.
I skrivende stund lægger jeg an til at se om Frilund, Ølhunden og Aben kan vise flotte takter i Kyoto.
Om godt en uge står den på PTQ’er og derefter venter DMQ’erne, så en bedre grund til et nostalgisk tilbageblik kan være svær at finde.

1997

Året er 1997.
Togtrafikken over/under Storebælt åbner, jeg bliver student og Kølig Kaj vinder det danske melodi grand prix .
























Sæson 96-97 varslede nye tider både i Danmark og i verden. På verdensplan gav Wizards den gas med større præmier og flere Pro Tours (5 stk. udover VM) og Magic verdenen så sin første Top 8 Diskvalifikation da David Mills blev diskvalificeret fra Pro Tour Finalen i Los Angeles.

Danmark holdt sine første PTQ’er og flere danskere kom afsted.
To danskere formåede at snige sig på andendagen med Tim Rasmussens 49. plads i Los Angeles og Svend Geertsens 57. plads i Paris

Som noget nyt begyndte internettet for alvor at vinde indpas blandt magicspillerne. Eksempelvis så man i afslutningen på den forrige sæson Necrodecket dominere totalt, indtil Finske Tommi Hovis meget originale TurboStasis deck spredte sig som en epidemi på internettet.


Hovis Turbo Stasis 96

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
20:54, 26/2 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
791,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]32384[/lek]
Køb decket! Proxy decket!

Hjemmesiden thedojo.com formåede hurtigt at blive populær hos både den menige spiller og de store navne, så metagamet udviklede sig væsentligt hurtigere end tidligere.

Wizards forsøgte i denne periode at finde et system for rotation af serierne i standard, men det tog lidt tid. Kort før DMQ’erne valgte Wizards et system, som hed et Core set og tre expansions, med en udrotering når en ny serie kom. Dette meget lille format, med hyppig rotation, blev dog ret hurtigt afbrudt igen, da metagamet aldrig faldt til ro og de stakkels magicspilleres stress niveau derved blev for højt. Dette hensyn kunne man godt ønske sig blev taget igen i denne tid (dam you Wizards for legalising M10 on the 17th of July).
Til DM hed formatet derfor Alliances, Mirage, Visions, 5th edition.
Inden VM havde man dog fundet hen til den nuværende struktur med to blocke og et core set.

Nye decks kom og gik, men det mest banebrydende var nok Sligh decket.
Under PTQ paris sæsonen, valgte en af datidens store deckbyggere ”Jay Schneider” at tage et alvorligt kig på manakurven og ”the clock” i beatdown decksne. Hans undersøgelse gik på hvor hurtigt man kunne banke en guldfisk, med creatures hvis power stemte overens med deres mana cost.

Opskriften hed.

Tur 1: Læg dyr med power 1
Tur 2: Læg dyr med power 2 og slå din modstander på 19
Tur 3: Læg dyr med power 3 og slå din modstander på 16
Tur 4: Læg dyr med power 4 og slå din modstander på 10
Tur 5: Slå din modstander ihjel.

Jay Schneider bestemte sig derfor for at lave et deck hvor fordelingen af mana cost og lande, betød at han havde størst mulig chance for at bruge 1 mana i tur 1, 2 mana i tur 2, 3 mana i tur 3 og 4 mana i tur 4. Efter at en computer havde tygget godt på problemstillingen, var Slighdecket født. Dermed var manakurven sat på dagsordenen, og decksne blev aldrig det samme igen.
Decket hed Sligh efter Paul Sligh, som hapsede en andenplads, i en to slots PTQ til Paris, med decket.
Decket gik under navnet Sligh i mange år, indtil englænderne I 1999 omdøbte decket til ”Red Deck Wins”.

Jay Schneiders Sligh deck 97

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
20:58, 26/2 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
445,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]32385[/lek]
Køb decket! Proxy decket!


I 1997 forsøgte jeg selv for første gang at kvalificere mig til DM. Jeg mødte optimistisk op med mit BGR Poison Counter deck med den fantastiske combo.

Dwarven WarriorsSabertooth Cobra
























Men måtte se den blive slået af "comboen"


Lightning Bolt



























samt "comboen"



Swords to Plowshares



























og indimellem også "comboen"



Terror

























Selve DM-eventet blev holdt i Birkerød i Maj og bød på 6 runders sealed deck og 6 runders standard efterfulgt af top 8.
Til og med 1998 kørte man de to dages runder som selvstændige turneringer, hvilket vil sige at man på dag 2 blev parret uafhængigt af resultaterne dag 1. Top 8 bestod herefter af vinderen af hver af de to dages turneringer, samt de seks bedste samlet, som ikke havde vundet en af dagene.

Dag 1: 5th edition Sealed Deck. (5th edition starter, 5th edition booster og visions booster).

Til dem der ikke har prøvet at spille sealed med de gamle editions, kan jeg fortælle at det er en meget broget omgang. Decket kan blive så mærkelige, at man nogen gange tror det er løgn og man kan få så mange alt for mærkelige bomber.
Svend Geertsen havde eksempelvis en Millstone, som jo hurtigt kunne give modstanderen grå hår på hovedet i limited, men et af de mærkeligste decks var dog Jan Sørensens Deck.

Til dem der ikke har prøvet at spille mod Jan, kan jeg fortælle at når han vinder, får man en lang smøre om hvor mærkeligt og dårligt hans deck er, men hvis han taber er der til gengæld ikke nogen ende på hvad han kan rose i sit deck. Om sit sealed deck fra 1997 fortæller Jan.
”I Sealed deck spillede jeg MUR-decket. Jeg åbnede en håbløs bunke med meget få gode dyr, så det ud til. De to positive var fireball og disintegrate, som praktisk taget var mine eneste finishers. Men et hav af gode aggressive mure og et par Floods plus mere creatureneutraliserende ting, gjorde at jeg kunne bygge mit kæmpe fort og vinde på de to blam.
Jeg gik 4-2 i sealed.”


Thomas Dall Jensen vandt Sealed delen og havde derved sikret sig en plads i Top 8 uafhængigt af sit standard resultat. Nu er Thomas jo ikke helt tabt bag en mur, så han gik igang med at finde ud af hvad dem, han regnede med at se i top 8, ville spille i type 2. Da han så det stærke Rød blå Hammer of Bogarden-Counter deck gå igen, tænkte han ”sådan et bygger jeg, men smidder lige lidt sjov og ballade i til røde kort og mirrormatchen generelt”. Det skulle vise sig at være en klog beslutning.


Dag 2: Standard. (5th edition, Alliances, Mirage, Visions).

Jan Sørensen fortsætter sin ”Dårligt er godt strategi i bedste stil”.

Jan skal spille mod Karsten Hoppe.
Til dem der ikke kender Karsten, kan jeg fortælle at Karsten er en meget høj mand, hvis højde kun bliver overgået af troen på egne decks. Karsten havde altid en ekstra stor forkærlighed for blå kontrol decks og det fik afgørende betydning i denne kamp.

Historien om hvordan man tryller to Winter Orber om til to Hymn to Tourach og en shock


2x Winter Orb = 2xHymn to Tourach + Shock

Jan kigger på sin åbningshånd og kigger ned på 4 lande og 3 Winter Orber on the play, hvilket normalt, for hans deck, ville være definitionen på en ”sutter røv” hånd. Jan tænker dog ved sig selv ”Karsten er jo så glad for blå, så måske går det enda”.
Jan forsøger sig med den første Winter Orb og ser en skræmt Karsten Hoppe smide en Force of Will som remover en Dissipate efter den, mens han udbryder noget i stil med ”Puha. Det var godt jeg havde en Force, da den orb ville tage livet fuldstændigt af mit deck”. Fint tænker Jan og prøver lykken igen i næste tur. En endnu mere forfærdet Karsten smidder en ny Force efter den, remover denne gang en Binding Grasp og udbryder noget i stil med ”godt jeg havde en til Force”. Jan smidder den 3. I tur 3 og Karsten graver sig ned.
Sådan tryller man 2 artifacts om til 2 Hymn to Tourach og en shock.


Da røgen fra Type 2 havde lagt sig, var programmet lagt for følgende kvartfinaler, som skulle afgøres i bedste af 5:








1.Rune Speichvs.Svend Sparre Geertsen










2.Jan Sørensenvs.Steffen Olesen











3.Clement Lesselvs.Thomas Dall Jensen

"]








4.Tore Fiilvs.Jakob Steinaa







I den første kamp stod fighten mellem Rune Speichs grønne helvede og Svend Geertsens Rød/blå Hammer-Counter deck.
Begge spillere var gået i top 4 året før, men Rune havde ikke tid til at tage til VM dette år, så heldigt nok trak Svend sig ud af denne kamp som sejrherre.

I kamp nummer to var der dømt blodbad. Jan spillede et super aggresivt monosort deck med Winter Orber, mens Steffen Spillede det monorøde Sligh deck. Denne kamp gik ud i alle 5 dueller og endte med at Jan vandt den 5. Duel på sølle 1 liv ”poetisk”.

I den tredie kamp skulle det vise sig, at Thomas’ anti Hammer-Counter og generelt anti rød strategi ar en god ide.
Clement spillede også Hammer-Counter og mod Thomas’ Sea Sprites og andet lækkert mirrorguf, var det ikke en succes, så Thomas var tredie mand i semifinalen.

Den 4. Kamp skulle markere starten på en lang og tragisk rekord DM’s historie.
Tore var på dette tidspunkt ikke det bedst beskrevne blad i dansk magic historie, og som han selv har sagt til mig for mange år siden, stillede han op til dette DM som en coockie med et coockie-deck (Tore fik så dog sidenhen med 4 top 8 finishes bevist at han på ingen måde var en coockie). Selvom Tore betegner sit deck som et coockie deck, viste det sig ok i matchen mod Hammer-Counter og da de jo var godt representeret så det jo ganske fint ud. Jakob Steinaa fik en over nakken, men rystede sikkert nederlaget af sig med ”det skal jo nok gå bedre næste år” (mere om det i de følgende raporter).


Semifinalerne hed:








1.Jan Sørensenvs.Svend Sparre Geertsen










4.Tore Fiilvs.Thomas Dall Jensen



Svend slog Jan og Thomas slog Tore.

I kampen om 3. Pladsen overvandt Jan de onde circle of protection: black med sine Winter Orber og vandt 3-0.

I en gentagelse af finalen fra året før med omvendt fortegn, slog Thomas ”jeg kan slå Hammer-Counter decksne” Dall til og vandt dermed DM 1997.

















Kort efter DM, gik Svend i Top 32 til Pro Tour New York.

VM blev et af de absolut mest succesfulde nogensinde for et dansk team, med både Svend Geertsens semifinaleplads i den individuelle del og holdets 3. Plads i Teamdelen.
Svend blev med sin meget flotte præstation i sæson 1996-1997 en fast del af Pro Touren og holdt denne status i mange år. Af career highlights kan nævnes at han fra 1997-2002 4 Pro Tour Top 8 Finishes
samt i sin karriere formåede at samle 163 Pro Point (Og de sad velopmærke ikke lige så løst på træerne dengang som idag).






Format: Sealed deck, T2
Lovlige serier: Alliances, Mirage, Visions og 5th edition
Eventside: Birkerød
Hoveddommer: Mischa Donders (Belgien)





Decklister



Vinder: Thomas Dall Jensen (reconstruction)
UR Hammer/Counter (Reconstruction Thomas 97)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
22:23, 26/2 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
2789,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]32387[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



Finalist: Svend Sparre Geertsen (reconstruction)
UR Hammer/Counter (Reconstruction Svend 97)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
22:27, 26/2 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
2744,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]32388[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



3. Plads: Jan Sørensen (Reconstruction)
Black Orb (Reconstruction Jan 97)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
22:32, 26/2 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
1822,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]32389[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



4. Plads: Tore Fiil (Reconstruction)
RW Control/Anti Rød (Reconstruction Tore 97)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
22:34, 26/2 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
1088,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]32390[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



Kvartfinalist: Rune Speich (reconstruction)
Mean Green Machine (Reconstruction Rune 97)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
22:36, 26/2 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
575,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]32391[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



Kvartfinalist: Jakob Steinaa (reconstruction)
UR Hammer/Counter (Reconstruction Jakob 97)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
22:38, 26/2 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
2755,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]32392[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



Kvartfinalist: Clement Lessel (reconstruction)
UR Hammer/Counter (Reconstruction Clement 97)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
22:40, 26/2 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
2744,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]32393[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



Kvartfinalist: Steffen Olesen (reconstruction)
Sligh (Reconstruction Steffen 97)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
22:43, 26/2 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
334,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]32394[/lek]
Køb decket! Proxy decket!




Link til del 1.

Link til del 2.

 

Artikel-feedback