Magic the Gathering
Magic the Gathering2900 medlemmer 2 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

ARTIKLER AF BARTOK
Kunsten at tage en intentional draw., af Bartok, 12:21, 19/10 -09
Kunsten at tage en intentional draw Historien om hvordan du oftere kommer i top 8, samt om hvordan man kan redde sig en ekstra frokostpause til trylleturneringerne....
Den Danske DM Krønike 14. del. , af Bartok, 12:40, 8/7 -09
Sidste del af den danske DM krønike er her. Læs her om det DM, dom havde den til dato største standard cardpool....
Den Danske DM Krønike 13. del., af Bartok, 18:30, 30/6 -09
Sagaen nærmer sig sin foreløbige ende. Sommerferien er over os og M10 spoileren tager form. Om 3 uger er der DM (god dam jeg glæder mig)....
Den Danske DM Krønike 12. del., af Bartok, 10:16, 22/6 -09
Coldsnap draft, Guilds, fest og farver. Drop ind til en god historie om DM i 2006....
Den Danske DM Krønike del 11., af Bartok, 09:17, 8/6 -09
Tid til 11. artikel "itt så møj pjatt. Hot Dogs hos Arne, ind til a wa' satt"...
Den Danske DM Krønike 10. del., af Bartok, 08:20, 21/5 -09
10 del af DM Krøniken...
Den Danske DM Krønike 9. del., af Bartok, 14:26, 4/5 -09
Sommer i april hold da kæft hvor nice. Her næste episode i DM Krøniken og takkent være Yan Nielsens super lækre DaM artikel editor, er du nu igen med kortlinks....
Den Danske DM Krønike 8. del., af Bartok, 18:26, 20/4 -09
Nye tider, Nye navne. Flere af the big guns drosler ned for deres trylle engagement, men nye talenter er klar. I 2002 var Danmark midt i et af dansk tryls store generationsskifter....
Den Danske DM krønike 7. del , af Bartok, 08:30, 13/4 -09
Dm rykkede til Jylland og jyderne lugtede blod. Jeg gik i magic hi, men dog ikke uden kamp. Læs her om DM i 2001...
Den danske DM krønike 6. del , af Bartok, 17:30, 30/3 -09
Magic reglerne fik sin største regelrevision nogensinde og folk diskuterede om det var starten eller slutningen for spillet. Der blev som sædvanligt holdt DM. Læs her hvordan det gik....
Den danske DM krønike 5. del , af Bartok, 16:44, 16/3 -09
Wizards laver bombe efter bombe, med en banned liste på længde med bibelen til følge. Jeg har skaffet originale turneringsraporter og originale decklister til denne artikel. Så læs her om det a...
Den danske DM krønike 4. del, af Bartok, 16:31, 9/3 -09
Danmark var ramt af storkonflikt, og DM gik ikke fri af dette. Med magicspil i 500° C, 99,99% luftfugtighed og med søm stikkende op af borderne var der dømt rå magic i 1. klasse....
Den danske DM krønike 3. del, af Bartok, 15:35, 2/3 -09
Danmark afholdt PTQ'er, placerede folk på dag to til Pro Tours'ne og Danmark fik sin første Magic Superstar....
Den danske DM krønike 2. del, af Bartok, 13:08, 23/2 -09
Pro Touren var i gang, Danmark holdt sanctioned tournaments og jeg startede med at spille tryllekort. 1996 var et spændende år i dansk magics historie, hvor grobunden blev lagt for flere af dansk...
DM 1995-2008 del 1., af Bartok, 11:28, 9/2 -09
14 Mesterskaber er afgjort, og snart lægger vi an til det 15. Helte er kommet og nogle er gået igen, men en ting er sikkert. Intet er som det var en gang (på nær Jan Sørensen og Thomas Dall Jense...
Når tryllereglerne brænder sammen., af Bartok, 17:10, 29/1 -09
For 11 år siden mistede Magic sin uskyld i et regelkollaps, som medførte en lille lavine af mærkeligheder. Selvom misæren havde store konsekvenser for det meste af en Extended PTQ sæson, er det...
Hjælp ønskes til kommende artikelserie, af Bartok, 10:38, 28/10 -08
I anledning af at vi nu har startet den 15. Magic sæson, og at vi, om et lille års tid, holder det 15. DM i tryllekort, har jeg tænkt mig at skrive 3 artikler for at give et recap af de 14. første...

 

Anmeldelse
DM 1995-2008 del 1.

14 Mesterskaber er afgjort, og snart lægger vi an til det 15. Helte er kommet og nogle er gået igen, men en ting er sikkert. Intet er som det var en gang (på nær Jan Sørensen og Thomas Dall Jensen).

Vil du høre om disciplinen ”simulaten fejl i DM kvartfinaler”, utrolige topdecks, uheldige helte og heldige uhelte, så læs med her når jeg over det næste stykke tid, fortæller sagaen om de danske mesterskaber i Magic.

af Bartok
11:28, 9/2 -09
läst 4762 ggr.
Udskriv artikel
10 Kommentarer

Gennem de sidste par måneder har jeg gravet dybt i alle de kendte magic kilder (og såmænd også de ukendte), hvilket har givet en masse gode historier. Desværre er der meget få efteretninger om de første to mesterskaber i 1995 og 1996, så derfor prøver jeg desperat og fylde pladsen ud med en masse skrammel om hvordan jeg har lavet disse artikler.

Til dem der ikke kender mig, kan jeg fortælle at jeg er en knap 31 år gammel, magicnørdende og enormt talende skolelærer. Jeg har spillet magic on an off siden 1996 og er udstyret med en klæbehjerne (som dog mest lader ubrugelig viden klæbe fast), så mangler du en makker i ”Hvem vil være Millionær” eller en til at huske åndsvage detaljer fra Danmarksmesterskaber for halvandet år ti siden, er jeg den rette.


Udover at jeg elsker at fortælle gode trylleanekdoter, så elsker jeg også at høre dem, og da jeg i et par år jævnligt spillede tryl mod Jan Sørensen, har jeg også hørt en masse. Det har dog ikke været nok, så de sidste par måneder har jeg gravet i gamle trylle arkiver og sendt et hav af mails ud til en masse mennesker, som knap nok kender mig. Heldigvis har de fleste svaret, og en masse efteretninger er kommet retur, så i bedste Oscar stil vil jeg lige rette en tak til dem som kom med svar når man spurgte.

 • Jakob Steinaa
 • Svend Geertsen
 • Rune Speich
 • Thomas Dall Jensen
 • Jan Sørensen
 • Kenneth Klingenberg
 • Malte Holm
 • Rikki Tholstrup Jørgensen
 • Jonas Cleeman
 • Rune Speich
 • Niels Sanders Jensen
 • Jörn Hajek
 • Martin Dang
 • Lasse V. Hansen
 • Troels T. Hahn
 • Anton Lunau
 • Alexander DickDesuden en stor tak til disse sider som har skaffet fede efterretninger

web.archive.org (tjeck it out, det er sgu en sej side).
thedojo.com (nedlagt side)
valhalla-magic.com (nedlagt side)
magiczone.dk (nedlagt side)
manapool.dk (nedlagt side)
deckcheck.net
faraos.dk/magic


Jeg har fundet alle top 8 decklister fra 2001 og frem, men kun en fra 2000 og tre fra 1999, men med god hjælp har jeg kunnet restorere de fleste tilbage til 1997 samt et par stykker fra 95-96, så alt i alt har det opsøgende arbejde været en succes.
Hvis nogen, efter at have læst det jeg skriver, vil dele nogle historier fra eventsne, må de endelig gøre det, og er der nogen der har billeder, så giv mig et praj. Dog vil jeg pointere at dette er tænkt som en hyldest til det Danske Magic miljø, så hvis historien hænger folk ud, vil jeg bede om at den ikke kommer med, da man siger ”tiden læger alle sår” og sådan bør det også være.


For at give et lille hint om at indholdet bliver lidt mere fyldigt i de kommende artikler, vil jeg give et hurtigt indblik i, hvad man kan forvente af de kommende artikler.

 • 1997: Alle top 8 decks er nogenlunde troværdigt restaureret (wee).
 • 1999: Tre originale decklister fra top 8
 • 2000: Det første autentiske billede fra DM bliver tilgængeligt.
 • 2001: Alle Top 8 lister er her nøjagtigt gengivet
 • 2002: Mange billeder fra eventet.Så glæd jer til en lang hyldest til trylleri.1995
Året er 1995. Forest Gump vinder en Oscar for bedste film, Microsoft udsender Windows 95 og Bill Watterson stopper produktionen af avisstriben Steen og Stoffer :(
På dette tidspunkt var internettet kun noget for de få indviede, og som en konsekvens deraf var net-decks et ukendt begreb. Det betød at metagamet udviklede sig meget langsomt, og hvis man ser på decksne idag, vil man sikkert mene at de er enormt ubalancere.
Jeg har ikke kunnet finde konkrete decklister fra dette DM, men hvis man tager et kig på topdecksne fra VM (4th edition, Fallen Empire, Ice Age), kan man jo eksempelvis undre sig over at ingen havde knækket Necropotence.
Noget af det mindst balancerede ved decksne, var manakurven. De belv faktisk først for alvor blev knækket, næsten to år senere, med de første versioner af Sligh decksne (det vi i dag kender som RDW).
Udover at metagamet udviklede sig langsomt, kom informationer fra Wizards også langsomt frem. Et eksempel herpå får vi i en lille anekdote jeg har fået fra Svend Sparre Geertsen.

”Jeg havde et fantastisk type 2 deck med 4 Balance, men aftenen inden DM ankom hoveddommeren, Mischa, fra Belgien og gjorde opmærksom på at Balance var restricted - pludselig havde jeg ikke noget deck.
Røde-Kim fra Faraos Cigarar var dog så flink at låne mig sit R/U/B deck med alt fra Hymn to Tourach, control magic, sengir vampire, counterspell, lightning bolts og meget andet guf (men uden en større plan).”En anden ting der var anderledes dengang, var at man også kørte med restricted lister i standard. At det havde stor betyning for kampene, ses tydeligt af Jan Sørensens anekdote om hans kamp i runde 1 mod Thomas Dall Jensen.

Mind Twist


"Thomas og jeg spillede begge "BUW Goodstuff".
Samtlige kampe blev afgjort af Mind Twist.

Spil 1 laver han en tur 2 Mind Twist med to Ritualer. Og jeg ruller rundt.

Spil 2 laver JEG tur 1 Mind Twist med 3 Ritualer. Han discarder 6 ,:=P og jeg dropper en Knight og den kører hele vejen.

Spil 3 Mind Twister han mig igen tidligt i tur 2 eller 3 og jeg mister armen.

Spil 4 Mind Twister jeg ham tidligt. Han kommer dog tilbage, da jeg staller på land og han Mind Twister mig lige før jeg trækker masser af land og jeg taber derefter til et Specter.


Det var det."

En tredie ting som adskilte dette DM fra de efterfølgende, var at det var et enkeltformat event med single elimination knockout. Altså måtte man ikke tabe før semifinalen hvis man ville med til VM.
Da turneringen var slut, stod Jesper ”Manne” Thrane øverst på tabellen og blev første Danmarkmester i magic. Jesper formåede sidenhen at placere sig i top 8 til GP København 1997 og i finalen til GP Gøteborg 2001

Udover Jesper kom også Svend Sparre Geertsen i top 4, men mere om ham senere, da han sætter flere kraftige fingeraftryk på dansk magics historie.

Dette DM så ungdommen slå til. Gennemsnitsalderen på top 4 var ca. 18-19 år og når man tager Jespers 29 år i betragtning, er der nok ikke meget tvivl om at Danmark havde nogle af de yngste spillere med til VM i Seattle.


 • Formater: Single Elimination T2
 • Lovlige serier: Revised (3rd edition), Antiquities, Legends, The Dark, Fallen Empire
 • Eventside: Odense
 • Hoveddommer: Mischa Donders (Belgien)Top 4

Vinder: Jesper Manne Thrane (Deck ukendt)


Finalist: Michael Vivet (Deck ukendt)


Semifinalist: ”Ukendt Jyde” (Deck ukendt)


Semifinalist: Svend Sparre Geertsen (BUR Good stuff)
Ud fra Svends efteretninger omkring hans deck, har jeg forsøgt at lave en rekonstruktion af et typisk 1995 BUR.

BUR Goodstuff (Reconstruction Svend 95)

Booster Draft / Casual

Af: Bartok
21:57, 3/2 -09

Bartok kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
35799,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]31197[/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Tak for denne gang. Jeg følger op med 1996 i næste artikel.

 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

Troels

MEDLEM
Århus kommune
uhh.... Godt med en lille appetiser, Bartok!

Glæder mig til nye (og længere??) fortællinger fra dengang jeg gik i 4. klasse og egentlig synes at control magic og counterspell var for nice.. Der var vist noget om det.

23:57:03, 10/2 -09
Bartok

MEDLEM
Frederikssund kommune
Der har været brugt double elimination i Danmark i 1999 og 2001. Jeg er ret sikker på at Jakob Steinaa ikke er enig med dig i at det er brugt for lidt, men mere om de i artiklen om 2001.

18:01:24, 10/2 -09
Boros

DOMMER L3
REDAKTøR
Fredericia kommune
Så indså de at Single-elimination var lidt for "random" så derfor opfandt mand Double-elimination... en turneringsstruktur der bliver brugt alt for lidt idag =P

17:24:21, 10/2 -09
Jakob

REDAKTøR
MODERATOR
Kolding kommune
Lol. Bare det, at der var noget, der hed 16.-delsfinale :-)

17:21:07, 10/2 -09
gepfandet

REDAKTøR
MODERATOR
GULDMEDLEM
Vejle kommune
Det jeg bedst husker var, at der også blev afholdt DM i Emperor om aftenen. Jeg havde teamet op med to fra Skanderborg/Århus, hvor den ene hed Lennart Former. Vi var ved at vinde den første kamp, men blev herefter disket pga. at vi larmede - hvordan er det lige en ruling i den store dommerbog :-D

Nåmen så tog vi på Crazy Daisy. Uff, de dage.....

15:29:46, 10/2 -09
Tower

MEDLEM
Vallensbäk kommune
Hm Det første DM...

Jeg tabte til Cleemens, med 4 Serra Angels i 16 dels finalen. Jeg spillede noget sort/rød/blå land destruction med Solkanar og Nicolas Bolas

Jeg kan også huske at Michael Siemens tabte til Manne i 8 dels finalen. Efter at Michael Siemens kastede en fireball for et overkill og for the win, og Manne countede den med Force Spike. Hvorefter Michael sagde nej nej jeg kaster den for 1 mindre, det gik selvfølgelig ikke, og da Michael og Manne var gode venner privat, blev det store følelsesmæssige drama til det DM.

Jonas
13:15:29, 10/2 -09
Bartok

MEDLEM
Frederikssund kommune
Havde lavet decket personligt, men det skulle forhåbentligt være i orden nu.

12:51:58, 10/2 -09
Opdateret: 05:21:17, 11/2 -09
ndms

MEDLEM
dælme gode røverhistorier :-D

10:47:15, 10/2 -09
Boros

DOMMER L3
REDAKTøR
Fredericia kommune
hvor er decket?

20:06:40, 9/2 -09
Jakob

REDAKTøR
MODERATOR
Kolding kommune
Det bliver rigtigt spændende at se de kommende artikler. Ren nostalgi :-)

16:47:44, 9/2 -09

FACEBOOK COMMENTS