Diverse
Når tryllereglerne brænder sammen.


For 11 år siden mistede Magic sin uskyld i et regelkollaps, som medførte en lille lavine af mærkeligheder. Selvom misæren havde store konsekvenser for det meste af en Extended PTQ sæson, er det svært at nægte dens underholdningsværdi.

Så vil du vide, hvordan man laver en fantasilion mana med en Wall of Roots for derefter at slå sin modstander ihjel med et ubrugeligt artifact, så læs her.

af Bartok
17:10, 29/1 -09
läst 2468 ggr.

DCI blev indstiftet i forbindelse med, at turneringsmagic begyndte i midten af 90’erne. Ideen var at lave et sæt klart definerede turneringsregler (floor rules) samt at indstifte et system for dommere, så man kunne opkvalificere dommerstaben og få de løbende ændringer i spillet til at fungere gnidningsløst.

En af de ting man indførte var et dommersystem med fem dommerlevels. Disse levels skulle fungere som en sikkerhed for at dommerne, til de enkelte dommeropgaver, var kompetente nok.
Deres beføjelser, dengang, var ca. som følge.

Level 1: Kunne dømme casual sanctioned turneringer.
Level 2: Kunne dømme Pre-releases
Level 3: Kunne fungere som dommer til en PTQ og som hjælpedommer til PT.
Level 4: Kunne fungere som hoveddommer til en PT og kunne indstifte officielle rulings
Level 5: Kunne udskrive eratas af kort (ændre teksten) og modificere reglerne i spillet for at rette fejl.

Der blev desuden lavet et sæt regler for, hvilke kvalifikationer man skulle have for at kunne opnå disse levels. For at blive level 5 skulle man opfylde en række erfaringskrav, være level 4 og godkendes af to level 5 dommere. Dette var jo nok for at man kunne være sikker på, at dem der blev udnævnt til level 5 var kompetente nok.

Ideen var jo for så vidt god, men problemet var bare at to ud af de tre personer, som Wizards ville udnævne som de første level 5 dommere, sagde nej, så i en tid var Tom Wylie enerådig og måske ikke altid helt skarp Magicregeldiktator i verden ”Mu ha ha ha”....

Time VaultVi er i Januar 1998 (i magicalderen er tempest nyeste serie).´Regelwizzes bliver forstyrret af kortet “Time Vault”.

Problemet opstod fordi, det ikke var klart, hvilken tur man skippede og hvornår man skippede den. Man kunne jo ikke skippe en tur, hvis man havde startet den, men man skulle jo gerne skippe den tur, som skulle i gang og ikke en om mange ture.

Tom Wylie satte sig så for at ”løse” dette problem.

Der var mange ting som Tom Wylie i denne situation kunne have gjort (her i nogenlunde rangeret orden).

1. Ændre wordingen på kortet til ”skip your next turn”.
2. Bede en anden dommer om at komme med en god ide.
3. Indgive sin opsigelse til Wizards.

14. Give penge til en velgørenhedsorganisation.

344. Hoppe ud fra en bro.

6743. Råbe perlesvin efter Danny Abdalla.

4859342353. Ændre reglerne i magic.


Gæt hvad Tom Wylie gjorde.

Hans regelændring var, at man opfandt et step mellem de to ture, som blev kaldt for Vacuum. For at sikre sig at man ikke kunne skippe dette step til kort som Meditate, gjorde han det klart, at dette ikke var en tur, og efter samme model gjorde han det også klart, at det ikke var en fase.

I dette Vacum måtte man kun skippe sin kommende tur. Dog kunne der jo være kort, som hævede prisen for Time Vaults activation, så han gav også lov til, at man kunne bruge ”Mana Sources”. Dette Vacuum blev så target for det største regelspoiledeck i mands minde "Wall of Boom".

Hele finten var som følge:

Læg følgende kort:

Magma Mine Wall of Roots Stasis























Når man så kom til det Vacuum, som var lige før ens tur, lagde man en counter på sin Wall of Roots for at få en mana. Derefter lagde man en til på. "Jamen Sir. Må man ikke kun bruge den en gang i turen? Jo my young Padawan, men Tom Wylie havde jo klart defineret, at Vacummet ikke var en tur, så denne begrænsning eksisterede jo ikke her."

På denne måde fortsatte man så med at lægge counters på Wall of Roots til den blev 0/0.

På dette tidspunkt havde man ikke lavet den store regelrevision, som kom med 6. Edition, så når et creature havde lethal damage eller 0 i toughness, blev dette efterfulgt af et regeneration step, hvor man kunne spille regeneration og mana abilities. Derfor kunne man så bruge sin Wall igen, hvilket medførte at den døde, så bruge den igen hvilket medførte at den døde, så bruge den igen hvilket medførte at den døde, så bruge den igen hvilket medførte at den døde, så bruge den igen hvilket medførte at den døde, så bruge den igen hvilket medførte at den døde, så bruge den igen hvilket medførte at den døde, så bruge den igen hvilket medførte at den døde, så bruge den igen hvilket medførte at den døde, så bruge den igen hvilket medførte at den døde, så bruge den igen hvilket medførte at den døde, så bruge den igen hvilket medførte at den døde, så bruge den igen hvilket medførte at den døde….. "jamen Sir. Så havde man jo pludselig en million mana, men fik så ikke manaburn i slutningen af Vacuummet? Nej Young Padawan, for Tom Wylie havde jo defineret, at det ikke var en fase, så det gled i stedet ind i næste tur."

Under de gamle regler var untap og upkeep selvstændige faser, hvor man fik mana burn, når de sluttede, men med en Stasis i spil, gled manaen i stedet ind i upkeep, hvor man så kunne bruge sin million mana til at lægge 250.000 counters på sin Magma Mine, og så aktivere den for at slå sin modstander ihjel.

Forestil dig at løbe ind i følgende situation.

Evil "Wall of Boom" Player: land, Magma Mine, Go.

Unknowing magic player about to be tested in the wrong end: Land, Jackal Pub, Go.

Evil "Wall of Boom" Player: land, Lotus Petal, Wall of Roots, Stasis Go.

Unknowing magic player about to be tested in the wrong end: Attack with Jackal Pub, "whine about missing untap phase, while wondering about the bigger point in playing a stasis without the possible mana to pay it's upkeep cost"., Go.

Evil "Wall of Boom" Player: Do the vacum trick and kill opponent (and on to game 2).

For at det ikke skal være løgn, var decket standard legal, men decket havde heldigvis en meget kort levetid.

Udover at Wizards indså, at Tom Wylie nok trængte til et par andre level 5 kollegaer, indså Wizards også, at det var tid til en stor regelrevision, som så kom halvandet år senere med 6th edition.



Decket så også spil i Danmark, da nethajen Peter Myrvig tog decket med til PTQ i Århus. I semifinalen mod Niels Sanders Jensen løb han dog ind i en hær af onde kort,





Aura of SilenceDisenchant
























og Peter måtte derfor vente med sin Pro Tour debut.


Så med denne historie i mende vil jeg bede jer om, at I, inden I til en til en turnering tuder Boros øre fulde med, hvor åndsvage og ulogiske tryllereglerne er, glæder jer over, at situationen ikke er som for 11 år siden.

Mvh. Jeppe

 

Artikel-feedback