Magic the Gathering
Magic the Gathering2920 medlemmer 0 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1895 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Diverse [Legacy]
5k Legacy på Röda Goblinen, Trivia, Metabreakdown och tankar om formatet
Via svenskamagic.com

Alright, det har gått fem månader sedan Legacy-SM gick av stapeln på BSK i November.
Snön började falla ungefär samtidigt och i skrivande stund så har den sista snön som brukar ligga ovanpå lägenhetstaken mitt emot mig precis tynat bort.
För att hålla det simpelt så brukar jag tänka att vintern börjar när första snön kommer och att våren officiellt är här efter att sista snön är borta.
I år kändes fem månader som extra länge, det kanske den alltid gör men i år hade vi en helt annan typ av Vinter.
Utöver den vanliga vintern så har vi också haft en iskall vinter i magic efter att Wizards släppte sina Unfinity Produkter.
En vinter så kall och mörk att den frös två Eternalformat till is i 5 månader, jag tänker kalla den här perioden för "Unfinity-Vintern".
Magic har sett jobbiga årstider förut till exmempel Eldrazi-Vintern och den ökända Hogaak-Sommaren.
Men det var något med Unifinity-Vintern som gjorde mig extra uppgiven.
Var det Wizards vårdslösa sett att printa "roliga" produkter för commanderspelare och göra dom legala i faktiskt seriösa format utan att speltesta dom?
Eller var det bara en helt vanlig årstidsdeppression som skapade det mörka molnet som följde efter mig under den här perioden?
Vi kommer nog aldrig få veta, men en sak är säker och det är att våren kom till slut och Wizards valde att banna "White Plume Adventurer" och Expressive Iteration i Legacy.
Två bans som jag anser väldigt hälsosamma för Legacy och två bans som tände en gnista i många personer som gillar att grinda det här fantastiska formatet.
Kort efter dessa bans så valde Röda Goblinens Spelbutik i Västerås att arrangera en riktig vårfest i form av en "Legacy 5k Turnering" som lockade fram både gamla rävar och björnar som tidigare legat i ide.
Häng med!

af Caps_lock
11:38, 25/4 -23
läst 3887 ggr.
Udskriv artikel
13 kommentarer

Eftersom jag relativt nyligen skrivit en turneringsrapport och Lastblaster inte tycker att man borde skriva mer än en turneringsrapport per lek man spelar så kommer denna artikel istället handla om turneringen som Röda Goblinen arrangerade den 18e Mars och hur det gick samt vilka lekar som presterade och hur metat såg ut samt lite trivia om personerna som var med och lite sköna bilder och annat gott som jag vet att folk uppskattar.



Turneringen

Tjugo nördar dök upp för att slåss om ära,respekt och bra pristruktur på Lördagmorgonen den 27/3e.
När jag anländer så är jag bland dom sista på plats trots att jag är den som bor närmast.
Folk tradear, surrar och vissa bläddrar i butikens pärmar för att hitta det där sista sideboardkortet som inte kom fram med posten innan fredag, någon kommer få en neutral reff därute när Stefans Minor Misstep blir till Spell Pierce, but it aint me.

För min egen del så började allt bra och jag får förnedra Fredrik Holm i första rundan.
Fredrik är en av dom bättre Magicspelarna i min klick, han har lirat massa GP's både i Europa samt USA och även gått rätt bra på ett par av dom.
Han har även lirat så många PTQer i Oslo att han vid det här laget kan klassas som halvnorsk.
När vi möts i runda 1 så har Fredrik självklart ingen chans och jag tänker summera det med lite fulrim till tonerna av Yung Leans banger Monster

1#Fredrik lirar inte mycket Legacy (det har han aldrig gjort).
2#Fredrik Säger att Modern "Är det bästa constructed formatet" (för att det är stort) sen kommer Pioneer "eftersom det spelas på PT'n" (skrrt)
3#Fredrik har lånat Mårtens Painter och (fizzlar uuuur).
4#Fredrik du är en bra magicspelare (men huuuur). Du kanske borde spelat (böörn) för dina painterkills är lika cold som en (isbjöörn)


// Not a rapper

Till Fredriks försvar så har vi spelat den gamla klassiska matchupen "Rifter" vs "Goblin" senaste tiden i Premodern.
Fredrik spelar Goblins och leder för tillfälet med 3-1, rolig kuriosa är att Rifter en gång i tiden designades i gamla extended för att slå just Goblins.
För folk som inte kickar premodern eller kommer ihåg old-school Typ 1.5 så är det typ som att sleeva upp Monogrön-Ramp med coola biffar utan SB och vinna mot Combo i valfritt format.

I allmänt så flyter hela turneringen på väldigt bra och vi kör en matpaus efter runda två.
Det är sköna vibes genom hela dagen och Röda Goblinen gör verkligen ett dunderjobb med hela arrangemanget från början till slut.

Jag kan summera resten av min egna prestation med att jag förlorade win and in för dagen mot Mårten Hedin med 1-2 och hamnade på 9e plats med 1% sämre breakers än Viktor Haga som darrade in sig som sista personen i Top8an.
Som magicspelare är jag sällan bitter.
Att vara bitter på sig själv eller andra samt tilta och skylla på saker utom ens kontroll är ett effektivt sett att inte utvecklas på och får dig att framstå som en caveman.
Jag hade ödet helt i mina egna händer och hade jag varit några procent bättre så hade det nog gått vägen.
Ett citat som alltid har varit viktigt för mig är August Strindbergs "Det var inte segern jag ville åt, det var kampen".
Jag är en sån person som känner mig levande av att tävla oavsett hur det går.
Att dessutom alltid ha möjlighet att dela det här fina intresset med likasinnade vänner gör min normalt oroliga själ lite mindre orolig.


Efter fem rundor så har vi till slut final standings från Swissen och när Top8an väl spoilas så har följande åtta herrar lyckats ta sig till slutspel.


Top8
8 Cast - Ville Hautala = 12 pts
DnT - Anton Wilson = 11 pts
Uro Pile - Linus Eberhardsson = 11 pts
UR Delver - Martin Adonoski = 10 pts
Grixis Kontroll - Mårten Hedin = 10 pts
Elves! - Hampus Åkergren = 10 pts
Canadian Delver - Joacim Larsson = 10 pts
Breakfast - Viktor Haga = 9 pts



I Top8an så har vi inte mindre än fyra lokala kändisar, jag bjuder på lite rolig trivia om samtliga.

Mårten Hedin som gör "kaninöronposen" på top8a bilden är först ut.
Mårten gör en okej Swiss på 3-1-1 för att relativt enkelt ta sig till top8
För dagen så har Mårten valt att ge sina motståndare en ärlig chans genom att lira sin Grixis kontroll istället för sin röda Painter som han normalt vis lirar och har gått väldigt bra med senaste året.
Grixis kontroll är självklart också en bra lek men den är inte tier-1 som jag anser painter vara. (Om man kan spela den).
Dessutom så har jag varit med och brewat mårtens kontrollpile och vi var båda överens om att det är viktigt att den spelar med bra kort och kan vinna mot bra lekar men det viktigaste är att den är "cool" och lirar med "coola" kontrollstaples.
Både jag och Mårten är suckers för "Keeper" (4 Counterspell, 4 Force of Will, 4 Mana Drain , google it!) som var en gammal kontrollarketyp för 10+ år sedan i Typ-1, Varför? Sjävklart för att den är cool.
Mårten splittar i alla fall top fyran efter att ha vunnit mot Delver i kvarten. Ett kvitto på att Mårtens kontrollek inte bara är cool utan faktiskt rätt bra också.

Joacim Larsson infinner sig även han i Top8an på 3-1-1 med Canadian Treshhold som han har lånat av Mattias Tuuvas.
Jocke är overall en bra magicspelare, hans styrka är att han snabbt kan anpassa sig till olika format samt kan plocka upp en lek och vinna med den oavsett om det är Storm i Modern, Delver i Legacy eller Humans i standard.
Det här gör honom till och med rätt decent på rollspelsmagic aka CEDH när han lånar lek och slår sig ner för att lira multiplayer. Jocke får dock respass mot Wilson i kvartsfinalen men gör overall en stabil insats i turneringen.

Anton Wilson går även han top8a efter en solid Swiss på 3-2-0 (wins draws losses).
Wilson har väldigt mycket historik i den här stan främst i Legacy.
Han har varit in och ut ur magic-träsket sen 2006.
Vi är födda samma år och gick i samma klass i högstadiet och han är också den personen som introducerade mig till spelet.
Wilson erkänner själv att han är lite aspig (vanlig förekommande bland folk som spelar kort och har ingenjörsutbildning säger min psykolog) och dyker så djupt ner han kan i en och samma arketyp samt håller sig till den.
Detta har gjort att Wilson alltid har varit en stark Legacyspelare och han har hittat sin trygghet i Death and Taxes.
Med DnT har Wilson full förståelse för matchups och han resolvar allt som oftast skumma recruiter lines som hade fått danskarna som först började lira leken för 10 år sedan att lära sig ett och annat.
Att hålla sig till en lek och lira den i ur och skur är något jag rekomenderar till alla, Reid Duke intygar även han om att det är extra viktigt i just Legacy.
Om man räknar den här turneringen samt ligorna samma månad så är Wilson obesegrad i sina senaste 15 matcher, cyborg.

Linus Eberhardsson är en annan lokalkändis som enkelt går top8a.
precis som Wilson så gör Linus en säker Swiss och går 3-2-0 (wins,draws,losses).
Linus är någorlunda duktig på magic och kom tvåa på Legacy SM 2021.
Även om Linus nu inte är en svensk mästare så köper jag att det är en bra en merit.
Något som kännetecknar Linus är att han alltid spelar 4 ormar oavsett lek och massvis med Basics, på tisdagar hittar ni honom på väs när han för det mesta går 3-1 eller 4-0 i vår Legacyliga med hjälp av sin ökända "Väsbräda".

Det hade varit mer eller mindre optimalt att kunna skriva något litet om samtliga spelare som gick Top8a men eftersom jag bara känner hälften av dom och att det är allmänt creepy att försöka hitta personlig information om främlingar enbart för att publicera den i en artikel så får ni andra nöja er med ett "Grattis, bra lirat!"
Hursomhelst så blev 8a spelare till slut 4a.
Mårten, Linus, Wilson och Ville Hautala blev till slut dom fyra som skrev lokal magic-historia när dom kom överens om att splitta top4an.
Wille Hautala slog Wilson i finalen, snyggt lirat Wille!

Nedanför så kommer det lite metabreakdown där vi kan se vilka lekar som folk valde att lira i turneringen och hur det gick. Jag kommer välja att bryta ner det "by deck" och "by archetype" för att enklare kunna analysera hur formatet känns för stunden såhärt kort efter bansen etc.



Vi kan se att UR Delver var den populäraste leken, trots att Expressive Iteration har bannats.
Dom flesta Delverspelarna har gått över till att spela Chart a Course eller Predict och lite olika splits av Chain Lightning/Mishra's" Bauble.
Eftersom leken lirar med Dragon's Rage Channeler som ett av sina primära Win-cons så behöver man fortfarande ha någon form av sorcery/artifact count nu när man inte längre får spela med fyra stycken Iteration.
Självklart är Chart a Course inte lika bra som Expressive Itteration men Delver är fortfarande en tier1 lek.

Intressant också är att UW/X Stoneblade kommer på delad andra plats.
En klassisk Arketyp som vart 100% gatekeepad ur formatet under "Unfinity Vintern".
Stoneforge Mystic som kort har tjänat väldigt mycket på att WPA och IE nu är bannade.
Stoneblade generellt har en väldigt bra motor och låser ofta ner matchen rätt omgående såfort den etablerar kontroll.
Risken med Stoneblade lekarna är att dom ibland blir överkörda innan dom hinner lägga in en Kaldra/Batterskull i spel eller helt ut-tempoade av saker som Daze i kombination med removal och är väldigt svaga mot lekar som spelar Thoughtseize.
Just nu så ser Thoughtseize nästan bara spel i Shadowlekarna och där har man redan en okej matchup eftersom man alltid packar fyra stycken Swords to Plowshares som får Death's Shadow att gråta.
Lyckas man tappa upp med Stoneforge i spel så krävs det inte heller speciellt många slag från Kaldran innan U/B Shadow har -5 i liv.

På 10% har vi även Painter.
Över dom senaste åren har Painter vuxit fram och etablerat sig i formatet som en av dom bästa lekarna. Jag anser den röda varianten att vara den starkaste versionen av leken eftersom den kan packa maindeckade Pyroblasts som även funkar som 1 mana vindicates mot ickeblåa lekar med Painter's Servant.
Painter är väldigt bra på att spela runt hat och kan angripa från många olika vinklar, den kan vinna genom att få in Grindstone via Urza's Saga, eller genom att Weldra upp Grindstone ur graven eller bara randomly spela grindstone från handen och vinna med Painter's Servant. Goblin Welder och Goblin Engineer gör det även knivigt att spela mot leken eftersom den kan recurra Painter/Grindstone ur graven även om du lyckas förstöra/kontra/rycka deras hot.
Leken är också flexibel och beroende på vad den möter så kan gameplanen justeras.
Ibland kan den gå för en snabb turbo vinst och i andra lägen så chokear den ut leken den möter genom att outvaluea med saker som Fable of the Mirror Breaker och backbreaking Artifact recursion med Chaos Defiler och Phyrexian Dragon Engine.

I övrigt så har vi en jämn spridning bland dom andra lekarna.
Utöver några nischade lekar så var det ett rätt så standard fält med många tradionionella lekar som hade sleevats upp.

Jag tänker att vi går vidare nu och bryter ner samtliga lekar i arketyper för att spana lite på vad som var mest populärt!



Jag har valt att dela upp samtliga lekar som spelades i sju olika kategorier.

Vi ser direkt att det finns två arketyper som utgör 25% vardera av vårat meta.
"Permanent Combo" är den första.
I den här kategorin så har vi lekar som oftast vinner genom combo men nödvändigtvis inte combar av runda 1-3 utan snarare bygger upp ett visst typ av boardstate för att sedan gå av.
Bra exempel på dessa lekar är "Painter" och "Breakfast" som är två combolekar som också kan grinda och har alternativa sett att closea matcher på.
Jag räknar även in "Elves!" här som även den kan vinna på många olika vis, ibland så lägger den bara några Nettle Sentinels och rampar upp i en Craterhoof och slår för 18, ibland så går den av och drar hela leken och ibland så gör den ingenting och väljer att spela Natural Order för Progenitus och vinna den vägen.

Vi ser också att "Midrange" är tillbaks och utgör även den 25%.
Midrange är by far den arketypen som tog mest stryk av Unfinity Vintern eftersom initiativet var för explosivt och omöjligt att grinda ut.
i den här arketypen så har vi lekar som "Stoneblade" och "Lands".

"Tempo" utgör 20% av vårat meta.
Sen tidernas begynnelse så har den här arketypen varit en stor del av formatet. Brainstorm + Ponder i kombination med Force of Will/Daze och Wasteland samt Stifle har alltid varit ett kraftpaket och tillsammans med billiga men stora valuegubbar så gillar tempoleken att alltid hamna under motståndaren och sätta press genom att chippa in skada och disrupta motståndarens förmåga att resolva spells.
När man lirar mot dessa lekar så har man alltid klockan mot sig och med rätt pilot så är man favoured mot det mesta.
Under "Unfinity-Vintern" så var UR Delver den enda leken som kunde mäta sig med initiativlekarna, det säger rätt mycket om den leken.
"Canadian" och "UR Delver" är inkluderade här men jag väljer även att inkludera "Burn!" som en slags tempolek (även om den är i en helt annan liga) eftersom den också spelar under motståndaren och försvårar saker och ting med Eidolon of the great revel och oftast lägger någon av sina boltar i ett djur som är key för motståndaren.

"Kontroll" utgör 10% av vårat metat. Kontroll var också riktigt dåligt under Unfinity-Vintern. Även om kontroll-lekarna gillade att spela med Expressive Iteration så vart dom översprungna av White Plume Adventurer eftersom dom inte har något vettigt vis att sno tillbaka initiativet på. "Grixis-Kontroll" och "Uropile" utgör den här kategorin.

"Hatebear" är sista arketypen jag tänker gå igenom och den utgör även den 10% av metat för turneringen. "Maverick" och "Death and Taxes" finns i den här kategorin.
Under Unfinity-Vintern så började folk spela med fyra kopior av Virtue's Ruin i sina sideboards och arketypen fick betala för White Plume Adventurers synder. Det finns heller inga hatbjörnar som är snabba eller bra nog för att stänga ner initiativ, detta gjorde att arketypen fall av helt och hållet i princip.
Arketypen är nu tillbaks och den försöker spela under motståndaren på samma vis som tempoarketyperna, skillnaden är att lekarna i den här kategorin inte spelar med Brainstorm/Fow/Daze eller Ponder utan snarare med kort som Thalia som punishar dessa kort.
Death and Taxes har alltid varit en av dom kraftfullaste lekarna i formatet, leken använder en kombination av Thalia, Guardian of Thraben, Spirit of the Labyrinth, Mother of Runes och Wastelaned för att hålla nere motståndaren samt Stoneforge Mystic och Yorion för endgame.
DnT är inte en renodlad staxlek utan den försöker snarare att staxa många små keyelement för motståndaren samtidigt som den chippar in skada.
Att spela mot Death and Taxes kan jämföras med "Death from a thousand cuts".
Leken har få dåliga matchups, "Elves!" är typ det jobbigaste DnT kan möta men matchupen är långt ifrån omöjlig.

Maverick påminner mycket om Death and Taxes men istället för att ha många olika stax-element så fokuserar Maverick på att hålla nere moståndarens mana med Wasteland,Thalia och Knight of the Reliquary.
Leken består även av många små pusselbitar som inte är speciellt starka i sig själva men kan vara väldigt kraftfulla i kombination med dom övriga pusselbitarna i leken och skapar väldigt nischade interaktioner som gör att leken oftast vinner när dom är live.
Ett bra exempel på ett kort som skapar dessa kraftfulla interaktioner i leken är Scryb Ranger.
Leken har två separata toolboxes för Green sun's Zenith och Knight of the Reliquary och vinner oftast på ren value eller att alpha-strikea motståndaren med Knektar.


Summering:
Det känns som att Legacy som format är på väg att återhämta sig.
Återigen så ser vi en hälsosam spridning av olika lekar som alla är starka.
Det är svårt för stunden att säga vilka lekar som är bäst men jag tror att det är på väg att kristallisera sig mer och mer.
Minor Misstep kommer spela en viktig roll i hur formatet utvecklar sig och Natural Order + Atraxa kommer nog hitta ett stabilt hem någonstans.
Då många har frågat mig om hur bra/välplacerade olika lekar är i formatet för stunden så avslutar jag med att bjuda på min personliga "tier-list".
Ta den med en nypa salt och låt den inte skrämma dig ifrån att lira något som inte är med på listan.
Legacy är återigen ett brett format och det är oftast spelaren som vinner matchen och inte leken.

Tier1
UR och UR/X Delver
Death and Taxes
Painter
Cephalid Breakfast
B/X Reanimator

Runnerups/risers
UB Death Shadow
Elves!
Naya Depth's
8 Cast
Doomsday
Epic Gamble
Gruul Initiative
RW Winota
Sneak and Show

Honorable mentions
Uropile
Lands
Jeskai Undoing
UW/X Stoneblade
Maverick
Red Prison
Aluren

Jag vill passa på att ge ett stort tack till Frashannes och Happymagichardcore på Röda Goblinen som arrangerade den här fantastiska turneringen samt underhåller våran community i Västerås genom att anordna tuneringar varje vecka.
Tveka inte på att komma förbi om ni bor i omnejden.
Röda Goblinens Spelbutik erbjuder all typ av Magic, från Premodern till cEDH, Legacy, Modern och Pioneer eller bara allmän Casual för den som är ny!

Även ett stort tack till Anton Wilson som fick briljera med sina Excel skills när han hjälpte mig med breakdownet.

Untill next time, Peace!

 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

Frashannes

MEDLEM
Västerås
CrowZoneMan skrev 15:54, 25/4 -23 Mysig artikel! Kanske ska ta den där vägen förbi röda goblinen som alla pratar om :)

Du är varmt välkommen!

11:47:49, 10/6 -23
mg

MEDLEM
Mölndal
Sån mys! :)

22:26:27, 11/5 -23
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Håller helt med dig och tackar för förtydligandet :) Kan verkligen tycka att ”commander”-produkter borde hållas utanför legacy helt och här räknar jag även ”UN” produkter.

21:36:25, 30/4 -23
Caps_lock

LEGACY-SM MäSTARE 2022
Västerås
elof_the_mighty skrev 09:07, 30/4 -23 Glömde fråga innan men varför kallade du säsongen för unfinity-vintern? Sjukt störigt set men framgår inte om många lekar baserades på kort där eller ej :)

Jomen det kanske var lite otydligt och var man borta från formatet under den här tiden så är det ju inte heller självklart.

Commander Legends: Baldur's Gate och Unfinity kom ut med några månaderns mellanrum.
Folk började lira med Initiativ Gubbarna nästan exakt samtidigt som Unfinity kom ut eftersom ingen fattade först hur bra dom var eller hur dom funkade direkt när dom kom.
Ska jag vara helt ärlig så trodde jag också för några månader sedan att Initiative faktiskt kom från Unfinity setet, det är ju trots allt en realistisk "Unfinity-mechanic".

Hursomhelst så vart initiativelekarna populära samtidigt (tidigt november typ) som stickers och lite annan avföring typ Comet, Stellar Pup, Maddening Hex, Minsc, And Boo etc.
Initiative leken slog omkull både Legacy och Vintage helt och hållet tills Wizards bannade WPA.
Jag har inga problem egentligen med Minsc and Boo men det andra var riktigt trash tbh.

Magic kändes väldigt "Ickemagic" och straight up larvigt under den här perioden så för dramatisk effekt så valde jag just ordet "Unfinity-Vintern".
Jag anser både Unfinity och Baldur's Gate vara sjukt keffa rollspelsprodukter som är designade för commanderspelare och jag är glad att den värsta stormen är över för den här gången.

20:41:40, 30/4 -23
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Glömde fråga innan men varför kallade du säsongen för unfinity-vintern? Sjukt störigt set men framgår inte om många lekar baserades på kort där eller ej :)

09:07:09, 30/4 -23
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Grymt!

03:31:46, 28/4 -23
TTA

MEDLEM
Borås
Kul läsning!

09:34:33, 27/4 -23
Herr_Glans

MEDLEM
Örnsköldsvik
Riktigt trevlig läsning! <3

09:54:00, 26/4 -23
Frashannes

MEDLEM
Västerås
Tack Caps_lock för den fina uppskattningen för mitt och Happys arbete. Men kom ihåg att det är sådana som du och alla andra fina spelare som i slutänden är de som på riktigt bygger gemenskapen när ni drar med en gammal räv eller björn ur vinteride.

Särskilt tack till dig Gustav som lika förträffligt som vanligt tar dina ordsmedskills. Och även tack till Wilsson som sammanställt datan för metat.

Tillsnästa gång vi ses. Ha det bra.

p.s. tack även till er alla som var med på Butiksmästerskapkvalet i helgen.

22:30:17, 25/4 -23
the_overlord

MEDLEM
Snyggt skrivet som vanligt!

16:55:17, 25/4 -23
CrowZoneMan

MEDLEM
Mysig artikel! Kanske ska ta den där vägen förbi röda goblinen som alla pratar om :)

15:54:38, 25/4 -23
PsssT

MEDLEM
Malmö
Go läsning! Gillar rent allmänt rapporter som inte fokuserar så mycket på plays och matcher utan mer på personer och event som helhet, så detta var alldeles utmärkt!
Jag läser lixom hellre om hänget än om bad beats ;)

15:00:57, 25/4 -23
Zorgyn

FANTASY KING
Västerås
Riktigt kul med denna typen av artiklar! Bra skrivet som vanligt men saknar när du berättade om hur du gick bra i en turnering med Selesnia, konceptet är härmed välkommet in i värmen igen! ♡

14:56:27, 25/4 -23
  Outlaws of Thunder Junction Bliv fri for reklamen? Bliv Gullmedlem!