Magic the Gathering
Magic the Gathering2913 medlemmer 0 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1886 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Turnering [Modern]
En RCQ-helg i Norrköping och en dröm om Bulgarien
Via svenskamagic.com

En sån här chans får man bara en gång i livet. Inte bara en, utan två RCQ:er. På samma helg! Vi var 8 glada Uppsalabor som tog oss ner till Norrköping och Invasion Games för en helhelg högkvalitativ Magic. Det här kunde vi bara inte missa.

af fjodorsascha
10:28, 4/8 -22
läst 2229 ggr.
Udskriv artikel
9 Kommentarer

Jag spelar personligen mest limited, men kärleken till Modern minst lika stor. Även om vissa lekar profilerar sig i toppen, finns ändå fantastiskt många olika lekar att välja mellan och det finns något för alla. Och den här helgen var även Norrköping något som tilltalade alla.

70 spelare hade samlats på lördagen för den första av två RCQ:er, var och en med en dröm om Bulgarien. Men den drömmen kunde bara besannas för en person, och det blev Johannes Alberyd som med Izzet Murktide tog hem hela alltet. Men det var inte bara en invite till Sofia han fick, han blev även ägare till en exklusiv pokal som vinnare av Invasion Tour 4 som var inbakat i den här RCQ:n.Invasion Tour är ett påfund från Invasion Games i Norrköping och något som jag verkligen hoppas kommer fortsätta. De som är gamla rävar känner säkert igen SCG Tour borta i Amerikat, och konceptet är liknande. Deltävlingar i roterande format avgörs månatligen, och i varje deltävling samlar du på dig poäng som bestäms utefter din slutplacering. Det kulminerar sedan i en invitational för de 16 spelare som samlat på sig flest poäng under säsongen.Själv har jag nu deltagit i fyra deltävlingar. Jag slutade på andraplats i den första, även den Modern, kvartsfinal i Pioneer och den här helgen skulle jag gå all-in för en tredje top 8 på raken.

Jag har spelat Temur Rhinos sedan MH2 kom ut för lite drygt ett år sen och jag har haft god framgång med leken. Den tog mig till den tidigare nämnda andraplatsen på Invasion Tour 1, samt en 11:e plats på SM på Lincon i maj. Valet av lek var med andra ord väldigt givet.

RCQ Footfalls

Modern / Turneringsspil

Af: fjodorsascha
10:50, 4/8 -22

fjodorsascha kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Turneringsspil
Format: ModernStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
7520,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]258020 [/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Men lördagen gick inte riktigt som planerat. Två förluster direkt mot Amulet Titan och Living End var inte något jag kunde studsa tillbaka ifrån, och dagen slutade 3-4 och en 40:e plats. Men efter en trevlig middag med resten av Uppsalagänget, en god natts sömn och hotellfrukost var det bara att ladda om för söndagens turnering.

En dryg tredjedel av lördagens deltagare vågade sig inte på ett andra försök, men 46 tappra krigare sleevade upp igen för chans nummer två. Självklart var jag en av dem!

Söndagen skulle även visa sig vara min dag.

Vi börjar första rundan mot en SM-inspirerad Jeskai Lotus Field-lek. En main-deck Chalice of the Void gjorde game 1 svårt, men efter att min motståndare först floodade lite i game 2 och fastnade på länder i game 3 tog jag hem en riktigt jämn match.

Runda två hamnar vi direkt på feature table mot den väldigt kapabla spelaren Rasmus Enegren på 4c Elementals. Jag lyckades ta hem game ett efter att han fastnade på länder och behövde pitch-casta Solitude en gång för mycket och en andra resolvad cascade tog gamet. Game två vare en annan historia där Rasmus fick gå av med Omnath-mana, men i game tre var det mina elementaler som fick skina, och två hardcastade Fury tog hem matchen.

Runda tre mötte jag en lite mer spicy lek. Blåsvart Kitchen Combo med Time Sieve. Tyvärr är jag dock väldigt oschysst och låter inte min motståndare gå av, utan tramplar snabbt och smidigt fram med mina noshörningar både game 1 och 2 för att stå 3-0 inför runda fyra och behöver bara en vinst till för att kunna drawa in i top 8.

Tyvärr fick min draw vänta, då Simon Gehlin tog revansch i runda fyra efter att jag slog honom i SM tidigare i år. 2-0 till honom och hans fyrfärgade elementaler efter att Risen Reef begravde mig i value.

Runda fem blev det en riktig blast from the past, då Johan Domeij hade sleevat upp klassisk Dredge! Han snodde game ett utan problem, men game två och tre hade jag Leyline of the Void och han kunde inte hitta svar på dem i tid. Jag fick min vinst och kunde ID:a sista rundan och ta en liten middag inför top 8:an tillsammans med de tre (!) andra Uppsalaborna som också top 8:at! En stark representation av Prisfyndets styrka.Direkt i kvartsfinalen är det dags för en Uppsala-showdown. Jag och Max Höglund, som gjort en snygg turnering med 10-cast Affinity, beger oss till feature table och shufflar upp för en riktig grudge-match. Jag snor game ett med en vältajmad Ice, men game två går inte riktigt som planerat och jag fastnar på två länder medan Max kommer tillbaka från sin mull till fem och tar över. Game tre blir dock väldigt mycket mer i min favör, då dubbel Force of Vigor blir lite för mycket och jag tar mig vidare till semin.

Här blir det till slut en matchup mot leken jag kom till Norrköping för att slå. Det tog 13 rundor Magic men nu fick jag äntligen möta Izzet Murktide. Game ett fastnar min motståndare på två länder nån tur för mycket efter att jag kunnat rensa hans Ragavan och DRC på min tur två. Manaknipet blir lite för tajt och en resolvad cascade tog hem gamet.

Game två har jag Leyline of the Void tur noll och tur var det. Annars hade det funnits en DRC med delirium på tur två och en riktigt tjock Murktide på tur tre på andra sidan brädet. Istället blev det en ensam Brazen Borrower som tog motståndaren från 16 till 0 medan han desperat letade interaktion. Lyckligtvis för mig hittade han inget i tid och finalavancemanget var ett faktum.

Finalmotståndet blev Amulet Titan, och jag tror aldrig jag dragit bättre händer än vad jag gjorde här. Game ett mullade min motståndare till fem, och jag höll en stark sjua med Gemstone Caverns på tur noll och Shardless Agent till tur två. Det var trots detta läskigt, då han började med två Amulet of Vigor, men inget bounce-land dök upp och med en toppdeckad Shardless till tur 3 var game ett avgjort; och jag drog inte sämre i game två.

Det blev en mull till sex, men det var återigen Gemstone Caverns på tur noll, dubbel cascade på handen och en Force of Vigor. Risken var att jag bara hade ett ytterligare land på handen, men med dagens tur toppdeckade jag självklart landet och sen en andra Shardless Agent efter att ha spelat Force of Vigor på motståndarens Amulet och Dryad. Tempot blev för mycket och ett handslag och ett vinnarskrik senare var finalvinsten ett faktum! I november blir det Bulgarien!Även om den här RCQ:n inte var en Invasion Tour så samlade jag ändå poäng till min total och poängtotalen jag har i dagsläget är mer eller mindre en försäkring om en inbjudan till Invitationalen senare i höst. Det har skvallrats om att det ska bli ett riktigt spektakel, så jag ser fram emot att se slutproduktionen.

Fram tills dess blir det för mig troligtvis en hel del Pioneer för att förbereda mig inför Bulgarien, men såklart även den avslutande Invasion Touren. Jag hoppas att vi ses där!

 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

the_royal_blood

MEDLEM
Halmstad
Snyggt. Grattis!

00:48:50, 16/8 -22
Snurvel_

REDAKTøR
Enskede
Väl skrivet och grattis till segern.

Det borde för övrigt vara obligatoriskt för PTQ-vinnare att skriva turneringsrapport på SVM

17:13:05, 9/8 -22
pelle

REDAKTøR
DOMMER L1
Uppsala
Trevlig läsning och bra jobbat!

Kul med så god representation från Uppsala-delegationen i stort också!

20:06:59, 8/8 -22
mabe

MEDLEM
Västerås
Grattis, kul att läsa!

23:09:23, 7/8 -22
aginamist

REDAKTøR
Sälen är en sjuk jävel.

17:14:04, 7/8 -22
Razorfin

MEDLEM
Lund

#10 PWP Yearly
Väldigt kul att se att sådant här är tillbaka, såväl "ptq"-er som runtkuskandet som turneringsrapporterna :)

14:04:05, 6/8 -22
Sajkobeer

REDAKTøR
MODERATOR
ÆRESMEDLEM
Sälen! Säälen! Sääälen!

14:06:33, 5/8 -22
Chiyen

FANTASY KING
Märsta
Starkt jobbat!

13:09:46, 5/8 -22
Skopsen

MEDLEM
Uppsala
Hurra!

12:56:43, 5/8 -22
  Bliv fri for reklamen? Bliv Gullmedlem!