Turnering [Vintage]
Rapport från SvenskaMagic Webcam Vintage #1
Via svenskamagic.com

13 tappra Vintage-rävar samlades en vinterlördag framför sina datorer för en möjlighet att spela lite riktig Magic och tävla i vem som kunde berätta de bästa anekdoterna.

af aginamist
20:30, 15/2 -21
läst 2550 ggr.

Varför?
Undertecknad har inte spelat en riktig fysisk Vintage-match sedan BSK 2019 och tänkte därför att som styrelsens representant för "Magic med kort tryckta förra årtusendet" att det var dags att styra upp lite Vintage pågående pandemi till trots. Då kanske många tänker Magic Online men jag tänkte papperskort och dåliga webcams.


Detta är Forks Pettsson och Findussetup med sin 20 år gamla webcam.


Vad försigick egentligen?
14 13 tappra spelare samlades för att spela lite Magic och tävla i vem som kunde berätta de bästa anekdoterna. Egentligen skulle jag själv spela men då det var 14 spelare registrerade så byggde jag inte ihop min Dredge-lek. Det visade sig att Blutmonds internetleverantör bestämde sig för att han inte behövde Internet just den här dagen. Men som en gammal legend en gång sagt så är det bättre att titta på andra som spelar Magic än att spela eländet själv.


Så här kunde det se ut i lobbyn mellan rundorna där anekdotstävlingen pågick


Leklistor
Det spelades väldigt varierade lekar och samtliga lekar finns tillgängliga här. Det kan nämnas att trots spelstopp och pandemi så hade spelarna verkligen tagit till sig nya kort som Hullbreacher.


Hur gick det då?
Efter fyra svettiga rundor såg final standings ut så här:



Semifinaler
I första semifinalen slog hattper (Underworld Breach) Davorac (RUG Stuff) med 2-0
I andra semifinalen slog Herr_Glans (Paradocial Oathcome) Dwako (Eldrazi) med 2-0


Screenshot från finalen precis innan den tar slut


Final
I finalen så vann hattper över Herr_Glans med 2-0. Per lyckades med konststycket att inte förlora en enda duell på hela dagen och bevisa att Mana Drain fortfarande har en plats i Vintage när alla bara spelar "dyra spells som kostar 3 mana".

Underworld Breach

Vintage / Turneringsspil

Spillet af: hattper
Lagt til: 13:06, 13/2 -21

Kommentar:
1a plats
Deck fra turneringen: Svenskamagic Webcam Vintage #1
Format: VintageStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
40389,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]249935[/lek]
Køb decket! Proxy decket!



Bild på vinnaren


Priser
Det sades i förväg att det inte skulle delas ut priser till vinnarna men slumpgeneratorn tyckte annat när jag skulle dela ut pris till fyra slumpmässiga personer så följande fyra personer kommer få ett litet pris:
  • hattper
  • Herr_Glans
  • jockeman
  • Fork

Vinnarna kommer få sina priser snart!


Finns det möjligtvis någon annan form av coverage att tillgå?
Under dagen så var Knaz en hjälte och streamade sina matcher (det slank med lite anekdoter också) samt även semifinal och final. Materialet finns här på Knaz YouTube-kanal.


Blir det någon mera vintage?
Jajjemen! Eftersom det här både var lyckat och roligt så tänker vi att SvenskaMagic åtminstone kommer arrangera en turnering på påsklördagen den 3 april och lördagen den 15 maj på ett någorlunda likadant sätt. Det blir även någon form av coverage.

 

Artikel-feedback