Magic the Gathering
Magic the Gathering2913 medlemmer 0 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1886 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Diverse [Modern]
GP Copenhagen Q/A

Det er snart 6 år siden, at der sidst var Grand Prix i Danmark. Den 19. til 21. juni vil cirkus igen komme til byen, og Bella Centeret på Amager er hvor det sker! Til jer, der ikke har været til et Grand Prix før, eller som måtte have spørgsmål, vil jeg forsøge at besvare dem her. Hvis du har flere spørgsmål, stil dem i kommentarerne forneden. I næste uge vil jeg gennemgå forskellen på Grand Prix og FNM, altså forskellen på Competitive og Regular Rules Enforcement Level.

af thediabloman
08:45, 11/6 -15
läst 8149 ggr.
Udskriv artikel
1 kommentarer

Generel Info


Hvor kan jeg finde information om GP København, samt tilmelde mig Main Event?

Go go gadget www.GPCopenhagen.com.

Jeg har kun spillet Magic i meget kort tid, er jeg overhoved god nok til at tage til GP København?
Spillere af samtlige niveauer vil møde op til dette Grand Prix, fra Magic pros til spillere der aldrig har været til et Grand Prix før, eller aldrig har spillet en kompetitiv turnering før. Alle er velkomne! Vi spiller alle Magic af forskellige årsager, og ikke alle af dem er at vinde penge. Hvis du har lyst til at deltage skal du ikke være bange for at give det et skud!

Skal man møde op fredag og være med hele weekenden for at deltage?
Nej, absolut ikke. Der er en del der kommer allerede fredag for at forberede sig til weekendens strabadser, men det er langt fra et krav. Du behøver heller ikke at spille både lørdag og søndag for den sags skyld, hvilket leder mig til det næste spørgsmål:

Hvad kan der opleves ud over Grand Prixets Modern Main Event?
Hvis du syntes at Modern er lige over din prisklasse, eller at du ikke kan komme ud tidlig lørdag, så vil jeg garantere, at der også vil være noget for dig! Hele weekenden vil der afholdes turneirnger i både drafts, sealed og diverse constructed formater.

Hvis du har fået nok af at spille Magic (hvem ville nogensinde få det?) så er der stadig muligheder for underholdning til dette Grand Prix. Der vil være Magic-artists til stede, der med glæde vil signere dine yndlings kort, din playmat, eller tegne dig en helt ny. De sælger også prints af deres kunstværker. Vær opmærksom på, at prisen for at få sine kort signeret eller altered er forskellig fra artist til artist, men det er kotume at betale en smule hvis man har mange kort med.

Det vil også være muligt at købe og sælge Magic kort til denne turnering. En række vendors vil være til stede. Disse er de eneste du må købe eller sælge kort af. Vær opmærksom på at vendors ikke betaler den samme pris for kort som de sælger dem for. Forvent maksimum omkring 50% af salgsprisen når du sælger til en vendor.

Koster det noget at møde op hvis man ikke spiller Main Eventen?
Det koster intet at været i selve Bella Centeret. Man kan sælge og købe kort til vendors, trade, spille casual, eller bare være til stede uden nogensinde at betale en krone. Jeg kan ikke anbefale nok gange at du i det mindste kommer og ser giraffen, selv hvis du ikke har tænkt dig at spille med.

Hvad skal jeg tage med (og hvad skal jeg ikke tage med)?
Dette afhænger selvfølgelig meget af, hvad du regner med at lave til Grand Prixet. Da de fleste kommer for at spille Magic vil jeg anbefale at du tager terninger, blyant og papir, en playmat og dit deck hvis dit favorit-format kræver dette. Lad være med at tage hele din Magic sampling med i en rygsæk! Selvom de fleste Magic spillere er ærlige er der desværre nogle der ikke kan kende forskel på dit og mit, og du ville langt fra være den første eller den sidste der fik stjålet hele sin Magic samling. Hvis du har ekstra sleeves og deckboxes så tag disse med, de kan dog også købes til Grand Prixet.
Main Event


Hvad betyder det at GP København har et Modern Main Event?
Det betyder at Grand Prixet selv vil være en 15 runders modern turnering fordelt på to dage.

Hvor mange runder spilles der, og er jeg ude efter et loss?
Lørdag spilles der 9 runder Modern. Alle matches er først til to wins, og selv hvis du taber en match vil du være velkommen til at spille videre. For at gå videre til dag 2 skal du dog have minimum 21 point, et 7-2 eller 6-0-3 resultat. Selv efter det tredje tab er du dog stadig velkommen til at blive og spille dagen ud.

Jeg har aldrig spillet en kompetitiv turnering, skal jeg bare holde mig væk?
Ligesom i alt Magic er det en strategisk fordel at kende reglerne, og at være bekendt med de ændrede forhold under kompetitiv Magic er også en fordel. Jeg vil dog langt fra mene at det er grund nok til at holde sig væk. Da du læser denne artikel er du allerede godt i gang med at forberede dig, og du behøver ikke være nervøs.

I næste uge vil vi se mere på hvad der gør Competitive Rules Enforcement Level Magic specielt, samt specifikt hvordan det adskiller sig fra Regular Rules Enforcement Level. Næste uges artikel vil også dække hvordan du bør interagere med dommere, eller reagere når dig eller din modstander har spørgsmål under en kamp.

Hvordan registrerer jeg mig til Main Eventen?
Registrering til Main Eventen sker på www.GPCopenhagen.com, eller på på sitet om fredagen. Det vil ikke være muligt at registrere sig til Main Eventen om lørdagen. Dette sikrer at turneringen kan komme hurtigt i gang lørdag. Personligt vil jeg anbefale at du pre-registrerer dig så hurtigt som muligt. Over halvdelen af pladserne til Main Eventen er nu væk, og jeg tror personligt at cappen på 1.400 spillere rammes.

Hvordan kan det være det værd at spille Main Event når det koster 400 kroner?
At lave en turnering på størrelse med GP København koster penge. Denne entry fee er med til at dække transport af turneringen hertil, leje af lokaler, judges, prizes etc. For 400 får man ikke bare deltagelse i en turnering, men adgang til hovedattraktionen som er Grand Prix København. Oven i får du Grand Prixets playmat med Kiki-Jiki motiv, en promo foil Griselbrand, samt tokens, sleeves og lifepad.

Når det er sagt kan jeg ikke afgøre for dig om det er det værd for dig. Hvis du ikke har lyst til at betale prisen for Main Eventet vil der stadig være en fest af Magic hele weekenden.

Er det muligt at betale for playmat, sleeves, tokens og promo uden at betale for Main Event deltagelse?
Dette er desværre ikke muligt. Kiki-Jiki playmat og GP promoen er ekslusivt til deltagere af Grand Prixets Main event. Til udvalgte side-events vil deltagere modtage en endnu ikke offentliggjort side event playmat.

Hvad er sleep-in special, og hvad giver det til et constructed GP?
Lørdag morgen klokken 09:00 starter players meeting. Alle spillere, uanset byes, er forventet at møde op. Det er her man modtager sin playmat, promo, tokens etc., samt afleverer sin deckliste. For alle med sleep-in special (og minimum 1 bye) er dette ikke tilfældet. Din deckliste e-mailes til Channel Fireball på decklist@channelfireball.com senest aftenen før GPet, og du skal bare møde op lidt før din første runde starter og modtage dit GP kit. Jeg vil komme ind på hvad en deckliste er i næste uge.
Side Events


Hvilke side events kan der spilles, og hvad koster de?
Til Grand Prix København udbydes en lang serie af forskellige side events. Fra 2HG og Team Sealed til Modern, Standard og Sealed. De fleste scheduled side events er 5 runder swiss med den samme præmiestruktur på 2 displays til 5-0 og et til 4-1.

Den største side event er helt klart Super Sunday Series der er søndagens Sealed turnering. Vinderen af SSS vinder en plads til Super Sunday Series Champion i Seattle, og Wizards betaler for at flyve dig ind. Alle scheduled side events og deres præmiestruktur ses på www.GPCopenhagen.com/#schedule.

Hvis du bare vil have 3 runders single elimination er der limited Dragons eller Chaos drafts eller constructed Standard og Modern.

Hvad er Prize Tickets og Prize Wall?
Teknisk set gives præmier ikke i boosters, men i Prize Tickets. 10 Prize Tickets svarer dog til en Dragons booster, men på Prize Wall er der meget mere end Dragons boosters. Hvis du hellere vil vinde From the Vault sets, Duel Decks eller Funko Planeswalker figurer så er det helt op til dig.

GP København Prize Tickets har kun værdi til dette GP, så de kan ikke overføres til et senere GP!

Hvad kan jeg bruge Infinite Constructed Bracelet til?
Hvis du har taget Standard-, Modern-, Legacy- og/eller Vintage-decks med og bare vil spille så meget Magic du kan nå i løbet af weekenden så er Infinite Constructed Bracelet måske noget for dig. For en pris kan man deltage i alle de scheduled side events man har lyst til i løbet af weekenden. Vær opmærksom på at man ikke kan bruge det på 8-player On Demand events.

Kan man kun drafte standard sets?
Drafts kan være de mere seriøse Dragons of Tarkir/Fate Reforged drafts eller de lidt mere spøjse Chaos Drafts, hvor ikke to boosters ved bordet er den samme, og hvis man ønsker det, kan der spillet med kort fra Unhinged eller Revised.


Tak for denne gang! Det blev til ret mange spørgsmål, men vi kom igennem dem. Næste uge gennemgår vi de Competitive regler og taler om hvordan du bør interagere med din modstander og med dommere.

Jonas


BELØNNET! Denne artikel blev belønnet med 100 kreditter . Tillykke thediabloman! Vil du også skrive for DanskMagic og få chancen for at vinde kreditter? Upload din artikel her på sitet. Kan du ikke finde ud af det, så skriv til Kran

 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

Duck1337

MEDLEM
Århus kommune
Hej - jeg er meget interesseret i den "kommende" artikel omkring forskellen mellem REL og Competitive Judging. Kom denne nogensinde op?

Tak for hjælpen!

10:02:06, 20/7 -15

FACEBOOK COMMENTS
  Bliv fri for reklamen? Bliv Gullmedlem!