Magic the Gathering
Magic the Gathering2885 medlemmer 0 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1840 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Casual [Pauper]
AT BRYGGE PÅ DE DØDE eller Scavenging Pauper

Jeg har de sidste 2-3 år spillet pauper on-and-off på Magic Online. Jeg spiller først og fremmest Modo for at spille limited, men pauper er meget nemt at gå til og fangede hurtigt min interesse med et spændende og bredt meta og mange fantastiske timers underholdning i min yndlings del af pauper; Deckbrewing!

af Fuglekongen
18:24, 7/9 -14
läst 3058 ggr.
Udskriv artikel
0 Kommentarer

Efter at have spillet med Monoblå Delver/Gush og U/R Cloudpost Control i en rum tid, skete der efter banning af bl.a Cloudpost noget nyt, og jeg havde mere lyst til at brewe end til at spille nogle af de "nye gode decks". Nogle nævneværdige decks i det meta jeg ser på modo disse dage;


Solide Mono Sort (Phyrexian Rager, Gray Merchant of Asphodel, Oubliette, Victim of the Night)

Eksplosive UR Cyclops (Nivix Cyclops, Kiln Fiend, Gitaxian Probe, Assault Strobe, Artful Dodge)

Diverse U/x Control decks (Mulldrifter, Preordain, Counterspell)

Affinity (Atog, Shrapnel Blast, Ancient Den, Frogmite)

Burn! (Lave Spike, Lightning Bolt, Rift Bolt, Keldon Marauders, Fireblast)

U/x Delver (Delver of Secrets, Ninja of the Deep Hours, Spire Golem, Cloud of Faeries)

Green Stompy / Infect (Young Wolf eller Glistener Elf, Mutagenic Growth, Titanic Growth)

Domain Zoo (Tribal Flames, Nylea's Presence, Wild Nacatl, Matca Rioters, Kor Skyfisher)


Delver of SecretsNivix CyclopsCounterspellAtogLightning BoltSpire GolemGlistener ElfWild NacatlGray Merchant of Asphodel

Et rigtig spændende og blandet meta, hvor man altså både møder aggressive strategier som Stompy og Burn, men også grindy matchups som Mono Sort og Control decks! Rigtig mange spillere brewer også, da det er billigt og nemt at gå til, og man altid kan finde nogle på modo der har lyst til en runde pauper.

Noget af det bedste jeg ved i magic er at opdage et nyt kort og gå rundt med kortet i baghovedet i flere dage og tænke over builds, hvilke kort der interagerer på en fordelagtig måde, hvilke farver der ville supplere kortet godt etc, etc.

Okay, nok baggrund og snak, det kort jeg har brygget på, tænkt på og drømt om de sidste par dage er Undergrowth Scavenger!

ADD: 4x Undergrowth Scavenger

I M15 limited er Undergrowth Scavenger et solidt late game kort i grøn, specielt hvis man kan få 2+ Satyr Wayfinder. Og det er da også her vi starter i vores udvikling og søgen efter et stærkt pauper hjem til det kære mosbevoksede bæst.

ADD: 4x Satyr Wayfinder

Et kort jeg har prøvet i flere forskellige builds i pauper men som jeg ikke helt har kunnet finde det perfekte deck til er Werebear. Werebear gør det hele i det her deck; den er et ramp kort i early game og en velvoksen thread i lategame. Jeg har flere gange haft en stor bjørn i runde 3 og den kan hurtigt gøre kål på vores modstandere.

ADD: 4x Werebear

Vi skal have nogle kort i vores grav og Satyr Wayfinder er ikke effektiv nok i sig selv. Heldigvis har vi nogle gode supplementer tilgængelige! I grøn har vi Commune with the Gods og Mulch og strækker vi os til sort får vi tilgang til vidunderlige Grisly Salvage. I første omgang prøvede jeg dog at bygge decket monogrønt; jeg ville gerne have et stabilt og effektivt deck med en lille manabase og jeg ville gerne have en følelse for dette decks power-level før jeg testede GB.

ADD: 4x Commune with the Gods 3x Mulch

Vi vil gerne have creatures i vores graveyard, og vi vil gerne kunne rampe vores ting ud hurtigt, specielt fordi vi gerne vil kaste vores Commune og kaste et dyr i samme tur. Små grønne fyre med spidse ører kommer til undsætning!

ADD: 3x Elvish Mystic, 3x Fyndhorn Elves

I mellem Elvish Mystic, Fyndhorn Elves, og Satyr Wayfinder har vi efterhånden en del små dyr, som har en vigtig rolle i decket, men som også bliver en smule overflødelige i lategame. Moldervine Cloak kan hjælpe vores dyr med at komme igennem. Samtidig er den et kort med dredge og vi kan få fat i det hvis det skulle havne i graven. Jeg addede i denne version af decket yderligere 4 Rancor da jeg ville prøve at skubbe decket i en lidt mere aggressiv retning i første omgang. Commune with the Gods kan også finde en aura til os når vi har brug for det, hvilket giver kortet lidt added value.

ADD: 2x Moldervine Cloak, 4x Rancor

Prey Upon er en billig removal spell i decket, som fungerer godt med Werebear, Undergrowth Scavenger og til dels

også Moldervine Cloak. Jeg vil have en måde at interagere med modstanderen på, og indtil videre har vi intet...

ADD: 4x Prey Upon

Til sidst et par kort jeg ville afprøve i forhold til at få yderligere value ud af de fine kort vi får i graven: I mono-Grøn har vi faktisk tilgang til en Gravedigger effekt i Desecrator Hag. Desværre er det lidt en non-bo da Undergrowth Scavenger kommer i spil med +1/+1 counters på sig, og altså ligger som en 0/0 og dermed vores mindste dyr i graven.
Det er derimod rart med lidt kortfordel og et ekstra creature til graven. Desecrator Hag kan også blogge Guardian of the Guildpact og 1/1'ere uden at dø, så den får sin plads i decket i første omgang.

Reclaim giver os en smule added value og et værd at forsøge sig med. Er ikke sikker på det korrekte tal, men i dette deck spiller vi to.

ADD: 4x Desecrator Hag, 2x Reclaim

Lille sød manabase til en skarp pris og slag på tasken.

ADD: 17x Forest og 2x Tranquil Thicket


Første version af Mono Grøn Scavenger.dec ser altså sådan ud:

Mono G Dredge

Vintage / Casual

Af: Fuglekongen
18:20, 24/8 -14

Fuglekongen kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: VintageStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
165,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]166078[/lek]
Køb decket! Proxy decket!

Sideboardet er en god blanding af kort som jeg gerne ville afprøve og som jeg ved kan være nødvendige i formatet.

Et par samplehands;Decket er sjovt at spille med, og kan hurtigt fylde graveyarden op. Werebear har i min testing overperformet som accelerator, removal spell (i combination med Prey Upon) og effektiv thread med en Rancor på sig. Mulch er ikke lige så god som jeg regnede med, da vi ikke har nogen specielt god måde at gøre brug af de ekstra lande og den ikke adder særlig mange kort til graven. Desecrator Hag skaffer os for det meste bare endnu en Desecrator Hag og er for dyr og clunky i decket.

Jeg sidede rigtig ofte Pit Fight ind, da decket rigtig gerne vil kunne fjerne modstanderens dyr på instant speed.

Decket klarer sig fint mod Zoo, Mono Sort og Delver og kan godt slå burn, men jeg bryder mig ikke om ikke at kunne fjerne problematiske dyr i modstanderens tur.

Ghastly Demise

Jeg prøvede derfor en GB version af decket af. Det sorte splash giver os adgang til rigtig stærk instant-speed removal i form af fantastiske Ghastly Demise, som både tager Delvers early og Ulamog's Crusher late og Terror i boardet. Det giver os også den bedst selvmøller af dem alle, nemlig Grisly Salvage (Instant Speed!), Drown in Filth som agerer både removal og selvmøl og fabelagtige Stinkweed Imp.

G/B Dredge

Vintage / Casual

Af: Fuglekongen
18:23, 24/8 -14

Fuglekongen kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: VintageStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
111,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]166080[/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Igen er sideboardet stadig i testfasen.

Jeg har prøvet flere udgaver af dette deck, og nogle af de kort som ikke klarede cuttet er Gravedigger, Rancor og Mulch. Jeg kan godt lide den one-off Mossdog, da den kan være god i grindy matchups med meget removal (og 3/3 er en ret fornuftig størrelse), men det kan sagtens være det burde være en Moldervine Cloak. Det gælder dog om at finde den rigtige balance imellem creatures, selvmøl og mana-dorks. Elves of Deep Shadow er fantastisk i dette deck og de ekstra mana fyre giver os nogle stærke runder hvor vi både kan finde og spille f.eks en Werebear eller Wayfinder.

Det her deck er et af de sjoveste deck jeg har spillet i Pauper længe. Et par tips og tricks!

1) Det kan nogengange være korrekt ikke at tage et kort med vores Satyr Wayfinder og Commune with the Gods hvis vi vil pumpe vores Werebear eller Undergrowth Scavenger

2) Grisly Salvage kan gøre Werebear større på instant speed! Den adder altid 5 kort til graven (4 fra toppen + Salvage selv), og er derfor til tider både combat trick og/eller protection spell der redder bjørnen fra f.eks Ligtning Bolt eller Delver block.

3) Stinkweed Imp er et hus mod Monoblå, og selvom det er grindy og langsomt kan vi bytte for modstanderens dyr og hele tiden købe Impen tilbage.

4) Vores grav bliver en kæmpe toolbox i lategame (specielt efter sideboard), og Reclaim i EOT eller upkeep sørger for vi trækker lige det kort vi har brug for!

5) Vi kan angribe vores mana dorks og Satyr Wayfinder ind i den visse død når vi ikke længere har brug for dem - enten får vi gratis damage igennem hvis modstanderen er bange for tricks, eller vi får yderligere dyr i graven som pumper vores Undergrowth Scavenger.

Sample hands! Jubii!


Death Denied ser vild ud på papiret men jeg har ikke resolvet den endnu - det kan være den er korrekt som one-off i main. Nature's Claim er nok unødvendig i sideboardet, da vi allerede har en del removal som tager Spire Golem og Serrated Arrows og lignende ikke er noget problem for decket, så jeg kan forestille mig at cutte dem, enten for mere lifegain eller for Fog (som er stærk mod Cyclops og Stompy).

Det var det for idag! Kommentarer, gode kort additions eller spørgsmål? Fyr løs!

Og til vi ses næste gang, tag og fyld den grav!


(BONUS DECKLIST! "Ophidian" (uden Ophidian) )BELØNNET! Denne artikel blev belønnet med 50 kreditter . Tillykke Fuglekongen! Vil du også skrive for DanskMagic og få chancen for at vinde kreditter? Upload din artikel her på sitet. Kan du ikke finde ud af det, så skriv til Kran

 

Artikel-feedback

Ingen har kommenteret " AT BRYGGE PÅ DE DØDE eller Scavenging Pauper" endnu.


Log ind for at kommentere nyheden.


FACEBOOK COMMENTS