Magic the Gathering
Magic the Gathering2908 medlemmer 0 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1877 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Turnering [Modern]
Bogles - en oväntad väg till Top8
Via svenskamagic.com

RCQ #4 - Invasioncon Göteborg

af KoDo
13:40, 15/2 -23
läst 2166 ggr.
Udskriv artikel
4 Kommentarer

Hej älskling, jag är vid centralen nu *vänder på mobilen så att frontkameran visar centralen* så jag kommer med nästa tåg.

Barnen och sambon blir glada över att jag skulle komma hem innan läggdags. Det har varit en lång dag för dem.

Nu ska jag ta en kaffe, men vi ses snart - puss puss, avslutar jag.

Sekunder efter att jag avslutat mitt Messengersamtal så ringer Timecode

Var är du? - Kan du komma tillbaks på tio minuter? - Öhm - du är top8

Jag blir helt paff. 30 minuter tidigare hade jag diskuterat mina chanser att gå Top8 med Timecode efter att ha vunnit min sista match och gått 3-2. Mina 2-2-standings på Companionappen visade att jag låg på 13:e plats och hade en "opponent match win" på typ 46%. Det var sex stycken 6-poängare framför mig.

Jag kände att detta var en sådan där klassisk "moment" där jag kommer 9:a eller 10:a, så jag bestämde mig för att inte vänta i 30 minuter på att folk skulle spela klart och började promenera ned från Hvitfeldtskas matsal mot centralen. Jag råkade gå förbi 4-gott vid Avenyn och köpte en påse godis.

På väg mot Centralen tänkte jag att jag ska sälja min Bogleslista, att den inte håller måttet längre - även om den ändå presterat rätt bra med Räven och Audacity:

Bogles

Modern / Turneringsspil

Af: KoDo
23:18, 29/6 -18

KoDo kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Turneringsspil
Format: ModernStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
3393,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]227885[/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Min första match var mot en variant på 4c elementals. Jag vinner första matchen.

Jag hade förberett mig väl mot att möta Chalice of the void med följande kort:

2 Prismatic Ending
3 Force of vigor
1 Boseiju, who endures
2 March of Otherworldly Light

Självklart lyckas jag bara dra en Force of vigor mot "Chalice runda 2" under två matcher. Självklart hade han en kontring redo för det tillfället. Jag gick 1-2 mot honom och började RCQn med 0-1.

Andra gamet minns jag tyvärr inte vad jag mötte. Jag minns bara att det gick fort, att jag jag lyckades gå 2-0 och låg nu 1-1 i RCQn.

Tredje gamet var mot Goblins, som lyckades vinna första matchen runda 3-4 med infinite skada mot mig. Andra matchen fick jag en klassisk stor gubbe med lifelink. Tredje matchen mullade jag till 4 och behöll en leyline of sanctity, ett land, en Bogles, och en Audacity. Motståndaren glömde min Leyline och letade upp fel kort, vilket ledde till att jag lyckades få övertaget. 2-1. 2-1 i RCQn.

Fjärde motståndaren spelade Asmo, vilket jag trodde jag skulle ha en bättre chans mot. Men vad jag inte var beredd på var att det skulle komma en Goryo's Vengeance in i en Emrakul, the Aeons Torn runda 2-3 ish. Gick 0-2 och hade nu 2-2 i RCQn.

Sista rundan mötte jag Hammertime och tänkte att det var helt över. Hade blivit helt krossad av samma lek två gånger i rad under tidigare RCQ. Men denna gången lyckades jag patha hotet och lärde mig att Räven är sjukt bra i denna matchupen. 3-2 i RCQn.

Tillbaks till centralen. Jag får prata med Dommaren i telefon som säger att jag har 15 minuter på mig att komma tillbaks, men att jag i så fall börjar med en game loss. Jag bestämmer mig då att försöka. Lägligt not kommer 2:ans spårvagn som åker till Vasaplatsen. Under spårvagnsresan passar jag på att göra familjen besviken, men de var samtidigt förstående. Jag hoppar av spårvagnen och ska springa typ 800 meter uppförsbacke på 7 minuter. Jag tänker på Simpsons-GIF:en "Don't make me run, I'm full of chocolate" medan jag springer med min tunga ryggsäck och magen full av choklad.

Jag hinner precis i tid. Min motståndare, som ligger på första plats med 4-0-1 vet att han ska möta Bogles och att han leder med 1-0. Han spelar såklart Amulet Titan.

FML! right?

Vad han inte var beredd på var vilken "value-engine" Light-Paws skulle visa sig vara, och att jag spelade Prismatic i main. Jag lyckades stoppa en runda 3-vinst genom att exilea hans Amulet och tog mig till Semifinal.

Hoppet om en förstaplats tog tyvärr slut när jag insåg att jag skulle möta "Asmoman" igen. Lyckades dock vinna första matchen genom att spela Light-Paws runda 2 och sedan slå in för 21 skada rundan efter. Tyvärr fick jag smaka på Emrakul, the Aeons Torn och Shadowspear de två andra matcherna så jag fick nöja mig med en 4:e plats.

Det roliga var att han skulle med tåget till Stockholm, så han tog sig till final och droppade. Den andra semifinalen pågick fortfarande och blev då en "final". 5C Creativity kammade hem en inbjudan till Aten.


Lärdomar:

1) Om du har 9 poäng och vet att någon med 9 poäng kommer top 8, stanna då kvar och se. Troligtvis kommer du 9a som vanligt, men man vet aldrig.

2) Underskatta inte Bogles.

3) Ät inte massa choklad 5 minuter innan du ska springa 800 meter uppförsbacke.


Tack till Invasiongames och Mindstage för ett välorganiserat event! :)

 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

vigo

LEGACY-SM VINNARE 2014
Mysig artikel =)

10:33:40, 23/2 -23
Caps_lock

MEDLEM
Västerås
Kul läsning! Bogles (pogles) är en ärlig lek, har alltid varit ett fan.

05:07:25, 19/2 -23
aginamist

FSVM - LEDAMOT
REDAKTøR
Timecode skrev 14:36, 15/2 -23 Lärdom 4:
Lita ALDRIG på mig!

Det var bland de första sakerna jag lärde mig när jag började spela Magic igen, din sjuke jävel.

07:58:26, 16/2 -23
Timecode

ETERNALKUNGEN 2011
REDAKTøR
ÆRESMEDLEM
FANTASY KING
TEAMMäSTARE 2011
Hisings backa

#9 PWP Yearly
Lärdom 4:
Lita ALDRIG på mig!

14:36:33, 15/2 -23
  Bliv fri for reklamen? Bliv Gullmedlem!