Magic the Gathering
Magic the Gathering2908 medlemmer 0 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1877 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Diverse [EDH]
Commander: The Mimeoplasm – Devour the Graves
Via svenskamagic.com

I den här artikeln kommer jag berätta om hur jag tänker och tycker kring Commander lekbyggande när man har en begränsad budget. Oftast vill man titta på de nyheter som kommer och hitta på något med allt det nya som kommer. Denna gång tänker jag inte göra det utan vandra tillbaka till när Wizards släppte sina första Commander lekar.

Jag levererar också en färdig lek i budget form som jag kommer ge bort till någon behövande Commanderspelare där ute. Läs i slutet av artikeln om vad som gäller med det.

af Discus
19:06, 29/1 -23
läst 2257 ggr.
Udskriv artikel
8 Kommentarer

The Mimeoplasm – Devour the Graves The Mimeoplasm
Det är dags att gå tillbaka till var allt började för mig när det gäller Commander. Wizards släppte sin första Commander produkt i juni 2011. Det fick namnet Commander och det var i en tid när det här med omtryckning av kort i princip enbart skedde när saker släpptes på nytt i Standard. De berättade stolt att här kunde de minsann trycka in vilka kort som helst och trycktes på att nu skulle minsann alla få en Sol Ring. Sedan dess har Sol Ring tryckts in i alla Commanderlekar förutom en. Om ni läst mina tidigare artiklar vet ni om att jag anser att Sol Ring inte ens ska få vara med. Det är uppenbart att jag och Wizards inte tycker uppenbarligen lika där.

När det gäller lekarna så var det Heavenly Inferno med [cardKaalia of the Vast[/card] som blev mest populär om jag minns det hela rätt. När jag går tillbaka och begrundar lekarna kan jag se att texten de skriver om Devour for Power är väldigt kraftfullt och intressant:

When The Mimeoplasm becomes your commander, death becomes your friend. Opponents will watch in helpless terror as you devour creatures from one graveyard to help you pound creatures into another. It’s a fiendish carnival of cadavers, and you’ll be the ringmaster!

Vem kan inte älska en sådan kommentar? För mig har Sultai (BlåsSvartGrön) alltid varit den mest intressanta färgkombinationen för Commander. De bannade tyvärr min favoritgeneral Leovold, Emissary of Trest för att den missbrukades för mycket med Windfall-effekter. Jag kan acceptera det även om jag inte gillar det. När det gäller leken som Wizards producerade så kan jag konstatera att texten om leken var mycket häftigare än den lek de presenterade (länk till Commander 2011 lekarna).

Av den anledningen tänker jag nu bygga en lek som bättre representerar den mysiga texten de skrev om leken Devour for Power. Därmed är det sjävklart att lekens general måste bli The Mimeoplasm


Spelidé – Hur tänker jag mig att vi löser det här?
Vi har här en enkel spelidé, vi fyller upp graven och skickar sedan upp det vi lagt där till Battlefield. The Mimeoplasm vill ha varelser för att komma in i spel. Det behöver inte vara våra egna men det är nog lämpligt att vi börjar med att förse vår egen grav med varelser och sedan ser vi det som en bonus om vi kan utnyttja våra motståndares gravar. Här känns det också som att vi kan spela mer eller mindre aggresivt mot combo. Som ett exempel kan vi ta Skithiryx, the Blight Dragon som skulle kunna vara ett fantastiskt mål för The Mimeoplasm ihop med vilken random power 6 varelse som helst. Det skulle göra att om vi skulle kunna anfalla in för 10 infect skada från ingenstans. Nu känns inte just den varianten som aktuell när vi pratar budget, men om vi ändå fyller upp graven, så känns det som att ett kort som Lord of Extinction kan vara aktuellt. Det är troligen lätt att få den jättestor, sedan är då frågan om vi kan få igenom skadan på något sätt? Det känns som ett mer rättvisst sätt att spela.

Med det sagt så vill jag få ihop en hög av kort som gör häftiga saker men det ska inte vara för häftigt.


Spelidé – Vad är våra svagheter? Leyline of the Void
Varje gång man vill vinna med hjälp av graven kan man stöta på problem i form av gravhat. Det finns så mycket olika varianter av det, så det finns ingen anledning att lyfta alla varianter som finns. Det gör dock att vi behöver ha en plan som gör att vi kan vinna även om vi inte har tillgång till graven.

För mig betyder det att de varelser vi tänkt skicka upp från graven behöver i möjligaste mån vara tillräckligt bra i sig själva så att få en plats i leken. Självklart kan inte alla kort vi använder oss av vara så bra, men vi behöver vara medvetna om det. Det gör att jag ratar ett kort som Stitcher's Supplier men ger en plats åt ett kort som Satyr Wayfinder. De gör båda två samma sak och levererar en 1/1 kropp, men vägfinnaren ersätter sig själv och det är viktigt i multiplayer.

Det jag skriver om här är alltså i ett ”normalt” multiplayer meta. Om du spelar i ett mer tävlingsinriktat meta där allt går ut på mer ”all-in”, så kanske det är lämpligare att göra en lekkonstruktion som kanske mer handlar om Runda 1, Stitcher’s Supplier, Runda 2, Reanimera typ Archon of Cruelty från graven. Det finns många sätt att spela magic men för min egna del handlar det mer om att skapa en intressant spelupplevelse. Det gör att även om jag skulle kunna bygga den typen av lek, så väljer jag att inte göra det.

Sedan behöver vi självklart vara medvetna om att ifall vi fyller upp graven med godis, så kan vi hamna i ett läge där våra motståndare utnyttjar att vi fyller upp vår grav. Av den anledningen blir det självklart att vi även behöver ha med hat mot graven i vår lek.


Tutor – Ska vi leta efter det vi söker?
Generellt sett vill jag undvika att spela tutor-effekter men till den här leken finns det så mysiga och lite orginella tutor-effekter som handlar om att varelser ramlar ner i graven och det är lite för passande för att jag ska låta bli att nyttja det. Det är korten jag spontant känner gör just detta. Med det sagt så vill jag poängtera att det är viktigt att undvika att slösa på dina motståndares tid när du letar igenom ditt bibliotek. Så försök alltid tänka igenom vad du ska leta efter innan du börjar leta och låt inte dina motståndare vänta på dig i onödan.


Graven – Hur fyller vi upp den?
Jag har redan nämnt korten Stitcher's Supplier och Satyr Wayfinder. De är båda kort som fyller upp graven. Vi behöver fler kort som gör det och det finns många att välja mellan. Detta är en lista på de kort jag kan tänka mig vara intressanta för att just fylla upp graven. Det ni kan notera här är att det finns förhållandevis mycket instants här. Det handlar om att som blå spelare vill jag påvisa en möjlighet för kontroll även om det inte alltid är så att man har en kontring eller motsvarande i handen. Det är för att det ska finnas en plan att ha lite kontringar med i leken även om leken inte går hela vägen mot kontroll.


Graven – Hur använder vi den?Muldrotha, the Gravetide
Nu har vi en plan om att välta ner kort i graven. Nu behöver vi också sätt att nyttja att vi fått ner dessa kort. För vi kan inte förlita oss på att The Mimeoplasm ska lösa det jobbet själv. Det finns mycket att välja på så här handlar mycket om vilka kort man tycker om och givetvis om hur god ekonomi man har. Jag har här valt ut väldigt mycket varelser och det handlar om att jag är ute efter att nyttja att de är varelser till Mimeoplasm samtidigt som de gör saker med graven. Nu kommer inte allt jag nämnt ens vara i närheten av att få plats i min färdiga lek. Men det känns som att jag vill nämna kort som du själv kanske favoriserar över något jag sedan själv väljer i det färdiga resultatet till lek.


Varelser - stora, stolta, vackra och underbara varelser!
I början av artikeln nämnde jag att vi skulle ägna oss åt att fylla upp graven med varelser och sedan se till att The Mimeoplasm byggde ihop dem till något stort och häftigt. För detta krävs det givetvis varelser och jag har redan nämnt Skithiryx, the Blight Dragon och Lord of Extinction. Det jag tänker mig här är varelser som gör saker när de kommer in i spel, så att vi kan få ut lite kortekonomi av att få upp dem från graven. Det gör givetvis inget om de är stora och häftiga samtidigt. Det här är då en lista av intressanta kandidater och jag hoppas att det ska gå få ihop något av dem. Det finns garanterat många fler alternativ men dessa får räcka för den här gången.


Stop – Hur ser vi till att störa våra motsåndare?
Det är givetvis självklart att man kan bygga en lek som gör sin grej och sedan struntar man helt i vad ens motståndare gör. Det blir i längden tråkigt och samtidigt kan det bli väldigt frustrerande om dina motståndare hela tiden stoppar dig från att göra det du vill göra samtidigt som du inte gör något för att hindra dem från att göra vad de vill göra.

Av den anledningen nämnde jag kontringar tidigare och för mig känns det som att vårt fokus ska vara kontringar, studs och massförstörelse. Det låter givetvis lätt och smidigt men det finns även här tonvis med val att göra. Vad ska man ha svar emot? Hur mycket svar ska man ha? Osv... för min del har jag en del favoritkort som alltid får plats och sedan handlar det om kort som blir bättre när man spelar en specifik arketyp. När det gäller denna lek skulle jag säga att ett kort som Soul Manipulation blir väldigt bra.Det finns fler kort som passar in och säkert fungerar utmärkt, men de jag nämner är några av mina favoriter.


Mana – hur gör vi det möjligt för oss att spela våra spells?!
Den här artikeln har blivit väldigt mycket längre än jag tänkt från början och därför låter jag de färdiga lekarna visa hur man kan bygga sin manabas. Främst handlar det denna gång om att nyttja varelser som Sakura-Tribe Elder, Burnished Hart och Solemn Simulacrum som både kroppar och ramp av mana.


Den färdiga leken – The Mimeoplasm – Devour the Grave!
Det är omöjligt att finna en perfekt balans för denna lek, då det handlar om hur ditt lokala meta ser ut och hur mycket du själv känner att du vill gå för att vinna i förhållande till hur mycket vill du undvika att låta någon annan vinna. Mitt färdiga exemplar handlar om att ge ett förslag på hur leken kan se ut och jag hoppas att det ska vara ett nöja att spela leken och att dina motståndare inte ska tycka det är tråkigt att möta leken.

Spoiler:

The Mimeoplasm - Devour the Grave (Budget)

EDH / Casual

Af: Discus
17:06, 29/1 -23

Discus kommentarer:
Denna lek är designad och bygga för min artikel om The Mimeoplasm. Det handlar om att bygga en lek när man har någon form av begränsad budget.

Leken är till salu för 700kr!

Uppdaterad: 2023-01-29
Kategori: Casual
Format: EDHStørrelse: 100 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
437,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]260554[/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Vem behöver denna lek?
Jag nämnde i början av artikeln att jag skulle ge bort den färdiga leken till någon och det tänker jag göra. Vem känner du som behöver en Commander lek och skulle uppskatta att få denna lek som en liten gåva?

Jag åker iväg på semester i en månad från 14 februari, så jag kommer fastställa vem som får denna lek senast på fredag!


Variant av leken med lite större budget: The Mimeoplasm – Devour the Grave!
Om du känner att du skulle vilja veta hur jag skulle bygga leken om jag inte kände mig lika begränsad av ekonomi, så kommer här ett litet förslag.

Spoiler:

The Mimeoplasm - Devour the Grave!

EDH / Casual

Af: Discus
17:28, 29/1 -23

Discus kommentarer:
Denna lek är designad och bygga för min artikel om The Mimeoplasm. Det handlar om att bygga en lek när man har någon form av begränsad budget.

Denna lek är inte den med den begränsade budgeten utan ett förslag på lek ifall man har lite mer pengar att röra sig med.

Leken är till salu för 3000kr!

Uppdaterad: 2023-01-29
Kategori: Casual
Format: EDHStørrelse: 100 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
1705,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]260555[/lek]
Køb decket! Proxy decket!
 General: The Mimeoplasm
  CREATURES (35)
1The Mimeoplasm
1Acidic Slime
1Baleful Strix
1Body Double
1Burning-Rune Demon
1Burnished Hart
1Consuming Aberration
1Deathrite Shaman
1Elvish Aberration
1Eternal Witness
1Fauna Shaman
1Geth, Lord of the Vault
1Grave Titan
1Gravebreaker Lamia
1Greenwarden of Murasa
1Kederekt Leviathan
1Lord of Extinction
1Muldrotha, the Gravetide
1Mulldrifter
1Necrotic Ooze
1Noxious Gearhulk
1Prime Speaker Vannifar
1Progenitor Mimic
1Rune-Scarred Demon
1Sakura-Tribe Elder
1Scavenging Ooze
1Sepulchral Primordial
1Sheoldred, Whispering One
1Sidisi, Undead Vizier
1Solemn Simulacrum
1Syr Konrad, the Grim
1Tasigur, the Golden Fang
1The Gitrog Monster
1Venser, Shaper Savant
1Vesuvan Shapeshifter
 ENCHANTMENTS (4)
1Confounding Conundrum
1Necromancy
1Pernicious Deed
1The Eldest Reborn
 SORCERIES (6)
1Cultivate
1Decree of Pain
1Jarad’s Orders
1Kodama’s Reach
1Time Warp
1Victimize
  INSTANTS (13)
1Ancient Excavation
1Cyclonic Rift
1Exclude
1Fact or Fiction
1Forbidden Alchemy
1Frantic Search
1Grisly Salvage
1Hostile Negotiations
1Mystic Confluence
1Repulse
1Soul Manipulation
1Sultai Charm
1Thought Scour
  ARTIFACTS (5)
1Arcane Signet
1Crystal Shard
1Mimic Vat
1Sol Ring
1Wayfarer’s Bauble
 LANDS (37)
1Bojuka Bog
1Breeding Pool
1Exotic Orchard
1Fabled Passage
8Forest
5Island
1Lumbering Falls
1Misty Rainforest
1Morphic Pool
1Myriad Landscape
1Overgrown Tomb
1Path of Ancestry
1Polluted Delta
1Rejuvenating Springs
4Swamp
1Svogthos, the Restless Tomb
1Temple of Deceit
1Temple of Malady
1Temple of Mystery
1Undergrowth Stadium
1Verdant Catacombs
1Watery Grave
1Zagoth Triome


Med detta vill jag tacka för denna gång och vi får se när jag kommer med nästa artikel.

 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

vivalatapioca

MEDLEM
Gislaved
Wtf. Ett litet paket i brevlådan. Fina bilder. Du är grym discus. Tusen tack :)

11:31:46, 9/2 -23
vigo

LEGACY-SM VINNARE 2014
Discus skrev 11:07, 6/2 -23
vigo skrev 11:06, 6/2 -23
Discus skrev 09:30, 3/2 -23
vigo skrev 09:03, 30/1 -23 Hejsan

Skulle vilja ge leken till Brädspels Kafeet där jag spelar fnmer och ha leken som utlåningslek.
Där är ett stort antal ungdommar som spelar commander där och vore perfekt om de fanns en extra lek att låna ut för folk som vill prova på att spela. Så jag nominerar mig sj till leken men vill alltså skänka den dit =)


Tsck för ännu en bra artikel Daniel alltid lika bra <3

Leken är tyvärr olämplig som utlångingslek då den har för många tutor-effekter. Men ska nog hitta på något ändå!

Ska jag tolka de som att du ändå kommer skicka oss lek :D?

Jepp!

:)

Åh men så fint !! va roligt. Tusen tack <3

11:35:19, 6/2 -23
Discus

HOVEDVæGTER
REDAKTøR
MODERATOR
ÆRESMEDLEM
FSVM - KASSöR
Norrköping
vigo skrev 11:06, 6/2 -23
Discus skrev 09:30, 3/2 -23
vigo skrev 09:03, 30/1 -23 Hejsan

Skulle vilja ge leken till Brädspels Kafeet där jag spelar fnmer och ha leken som utlåningslek.
Där är ett stort antal ungdommar som spelar commander där och vore perfekt om de fanns en extra lek att låna ut för folk som vill prova på att spela. Så jag nominerar mig sj till leken men vill alltså skänka den dit =)


Tsck för ännu en bra artikel Daniel alltid lika bra <3

Leken är tyvärr olämplig som utlångingslek då den har för många tutor-effekter. Men ska nog hitta på något ändå!

Ska jag tolka de som att du ändå kommer skicka oss lek :D?

Jepp!

:)

11:07:26, 6/2 -23
vigo

LEGACY-SM VINNARE 2014
Discus skrev 09:30, 3/2 -23
vigo skrev 09:03, 30/1 -23 Hejsan

Skulle vilja ge leken till Brädspels Kafeet där jag spelar fnmer och ha leken som utlåningslek.
Där är ett stort antal ungdommar som spelar commander där och vore perfekt om de fanns en extra lek att låna ut för folk som vill prova på att spela. Så jag nominerar mig sj till leken men vill alltså skänka den dit =)


Tsck för ännu en bra artikel Daniel alltid lika bra <3

Leken är tyvärr olämplig som utlångingslek då den har för många tutor-effekter. Men ska nog hitta på något ändå!

Ska jag tolka de som att du ändå kommer skicka oss lek :D?

11:06:18, 6/2 -23
vivalatapioca

MEDLEM
Gislaved
Grym artikel. vet inte om vigo har första tjing ( säkerligen välförtjänt) men lämnar in intresse anmälan på leken så min dotter kan spöa mig nån gång ^^

01:54:44, 4/2 -23
Discus

HOVEDVæGTER
REDAKTøR
MODERATOR
ÆRESMEDLEM
FSVM - KASSöR
Norrköping
vigo skrev 09:03, 30/1 -23 Hejsan

Skulle vilja ge leken till Brädspels Kafeet där jag spelar fnmer och ha leken som utlåningslek.
Där är ett stort antal ungdommar som spelar commander där och vore perfekt om de fanns en extra lek att låna ut för folk som vill prova på att spela. Så jag nominerar mig sj till leken men vill alltså skänka den dit =)


Tsck för ännu en bra artikel Daniel alltid lika bra <3

Leken är tyvärr olämplig som utlångingslek då den har för många tutor-effekter. Men ska nog hitta på något ändå!

09:30:24, 3/2 -23
crusadingknight

MEDLEM
Påryd
Grym artikel som vanligt.
Alltid kul läsning.

19:01:11, 1/2 -23
vigo

LEGACY-SM VINNARE 2014
Hejsan

Skulle vilja ge leken till Brädspels Kafeet där jag spelar fnmer och ha leken som utlåningslek.
Där är ett stort antal ungdommar som spelar commander där och vore perfekt om de fanns en extra lek att låna ut för folk som vill prova på att spela. Så jag nominerar mig sj till leken men vill alltså skänka den dit =)


Tsck för ännu en bra artikel Daniel alltid lika bra <3

09:03:22, 30/1 -23