Magic the Gathering
Magic the Gathering2906 medlemmer 1 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1870 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Turnering [Legacy]
Pizza och Magic fungerar bra tillsammans.
Via svenskamagic.com

Pizzeria Rex i Malmö har funnits länge och är mer än bara en kvarterspizzeria. Trevlig bar och bra Jack Vegas har gjort det till en institution för både Möllanhipsters och Seveds finest.

af PsssT
16:09, 22/5 -22
läst 2017 ggr.
Udskriv artikel
7 kommentarer

Det har arrangerats ännu en magicturnering i Malmö. 20 tappra själar samlades för att spela legacy på pizzeria Rex.
Jag arrangerade hela spektaklet och kunde därigenom trycka på mina värderingar och prioriteringar på alla andra. Detta betyder i praktiken att prisstrukturen är extremt topheavy och spelandet relativt casual. Vi låter folk proxa vilka kort de vill (75 prox), så begränsingen på vilka som kommer är bara effektiviteten på reklamen vi lyckas göra. Prisstrukturen är såpass topheavy att vinnaren får välja kort för 2200 kronor!

Det vanliga malmöcrewet var direkt med (tack för alla föranmälningar, det blir så mycket enklare att arrangera när man vet hur man kan förhålla sig till ekonomin). Men utöver det så representerade Helsingborg av ALLE och ett crew som kört från Växjö (!).

Ett syfte (förrutom att spela spelet vi alla älskar) med turneringen är att få ett gäng medelålders män att känna sig unga. Så vi hänger på en lagom sunkig pizzeria och dricker öl, med pizzerian har vi lyckats styra upp en deal som innebär att vi inte behöver betala för lokalen. Dessutom så med lagom casual stämning på spelandet så kan vi därför skippa domaren = alla pengar som betalats in går tillbaka i priser.

Indirekt var syftet att få de medelålders männen som deltar att bli så fulla som möjligt.

Eftersom vi är 20 spelare blir det 5 rundor trevligt häng, med lunchpaus efter runda 2. Hela premissen för arrangemanget är att vi äter och dricker på plats (så att vi inte behöver betala lokalhyra) så lunchpausen innebär pizza/kebab till alla inblandade. Alla får pizza i en rätt invecklad procedur som innebär att Gotsjo samlar ihop en lista över vad som ska ätas. Så efter två rundor langas det ut pizza till hela gruppen. Stämingen är på topp!

En liten magicanekdot ska vi ändå klämma in och Gotsjo får stå för den:
Gotsjo spelade TES och möter Food Chain goblins. Hans moståndare har snoop ute med Kiki-jiki på toppen (för er oförstående så innebär detta att han har 1000 tappde gubbar i spel, samt en otappad). Efter detta så gör han en kopia av Goblin Harbinger. Gotsjo sitter med veil of summer på hand, känner sig trygg och låter triggern resolva. Tröttsamt misstag säger vissa, alternativ uppfattning av världen säger andra. Gotsjo förlorade säger alla.

Top8 består av 3 inresta Växjöproffs (Hay, MusaM, och Peter), En helsingborgare (ALLE), samt fyra locals (Ratface, Jimmie, Gotsjo och Lexforce) Lexforce är goblinspelanren från den tidigare storyn och den i top8 med klart ovanligast lek. Majoriteten spelar kontroll, så för artikelförfattaren och överigt crew betyder detta en lång väntan. Nu inser alla läsare det jobbiga i hur policyn kring prissplitter ser ut, för de som inte vet så får man inte splitta en top8 utan att riskera att någon typ av moodkiller diskvalificerar alla. Men genom att inte involvera wizards i vår turnering så ställs vi inte inför den risken. Splittar är därigenom möjligt och (i vissa avseenden) uppmuntrat.Efter kvartsfinalerna (minns ni vad jag sade om topheavy struktur? Bara top4 får priser) vill alla utom en splitta. Så vi förstätter, klockan är inte så mycket. De medelålders männen är nöjda med omgivningen och stämningen bara stiger! Tillsist har vi en final som splittas och vi kan börja dela ut priser. Priserna består av kort som prissatts till MCM trend, alla ska få något de kan känna sig tillfreds med.

Inget skandalöst händer egentligen under dagen. Vanligt folk (dvs inte magicspelare) som nyfiket tittar in och undrar vad vi spelar får trevliga och informativa svar. Vi lever i den nya tiden, magic är rumsrent. Detta borde agera sporre åt alla ute i stugorna att arrangera en turnering! Vare sig det är en draft eller en Vintageturnering så behövs det alltid turneringar som får folk att spela!Denna artikeln formuleras under en sorts efterfest. Vid en runtfrågning om vad som behövs berättas om dagen så uppstår en sorts konsesnus. Det som verkar viktigast att berätta är att endast tre delverlekar spelades, och ingen av dessa gick top8! Det finns en inneboende aversion mot delver inom legacycommunityt, och det är starkt positivt att vi inte behöver titta på det blå ettdroppet. Jag spelade delver. Jag heter Peter. Jag gick inte top8. Håll en turnering. Skriv en artikel.

 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

pettdan

MEDLEM
Stockholm
Fint!

17:06:13, 28/5 -22
PsssT

MEDLEM
Malmö
Jag gick mest runt och såg till att alla resultat kom in, så proxandet hade jag inte så mycket koll på. Men det var ett kid som körde en helproxad 12post.

Tack för metabreakdown också! Det kommer såklart bli en till pizzaturnering framåt höstkanten :)

09:36:41, 26/5 -22
mindtrix

MEDLEM
Nyfiken på hur mycket det proxades?

07:30:34, 26/5 -22
hay

DOMMER L2
Alvesta
Tack för en trevlig turnering!

Kan flika in med lite extra-trivia.

Lekar
UR Delver 3
ANT 2
UWR Undoing 2
TES
Show and Tell
Alver
Eldrazi
Doomsday
Hive Mind
Food-Chain Goblins
Mono-Green Cloudpost
Nic Fit
BURG Control
Lands
UBR Control
GWR Depths

Top8
UWR Undoing
UWR Undoing
Alver
BURG Control
GWR Depths
Food-Chain Goblins
TES
ANT

Blandat meta ändå!

23:07:20, 25/5 -22
Opdateret: 23:10:01, 25/5 -22
hells_cream

MEDLEM
Norrköping
Kul koncept, låter rätt fantastiskt faktiskt! Bra artikel dessutom

12:42:29, 25/5 -22
fluffy

MEDLEM
Göteborg

#19 PWP Yearly
Mycket trevlig läsning, tack!

09:31:10, 25/5 -22
ross

MEDLEM
Klagshamn
Tack för en utomordentlig turnering och en fin artikel! Ser fram emot nästa gång!

16:05:30, 24/5 -22
  Dominaria United! Bliv fri for reklamen? Bliv Gullmedlem!