Magic the Gathering
Magic the Gathering2900 medlemmer 2 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1860 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Strategi [Legacy]
Legacy Meta-Guide inför Invasion Tour 10K Norrköping
Via svenskamagic.com

Välkomna tillbaka Magic-hjältar! Nu är det dags att fokusera på Legacy i förberedelse för Invasion Tour Legacy 10K 7e Maj i Norrköping. Legacyälskare från hela landet kommer göra upp om unika playmats, Invasion Tour Points, Store Credit och en vinnarpokal.

Låt oss kika hur metat har skiftat sedan den SM i hösten 2021. Vi hade väldigt gärna haft med decklists från GothCon för bara några veckor sedan men tyvärr var inte det möjligt.

af Olly
14:29, 5/5 -22
läst 792 ggr.
Udskriv artikel
11 Kommentarer
Låt oss börja med Svenska Mästerskapen i Legacy anno 2021 i traditionella Borås på BSK. Vi ska kika på vilka lekar därifrån som presterade bäst och hur de står sig i dagens Legacy-landskap.

Top 8:

1st Elves!
2nd Show and Tell
3rd Sultai Control
4th 8-Cast
5th-8th Izzet Murktide
5th-8th Tin Fins
5th-8th 8-Cast
5th-8th Storm

Top 16:

9th16th Izzet Murktide
9th16th Izzet Murktide
9th16th Karn Echo
9th16th Yorion Aluren
9th16th Lands
9th16th Bant Control
9th16th 8-CastAllt som allt är det ett ganska spritt Top 16 trots att vi saknar Death and Taxes, Reanimator och Ad Nauseam, som just nu är väldigt populära lekar i formatet. En första kik på Top 16 från SM talar tydligt att UR Murktide var den bäst positionerade leken, följt av 8 cast och till viss mån Elves. Låt oss kika på varje strategi och försöka måla en bild av vad vi kan förvänta oss av dessa lekar på Invasion Tour 7e maj.Dåtid:

Sedan svenska mästerskapen har formatet ändrats tydligt efter att Ragavan, Nimble Pilferer blev bannad i januari, bara några månader efter turneringen. Att börja en batalj med tur 1 Ragavan, Nimble Pilferer uppbackat av Daze och Force of Will gav ett vansinnigt spelmönster som fick hela formatet att dra en lång suck. Och det är lite det som gör bra kort i andra format dunder-bra i Legacy, möjligheten att skydda ditt hot till väldigt låg, eller ingen, kostnad redan runda 1.

Men du slipper få dina spell stulna på Invasion Tour framöver.

Tittar vi på de bäst presterande lekarna från SM hittar vi även lekens Bill och Bull, Dragon's Rage Channeler och Murktide Regent tillsammans med gratis-kontringar, billiga cantrips och spotremoval. Said no one: En dålig mix av kort.

5-8: Izzet Murktide

Legacy / Turneringsspil

Spillet af: Placebo_Blue
Lagt til: 23:48, 6/11 -21

Kommentar:
Kvartsfinalist Legacy-SM 2021!

106 deltagare, 8 rundor swiss + t8
Deck fra turneringen: Legacy-SM 2021
Format: LegacyStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
14425,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]254137 [/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Nutid:

Sanningen är: Trots den senaste banningen har Izzet Murktide, nu tillbakabrandad som Izzet Delver, inte sett någon nedgång i polularitet och är alltjämt den mest valda strategin i formatet. Delver of Secrets har tagit tillbaka sin plats i leken och har tagit tillbaka tempo-klockan snarare än tilt-klockan som Ragavan erbjöd. Delver of Secrets kan avsluta matchen tidigare i luften tillsammans med Murktide Regent om den får flippa tidigt.

Izzet Delver by Latke

Legacy / Turneringsspil

Af: Olly
12:11, 4/5 -22

Olly kommentarer:
Legacy Challenge #12409674, 5th Place, 6-0 Date: 17/04/2022
Kategori: Turneringsspil
Format: LegacyStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
12290,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]256798 [/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Unholy Heat har varit mindre polulär på sistone eftersom den (oftast!) inte tar hand om Murktide Regent på andra sidan bordet och Planeswalkers är sällan ett problem att ta hand om för leken generellt. Chain Lightning är dock tillbaka på menyn medans sideboard-korten inte har ändrats nämnvärt. End the Festivities skulle kunna nämnas som det senaste tillskottet som ersättare till Blazing Volley medans Meltdown är det bästa artifakt-hatet som alla borde spela.

Framtid:

Blickar vi framåt till Invasion Tour 10K i Norrköping är det uppenbart att Izzet Delver kommer att dominera fältet eftersom det är ett pålitligt bygge som kan vinna mot alla lekar. Med det sagt kommer leken att hitta sig själv i en del mirrors. Min åsikt att packa med minst en Pyroblast i maindeck, då det är den som kommer vinna dig matcherna mot den stora blå draken. Med tanke på Mystic Sanctuary lär en kopia vara tillräckligt.

Trots att Pyroblast är blank mot icke-blå lekar finns det gott om alternativ att skicka tillbaka den med brainstorm eller låta den fylla graven med Dragon's Rage Channeler.

MODGe gärna din syn på Pyroblast i main denna helgen i komentarsfältet.Kikar vi på senaste setet Streets of New Capenna hittar vi inte jättemycket som är intressant, om något.

Dessa är kortet som i alla fall är värda ett test i sideboard mot särskilda matchups:

An Offer You Can't Refuse: En hård kontring för ett är intressant mot kombolekar trots att den rampar dem en runda.

Out of the Way: En rabatterad bouncespell mot grönt som cantripar är värt ett test.

Witness Protection: Blå removal för stora gubbar, till en väldigt bra kostnad, speciellt mot tjockisar som Griselbrand, Emrakul, The Aeon's Torn och även Murktide Regent.

Torch Breath: Förmodligen mitt favoritval att testa här eftersom det inte kan kontras. Jag skulle kunna tänka mig att trimma en Red Elemental Blast för att se om denna kan lira med resten av leken, speciellt mot Delver of Secrets, Murktide Regent eller Kappa Cannoneer eftersom den duckar för Ward 4.
Dåtid:

Låt inte det blå lura dig. Det här är inte en islands-lek. Behandla den som en artifakt-strategi. Leken började som en meme för ett tag sedan när man kombinerade Karn, the Great Creator med snabb mana från Lion's Eye Diamond och kombon bestående av Echo of Eon's och Narset, Parter of Veils / Hullbreacher.

Sedan Modern Horizons 2 har leken skiftat till en midrage-strategi med bland annat Thought Monitor som ett ett cantrip-monster likt originalet Thoughtcast, men nu på en flygande 2/2-kropp. Kan du klura ut hur leken fått sitt namn? ;P På slutet av dagen har det också varit ett Chalice of the Void-skal som kan låsa billiga lekar som Izzet Delver och Elves redan runda 1.

Historiskt sett har dessa strategier lidigt av top deck-sjukan med att dra för mycket blanks och ingen direkt action brukar ofta sluta i katastrof. Som tur är erbjuder Urza's Saga ett hyfsat lategame med stora construct tokens och kan tuta fram en viktig silver bullet i form av Pithing Needle, Shadowspear eller Retrofitter Foundry. Urza's Saga har blivit det ultimata Toolbox-kortet i Legacy.

3-4: Artifacts Blue

Legacy / Turneringsspil

Spillet af: Rulleboren
Lagt til: 23:41, 6/11 -21

Kommentar:
Seminfinalist Legacy-SM 2021!

106 deltagare, 8 rundor swiss + t8
Deck fra turneringen: Legacy-SM 2021
Format: LegacyStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
9149,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]254136 [/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Nutid:

Kikar vi på dagens 8-cast har leken etablerat sig som en Top 5-lek som inte behöver duals.

Leken har fått ett tillskott från Kamigawa: Neon Dynastys, men trots att huvudsetet är byggt kring artifacts är det Commander-setet som skickar en bomb från en pre-constructed deck i form av Kappa Cannoneer, en 4/4 för sex mana som utan problem kan spelas runda två kan vare improvise-abilityn. Väl i spel har den Ward 4 som håller den i liv.

Med den lilla detaljen att den växer för varje artifact som kommer i spel och blir unblockable är den något du måste få bort helst igår om du får syn på den då den kommer att avsluta gamet på några attacker.

I manabasen hittar vi Otawara, Soaring City som har lagts i nästan varje blå lek i formatet som har råd att trimma något, utan någon egentlig drawback. I 8-cast får den skina då den blir rabatterad av både Sai, Master Thopterist och Emry, Lurker of the Loch.

8 Cast by Steven Wilson

Legacy / Turneringsspil

Af: Olly
13:28, 4/5 -22

Olly kommentarer:
London Legacy Monthly 16/04/2022, 1st Place, Date: 17/04/2022
Kategori: Turneringsspil
Format: LegacyStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
9610,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]256803 [/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Framtid:

Tittar vi på det kommande eventet ser 8-cast ut att vara ett starkt val i ett Izzet Delver-meta med tanke på snabba manan, Chalice-faktor plus ett bra lategame med Sai, Master Thopterist och Urza's Saga. Tittar du bland New Capenna-kort hittar du inte mycket bland det blåa som skulle kunna testas men jag har hittar några vi kan kika på.

Luxior, Giada's Gift: Förutom att den har kombo-potential med planeswalkers kan den också bli hittad med Urza's Saga och hjälper Kappa Cannoneer counters.

Unlicensed Hearse: Normalt sätt sätter denna lek sin tillit till Soul-Guide Lantern och Faerie Macabre för att ta hand om gravlekar. Men den här kan kanske hitta en plats i sideboarden, genom att kunna växa och attackera vid behov.

Getaway Car: Det här kortet är minst sannolikt att hitta en plats i leken eftersom 3 mana är väldigt mycket i Legacy. Men faktum att den kan bounca Thought Monitor och Emry, Lurker of the Loch för value gör att den ändå får vara med på listan.

Dåtid:

SM-vinnarleken var ett riktigt bra val under den korta Ragavan-eran eftersom den kunde presentera en fotbollsplan av blockers tidigt som gjorde apan arbetslös. Förutom stock-korten har de senaste iterationerna avslutat med hjälp av Allosaurus Shepherd i kombination av Gaea's Cradle eller annan Alv-mana som förvandlar de små gröna springarna till dinosaurier (Don't ask).

Största additionen från Modern Horizons 2 var Magics första Creature-Planeswalker någononsin(endast utanför battlefield), ingen mindre än Grist, the Hunger Tide. Möjligheten att kunna hitta den med Green Sun's Zenith eller Natural Order är en grym uppsida eftersom den blir nyttig när du behöver ta hand om stora gubbar eller planeswalker och är generellt ett alterantivt win condition och resursmaskineri för grindiga matchups.

1: Elves!

Legacy / Turneringsspil

Spillet af: fluffy
Lagt til: 23:09, 6/11 -21

Kommentar:
Vinnaren av Legacy-SM 2021!

106 deltagare, 8 rundor swish + t8
Deck fra turneringen: Legacy-SM 2021
Format: LegacyStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
22953,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]254132 [/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Nutid

Det har inte blivit några särskilda förändringar till skalet sedan SM förutom tillskottet av Boseiju, Who Endures. Boseiju är det mest spelade landet i channel-cykeln och en auto include i nästan alla lekar som spelar grönt och går in i Elves med två kopior utan någon större chock eller diskussion.

För dig som ska sleeva Elves till Invasion Games Legacy 10K, finns det en fråga du ska ställa sig. "Vilka silver bullet creatures ska jag ta med mig?".

Mitt förslag är Archon of Valor's Reach baserat på metagamet från SM med ett brett fält av kombo-strategier, där du helt enkelt kan välja vilken typ av kort du vill stänga av beroende på lek du möter.

Utöver det ser jag det som viktigt att att ha minst en kopia av Collector Ouphe i din 75:a som motmedel till artifact-tunga lekar.

Endurance är inte heltokigt eller om du kör Elvish Reclaimer välja en Bojuka Bog istället mot Reanimator och Oops! All spells.

Slutligen; Craterhoof Behemoth i maindeck och Progenitus i sideboard är dom bästa targetsen för Natural Order som du 100% måste ha med.

MODHar jag missat något? Skriv gärna i kommentarerna :)


Elves by Testacular

Legacy / Turneringsspil

Af: Olly
19:48, 4/5 -22

Olly kommentarer:
Legacy Challenge #12409664, 14th Place, 4-2, Date: 16/04/2022
Kategori: Turneringsspil
Format: LegacyStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
24740,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]256816 [/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Framtid:

Vill du absolut spela något helt nytt? Vi löser det. Trots att det inte finns så mycket material finns det lite alver här och där men det roligaste finns hos Cabaretti-gänget:

Gala Greeters: Den här gubben leker fint med Wirewood Symbiote där den kan generera bra med triggers, antingen för att rampa dig med Treasure tokens, få liv mot aggressivt motstånd eller bara pumpa sig själv i oändlighet. Måste prova!


Jinnie Fay, Jetmir's Second: Om du på något vänster lyckas göra tokens så kommer den här damen att förvandla dem till snabba hundar eller katter, och den kan betalas med endast grönt. Njae, inget dunder-take eftersom endast Grist i hela leken erbjuder synergi. Nästa!


Rocco, Cabaretti Caterer:

Den huvudsakliga nersidan här är att spela naya. Men faktum att en common can trolla fram vilken creature som helst i leken gör den värd att testa... right?Dåtid:

Den senaste åren sedan Uro, Titan of Nature's Wrath trycktes har blåa controllstrategier skiftat mot att splasha grönt för kortövertaget, rampen och finishern, allt i ett kort.

På SM var det två olika listor; den vanligaste, Bant med en liten touch av Pyroblast-effekter och lite Expressiv Iteration samt den som gick bäst - som istället valde svart, mest sannolikt för Murktide-matchen.

Svart öppnar för Fatal Push istället för Swords to Plowshares följt av Hymn to Tourach och Sudden Edict. I sideboard hittar vi Plague Engineer och Nihil Spellbomb. Det som intresserad mig mest här är från Sultai-versionen är tillägget av Witherbloom Command eftersom själv-mill skyndar på Uro-kalaset samtidigt som du får tillbaka länder eller dödar apor.

3-4: Sultai

Legacy / Turneringsspil

Spillet af: alle
Lagt til: 23:29, 6/11 -21

Kommentar:
Semifinalist Legacy-SM 2021!

106 deltagare, 8 rundor swish + t8
Deck fra turneringen: Legacy-SM 2021
Format: LegacyStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
14501,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]254134 [/lek]
Køb decket! Proxy decket!


9-16: Bant Control

Legacy / Turneringsspil

Spillet af: hay
Lagt til: 00:52, 7/11 -21

Kommentar:
Spelades till en 9-16 plats av totalt 106 deltagare på Legacy-SM 2021
Deck fra turneringen: Legacy-SM 2021
Format: LegacyStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
19647,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]254147 [/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Nutid:

Så, vad har hänt bland kontrollskalen sedan Ragavan, Nimble Pilferer blev bannad? Faktiskt inte så mycket, Uro, Titan of Nature's Wrath är fortfarande mittpunkten i strategin tillsammans med andra winconditions som Jace, the Mind Sculptor eller Shark Typhoon om spelet går långt.

Boseiju, Who Endures "och passar i alla lekar" dyker såklart upp numera med fina synergier med Life from the Loam och blir ett återkommande verktyg mot enchantments, artifacts och stygga länder. Genom att dredga Loam får du även tillgång till Uro snabbare samtidigt som du hittar fler länder i processen.

Om vi tittar på nya sideboard-alternativ hittar vi Seeds of Innocence. Kortet är från förr i tiden, närmare bestämt Mirage och har ökat i popularitet på sistone. Det spelas främst mot artifakt-strategier som 8-cast då det spränger allt för tre mana.

Om du spelade kontroll med grönt - hade du spelat kortet i helgen?

4 Color Control by Baby

Legacy / Turneringsspil

Af: Olly
21:29, 4/5 -22

Olly kommentarer:
Legacy Challenge #12409664, 2nd Place, 5-1, Date: 16/04/2022
Kategori: Turneringsspil
Format: LegacyStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
18167,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]256818 [/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Framtid:

Tittar vi på New Capenna igen efter nytt och fräscht så är färgerna vi letar efter här fäst i mekaniker som känns gjorda för limited endast (Shied) och Brokers Charm känns för svag. Här är dock korten jag kan är värda att diskutera kring:

Scheming Fence: En Meddling Mage "at home" som har förmåga att kopiera aktiverade abilites från permanents samtidigt som den stänger ner dem - det är dock synd att den inte kan ge sig på länder. Den blir nyttig mot manastenar, equipments, planeswalkers och kort som Retrofitter Foundry. Jag är dock ytterst tveksam till att den ersätter Meddling Mage eller Ethersworn Canonist.

Endless Detour: Trots att jag gillar effekten är denna instant inte bra nog för Legacy. Det faktum att du bara vinner en runda med kortet för att skulle föredra Void Rend. Void Rend är ett catch-all powerhouse som en uppgraderad Abrupt Decay som nu kan ta Murktides.

Andraplatsen från SM är en av de mest etablerade lekarna i formatet och väldigt relevant trots att motorn i leken bygger på 25 år gamla kort. Show and Tell är mästaren i formatet på att fuska ut stora gubbar och leken vi ska kika på splashar grönt för Veil of Summer för att garantera att det blir så.

Det som är intressant med den här Temur-varianten är att den har en Plan B i Uro, Titan of Nature's Wrath och Ice-Fang Coatl samtidigt som den har en fin bräda med bra med Cunning Wish-targets

2: Temur Show and Tell

Legacy / Turneringsspil

Spillet af: DunderBirk
Lagt til: 23:20, 6/11 -21

Kommentar:
Runner up Legacy-SM 2021!

106 deltagare, 8 rundor swish + t8
Deck fra turneringen: Legacy-SM 2021
Format: LegacyStørrelse: 61 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
10395,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]254133 [/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Nutid:

Riktigt ledsen här att det finns något super-stort att rapportera om - inte ens en Boseiju, Who Endures går det att fnissa åt. Otawara, Soaring City är dock ett legit alternativ som borde testas.

Sneak and Show by HNmagician

Legacy / Turneringsspil

Af: Olly
13:53, 5/5 -22

Olly kommentarer:
Legacy Challenge #12409664, 11th Place, 4-2, Date: 16/04/2022
Kategori: Turneringsspil
Format: LegacyStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
13828,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]256831 [/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Framtid:

Sålänge Emrakul, The Aeon's Torn och Griselbrand kan springa fritt på Legacy-ängarna bör du ha en Karakas nära till hands. Invasion Tour Legacy 10K kommer 100% ha sina Show and Tell-förespråkare på plats.
Dåtid:

Det här är en annan arketyp som dragit nytta av Modern Horizons 2. Listan som var i Top 16 i SM spelade redan tre kopior av Urza's Saga som ger ännu ett lager av komplexitet för att slå leken samtidigt som det öppnar för lite mysiga one-ofs som Expedition Map Shadowspear att leta upp med Saga.

När huvudplanen med leken är att befria Marit Lage från sitt frusna fängelse genom att kombinera Dark Depths och Thespian's Stage så finns det en långsam död för den som inte scoopar genom Punishing Fire och Grove of the Burnwillows eller en zombie-armé från Field of the Dead

Enligt mig måste du applicera snabb och hård press tidigt eller ha en plan för att ta bort deras Life from the Loam-maskin om du inte vill dras in i spindelväven leken är byggt att spinna runt dig.

9-16: Lands

Legacy / Turneringsspil

Spillet af: zeCro
Lagt til: 00:46, 7/11 -21

Kommentar:
Spelades till en 9-16 plats av totalt 106 deltagare på Legacy-SM 2021
Deck fra turneringen: Legacy-SM 2021
Format: LegacyStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
28291,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]254146 [/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Nutid:

Under de första månaderna under 2022 har den vanliga Lands-listan skiftat till en mer explosiv version känd som 8 Mulch, den har både kortet Mulch och Winding Way från Modern Horizons. Leken drar mängder och mängder med länder, vilket leken i grund och botten går ut på.

Planen backas upp med Exploration samt fyra kopior av Manabond som låter dig dumpa alla länder från handen i spel om du går med på att discarda resten av korten från hand.

Tittar vi på den vinnande listan senaste Legacy Challenge hittar vi Boseiju, who Endures för miljonte gången i formatet som såklart är en addition i A-klass. Vi hittar även Tower of the Magistrate som skydd mot living weapon Equipments, ett gammalt trick från Mercadian Masques. Sist men inte minst Flame Jab som också är ett alternativt win condition med Life from the Loam

Lands by Nick_Fox

Legacy / Turneringsspil

Af: Olly
12:28, 5/5 -22

Olly kommentarer:
Legacy Challenge #12409664, 10th Place, 4-2, Date: 16/04/2022
Kategori: Turneringsspil
Format: LegacyStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
16124,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]256826 [/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Framtid:

Titta in på New Capenna efter länder att slännga spela i Lands, Channel-cykeln från Kamigawa: Neon Dynasty är redan en riktigt bra uppgradering.

Lands är inte den populäraste leken i formatet men är tvivelaktigt förödande att möta med en erfaren pilot som tycker om att durdla med länder.

MODVilken version tycker du bäst om - Saga Lands eller 8 Mulch?

Det finns någa strategier kvar som inte spelades i Top 16 under SM men som är väldigt bra positionerade i ett Post-Ragavan-meta. Så ha dessa i åtanke när du formar sista brädkorten till helgen.Yorion Death and Taxesby yoshiwata

Legacy / Turneringsspil

Af: Olly
12:45, 5/5 -22

Olly kommentarer:
Legacy Challenge #12409664, 5th Place, 5-0, Date: 16/04/2022
Kategori: Turneringsspil
Format: LegacyStørrelse: 80 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
6219,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]256828 [/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Ett i sammanhanget billig och rolig lek nu uppbackad av Yorion, Sky nomad, som alla älskar eller hatar. Leken har fått lite tillskott från senare set i form av Cathar Commando som en flash-Disenchant samt Lion Sash och Eiganjo, Seat of the Empire från Kamigawa: Neon Dynasty.


Inte heller med i Top 16 under SM är den senaste vinnaren från den andra Legacy Challengen i närtid, BR Reanimator. Leken fick massvis med roliga saker från Modern Horizons 2 och kan nu stoltsera med Archon of Cruelty och Serra's Emissary samt Grief som teamar upp med Unmask som gratis discard-spells.

Reniamtor by Ark4n

Legacy / Turneringsspil

Af: Olly
12:57, 5/5 -22

Olly kommentarer:
Legacy Challenge #12409664, 1st Place, 4-2, Date: 16/04/2022
Kategori: Turneringsspil
Format: LegacyStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
9451,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]256829 [/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Ad Nauseam Tendrils / Doomsday

När vi summerar allt måste vi nämna The Boogeyman, två kombolekar som är lika svåra att spela som att möta.

Ad Nauseam Tendrils räknas till den näst mest spelade Legacy-strategin på Magic Online efter Izzet Delver. Doomsday hittar vi något längre ner på popularistets-listorna.

Tendrils by twinlesstwin

Legacy / Turneringsspil

Af: Olly
13:01, 5/5 -22

Olly kommentarer:
Legacy Challenge #12409674, 16th Place, 5-1, Date: 17/04/2022
Kategori: Turneringsspil
Format: LegacyStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
9451,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]256830 [/lek]
Køb decket! Proxy decket!
Det här sammanfattar vår Meta-koll efter Svenska Mästerskapen i Legacy i förberedelse för Invasion Tour Legacy 10K i Norrköping nu till helgen.

Personligen är jag ruggigt taggad på att se vilka lekar som spelas mest, vilka nya kort folk tar med sig och om Izzet Delver kommer att dominera eller inte.

Med Streets of New Capenna legalt finns det potential att se lite nya kort - vi hoppas såklart på att något ska brytas.

Hur många Ledger Shredder kommer vi att få se?
Tack för att du läst såhär långt! Vi vill väldigt gärna höra feedback om artikeln och formatet.

Nedan finns lite nyttig info om turneringen till helgen:

- Invasion Tour använder MTG melee för betalning, anmälan, registrering, decklist, resultat, pairing etc. Ska du spela i helgen men ännu inte anmält dig, gör det här: https://mtgmelee.com/Tournament/View/10052 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

JackaBo

MEDLEM
Farsta
Bra artikel. Skulle personligen inte köra blasts main i pappersmeta

20:43:11, 8/5 -22
hells_cream

MEDLEM
Norrköping
Trevlig läsning!

15:22:22, 6/5 -22
the_royal_blood

MEDLEM
Halmstad
Mycket trevlig läsning!

13:01:53, 6/5 -22
disciple_of_the_master

MEDLEM
Uppsala
Olly skrev 11:41, 6/5 -22
disciple_of_the_master skrev 11:25, 6/5 -22 Grym artikel, kul med både tankarna om existerande arektyper och hur dom potentiellt kan förändras och se ut nu!
Tror en maindeck pyroblast är bra i nuläget. Generellt är min känsla att pappersmetat är lite mindre blått än mtgo.

Tack!

Det är väl 3 pyro main som gäller på MTGO, typ?

Spelar inte Mtgo själv men kollar man listor känns det helt klart som att fler blastar är bra. Vinna mirrorn är prio1. Men i slutändan blir det ju såklart ett nytt meta av det också, se ex senaste prelimen som vanns av moon stompy. Den leken har fått många nya redskap och kan nog vara rätt bra på att straffa inavlande metan.

12:47:57, 6/5 -22
Olly

MEDLEM
Norrköping
DajM skrev 08:52, 6/5 -22 Bra jobbat! :)

Tack, Björn!

11:47:40, 6/5 -22
Olly

MEDLEM
Norrköping
disciple_of_the_master skrev 11:25, 6/5 -22 Grym artikel, kul med både tankarna om existerande arektyper och hur dom potentiellt kan förändras och se ut nu!
Tror en maindeck pyroblast är bra i nuläget. Generellt är min känsla att pappersmetat är lite mindre blått än mtgo.

Tack!

Det är väl 3 pyro main som gäller på MTGO, typ?

11:41:45, 6/5 -22
Opdateret: 11:42:10, 6/5 -22
disciple_of_the_master

MEDLEM
Uppsala
Grym artikel, kul med både tankarna om existerande arektyper och hur dom potentiellt kan förändras och se ut nu!
Tror en maindeck pyroblast är bra i nuläget. Generellt är min känsla att pappersmetat är lite mindre blått än mtgo.

11:25:29, 6/5 -22
DajM

MEDLEM
Göteborg
Bra jobbat! :)

08:52:58, 6/5 -22
Scale

REDAKTøR
MODERATOR
SVM TV STREAMER
Linköping
Sweet!

22:37:12, 5/5 -22
Beneficium

MEDLEM
Skellefteå
Tack för en riktigt bra artikel!

22:22:19, 5/5 -22
Olly

MEDLEM
Norrköping
Givetvis borde denna artikeln publicerats tidigare, men då första versionen var skriven på engelska och översättningen tog lite tid. För att den inte skulle gå helt till spillo fick det bli "bättre än ingenting"-läge, hoppas den ger någon nöje :)

19:45:40, 5/5 -22
Opdateret: 19:46:17, 5/5 -22
  Bliv fri for reklamen? Bliv Gullmedlem!