Magic the Gathering
Magic the Gathering2888 medlemmer 1 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1841 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Diverse
SvM-awards 2021!
Via svenskamagic.com

2020 har varit ett väldigt ovanligt år för alla, men trots det är det som vanligt snart dags för Föreningen SvenskaMagic att hylla personer som på olika sätt utmärkt sig positivt i communityn. Juryn vill nu ha in era nomineringar. Vem tycker du gjort sig förtjänt av en "Svemmy"? Läs vidare för att se vilka priser som står på spel och hur du gör för att nominera!

af SVMFörbundet
20:51, 16/5 -21
läst 3120 ggr.
Udskriv artikel
16 kommentarerVad är SvM-awards?
SvM-awards är en årlig utdelning av priser där vi uppmärksammar personer i den svenska Magic-communityn som gjort starka insatser på ett eller annat sätt. Vinnarna utses av en jury och beslutet baseras på nomineringar från medlemmar i communityn själva. Genom åren har det delats ut priser i lite olika kategorier. I år ska vi dela ut priser i följande ärofyllda kategorier:SvM-awards 2021!

Kategorierna är:

- Årets Eldsjäl delas ut till en person som genom sitt engagemang, intresse, och hårt arbete gjort mycket för sitt lokala Magic-community, eller för Magic i stort i Sverige.

- Årets Komet delas ut till en person som utmärkt sig genom att ta sitt spelande till en ny nivå och genom det lämnat ett avtryck i Magic-Sverige. Det kan vara en gammal räv som genom idogt spelande äntligen börjat få lön för mödan eller en helt ny spelare som helt enkelt tagit spelet med storm.

- Årets Magickreatör delas ut till en person som genom sitt kreativa skapande berikar den svenska Magic-communityn på ett eller annat sätt. Det kan vara någon som skriver informativa och underhållande artiklar, en person som streamar sinar erfarenheter från Magic Online eller Magic Arena, en person som ritar fanart, en person som designat ett eget Magic-set, eller nästan vad som helst. Det viktiga för kategorin är att det är en person som har tagit sitt intresse för Magic, kanaliserat sin egen kreativitet, skapat något, och sen delat det i syfte att det ska kommit resten av Magic-communityn till nytta i någon form.

- Life-Time Achivement delas ut till en person som genom sitt stora engagemang har varit drivande för den SvenskaMagic-scenen under en längre tid och med stor påverkan.

När händer allt detta?
Vi börjar att ta in nomineringar till varje kategori redan nu. Nomineringarna skall vara juryn till handa senast den 13:e juni!

Vad får vinnarna?
Priserna inom varje kategori är en pokal och givetvis den stora äran.

Nominera
Nu är det dags för er att komma med nomineringsförslag till varje kategori. Ni kan nominera genom att antingen fylla i det här formuläret, eller kommentera här i artikeln, eller genom att skicka ett e-post till kontakt@stefanbylin.se, eller genom att internposta ember här på SvM! Sista datumet för att göra så är alltså den 13:e juni!

Tidigare pristagare
Nyfiken på vilka som vunnit priset tidagare och varför? Du hittar all sådan information här.Vi i juryn hoppas att så många som möjligt tar tillfället i akt att hylla någon som gjort något särskilt för Magic i Sverige.

 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

pelle

FSVM - VALBEREDARE
REDAKTøR
DOMMER L1
SVM TV STREAMER
Uppsala
Sajkobeer skrev 11:08, 20/5 -21 Härligt med många motiveringar. Men blir det inte extremt urvattnat med ett Lifetime Achievement-pris om året?

Jag tänker att det finns en ganska diger lista att plocka av bakåt i tiden. Någon gång i framtiden när det "hunnits ikapp" lite mer kanske det vore rimligt att dela ut just den mer sällan.

13:11:18, 9/6 -21
Choper

DOMMER L2
REDAKTøR
Axvall
mg skrev 22:12, 20/5 -21
Herr_Glans skrev 21:42, 20/5 -21
mg skrev 21:02, 20/5 -21 Nu har jag skrivit en miljon ord om Magic och min ikon är den enda som syns om man klickar i "Bloggar" i menyn till vänster. Men vafan, är väl bara att köra på i tio år till och hoppas att förr eller senare bli nominerad som kreatör ;) <3

Hahaha!
Jag tog för givet att du redan vunnit alla SvM Awards som går? <3

Haha <3 Vi vann faktiskt "Årets eldsjäl" för Mtg4Life i 2015, så jag skall absolut inte whina för högt här, men jag tror aldrig jag fått någon nomination för skrivande, arrande, community-arbete eller liknande ;)

Halvt sant. Årets eldsjäl var för både MTG4life & engagemang i 93/94. Så community/arrande var ju en del av det ;)

Visste inte om bloggandet. Inte så insatt i sådant... kanske borde kkunna få de bloggar man valt att följa på startsidan i SvM 2.0 ?

17:53:48, 21/5 -21
mg

MEDLEM
Oslo
Herr_Glans skrev 21:42, 20/5 -21
mg skrev 21:02, 20/5 -21 Nu har jag skrivit en miljon ord om Magic och min ikon är den enda som syns om man klickar i "Bloggar" i menyn till vänster. Men vafan, är väl bara att köra på i tio år till och hoppas att förr eller senare bli nominerad som kreatör ;) <3

Hahaha!
Jag tog för givet att du redan vunnit alla SvM Awards som går? <3

Haha <3 Vi vann faktiskt "Årets eldsjäl" för Mtg4Life i 2015, så jag skall absolut inte whina för högt här, men jag tror aldrig jag fått någon nomination för skrivande, arrande, community-arbete eller liknande ;)

22:12:48, 20/5 -21
Opdateret: 22:13:16, 20/5 -21
Herr_Glans

MEDLEM
Örnsköldsvik
mg skrev 21:02, 20/5 -21 Nu har jag skrivit en miljon ord om Magic och min ikon är den enda som syns om man klickar i "Bloggar" i menyn till vänster. Men vafan, är väl bara att köra på i tio år till och hoppas att förr eller senare bli nominerad som kreatör ;) <3

Hahaha!
Jag tog för givet att du redan vunnit alla SvM Awards som går? <3

21:42:08, 20/5 -21
mg

MEDLEM
Oslo
Herr_Glans skrev 09:08, 20/5 -21 Årets eldsjäl:
I en tid av pandemi där den fysiska Magicscenen ställdes in över hela Sverige lyckades Johan Drunce Domeij med det omöjliga: anordna SM i Legacy. Med det blev en hel helg av eternal Magic möjlig för hela Sverige. Helgen som erbjöd oss en fusion av SM och Norrlandsmästerskapen 2020 var för mig förra årets Magichöjdpunkt. Även om det medförde multipla lokaler, större avstånd mellan spelare och utmaningar i kommunikation så fick vi fasen uppleva ett konvent! Få människor jag känner brinner lika mycket för Magic som Johan. Han fixar lånelekar till ALLA! För att alla ska få spela.

Jag vill också ge cred till Peter SSST Engström här som co-organizer till SM och hela norrlandskonventet, och som pushat vidare det inhemska Legacycommunity med månatliga Webcam Legacyligor (tillsammans med Joel Grenehed). Om inte Johan får Årets eldsjäl, så ska bannemej Peter ha det.

Årets Magickreatör:
Hatten av till Wak-Wak! Snyggt ledd av Gordon GordonAndersson Andersson levererar han Oldschool Magic streams med högsta produktionsvärde. Gordon ackompanjeras av Seb sebcelia Celia och duon har under åren lyft och spridit Oldschool med en enorm kärlek och respekt på en global scen. Wak-Wak erbjuder världsklassig stream på fredagskvällar samt coverage av större internationella Webcam-turneringar. Seb gör dessutom podcasten Monster of The Week med aginamist, där en uppsjö av äldre format, inklusive Premodern, diskuteras. Ni gör det så bra gubbar!

Årets Life-Time Achivement
Dags att lyfta fram Joakim Jokemon Jansson. Killen som alltid omfamnat nya spelare och kärleksfullt ledsagat och vårdat communityt var han än är. Jokemon var en drivande kraft för att sätta Växjö, inklusive Wexio Spelkonvet, på Magickartan under senaste decenniet. När han för dryga året sedan flyttade till Jönköping har han med samma entusiasm lyft fram denna stad som det nya Magic-Mekkat. Jokemons engagemang för veckovisa FNM:er med olika format över webcam har medfört en nationell spridning av Jönköpings Discord. Har du tråkigt en fredagkväll i dessa pandemitider? Vänd dig hitåt! Det tål att nämnas att Jokemon har spelat extrema mängder Magic under de 12 år jag känt honom; är alltid närvarande på de flesta större svenska Magickonvent och hans förkärlek till derpiga brews är minst sagt smittande. 61-kort är snarare regel än undantag. Jokemon spelar allt, med alla och med största kärlek.

Tack alla ovan nämnda för att ni alla håller eternalscenen levande <3!

+1 på allt!

21:13:00, 20/5 -21
mg

MEDLEM
Oslo
Nu har jag skrivit en miljon ord om Magic och min ikon är den enda som syns om man klickar i "Bloggar" i menyn till vänster. Men vafan, är väl bara att köra på i tio år till och hoppas att förr eller senare bli nominerad som kreatör ;) <3

21:02:27, 20/5 -21
Opdateret: 21:11:46, 20/5 -21
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Glennisch skrev 21:00, 19/5 -21 Årets Eldsjäl: Jag nominerar Olof Gottfridsson. Sedan Corona kom och påverkade hur ofta vi kunde träffas har Olof dagligen underhållt mig och flertalet andra rävar med så kallade Open Loofters. Olof har således öppnat minst ett booster varje dag, och ibland fler, varav merparten av dess filmats med tillhörande kommentarer, puns och anekdoter. Dessa klipp har sedan delats i whatsapp där vi kunnat snacka om korten, skoja, spekulera om de kommer se eternal-spel eller berömma eventuellt blingbling. Detta har gjort att vi haft daglig kontakt med tillhörande magic-content under hela pandemin. Olof har dessutom betalat detta ur egen ficka, utöver tiden som lagts ner på Open Loofters.

Stort tack elof_the_mighty <3

Wow, <3!

18:55:50, 20/5 -21
Sajkobeer

REDAKTøR
MODERATOR
ÆRESMEDLEM
Härligt med många motiveringar. Men blir det inte extremt urvattnat med ett Lifetime Achievement-pris om året?

11:08:11, 20/5 -21
Herr_Glans

MEDLEM
Örnsköldsvik
Årets eldsjäl:
I en tid av pandemi där den fysiska Magicscenen ställdes in över hela Sverige lyckades Johan Drunce Domeij med det omöjliga: anordna SM i Legacy. Med det blev en hel helg av eternal Magic möjlig för hela Sverige. Helgen som erbjöd oss en fusion av SM och Norrlandsmästerskapen 2020 var för mig förra årets Magichöjdpunkt. Även om det medförde multipla lokaler, större avstånd mellan spelare och utmaningar i kommunikation så fick vi fasen uppleva ett konvent! Få människor jag känner brinner lika mycket för Magic som Johan. Han fixar lånelekar till ALLA! För att alla ska få spela.

Jag vill också ge cred till Peter SSST Engström här som co-organizer till SM och hela norrlandskonventet, och som pushat vidare det inhemska Legacycommunity med månatliga Webcam Legacyligor (tillsammans med Joel Grenehed). Om inte Johan får Årets eldsjäl, så ska bannemej Peter ha det.

Årets Magickreatör:
Hatten av till Wak-Wak! Snyggt ledd av Gordon GordonAndersson Andersson levererar han Oldschool Magic streams med högsta produktionsvärde. Gordon ackompanjeras av Seb sebcelia Celia och duon har under åren lyft och spridit Oldschool med en enorm kärlek och respekt på en global scen. Wak-Wak erbjuder världsklassig stream på fredagskvällar samt coverage av större internationella Webcam-turneringar. Seb gör dessutom podcasten Monster of The Week med aginamist, där en uppsjö av äldre format, inklusive Premodern, diskuteras. Ni gör det så bra gubbar!

Årets Life-Time Achivement
Dags att lyfta fram Joakim Jokemon Jansson. Killen som alltid omfamnat nya spelare och kärleksfullt ledsagat och vårdat communityt var han än är. Jokemon var en drivande kraft för att sätta Växjö, inklusive Wexio Spelkonvet, på Magickartan under senaste decenniet. När han för dryga året sedan flyttade till Jönköping har han med samma entusiasm lyft fram denna stad som det nya Magic-Mekkat. Jokemons engagemang för veckovisa FNM:er med olika format över webcam har medfört en nationell spridning av Jönköpings Discord. Har du tråkigt en fredagkväll i dessa pandemitider? Vänd dig hitåt! Det tål att nämnas att Jokemon har spelat extrema mängder Magic under de 12 år jag känt honom; är alltid närvarande på de flesta större svenska Magickonvent och hans förkärlek till derpiga brews är minst sagt smittande. 61-kort är snarare regel än undantag. Jokemon spelar allt, med alla och med största kärlek.

Tack alla ovan nämnda för att ni alla håller eternalscenen levande <3!

09:08:52, 20/5 -21
Opdateret: 09:34:53, 20/5 -21
mexterio

MEDLEM
Karlskoga
Jag hade inte kunnat komma på en bättre beskrivning för Christoffer Slowpoke42 Gandréns insatts i magic än årets eldsjäl. Han styr upp turneringar varje vecka, han och resterande styrelse i Örebro magic har tagit pandemin på stort allvar och varit snabb med att styra om de fysiska turneringar han hållt i till att ske online. Christoffer välkomnar alltid nya spelare och lyssnar varje gång någon har kritik eller förslag på den verksamheten i Örebro. Det är uppenbart att Christoffer brinner för magic och alltid vill oss medlemmar och deltagares bästa.

21:59:10, 19/5 -21
mabe

MEDLEM
Västerås
Jag nominerar Christoffer Gandre'n , Örebro Magic, till årets eldsjäl! Han fortsätter oförtrutet att med stil, finess och glädje hålla liv i Magic-scenen under dessa knepiga tider genom att anordna mycket uppskattade digitala event. Dessutom kämpar han för att föreningen i Örebro på bästa sätt ska kunna fortleva!

21:50:30, 19/5 -21
Opdateret: 21:51:59, 19/5 -21
Glennisch

MEDLEM
Halmstad
Årets Eldsjäl: Jag nominerar Olof Gottfridsson. Sedan Corona kom och påverkade hur ofta vi kunde träffas har Olof dagligen underhållt mig och flertalet andra rävar med så kallade Open Loofters. Olof har således öppnat minst ett booster varje dag, och ibland fler, varav merparten av dess filmats med tillhörande kommentarer, puns och anekdoter. Dessa klipp har sedan delats i whatsapp där vi kunnat snacka om korten, skoja, spekulera om de kommer se eternal-spel eller berömma eventuellt blingbling. Detta har gjort att vi haft daglig kontakt med tillhörande magic-content under hela pandemin. Olof har dessutom betalat detta ur egen ficka, utöver tiden som lagts ner på Open Loofters.

Stort tack elof_the_mighty <3

21:00:44, 19/5 -21
petrusvestberg

MEDLEM
Örebro
Jag håller med Choper! Slowpoke42 & einska till årets kreatör.

18:48:52, 19/5 -21
Choper

DOMMER L2
REDAKTøR
Axvall
party: alla vinnare finn samlade i länken i slutet av artikeln :)

18:32:05, 19/5 -21
partysmurphen

DOMMER L1
REDAKTøR
ÆRESMEDLEM
Linköping
Har Priceguy eller KungenAvRolfstorp vunnit nåt än? Va? Va?

Edit:
Prispojken har vunnit. Gött.

18:18:38, 19/5 -21
Opdateret: 13:46:49, 20/5 -21
Choper

DOMMER L2
REDAKTøR
Axvall
Mina nomineringar för stunden:

Årets Eldsjäl. Mikael aginamist Joahnsson. Mikael har alltid verkat för ett levande old-school klimat i Sverige. Han har alltid pushat för & och uppmuntrat olika arrangemang. Miakel har nu under covidåret trappat upp och tagit tag i Onlinevintage för att ge folket möjlighet att träffas och vrida bilder så mysigt som möjligt.
Tack Mikael för ditt fantastiska engagemang, både som support & feedbackfantast i andras event samt ditt eget driv.


Årets Kreatör
Christoffer Slowpoke42 Gandrén & Jesper einska Christiansen
Under de senaste åren har dessa varit stor del i att leverera svensk Magic-content till nätet. Detta har bland annat skett genom att spela in veckoverksamheten och lägga upp fullt kommenterad på youtube (ni hittar deras inspelningar från Pennybridge Magic på youtubr här).
De båda hoppade dessutom på och skapade livestreamen till SvM Arena, ett arbete som förgyllt månadssluten för många.
Allt detta drivs genom deras uttalade mål om att vilja skapa magiccontent på svenska med kvalitet som kan komma i nivå med de största, dvs SCG, Wizards egna osv. Kvaliteten och glöden har de redan visat finns på topp och jag med flera ser fram mot vad de skall åstadkomma i framtiden.

Tack för allt arbete ni har lagt ner. Det är tack vare eran passion som magic på svenska har en ärlig chans att finnas. Jag hoppas att allt fler skall upptäcka vilken hög klass ni har i era projekt.

17:50:43, 19/5 -21