Magic the Gathering
Magic the Gathering2887 medlemmer 0 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1840 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Diverse
GothCon 2021 - Så gick det
Via svenskamagic.com

GothCon 2021 går till historien inte bara som det första digitala konventet så här i corona-tider. Det är även konventet där en huvudfoting kunde ha blivit SvenskaMagics nästa officiella token. Låt oss berätta lite kort om Magic på GothCon.

af partysmurphen
19:03, 15/4 -21
läst 3587 ggr.
Udskriv artikel
2 kommentarer

Vi i styrelsen hade redan tidigare diskuterat kompletterande kringarrangemang på konvent förutom alla turneringar som kortbytar-meetups och Cosplay-tävlingar. Tokenritar-workshops i ett led att integrera mer med andra konventsbesökare, i kontrast till att ha all Magic lite "offside" som det tenderar att bli, är ett annat moment vi pratat om. Dessutom låg en finfin liten designtävling och bara väntade på ett bra tillfälle. Från ingenstans kom infon att det trots allt skulle bli ett GothCon i år, men digitalt.

Hur gör man ett konvent digitalt? Är inte hela poängen att man ska kunna strosa runt och mingla och köa i kiosken/grillen eller pilla på högvis med bös i massa random butiker? Att gå på autopilot spetsad med cola och kanelgifflar in på småtimmarna, en hel långhelg ihopsuddad till ett enda töcken innan det är dags för den långa men ack så småmysiga hemfärden.

Få se nu. Spontant lootande i kylen, beställa hemkörningspizza, sortera lite random commons och ... avsluta helgen med ett varv runt kvarteret? Det är liksom inte samma sak. Så frågan var, på vilket sätt skulle vi närvara? För att vi skulle arrangera var det inget snack om.

De perifiera arrangemang vi pratat om kändes som gjorda för att få till den mer sociala aspekten. Det öppnar upp dörrar för andra grupperingar, vilket skulle kunna göra Magic till en sammlingspunkt. Cosplay och tokenritning är perfekt för kreativa talanger. Designtävlingen kändes som en bra aktivietsfiller för mindre konstnärligt lagda. Inget att göra? Designa ett kort!


Vi har väldigt lite tid på oss att styra upp allt, och med nöd och näppe lyckas en artikel om våra event komma ut nästan exakt fyra veckor före konventet. Det är möjligen tillräckligt med tid för en cosplaykostym. Att rita en token bör vara mer än görbart på den tiden. Likaså knåpa ihop en standardlek.

Mitt i allt kommer besked om konventsavgift. Det var ju inte planen. Det har varit ca lika många föranmälningar till Magicevent som det brukar vara - noll. Vi beslutar att SvM Open får stå för Standardbehovet och stryker standardturneringen från våra arrangemang. Det vore olyckligt om några få löst inträde för att deltaga i en turnering som inte har nog med deltagare.


På konventet
Aginamist håller i Vintageturneringen. Den har väl egentligen marginellt med GothCon att göra, men var redan inplanerad så vi tog med den i planeringen.

Själv har jag lovat att hålla i token och designtävlingen, samt finnas tillgänglig för Commander om det fattas spelare.

Slutligen har vi Kvetchnik som håller ihop konventet för Magics del och fixar och trixar med det mesta.

På fredagen loggar vi in, tjötar lite med varandra i en av våra röstkanaler och streamar lite Arena. Får något spontanbesök på streamen men annars är det rätt öde.

På lördagen har jag fått förfrågan om att presentera våra evenemang i GothCons Twitchkanal. Det tar mig säkert 5 minuter. Jag konstaterar att det är en lucka på drygt en timme efter det så jag börjar streama Cube Draft på Arena. Vill man kolla på detta så hoppa till 2:53 på inspelningen.

Av de tävlingar vi hade så hörde vi inte en susning vad gäller Cosplay. Ingenting. Det hade alltså räckt att plocka fram en trasig maskeraddräkt av Chewbacca och hävda att man var en Grizzly Bears så hade man vunnit. Så kan det gå.

Samma sak med tokentävlingen. Ett enda bidrag hade de fakto varit det bästa, och därmed vunnit evig ära.Vi kanske ska införa en bonuskategori för fulaste token nästa gång för att dra mer folk?


Till och med min Yidaro, Wandering Monster token hade vunnit den här tävlingen.


Designa ett kort baserat på befintlig art fick vi dock in bidrag på! Hela tre stycken. Tyvärr var inte ett enda av dessa legitimt. Det första hade missförstått uppgiften och gett en vanilla creature en ability. Bidrag nr 2 var förvisso ett riktigt bidrag, men inte från en medlem på SvenskaMagic vilket var ett krav för denna tävling; Det är liksom svårt att vinna krediter om man inte är medlem.Bidrag från icke-medlem baserat på Inkwell Leviathan


Tredje bidraget kom från Discus. Medlemmar i styrelsen kan givetvis inte deltaga hur som helst. Men det är ett musigt bidrag. Den ser faktiskt lite giftig ut, och det är en bra design. Bra jobbat!


Discus bidrag baserat på Canyon Jerboa


Det första bidraget fick dock en revidiering, och därmed fick vi ett legitimt bidrag och en vinnare i tävlingen. Stort grattis till larsadoc och hans flavourful design av en stackars liten krake(n). Att Marit blir mer nerfrusen av snowpermanenter är en snygg touch.


larsadocs bidrag baserat på Kraken Hatchling


Det spelades även lite Commander, och en Chandra's Spellbook lottades ut till en lycklig vinnare. Stort grattis!

Vi längtar alla till tiden för fysiska konvent, och mycket av det vi testat på detta GothCon kommer användas igen. Så fila på din Homarid-kostym, hitta världens bästa tokenkoncept och plöj igenom kortpärmen efter bilder att ge bättre kort. Ett litet tips bara: Försök inte förbättra Tarpan. Det går inte, Tarpan är perfekt. Seriöst - Alla bidrag baserade på Tarpans bild kommer att diskas, no jokes.

 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

nobrain

MEDLEM
Sköllersta
Well written partysmurphen!

Känner mig lite träffad av att jag inte deltagit och bidragit med något. Får hoppas på bättring på den fronten när alla fått sprutor och konventen go live again.

11:09:04, 29/4 -21
Glazastik

ÆRESMEDLEM
MODERATOR
Hisings backa
Kul läsning, grymt jobbat alla!

14:16:47, 15/4 -21
  Bliv fri for reklamen? Bliv Gullmedlem!