Magic the Gathering
Magic the Gathering2818 medlemmer 2 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1797 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Casual [Pauper]
Nya lekar och mer god mat: Fler Pauperluncher i Stockholm
Via svenskamagic.com

Så stod vi där igen, under källarvalven och bronslamporna i Kungliga Biblioteket, med en genomskinlig plastpåse i handen och en önskan om att spela Pauper och äta en god lunch. I plastpåsen låg den nya leken vi införskaffat och väntade på att få testa sig mot fältet.

af Snurvel_
17:05, 20/5 -19
läst 1782 ggr.
Udskriv artikel
4 Kommentarer

Inför vårt tredje lunchmöte (läs om de första två här) så var den stora nyheten att vi införskaffat en ny lek och var spända på att se hur den stod sig mot fältet. Lekvalet för den nya leken hade fallit på Affinity och det var korten till den leken som utan plastfickor låg i den där genomskinliga plastpåsen. För att minska risken till stölder får man nämligen inte ta med sig väska in på Biblioteket, men det går bra att ta en påse vid garderoberna. Nu skulle Kenji snart plocka fram de sista tio korten ur sin plastpåse och leken bli klar.

Men först måste vi beställa mat såklart. Samma trevliga lunchkassör som innan slängde några ord om Magic och rollspel med oss. Kenji valde efter ens stunds lättare ångest sesamlax med basmatiris och koreansk chilimajonäs. Jag var mitt i vad jag kallade projekt Sallad och beställde med glädje en italiensk böngryta till vilken jag tog rikligt med bladsallad att kalasa på*. Vi pratar glatt om mitt projekt och vilka ytterligare lekar vi skulle vilja bygga på vår gauntlet med (ja, vi är samlartypen, båda två).

Pauper Affinity

Pauper / Casual

Af: Snurvel_
22:48, 14/5 -19

Snurvel_ kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: PauperStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
139,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]237458[/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Anledningen till att vi är här närmar sig, så till kaffet och kakan (ingår trevligt nog i bibblans lunch) är det dags att sätta samman leken och få på den plastfickor, innan Affinity ska få mäta sig med övriga fältet. Och nej, projekt Sallad tillät tyvärr ingen kladdkaka för mig så stackars Kenji fick äta efterrätt för två.

Lotten faller på BW Pestilence som första motståndare, och det börjar bra för Affinity. En sådan där fin start med Springleaf Drum och några Frogmite. Tack vare en mycket vältajmad Metallic Rebuke som kontrar en Evincar's Justice som annars rensat bordet kan Affinity ta hem sin första duell.
I duell två får Affinityleken inte till samma tidiga press och en Guardian of the Guildpact stoppar upp både Carapace Forger och Atog på ett effektivt sätt tills den fruktade kombon med Pestilence dyker upp och avgör.
Affinity 1 – Fältet 1Eftersom vi vill hinna med att testa mot hela fältet bestämmer vi oss för att byta lek och nu faller lotten på Slivers.
Det visar sig snabbt att Affinity har ett problem mot Slivers, och det är att Affinity typiskt producerar en 4/4 som störst. Det innebär att en Plated Sliver och tre Lords, vilket inte är så svårt att åstadkomma till tur fyra, totalt dominerar bordet. Visst kan en Atog äta upp sig lite större för en combat eller två och en Galvanic Blast kan ta bort en Muscle Sliver vid lämpligt tillfälle. Men sett över en match har Affinity svårt med creatures som är större än dess 4/4:or. Slivers vinner komfortabelt.

Affinity 1 – Fältet 2

Vi avslutar med att lotta fram Izzet Delver som motståndare. Delver vinner tärningsslaget och flippar en Delver tur två, sedan kan chumpblocks och kontringar hindra Affinity från att hinna ikapp. En klassisk temposeger för tempolekarnas tempolek Delver.
Affinity 1 – Fältet 3

Inga strålande resultat för vårt senaste tillskott, leken är rolig att spela tur ett och två då den kan göra fullkomligt explosiva starter, men inte lika rolig tur tre och fyra när gasen är slut och ens varelser blir utklassade av removal eller större djur.
Vi bestämmer oss för att ses om två veckor igen och till dess lovar jag att uppdatera Gauntleten.
Foil

Till det fjärde tillfället tar jag konsekvensen av att Ultimate Masters vände upp och ned på Pauper genom att trycka Foil som common, vilket sköt fram blåsvart Delver som formatets ”bästa lek”. Jag slaktar den blåröda Delver som varit med hittills, funderar länge och väl varför så många leklistor använder Snow-Covered basics innan jag inser att det troligen är en rest från när Delver spelade Skred och struntar gladeligen i att skaffa snötäckta Swamp.
Pauper UB Delver

Pauper / Casual

Af: Snurvel_
22:51, 14/5 -19

Snurvel_ kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: PauperStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
278,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]237459[/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Vilka lekar skulle vi spela då? Det senaste tillskottet UB Delver var självskriven. Och Affinity kände vi skulle få chansen till revansch för senast. Som tredje lek valde jag Slivers, då jag tyckt att den leken varit den som levererat bäst Magic under våra tidigare onsdagsluncher.

Matvalet var denna gång enkelt för oss båda. Den gamla Kenjifavoriten Wallenbergare, med potatismos, rårörda lingon och annat gott var åter på menyn. Jag hade avslutat projekt Sallad och gjorde honom gärna sällskap på denna svenska klassiker.
Samtalet denna gång rörde framför allt vilken spelartyp vi är. Jag är en utpräglad turneringsspelande Spike, när jag spelar kub med mina bekanta har vi striktare regler om takebacks än vad du kan hitta på en GP. Spelar allt från prereleaser till GP:s, och trivs bäst på det sistnämnda. Jag spelade en söndagsturnering på den lokala spelbutiken i höstas, och glömde en gång en trigger från Search for Azcanta vilket min motståndare vänligt påminde mig om. Jag vägrade få göra om, har jag gjort fel och dragit mitt kort så får jag leva med det. Kenji är en utpräglad Johnny, han vill ha en lek som kan vinna på ett häftigt sätt. Spelat hela turneringsspektrat och gått obesegrad dag ett på en GP, men trivs bäst på en prerelease eller kanske till och med vid köksbordet?

Faktum är att den enda gång jag verkligen tyckt casual var riktigt roligt är vid dessa små Pauper-sejourer, vilket jag är glad för att jag fått upptäcka.

Matcherna då? Vi inleder med att låta Slivers testa sig mot UB Delver. Slivers visar sig, i två dueller som utspelar sig väldigt liknande, vara bra mot Delver. De kritter som Delver kan få fram är mindre än de Slivers fyller brädet med. Delver har för lite removal för att hantera att Slivers går brett, och för små kritter för att hinna med ett race (ja även Gurmag Angler är för liten mot en lek som lätt får upp ett bräde med fem stycken 4/5 med Flanking). Att Spinneret Sliver ger Reach är bara körsbäret på toppen av grädden på moset.


Den bästa triben?


Affinity får sedan chansen att visa om den skulle platsa i tier ett.
Och historien från senast upprepar sig tyvärr för Affinity. Återigen spelar vi två dueller som är relativt lika varandra.

I den första så visar sig en grinande Atog tidigt och får med sig några kompisar i form av Frogmite och Carapace Forger. Dessa tre slår så hårt de kan tills en Gurmag Angler ställer sig i vägen. Anglern måste chumpa Atog, som då måste äta tre permanenter. Angler nummer två visar sig och samma historia upprepar sig, och nu blir Frogmite uppäten och Forgern blir liten. Den tredje Anglern blir för mycket att hantera, och den sista topdecken innan Affinity med mig som pilot ger upp är en retsam Temur Battle Rage. I duell två visar sig återigen hur otroligt dominerad en lek med många 4/4 och en bolt som gör fyra i skada blir av en lek som kan slänga fram en 5/5. Gurmag Angler behöver inte äta några Atogs i denna duell, den håller bara fortet medan flygande Delvers gör skada och lite spot-removal håller marken någorlunda ren.


Vem gapar störst

Kenji lovar att ta hem sin Legacy Burn från Japan så att vi kan utöka Gauntleten med en brännlek och jag lovar att ta resterna av UR Delver och bygga UR kontroll av den. Har även planer på leken Fog/Mill, White Heroic och att försöka få ihop Infect (varför är Invigorate bannad om inte Infect är en kompetitiv strategi?). Frågan är dock hur många exemplar av Ponder, Preordain och Brainstorm det är rimligt för mig att äga, alla blå lekar spelar dessa och jag vill inte behöva byta kort mellan lekarna om jag kan slippa. De tolv jag har av varje idag (alltså 36 totalt) räcker inte till längre**. Mest av allt hoppas vi båda på att vi ska kunna fortsätta med dessa spelsejourer trots att Kenji fått ett nytt (bättre) jobb några stationer bort.

Tills nästa gång, spela Magic, spela Pauper, ha alltid roligt!

*: Utöver att sakna tid till att spela så mycket Magic som jag skulle vilja finns det även andra besvär förknippade med stigande ålder, har jag fått uppleva. Projektet är ett försök att hantera ett av dessa.
**: Tänk om jag hade vetat detta när jag draftade Magic 2010 och Magic 2011…

 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

binnet

MEDLEM
Stockholm
Ni vet väl att det finns en Pauper förening i Stockholm som organiserar turneringar (1/månad) och en liga. Det har varit runt 30 pers vid varje turnering de senaste månaderna. Mycket trevlig sammankost. Nästa är nu på Söndag (den 2a).

01:13:05, 1/6 -19
Snurvel_

REDAKTøR
Enskede
Ja vilken timing med en trippelban samma dag som publikation.
Nå, det ger ju möjligheten att bygga om lekarna och undersöka nya idéer.

Stream of Thought känns som en autoinclude i Fog-leken.

Får skriva en uppdaterad artikel om min Gauntlet post-bannings

07:48:00, 23/5 -19
Ichorid

ÆRESMEDLEM
REDAKTøR
Linköping
En till härlig artikel Snurvel_! Fortsätt gärna så :]
Fog/Mill leken låter intressant, kanske vill spela med den nya Stream of Thought?

Ponder, Preordain och Brainstorm kan en aldrig ha för många kopior av som pauperspelare.

20:34:49, 21/5 -19
Beakid

ADMIN
REDAKTøR
MODERATOR
GULDMEDLEM
Lyckeby
Editors note: Denna artikel skrevs (såklart) innan Gush, Daze och Gitaxian Probe bannades i Pauper.

17:09:34, 20/5 -19
  Bliv fri for reklamen? Bliv Gullmedlem!