Magic the Gathering
Magic the Gathering2814 medlemmer 5 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1796 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Casual [Pauper]
Pauper på lunchmenyn
Via svenskamagic.com

Pauper är ett roligt och billigt format. Så roligt att jag bara vill skaffa alla dugliga lekar och så billigt att jag kan skaffa dem Så, vad gör man då man har många Pauperlekar, lite tid att spela dem på och ett välfyllt kort från Rikskuponger?
Hittar en vän som lider av samma tidsbrist, Magicabstinens och hunger på en god lunch och möts för att hantera alla tre samtidigt såklart!

af Snurvel_
08:58, 6/5 -19
läst 1172 ggr.
Udskriv artikel
16 Kommentarer

Jag upptäckte Pauper via internet, minns inte exakt var, men i samband med min återkomst till spelet hösten 2017 så läste jag en alldeles för stor mängd artiklar om Magic på det stora internetet. Några av dem handlade om Pauper. Jag blev intresserad, särskilt då formatet beskrevs som ”riktig Magic”. Genom att ta bort högre rariteter försvinner nästan samtliga kort som själva kan avgöra en match. Det finns helt enkelt inga Teferi, Hero of Dominaria eller Chandra, Torch of Defiance, inga Griselbrand eller Emrakul, the Aeons Torn. Så spelet liknar mer det jag en gång lärde mig, kortekonomi och tempo blir mer avgörande än det är om jag spelar t.ex. Modern. Samtidigt finns det stort utrymme i formatet för kraftfulla spel, Brainstorm, Priest of Titania, Gurmag Angler och Lightning Bolt är tryckta som Common för att nämna några kort.

Och det är som sagt relativt billigt med Pauper. Jag köpte ihop två lekar (mer om vilka senare) och tog med mig till GP Stockholm hösten 2018. Slog tärning om vilken lek jag skulle använda mig av och gick 3 – 0 efter tre helt episka matcher. Jag var såld.Så jag började så smått undersöka hur metat såg ut och skaffade några fler lekar. Återigen, kostnaden behöver inte vara så hög för en Pauperlek, och det är ett Eternal-format så en femhundring (vilket är vad en lek kan kosta) bör ge mycket lång nytta. Tänkte jag. Och sedan satt jag där med början till en Gauntlet för Pauper (fem lekar från tier ett och två) och insåg att i stort sett aldrig har tid att åka på Magicturneringar, och om jag nu tar mig den tiden så är det som förgjort att hitta en Pauperturnering. Några av de andra deltagarna på turneringen på GP:n pratade om att det vore kul att få igång en Pauperscen i Stockholm. Och det vore det, men jag visste inte vilka de var och dessutom hade jag inte fått mer tid även om det fanns en aktivare turneringsscen.

Så en dag satt jag mitt emot artikelförfattarkollegan Kenji på ett stimmigt barnkalas och vi kom på att vi arbetar mindre än 500 meter ifrån varandra. En lunch beslutades. Lite halvt på skoj slängde jag iväg ett sms alldeles för sent kvällen innan lunchen och frågade om jag ”skulle ta med en lek eller två?”. Ännu mer alldeles för tidigt nästa morgon (betänk här att jag går upp i snitt 05:30, och svaret låg väntande på mig då jag vaknade) kom ett jakande svar och jag slängde snabbt ned fyra Pauperlekar i väskan.

Det började lite halvknackigt. Jag var ansvarig för valet av restaurang och lyckades blanda ihop två pubar, vilket ledde till att jag sände Kenji till en som öppnade 15:00. Denna låg dessutom åt fel håll sett från den restaurang jag hade som back-up. Ställd inför att behöva tänka snabbt kunde jag bara åstadkomma förslaget Kungliga Biblioteket, en av mina favoritlunchrestauranger som av en händelse ligger två minuter från jobbet. Vi lyckas sammanstråla och tar oss ned i de anrika lokalernas källarvåning där restaurangen ligger.

Jag valde för dagen Biff à la Lindström med rostade grönsaker, matvete och chevrekräm och Kenji slog till på månadens special: Wallenbergare med potatispuré, lingon, ärtor & skirat smör. Sedan kastade vi oss in i en catch-up om vad som hänt i livet sedan sist vi sågs innan vi slumptog varsin lek och började blanda.

Izzet Delver

Pauper / Turneringsspil

Af: Snurvel_
00:07, 6/5 -19

Snurvel_ kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Turneringsspil
Format: PauperStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
404,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]237184[/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Kenji hamnade på Izzet Delver (versionen pre-Ultimate Masters) och jag fick en Orzhov Kontroll med Pestilence. Jag skulle säga att match-upen är någorlunda i Orzhovs favör, leken togs fram för att ha en bra match-up mot framför allt Delver och Burn.

Pestilence Kontroll

Pauper / Turneringsspil

Af: Snurvel_
00:19, 6/5 -19

Snurvel_ kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Turneringsspil
Format: PauperStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
143,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]237186[/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Den första duellen är jämn, en Delver flippar ganska tidigt och pressar, men jag drar mer spot – removal än Kenji hittar kontringar och tack vare en del extraliv från mina länder kan jag hålla mig utanför livstotaler där jag riskerar att dö mot dubbel Lightning Bolt. Lyckas landa Guardian of the Guildpact och Pestilence och det låset är tillräckligt för att hålla brädet rent. När jag lägger Orzhov Basilica och plockar upp Radiant Fountain är det över.

I duell två flippar Delver tur två och jag hittar mest kortdrag (som kostar liv). De få removal jag får fram möter bara Counterspell och Spellstutter Sprite. Hinner aldrig lägga något vettigt utan det är 1 – 1.

Till duell tre blir det återigen jämnt. Jag håller jämna steg i kort tack vare Night's Whisper, även om det är svårt att konkurrera med kortkvalitén som Gush + Brainstorm + Terramorphic Expanse ger. Just Gush kommer faktiskt att avgöra till min fördel. Dubbel Gush leder till ett stort manaövertag för Orzhov, så jag kan spela Duress och sedan Pestilence samma tur. Kenji kan bara kontra en gång. Nästa gång jag får tappa upp får jag ut kombon med Guardian of the Guildpact och tar hem matchen med det. Det slutar 2 -1 till Orzhov och vi bestämmer att vi ses om två veckor igen.
Och två veckor senare står vi vid de små skåpen där man måste lämna in väskor, jackor och allt som kan dölja vad vi bär på. Väskan ersätts med en gratis genomskinlig plastpåse och denna får äran att bära leklådorna. När vi skall betala vår lunch säger kassören glatt:
- Jag ser att ni lirar Magic grabbar!
Och det kan vi ju inte neka till. Det visar sig att kassören själv inte spelar, men har flera vänner som gör det och en systers pojkvän som bland annat kör en podcast där Magic ibland nämns. Vi säger att det aldrig är för sent att börja spela (och inget om hur svårt det är att sluta).

Till att äta väljer jag Kycklinglårfilé med bulgursallad och yoghurtsås, Kenji tycker det han åt senast var gott och då det är samma månad kan han få det igen. Wallenbergare blir det. Till lekar får vi denna gång Selesnya Slivers (Kenji) och jag får Tron. Vi inleder faktiskt med att spela en duell med samma match-up som senast men med byte av lekpilot. BW vinner igen, Delver har svårt med mängden removal.

GW Slivers

Pauper / Turneringsspil

Af: Snurvel_
00:27, 6/5 -19

Snurvel_ kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Turneringsspil
Format: PauperStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
178,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]237187[/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Sliverleken är inspirerad av Modern Merfolk (många lords!) och jag har fått idén till listan från antingen Alex Ullman eller Brian DeMars via någon CFB-artikel. Mitt eget tech är att lägga in Adventurous Impulse. Kenji föreslog efter våra matcher att även stoppa in några cyclingländer för att inte riskera att flooda ut, vilket jag gjort ovan.

Pauper Tron

Pauper / Turneringsspil

Af: Snurvel_
00:01, 6/5 -19

Snurvel_ kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Turneringsspil
Format: PauperStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
195,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]237183[/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Tron-leken är en ”net deck”, en rak kopia av en lek som gått 5 – 0 i en MTGO-liga.
Matchen borde vara i Trons favör då Slivers måste vinna via combat och Tron-leken går ut på att skapa ett evigt lås som stänger av motståndarens combat.

Den första duellen går precis som jag beskriver ovan. Kenji får ut en del Slivers och slår ned mig på 12, sedan sätter jag låset med Ghostly Flicker + Stonehorn Dignitary + Mnemonic Wall och Kenji scoopar.Till duell två kurvar Kenji ut fint med Virulent Sliver in i Sidewinder Sliver och en till Virulent Sliver. Sedan kommer Muscle Sliver. Jag kan inte blocka på något vettigt sätt med mina Sea Gate Oracle utan dör på Poison Counters (så kallad poetisk rättvisa, spelat Infect i Modern i ett år snart).

Duell tre är riktigt intressant. Kenji lägger några Sinew Sliver och Predatory Sliver samt Plated Sliver. Jag får chumpa mig vid liv tills jag lyckas hitta mitt lås. Kenji spelar vidare och någon tur senare har han Faerie Macabre för att ta bort Ghostly Flicker och en Moment’s Peace ur min grav som svar på väggtriggern. Jag har dock dragit min Capsize, och den med buyback i Stonehorn Dignitary håller mig vid liv tills jag når 22 mana och kan spela tre stycken Capsize per tur, i min Stonehorn Dignitary och i två av Kenjis länder. Därmed har jag ett tillräckligt lås för att få till en scoop. Dessutom har vi båda möten som vi måste till och den här matchen har tagit tid, så det gör oss inget att behöva avsluta.
Tron 2 – Slivers 1.Vi avslutar med att diskutera vilka lekar vi skulle vilja lägga till i Gauntleten, och resultatet av den diskussionen lovar jag återkomma till i en framtida artikel. Jag avslutar denna med två uppmaningar: Skaffa en Pauperlek eller tre! Spela Magic med dina vänner!

 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

Snurvel_

REDAKTøR
Enskede
PetterHammarback det visste jag inte.
Det vill jag gärna försöka vara med på, men som Kenji skriver började hela historien med att jag sällan har möjlighet och tid att komma iväg.
Men lyckas jag kan det ju bli en trevlig turneringsrapport också.
Tack för tipset

08:50:27, 13/5 -19
Kenji

MEDLEM
Tyresö
Tack för goda matcher!

Till er som promotar Pauper-turneringar så är jag övertygad om att det är helt awesome - jag är imponerad av formatet so far. Nu talar jag bara för mig själv, men gissar att det finns andra som sitter i liknande situation: Som småbarnspappa och Warhammerspelaresamlare så är det otroligt svårt att kunna avsätta 4+ timmar på en helg för en hobby och den huvudsakliga delen av min hobbytid måste förläggas till kvällarna efter att dottern har somnat.

Eller på lunchtid, som förtäljs i artikeln :)

21:58:34, 12/5 -19
PetterHammarback

MEDLEM
Hägersten
Snurvel_ skrev 17:51, 9/5 -19
mudrunner skrev 16:27, 8/5 -19 Finns en paupergrupp (sthlm) på Facebook som kör återkommande casualturneringar.

Säkert bra om man har Facebook .:.

Synd, för där finns information om återkommande pauperturneringar i Västberga 1 söndag i månaden, ganska competative med ca 25-30 spelare. Men det kanske du redan har koll på :)

09:59:19, 12/5 -19
Fantasydevilboy

DOMMER L1
Malmö
Fantastiskt format och bra balans på casualbordet med competativa listor :)

14:13:50, 10/5 -19
Snurvel_

REDAKTøR
Enskede
mudrunner skrev 16:27, 8/5 -19 Finns en paupergrupp (sthlm) på Facebook som kör återkommande casualturneringar.

Säkert bra om man har Facebook .:.

17:51:30, 9/5 -19
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
REDAKTøR
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Skitbra! Ser fram emot fler av dessa! :)

12:06:42, 9/5 -19
mudrunner

MEDLEM
Farsta
Finns en paupergrupp (sthlm) på Facebook som kör återkommande casualturneringar.

16:27:04, 8/5 -19
SimonSpawnOfEvil

MEDLEM
Hägersten
Haha 100% korrekt, och hur man kan ljuga för sig själv :D Att fortsätta spendera på hobbyn forever

13:50:54, 8/5 -19
Ichorid

ÆRESMEDLEM
REDAKTøR
Linköping
SimonSpawnOfEvil skrev 09:01, 8/5 -19 Haha snyggt! Det tilltalar ju ens inre själ att pimpa commons :D Det måste jag göra med hehe... Mer än redan nu dvs...10:33:45, 8/5 -19
Ichorid

ÆRESMEDLEM
REDAKTøR
Linköping
Snurvel_ skrev 09:52, 8/5 -19 På GP Prag så mötte jag en tysk man med en helt foilad Affinity-lek i ett Pauper side-event, jag var impad =)
Han hade även "lite då och då" köpt upp alla Gorilla Shaman på MCM som var "för billiga" för att folk skulle få betala lite mer för att sideboarda mot honom.

Haha vilket tech! Vi behöver inte oroa oss för sideboardhat mot oss, om vi har gjort oss av med alla av dom... >:D

10:31:51, 8/5 -19
Snurvel_

REDAKTøR
Enskede
På GP Prag så mötte jag en tysk man med en helt foilad Affinity-lek i ett Pauper side-event, jag var impad =)
Han hade även "lite då och då" köpt upp alla Gorilla Shaman på MCM som var "för billiga" för att folk skulle få betala lite mer för att sideboarda mot honom.

09:52:20, 8/5 -19
SimonSpawnOfEvil

MEDLEM
Hägersten
Haha snyggt! Det tilltalar ju ens inre själ att pimpa commons :D Det måste jag göra med hehe... Mer än redan nu dvs...

09:01:09, 8/5 -19
Ichorid

ÆRESMEDLEM
REDAKTøR
Linköping
Här är en länk till leken, om någon vill se :]
Alla korten är antingen foilade eller old school pimp

21:45:47, 7/5 -19
Ichorid

ÆRESMEDLEM
REDAKTøR
Linköping
Tack för en awesome artikel! Jag själv älskar pauper och har flera lekar irl, bland annat en fullt pimpad Murasa Tron :]

21:38:06, 7/5 -19
Snurvel_

REDAKTøR
Enskede
Planerar att bygga om Izzet Delver till en UB Delver och en UR Ninja. Och mono-W Heroic är jag på g att införskaffa.
Minst en artikel till kommer =)

23:00:00, 6/5 -19
SimonSpawnOfEvil

MEDLEM
Hägersten
Kul att läsa om Pauper! Nice artikel.

Själv har köpt på mig lite Pauperlekar efter jag sålt av stora delar av Legacy samlingen.. var ju tvungen att fylla tomrummet med något hehe. Jag gick rakt på net-deck men mest lekar som skulle efterlikna "riktiga" lekar. Tycker verkligen att det går att få ut kvalitets-magic-tid med 200-kronors-lekar.

Här är några av mina favoriter hittills :)

UB - Pauper

Pauper / Turneringsspil

Af: SimonSpawnOfEvil
12:31, 20/11 -18

SimonSpawnOfEvil kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Turneringsspil
Format: PauperStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
421,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]232858 [/lek]
Køb decket! Proxy decket!

Heroic Weenie - Pauper

Pauper / Turneringsspil

Af: SimonSpawnOfEvil
12:12, 24/11 -18

SimonSpawnOfEvil kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Turneringsspil
Format: PauperStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
233,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]232975 [/lek]
Køb decket! Proxy decket!

UW Tron - Pauper

Pauper / Turneringsspil

Af: SimonSpawnOfEvil
12:51, 18/11 -18

SimonSpawnOfEvil kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Turneringsspil
Format: PauperStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
172,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]232814 [/lek]
Køb decket! Proxy decket!


16:18:25, 6/5 -19
Opdateret: 16:21:00, 6/5 -19
  War of the Spark! Bliv fri for reklamen? Bliv Gullmedlem!