Magic the Gathering
Magic the Gathering2794 medlemmer 5 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1790 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Strategi [Booster Draft]
Tips och tricks i Guilds of Ravnica Limited
Via svenskamagic.com

Här är en artikel för all er som draftar eller spelar Sealed deck i Formatet Guilds of Ravnica. Det är tips som är användbara i allt från köksbordet till PPTQ:er.

af Jolly_roger
08:21, 6/11 -18
läst 2719 ggr.
Udskriv artikel
14 kommentarer

1. Om du surveilar två gånger samma runda med olika storlek på Surveil, så är det bäst att börja med den lägre siffran på Surveil. Anledningen är att det är sannolikare att du behåller ett kort när du Surveiar 2 jämfört med 1. Behåller du då ett kort så slösar du din surveil 1.

Ex: Du har en Nightveil Sprite i spel och en Watcher in the Mist på handen. Det är bästa att slå först med spriten.

2. Om du ser Blood Operative med surveil kan du milla den i graven. Du kan då betala 3 liv för att ta upp den och dra ett extra kort istället för att dra den från toppen.

3. Disinformation Campaign fungerar fint med bounce om din motståndare har tom hand. Vad du kan göra är att spela Disinformation Campaign, lägga triggern på stacken och svara med Unexplained Dissaperance. Motståndaren förlorar då gubben du studsar permanent och du får upp campaign på handen. Value!

Golgari Locket


4. Om du har Lockets på handen så är en shorthand att de taxar din mana med 2 om du ska lägga ut dem + något annat.

Ex: Du har tillgång till 6 mana. Vill du lägga locket + något annat så har du råd med ett 4dropp (Eller 2 2-dropps etc)

5. Tänk på att pumpa Mentorgubbar innan de attackerar om du vill ha en mentortrigger. De triggar nämnligen inte alls om de ej har ett legalt target.

Ex: Du slår med Goblin Banneret och pumpar i respons på triggern. Men då är det för sent då den ej har ett legalt target. Pumpa som senast i beginning of combat.

6. Du kan svara på en mentortrigger med Artful Takedown på Mentorgubben. Då sker inget lärande då gubben har mindre power vid resolution. Detta kan leda till blowouts.

Artful Takedown


7. Om du lägger Affectionate Indrik och targetar en gubbe, motståndaren svarar med pump, så kan du välja att inte fightas. Detta är inte fight club!

8. Du kan svara på Izoni, Thousand-Eyed enters the battlefield-trigger genom att sacca gubbar, exempelvis en gubbe enchantad med Luminous Bonds. Kräver i mana, men om du har det, go for it!

9. Du drar kortet från Niv-Mizzet, Parun innan du väljer targets för pingen. Detta kan ändra ditt target om du ser att du kan göra mer samma skada i samma runda. Kanske vill du nu targeta en 2-tougness-gubbe iställer för motståndarens fejs.

Capture Sphere


10. Capture Sphere har en trigger som tappar. Om du möter en Rules Lawyer IRL kan det vara värt att announca triggern.

11. Kort som Severed Strands ökar i value om du ser Capture Sphere och Luminous Bonds från motståndaren.

12. Det går att spela exilade kort från Thief of Sanity även om den lämnar spel. Vad du än gör, spela dock inte Trostani Discordant med den.

13. Dispersal-halvan på Discovery // Dispersal kan hantera Nightveil Predator om den har högst cmc och motståndaren har tom hand. Har de inte tom hand kan den låta dig spela utan hexproofgubben en runda iallafall. Den är tyvärr inte lika bra på att hantera Nullhide Ferox.

Nullhide Ferox


14. Marginella discardkort som Burglar Rat kan vara värda att bräda ut om du ser Nullhide Ferox från motståndaren. Disinformation Campaign är troligtvis för bra för att brädas ut, dock.

15. Du kan inte bli deckad med Underrealm Lich i spel.

16. När du spelar Beacon Bolt med jumpstart så kan du discarda en instant eller sorcery till jumpstart om du behöver baconbolten att göra 1 skada mer. Glöm inte att Beacon Bolt inte räknar sig själv. (Förutom dubletter)

Beacon Bolt


17. Justice Strike med Truefire Captain är en möjlighet att dela de sista 4 till motståndaren. Fungerar även med Prey Upon i någon ambitiös manabas i en draftlek någongång, någonstans.

18. Goblin Cratermaker kan förstöra artefakter. Kan definitivt vara värt det lategame då varken en 2/2 eller en shock gör något.

19. Att leta land med Assassin's Trophy är ett may. Har du surveilat ett nötkort till toppen, går det bra atta tacka nej till landet.

Assassin


20. Burglar Rat är sällan ett bra play runda 2. Har du absolut inget annat att göra kan du slänga ut den, men den är som effektivast när motståndaren bara har ett kort kvar på handen. Det kan också vara värt att hålla överskottsländer på handen om din motståndare är så sneaky så han håller på råttan till du har ett kort kvar.

Kort som är bättre än de ser ut:

Glaive of the Guildpact: Såg rätt kasst ut första gången jag såg det, men skapar ett extremt irriterande hot av nästan ingenting. Att man måste dubbelblocka en högpowergubbe gör att man till slut tvingar motståndaren till 2-för-1:s och då är de ändå inte av med problemet. Inte bra i de mest kontrollerande lekarna, men mkt bra i midrange.

Dazzling Lights: Vinner combats, funkar fint med deathtouchgubbar (inklusive Darkblade Agent) och fizzlar mentor. Inte så svårt att få kortet tillbaka, och med surveil 2 som ofta är ett halvt kort är det svårt att begära mer för .

Murmuring Mystic: Om den mot förmodan gått under radarn: Kortet är en sjuk bomb, bättre än de flesta rares.

Devious Cover-Up: Väldigt ofta kommer Dimirlekarna nära att bli deckade och denna ger dig tillräckligt med tid för att avsluta eftersom den shufflar in dina hot igen.

Wojek Bodyguard: Nyckelkort i Boros. Väldigt bra stats för kostnaden, och har du inte fler gubbar att slåss med har din gameplan misslyckats.

Kort som är sämre än de ser ut:

Arboretum Elemental: Inte helt lätt att få ut och när du väl fått ut den så ränner det deathtouchgubbar överallt. Den här och en massa Passwall Adepts kanske är den hemliga simicleken i formatet?

Centaur Peacemaker: I många matchups är abilitiyn en nackdel, speciellt mot Dimir. Inte ett dåligt kort, men sjukt mkt sämre än Centaur Healer var i RTR.

Centaur Peacemaker


Hunted Witness: Ja den hjälper att convoka ut gubbar men är otroligt mkt sämre än Healer's Hawk. Evasion är viktigt när du pumpar upp något i Boros också.

Molderhulk: Irrelevant land är knappast vad jag vill ha lategame. Tror att Colossal Dreadmaw hade varit bättre, för den här kostar sällan mindre än 6 mana i ett läge när du inte har 6 mana tillgängligt ändå. Och så har vi deathtouchgubbarna igen.

Så avslutningvis guildsen powerlevel som jag ser det:

1. Dimir
2. Boros
3. Izzet
4. Golgari
5. Selesnya

En bra Dimir-lek slår i princip allt och har inga dåliga matchups. Boros kan vara knivigt men löses ofta genom sideboarding (Mephitic Vapors är fin). Boros kan vinna mot allt och förlora mot allt, mycket variance. Izzet har ofta problem mot Dimir, och jag tror att de hyperaggressiva varianterna funkar bäst. De gröna guildsen har problem i detta format, särskilt mot svart med dess removals och deathtouchgubbar.

Tack för att ni läste!

 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

LucasGustafsson

MEDLEM
Kalmar

#17 PWP Yearly
Jättebra :) :) :)

17:46:17, 19/11 -18
Jolly_roger

SM-VINNARE 2014
DOMMER L1
Växjö
Felix skrev 14:29, 10/11 -18 Bra artikel och kul att du skriver igen, fortsätt med det. :)

Tackar!

01:34:22, 11/11 -18
Felix

REDAKTøR
Järfälla
Bra artikel och kul att du skriver igen, fortsätt med det. :)

14:29:07, 10/11 -18
Snurvel_

REDAKTøR
Enskede
tonedown skrev 09:04, 7/11 -18
Snurvel_ skrev 08:38, 7/11 -18
tonedown skrev 13:22, 6/11 -18 Bra artikel.
Önskar dock tillägga gällande 10, att din motståndare kan rules Lawyera hur mycket hen vill, triggern som tappar djuret (som sphere enchantar) försvinner inte, utan resolvar när du märker att den missats.

Hm?
Måste väl ändå bero på REL?
Missade triggers på REL Competitive är upp till motståndaren om de skall läggas på stack (om de inte är sådana som ändrar ett korts zon, av någon anledning).

Ja, vanligtvis. Det finns dock tre typer av triggers vars varaktighet inte löper ut (saxar från IPGn):

*A triggered ability that specifies a default action associated with a choice made by the controller (usually “If you don’t …” or “… unless”). The opponent may choose not to resolve this trigger. Otherwise the default action must be chosen.

*An enters-the-battlefield trigger of an Aura that affects only the enchanted permanent and causes a visible change to that permanent.

*A delayed triggered ability that changes the zone of one or more objects defined when the ability was created. For this trigger, the opponent chooses whether to resolve the ability the next time a player would get priority or when a player would get priority at the start of the next phase.

Capture Sphere faller då under den andra typen.

INtressant.
Tack, hade bara koll på zone change (var ju aktuellt med The Scarab God)

12:39:26, 8/11 -18
latsblaster

ÆRESMEDLEM
duddelutten skrev 23:22, 7/11 -18 Saknar en grej, ett misstag jag ser många göra: De väljer att lägga Radical Idea på toppen av library vid Surveil (utan t.ex. synergier för att spela instants i spel).

Oj, du måste spela galet mycket guilds om du ser det ofta!

Sektionen med överskattade kort innehöll tyvärr inga överskattade kort skulle jag vilja säga.

Edit: det var väl mest bara några random-kort, inget man tänkte var jättebra? Klart att Centaur Healer var bättre och att det är svårt att spela en Craw Wurm för 9 mana?

08:20:33, 8/11 -18
Opdateret: 08:38:37, 11/11 -18
duddelutten

SVM TV STREAMER
REDAKTøR
DOMMER L1
Kalmar
Saknar en grej, ett misstag jag ser många göra: De väljer att lägga Radical Idea på toppen av library vid Surveil (utan t.ex. synergier för att spela instants i spel).

23:22:46, 7/11 -18
mabe

MEDLEM
Västerås
Kul - tack!

20:04:53, 7/11 -18
tonedown

DOMMER L1
Lund
Snurvel_ skrev 08:38, 7/11 -18
tonedown skrev 13:22, 6/11 -18 Bra artikel.
Önskar dock tillägga gällande 10, att din motståndare kan rules Lawyera hur mycket hen vill, triggern som tappar djuret (som sphere enchantar) försvinner inte, utan resolvar när du märker att den missats.

Hm?
Måste väl ändå bero på REL?
Missade triggers på REL Competitive är upp till motståndaren om de skall läggas på stack (om de inte är sådana som ändrar ett korts zon, av någon anledning).

Ja, vanligtvis. Det finns dock tre typer av triggers vars varaktighet inte löper ut (saxar från IPGn):

*A triggered ability that specifies a default action associated with a choice made by the controller (usually “If you don’t …” or “… unless”). The opponent may choose not to resolve this trigger. Otherwise the default action must be chosen.

*An enters-the-battlefield trigger of an Aura that affects only the enchanted permanent and causes a visible change to that permanent.

*A delayed triggered ability that changes the zone of one or more objects defined when the ability was created. For this trigger, the opponent chooses whether to resolve the ability the next time a player would get priority or when a player would get priority at the start of the next phase.

Capture Sphere faller då under den andra typen.

09:04:11, 7/11 -18
Snurvel_

REDAKTøR
Enskede
tonedown skrev 13:22, 6/11 -18 Bra artikel.
Önskar dock tillägga gällande 10, att din motståndare kan rules Lawyera hur mycket hen vill, triggern som tappar djuret (som sphere enchantar) försvinner inte, utan resolvar när du märker att den missats.

Hm?
Måste väl ändå bero på REL?
Missade triggers på REL Competitive är upp till motståndaren om de skall läggas på stack (om de inte är sådana som ändrar ett korts zon, av någon anledning).

08:38:06, 7/11 -18
Laggie

MEDLEM
Uppsala
Coolt! Hade antagit att "whenever you surveil" triggade på att man började surveila. Men ser på kortspecfika regler att det är när man slutar surveila sen triggar. Grymt ju, tack för klargörandet!

19:47:50, 6/11 -18
Jolly_roger

SM-VINNARE 2014
DOMMER L1
Växjö
Surveilen är inte klar förrän Allt har resolvat färdigt. Alltså kan du ta upp Blood Operative direkt.

17:37:37, 6/11 -18
Laggie

MEDLEM
Uppsala
Bra artikeln.

Ang 2. Den triggar väl först på nästa surveil dock? Eftersom surveilen som la den i graven redan har resolvat?

16:35:57, 6/11 -18
tonedown

DOMMER L1
Lund
Bra artikel.
Önskar dock tillägga gällande 10, att din motståndare kan rules Lawyera hur mycket hen vill, triggern som tappar djuret (som sphere enchantar) försvinner inte, utan resolvar när du märker att den missats.

13:22:39, 6/11 -18
UrsaSubite

MEDLEM
Bra!

10:08:22, 6/11 -18