Magic the Gathering
Magic the Gathering2920 medlemmer 0 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1895 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Casual [EDH]
De gamle drager: Elder Dragon Highlander basics

Hvordan er det nu lige med det EDH? Hvad er reglerne, og hvordan bygger man et deck? Hvilke kort er gode, og hvilke er knap så gode? Her kommer en gennemgang af de basale ting man skal huske, når man bygger et EDH deck til multiplayer.

af Dannemann
11:41, 28/6 -10
läst 2524 ggr.
Udskriv artikel
6 kommentarer

Lidt om mig selv, og hvorfor jeg skriver om multiplayer-EDH.
Jeg har altid spillet meget multiplayer. Faktisk var det sådan jeg startede med at spille med vennerne, fire-syv mand omkring et lille bord. Det var som regel med store deck i mange farver, tilfældige kort i tilfældige antal, og manakurve var en by i Rusland.
Efterhånden som vores deck blev mere og mere 4-ofs, og alle spil lignede hinanden mere og mere, lavede jeg et 60-kort singleton G/W enchantmentdeck. Decket var sjovt at spille, de andre vidste aldrig hvad der var på vej, og jeg kunne faktisk vinde en gang imellem. Min kærlighed til singleton-decks startede derfor faktisk, før der var noget der hed EDH.Gaddock Teeg

Da der så blev lavet nogle ’faste’ regler for dette format, var det jo naturligt for mig bare at udvide mit deck, og dermed havde jeg mit første EDH deck. Ikke at det var særligt godt, da det jo var første forsøg. Derfor denne artikel, så andre kan høre om, og måske lære af, mine erfaringer med dette herlige format.

Basis-regler, for dem der ikke kender formatet
EDH er et primært multiplayer format, hvor hver spiller starter på 40 liv.
Alle spiller med 100 korts deck, hvor et er deres General. Generalen skal være et legendary creature. Der må kun spilles med kort i Generalens farver, kort må ikke indeholde manasymboler af andre farver (gælder også hybrid, og tekstbokse), og deck kan ikke lave mana af andre farver end Generalens. Alle kort er restricted til en kopi (på nær basics), og kort banned i Vintage er banned i EDH. Desuden er der her en liste over ’unfun’ kort, som også bliver betragtet som banned.

Generalen starter i ’Command Zone’, og hvis Generalen vil komme i graven eller blive exiled, må den komme i ’Command Zone’ igen. Man må spille sin General fra ’Command Zone’ for dens manacost, plus 2 colorless for hver gang den tidligere er spillet fra ’Command Zone’.
Hvis man får 21 combat-damage af den samme general, taber man spiller.
Ellers spilles normalt multiplayer.



Deckbygning og generalvalg
Der er et par primære fremgangsmåder at bygge et EDH deck på.
En måde at bygge sit deck på, er at finde de kort man gerne vil spille med, og derefter finde en general der passer i farverne. Et deck lavet sådan spiller som regel fint uden generalen, hvilket kan være en fordel. En variation af dette er at finde de/den farver man vil spille, og vælge general ud fra det.
En anden metode at bygge sit deck på, er themedecks. Det kan enten være creaturetypes som Goblins/Elves, eller en korttype som ’gain control’/wrath decks, hvor generalen vælges ud fra farver i forhold til temaet.

Da Generalen er tilgængelig for spilleren stort set hele spillet, kun begrænset af mana, er de fleste deck bygget omkring generalen. De fleste legender der bliver spillet som generaler har en unik og/eller kraftfuld effekt.
Det kan dog være en god ide med en backup plan, da de fleste deck spiller med måder at fjerne en general på.
De forskellige metoder overlapper dog en del, men der er stadig forskelle i deckbygning. Jeg regner med at skrive om et par af mine deck, som er bygget på forskellige måder.

Ofte spillede kort
Der er en del kort der går igen i mange deck, da der er korttyper man altid vil have i sit deck. Korttyper som sweepers, carddraw og removal findes i stort set alle deck. Nogen farver er bedre end andre i de forskellige kategorier, men der er også en del artifacts i de forskellige. Kort der hører i flere af disse kategorier er selvfølgelig rigtig gode.

CreaturesMyojin of Seeing Winds
Da EDH typisk er lange spil, gør det ikke så meget at nogle dyr har en høj CMC. Der er et par hovedregler når man vælger dyr til EDH.
Aggro er typisk en dårlig strategi, da der er flere spillere med meget liv.
Vanilla creatures skal ikke spilles. Alle kort skal kunne gøre mere end en ting.
ETB-triggers/haste/flash gør, at dyret altid har en effekt på bordet.

Carddraw
Da EDH er et multiplayerformat, skal man altid have for øje, at for hver drawphase du har, har alle dine modstandere også en. Ved at trække ekstra kort, har man derfor flere muligheder for at kunne klare alle modstandernes kort. Ting der trækker flere kort eller flere gange, er derfor ofte rigtig gode.



Sweepers
En andel måde at få kortfordel, er ved at ødelægge flere ting med en spell. Decree of Pain
Sweepers er derfor også gode, da de kan times til at give dig størst mulig fordel. Det kan både wære sweepers der tager dyr, eller sweepers der også tager enchantments og artifacts



Removal
Spotremoval er ikke nødvendigvis det bedste i forhold til kortfordel, men ind imellem er man bare nødt til at fjerne en af modstandernes permanenter. Især visse enchantments eller artifacts er must-destroy i de fleste tilfælde, da de kan give store fordele hvis de får lov at blive på bordet. Da det aldrig er godt at have døde kort, er det vigtigt altid at kunne have et target, og derfor er alsidig removal at foretrække, men en lav CMC, så man kan følge op med en spell er ikke dårligt.



TutorerPlanar Portal
At kunne finde lige det kort der passer til situationen i et stort singleton deck er godt. Det kan være alt fra de andre grupper, og lige den der passer til den boardposition der er. Det er selvfølgelig bedst hvis den putter kortet på hånden, men til toppen af decket er også fint, især hvis det er flere gange.



Andre kort
Der er selvfølgelig en masse kort der ikke passer ind i de andre grupper, men som stadig ser en masse spil. Det er ofte kort med en unik effekt, eller en effekt der gør meget ved bordet.
Derudover ser alle Signetter fra Ravnicablok og andet manafix en del spil pga de mange multicolordecks.


Teysa, Orzhov Scion


Næste gang?
Er det her et format folk gerne vil høre mere om? Er der specielle emner eller temaer der skal tages op?

Jeg håber der er interesse for noget deckbygning, da jeg næste gang vil skrive om et af mine deck, kortvalg osv.

Sound off in the comments


BELØNNET! Denne artikel blev belønnet med 100 kreditter . Tillykke Dannemann! Vil du også skrive for DanskMagic og få chancen for at vinde kreditter? Upload din artikel her på sitet. Kan du ikke finde ud af det, så skriv til Kran

 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

Malte_Holm

MEDLEM
MEDLEM
Frederiksberg kommune

#7 PT Points Yearly
har altid undret mig over hvad det der edh er :P

vil helt sikkert gerne læse mere om det, evt en artikel om et edh deck eller med edh deck eksempler, så er det lidt nemmere at overskue imo. teh peoplz demand decklists!

22:28:42, 1/7 -10
Time_Walker

MEDLEM
Århus kommune
Også husk at nævne at planechase bunken kan være mega sjov med EDH. Har whoopet spillere for 45 skade i tur 3 pga 9 gedetokens og en Beastmaster Ascension. Det var spas

01:05:26, 1/7 -10
Fuglekongen

MEDLEM
Århus kommune
Til Anekdote: Well done! :D Greed ALWAYS pays out!

22:54:41, 29/6 -10
Dannemann

MEDLEM
Bjerringbro kommune
en hurtig anekdote:

Sidst vi spillede 4 mand, kaster spilleren til højre for mig en kicked Rite of Replication på et random dyr. Jeg sidder med Decree of Pain, men synes ikke det er nok, og jeg kaster en Reiterate med buyback og kopierer en Skeletal Vampire i spil.

I min tur spiller jeg Decree of Pain for ~27 kort, hvoraf et er Reliquary Tower....

16:10:15, 29/6 -10
bondafong

MEDLEM
Københavns kommune
Fin artikel.

Nu spiller jeg ikke selv EDH, men jeg synes nu stadig artiklen var lidt for basic. Når du skriver din næste må du meget gerne gøre den langt mere formatspecifikt, og f.eks. gennemgå de mest spillede generaler (og deres tilhørende deck-kerne).

Anekdoter er også altid sjove, så kom også med nogle eksempler, som f.eks. hvordan du whoopede 20 monstre med Decree of Pain, og trak hele dit deck.

Men keep it up

10:58:54, 29/6 -10
mmpedersen

MEDLEM
Århus kommune
Nice artikel!

Bare for at sige et eller andet til at det fordet meste er lange spil, der bliver spillet, så har du vist ikke hørt så meget om det spil, for Jeppe aka Lortmoto gik af med monoblå i Planechase og vandt i sin tur 2 pga infinite land drops/mana/Gargoyle Castle/Crucible of Worlds + Time Warp... ouch.

Håber dog, at dette vil trække flere spillere ind i formatet!

21:20:54, 28/6 -10

FACEBOOK COMMENTS
  Outlaws of Thunder Junction Bliv fri for reklamen? Bliv Gullmedlem!