Magic the Gathering
Magic the Gathering2920 medlemmer 0 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1895 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Drafts
KTK 2-color aggro

Hvis du ligesom jeg selv skal tilbringe julen hjemme ved de gamle, har jeg her et par råd til hvordan du kan gør det hele lidt sjovere - draft KTK 2-color aggro.

af lillelassie
12:01, 24/12 -14
läst 2797 ggr.
Udskriv artikel
1 kommentarer

Jeg sidder i skrivende stund i toget på vej hjem til mine forældre for at holde juleferie. Du tænker sikkert: ”Jesus Christ! (see what I did there) – hvordan kan han overleve en uge hjemme ved de gamle?!”. Her er svaret ganske enkelt: MTGO-drafts!

Wizards har været så flinke at give os en håndfuld phantom points i julegave, så vi kan spille deres elendige holiday cube. Det gælder selvfølgelig om at få dem brugt i en fart, så man igen kan kaste sig over Khans of Tarkir drafts.

KTK-formatet har vist sig at være et af de bedre formater i nyere tid, med mange forskellige archetypes. Og nej vi snakker ikke på højde med Innistrad og Rise of Eldrazi, men KTK halter ikke så langt efter. De forskellige decks man kan drafte er ”normale” fair decks. Mechanics er ret simple, og der er altså ikke tale om vilde fringe archetypes. Til gengæld kan man drafte disse almindelige decks på et utal af måder. Først og fremmest er der de åbenlyse ”wedges”, men man kan også gå all the way og drafte 5-color.

Bevares, det er da et multicolor format, men personligt har jeg haft mest succes med at drafte 2-color aggro. I denne artikel vil jeg gennemgå de fem åbenlyse farvekombinationer man kan gå efter, når man drafter 2-farvet.

De fem decks
Chief of the Edge

De åbenlyse kombinationer i KTK for 2-color aggro er: W/B, W/R, U/R, U/G, G/R.

W/B/r Warriors – Dette er nok den mest åbenlyse archetype, men også den bedste kombination man kan drafte i 2-color aggro. Mange pro’er mener da også, at det er det bedste deck i formatet. Decket giver lidt sig selv – draft så mange ”warrior matters” kort som muligt, og så mange warriors som muligt. De kort der definerer denne archetype er de to Chiefs (hvor Edge er meget bedre end Scale) og Raiders Spoils. Typisk ender man i denne kombination, ved at have firstpicket et sort eller hvidt kort, og så få passet et af de ovenstående kort. De andre common staples man leder efter er Mardu Hordechief, Mardu Skullhunter, Debilitating Injury og Rush of Battle. Decket kan sagtens være straight W/B, men Ponyback Brigade spiller så godt sammen med token-temaet, at den er værd at splashe for. Generelt har man dog ikke lyst til at spille mountains pga. deckets color-requirements i early game.

R/W/b Tokens – Rød/hvid er her main-farverne og man har ikke længere et warrior-tema kørende. Vi får her adgang til røde kort, hvor de bedste commons er: Leeping Master, Mardu Warshrieker og Fireball (Arrow Storm). Deckets plan er at swarme modstanderen med så mange dyr som muligt bakket op af removal og reach. Da man er WR betyder det at man både kan spille Trumpet Blast og Rush of Battle - samt at man har adgang til Hordeling Outburst - et kort man kan få sent, da det ikke går i ret mange decks. Man har altså adgang til en del kort der faciliterer et token-tema, og ender decket med at gå den vej, er Ponyback Brigade igen et godt splash - et splash der også bliver en smule nemmere fordi man spiller Warshrieker.

U/R Evasion – Har lidt samme gameplan som R/W - early skade + burn/evasion. Istedet for token tema, har man her bedre evasion dyr ¬+ tempokort som Crippling Chill og Force Away - to blå kort, som gør sig bedst i aggrostrategier. Åbner man en Master the Way efterfulgt af et par røde/blå kort, er dette en oplagt kombination at gå ind i. Udover de to blå tempokort er Master of the Hidden Way en af deckets grundpiller. Jeskai Windscout er også god her, men Master er dog stadigvæk ligaer over. Udover disse kort er Summit Prowlers og Bloodfire Experts rigtig gode med de blå tempokort. Med inkluderingen af de kort, er Barrage of Boulders også et must have i den her archetype. Der er ikke overflod af 2-drops her, så sørg for at få fat i de Wetland Sambars!
Savage Punch

U/G Tempo - man bruger de samme tempokort og evasion dyr som i U/R, men har byttet burn og små dyr, ud med solide beaters og pump-effects. Pump går især godt med de blå tempokort, da man forcer modstanderen til at blocke. De gode grønne kort er her 2-drops, Grizzly 4/2 mand, Savage Punch og de to pumpespells. Hooting Mandrils er også decent her, da man dels har 2-drops at bytte af med + man spiller en del spells tidligt i spillet (Force away, Crippling chill, Awaken the Bear, Dragonscale Boon). Drømmen er at have Icefeather Aven i decket, da den bare gør alt det, man gerne vil på en gang.

G/R ferocious - Savage Punch er the name of the game her. Det er det bedste deck til kortet, og det bedste kort til decket. Man har adgang til alle de gode tidlige ferocious enablers: 4/2 grizzly mand, Summit Prowler, Bloodfire Servant. Dette er samtidigt det bedste deck til Barrage og Boulders og den grønne Lure-effekt, som er en decideret bombe i decket. G/R har ikke gode uncommons multicolor kort som de fire andre farvekombinationer, men der er alligevel så meget synergi mellem kortene, at det ikke gør noget.

Det var de fem archetypes – nu et par generelle observationer om formatet:


Generelle pointer

Der er en del undervurderede røde kort - mest de to ferocious enablers i form af Bloodfire Expert og Summit Prowler. Summit Prowler I GR er det ikke så svært at trigger ferocious, men kan være svært i WR og UR, hvorfor disse kort er vigtige. Fælles for de røde aggro decks er at de alle gerne vil spille 1-2 kopier af Barrage of Boulders som i 90% af gangene vinder dig spillet, hvis du kaster den med ferocious. Udover ferocious-faktoren er Summit Prowler ret aggressivt costet i det her format - en 4/3 for fire rammer et godt sweetspot, da den vinder over 2/2'ere og er relevant inden folk begynder at unmorphe. Arrowstorm er den bedste røde common, og en af de bedste commons i formatet. Pga. dens restriktive mana cost, ser man den ofte gå sent rundt.

Splashes: nogle decks har mere brug for at splashe end de andre. De to hvide aggrodecks vil begge gerne splashe for Ponyback Brigade, fordi den har meget synergi med idéen om at swarme bordet og bruge pump-effects. I de andre arketyper er splash mindre vigtigt - selvom tri-color morphs er gode, er de ikke essentielle og kan forholdsvis nemt erstattes. Hvis manaen er til det, vil jeg dog altid anbefale at splashe tri-color morphs - vi snakker her 2-3 taplande, som skulle være nok.

Generelt for ovenstående decks, gælder dog, at de alle fungerer fint som 2-color decks. Idéen er at man gerne vil kurve ud, og især ramme 2-drops. Ved at spille gainlande får man adgang til stærkere kort, men det har en pris, hvis man ikke kaster sine kort til tiden. Sommetider får man fx en hånd med 1 basic land, 2 gainlande, et 2-drop og et 3-drop. Her ville man til enhver tid bytte sit gainland + Snowhorn Rider ud med basic island og Glacial Stalker. Hvis man går straight 2-color og undgår splashes, kan man som oftest nøjes med 17 lande i sit deck - afhængigt af hvor mange Woolly Loxodons man har.

Det var alt fra mig for denne gang. Skynd jer at waste jeres phantom points, så I kan drafte 2-color aggro i KTK! Happy holidays!


// ShortShorts


P.S. Fuck jeg hader den nye klient…


BELØNNET! Denne artikel blev belønnet med 50 kreditter . Tillykke lillelassie! Vil du også skrive for DanskMagic og få chancen for at vinde kreditter? Upload din artikel her på sitet. Kan du ikke finde ud af det, så skriv til Kran

 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

reneac

MEDLEM
Odense kommune
Jeg syntes fsktisk holiday er sjovt

13:15:41, 25/12 -14

FACEBOOK COMMENTS
  Bliv fri for reklamen? Bliv Gullmedlem!