Magic the Gathering
Magic the Gathering2920 medlemmer 0 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1895 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Diverse
Infinite i limited på Magic Online

Vil du gerne spille Magic Online uden at skulle betale? Så har lillelassie nogle gode råd til, hvordan du kan optimere dine muligheder for at få det til at løbe rundt!

af lillelassie
23:55, 31/7 -14
läst 2564 ggr.
Udskriv artikel
3 kommentarer

Hej venner!

Jeg hedder Lasse og spiller Magic i Århus, hvor man i ”Magic-miljøet” har døbt mig Short Shorts - fordi jeg altid har så lange bukser på! Dette er min første artikel her på siden, så go easy on me!

Jeg har egentlig længe haft lyst til skrive denne her artikel, men doven og glemsom som jeg er, er det aldrig blevet til noget. En kammerat gjorde mig opmærksom på artikelkonkurrencen, og jeg tænkte, det var en oplagt mulighed, at få delt ud af nogle af mine erfaringer på Magic Online.

Som overskriften røber, vil denne artikel dreje sig om, hvorledes man kan gå ”infinite” på Magic Online – udelukkende ved at spille limited. Ved infinite menes der, at man kan blive ved med at spille på sin account, uden at betale for det – man kan så at sige, få det til at køre rundt, uden at skulle bruge penge på tickets i shoppen eller det sekundære marked.

En af de eneste gode features ved den nye Magic Online klient, er at man kan se Order History. Ud af den kunne jeg læse, at sidst jeg brugte penge i shoppen var i 2010. Sagt i alt beskedenhed, er det faktisk ret godt gået i forhold til, at jeg er en ret middelmådig spiller og udelukkende spiller limited. Men hvordan har jeg båret mig ad med ikke at bruge en krone på Magic Online siden 2010?

Hvordan gør man så?

Enter the Infinite
Den første og nemmeste måde at gå infinite på, er selvfølgelig bare at vinde alle turneringer! Den anden (og knap så nemme) måde er at spille constructed. Det er efterhånden ikke nogen hemmelighed længere, at den nemmeste måde at gå infinite på, er at spille constructed Daily Events. Daily Events har suverænt den bedste pay out på Magic Online – det koster 6 tix at være med, og 3-1 giver dig 6 boosters som ca svarer til 18 tix - dvs. du er infinite ved at gå 3-1 hver 3. gang. Der er med andre ord meget bedre value i constructed Daily Events sammenlignet med draft og sealed. (mere om value senere)

Det er jo alt sammen meget fint, men det tager tid og startkapital at sætte sig ind i constructed-formaterne. Daily Events kører på en fast schedule, så man kan ikke bare sætte sig ned og spille når man vil. Derudover synes jeg, som så mange andre, at limited (draft/sealed) er meget sjovere end constructed – især på Magic Online.

Summa summarum - hvis du ligesom mig ikke så godt kan lide at spille constructed, og åbenbart heller ikke så godt kan lide at vinde, har jeg et par tips til hvordan du alligevel kan spille Magic Online uden at skulle betale for det.

På universitetet har jeg lært at man skal strukturere sin tekst for at gøre den mere overskuelig! Har derfor inddelt mine tips/råd i en tretrinsraket: 1) +eV events, 2) Rare-drafting, 3) Trading.

+eV events

Idéen her er simpelthen at spille de limited-turneringer der giver mest EV (expected value). Den forventede value af et event udregnes ved at bruge prisen for at være med i eventet og sammenligne det med med de præmier du vinder og den værdi af de kort du åbner:

EVevent = -(entry fee) + (expected prizes) + (expected value of packs opened)

Ovenstående formel er taget fra www.magicev.com, som er en side jeg selv bruger rigtigt meget. På siden har de kalkuleret valuen for (næsten) alle turneringerne på Magic Online (inkl CUBE!), og lavet en feature så man selv kan regulere sin ”win percentage”.

Af siden illustreres det som allerede nævnt, at constructed Daily Events er de turneringer med mest value. I skrivende stund er EV for en Daily Event -0.58 tix og for en THS 8-4 draft er den -3.08 (med 50% win percentage).

Her kan man altså sammenligne de forskellige limited events og spille dem der giver mest value. Som man kan se afhænger turneringernes value af ens win percentage – vinder man meget kan det bedste betale sig at spille ”8-4”, vinder man knapt så meget kan det bedst betale sig at spille ”swiss”. Læg her mærke til at disse to formaters EV er den samme med en win percentage på 50%, mens ”4322”-køerne altid har en dårligere EV ved en win percentage på 50%. Dette skyldes det samlede antal boosters der bliver givet i præmie: 8-4 = 12, swiss = 12, 4-3-2-2 = 11. Wizards udbetaler altså færre boosters til 4-3-2-2-køen. Umiddelbart ser det således ud til at man skal holde sig fra denne kø, men som jeg kommer ind på senere er billedet lidt mere nuanceret.

En ting som magicev.com ikke har med, er imidlertid nogle af de ”special events” man nogle gange kan spille – her tænker jeg fx på pre-releases eller release events.

Pre-release events skal man generelt holde sig fra. Det er dyrt at være med, sammenlignet med de præmier man kan vinde (og det sucks at man skal vælge en ”farve”!). Det gode ved pre-release events er man kan få en god pris på de nye kort man åbner, da mange constructed spillere gerne vil have fingre i dem – men dette gør dem stadigvæk ikke til god EV.

Kan man vente et par dage med at spille det nye sæt, er der til gengæld meget value at hente i release sealed events. Det er suverænt de limited-turneringer med mest value. M15 release events er i gang nu på Magic Online – det koster 26 tix at være med, og har følgende præmiestruktur: 4 wins = 12 boosters, 3 wins = 9 boosters, 2 wins = 3 boosters. Går man 3-1 er man altså oppe på value + man beholder de kort man åbner i de seks boosters. Igen kan man få relativt meget for de kort man åbner, da constructed spillerne har brug for de nye kort. Hemmeligheden ved at gå infinite som limited spiller, er altså at spille de her events ret konsekvent i de par uger de står på. I den forbindelse svirrer der rygter om at en vis person i Århus (okay det var Martin Dang) spillede 86 release sealed turneringer på to uger.

Force of Will
Udover events i forbindelse med nye sæt, er der ofte forskellige anniversary events, community cup events, holiday events osv, - de har ofte god value og er sjove at spille. Et andet eksempel er de nye Championship Qualifiers – disse sealed events har også ret god value, hvis min hukommelse servicerer mig korrekt.

En anden fordel der taler for de ovenstående sealed events, er at det er nemmere at få fat på Qualifier Points (QPs) i sealed events end i draft. For at få 1 QP skal du vinde draften, mens du i sealed kan nøjes med at vinde tre spil. Apropos QP’s – det er endnu en af de ting der kan hjælpe dig til at gå infinite. Hvis du får 15 QP’s i løbet af en måned, får du et promokort + en kvalifikation til MOCS-qualifiers, hvor du udover at kvalle til MOCS kan vinde ekstra promokort. Kvaller du til MOCS er der jo bare value ud over det hele. Promokortet er forskelligt fra måned til måned. De måneder hvor der fx er en Force of Will på højkant, kan det godt betale sig at grinde sig til de 15 QP’s – selvom det kan være svært i limited. MOCS-formatet varierer også, så hvis du ikke lige har et modern-deck ved hånden, giver det ikke meget mening at kvalle til en modern-MOCS.

Det var lidt om +eV events – nu til noget lidt mere sexet: rare-drafting!

Rare-drafting

Rare-draft, rare-draft, rare-draft! Hvis man vil have nogle forhåbninger om at gå infinite, er man simpelthen nødt til at rare-drafte. ”Paanika” (Hannes Kerem) – en spiller på Magic Online som udelukkende spiller limited har ytret følgende om hvad der skulle til for at gå infinite: ”Do not open packs. Draft 8-4 and rare-draft. Thats what I do.”

Temple of Malady
Spørgsmålet er selvfølgelig altid hvor ekstrem man skal være. Jeg vil sige at i 99% af tilfældene tager jeg alle kort, der er 1.5-2 tix eller mere værd. Et udmærket eksempel på kort jeg næsten altid rare-drafter er de forskellige temples og pain-lande, som man i øjeblikket kan drafte i Theros-blocken og M15. Især temples er desuden fine playable kort, der går godt i hånd med rare-drafting generelt, da de muliggør et evt. splash.

Et andet citat fra Paanika som bringer os tilbage til diskussionen om 4-3-2-2-køen lyder: “Anyone saying you should draft 4322 will forever fail in magic. Especially if it includes the words breaking even.” – et statement jeg dog godt vil tillade mig at kontrastere. Som vi har set er udbetalingen i denne draft-kø ringere end i de to andre, men jeg synes til gengæld at denne præmiestruktur spiller godt overens med rare-drafting. Har man fx draftet kort for en 4-5 tix, skal man således ”bare” vinde den første kamp for at breake even. Det måske noget lavere spillerniveau i denne kø, skader heller ikke ens chancer, for at rare-drafte og alligevel slippe derfra med value.

Som en afsluttende bemærkning har jeg til min store overraskelse flere gange fået passet en foil mythic rare. Folk er måske vant til at foils ikke står i meget mere end almindeligt kort på Magic Online, men mythics er undtagelsen der bekræfter reglen. Folk skal bruge dem til at redeeme foil-sets, og de er derfor sjældent under 10 tickets værd.

Når man så har draftet alle sine rares og vundet alle sine boosters skal de omsættes til tickets så man kan joine nye events osv – Trading er næste og sidste punkt på vejen til infinity.

Trading

Man kan hente mange ekstra tickets her, uden at gøre den store indsats. Det overordnede råd jeg kan give, er at man generelt skal holde sig fra bots, og i stedet for handle med mennesker i ”Classifieds”. Bots er nemt og hurtigt, og jeg kan sagtens forstå spillere der køber/sælger af bots – især hvis man har en stor og uoverskuelig collection. Men har man en lidt mindre samling kort som man gerne vil få det bedste ud af skal man holde sig fra bots – man betaler en pris for at det skal gå nemt og hurtigt.

Human Token
Når jeg spiller på Magic Online har jeg derfor altid en besked i Classifieds, hvor jeg reklamerer for salg af kort: ”Human Selling: xxx 9, xxx 5, xxx 4, xxx, xxx 2, xxx, xxx, xxx, xxx 1 tickets”. Min salgspris for disse kort er typisk mellem bots’ salgs- og købspriser. Dvs. har bots fx et kort til salg for 10 tix og køber det for 8 tix – ja så sælger jeg det for 9 tix. Online kortpriser tjekker jeg på www.supernovabots.com (rares og boosters), www.mtgotraders.com (commons, uncommons).

Udover altid at have en salgstråd åben, søger jeg også selv efter folk der køber kort. Det er hyppigst noget jeg gør mellem runderne i en draft-turnering, da man alligevel ikke kan foretage sig så meget andet. To søgeord jeg altid bruger er: ”Human Buying” – ved at skrive ”human”, kommer man på den måde uden om de fleste bots – vi er interesseret i at handle med andre mennesker da deres købspris ofte er højere end bots – i visse tilfælde MEGET højere, hvis de lige står og mangler et kort inden deres næste Daily Event der starter om 5 min. Den anden søgning er: ”Casual” – her finder man typisk folk der er interesseret i at bytte kort for andre kort. Man kan altså ikke få tickets med det samme, men man kan finde fordelagtige byt, hvis folk lige står og mangler bestemte kort, eller man kan opgradere sine fire uncommons til et rare-kort, som man nemmere kan få omsat til tickets.

Det sidste tip jeg vil give i forbindelse med trading, er at sælge dine kort og boosters før de roterer ud af formater. Lige i øjeblikket gælder det fx om at komme af med sine ”Return to Ravnica”-block kort, da de snart roterer ud af standard og derved falder markant i værdi – med undtagelse af kortene der spilles i flere formater selvfølgelig.

Følger man de tre ovenstående råd ville jeg mene, at man er godt på vej til at kunne gå infinite i limited på Magic Online. Så skal man bare gøre op med sig selv, om man kan spille på den nye klient uden at få gigt i øjnene.

// Short Shorts


BELØNNET! Denne artikel blev belønnet med 50 kreditter . Tillykke lillelassie! Vil du også skrive for DanskMagic og få chancen for at vinde kreditter? Upload din artikel her på sitet. Kan du ikke finde ud af det, så skriv til Kran

 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

reneac

MEDLEM
Odense kommune
fed artikel ind til nu er den eneste måde mit spil har kunne løbe runde ved ikke at spille.
Håber det kan ændre sig

11:18:06, 2/8 -14
lillelassie

MEDLEM
Århus kommune
Enig Kran - rare-drafting er 100% styret af konteksten. Jeg mener dog at folk generelt gør det for lidt og har tendens til at overvurdere effekten af at tage commonkort over money-rares - især tidligt i draften. Mht. til Vintage Masters, vil jeg holde mig langt væk fra de køer, hvis man har planer om at breake even ;)

Iøvrigt ret nyttige sider du linker til der!

12:38:13, 1/8 -14
Kran

FANTASY KING
ADMIN
REDAKTøR
Odense kommune
God artikel - der er mange fine pointer. Jeg har dog lige et par kommentarer, jeg gerne vil knytte til et par af dem.

Først og fremmest er det vigtigt at raredrafte accordingly til den draft man spiller. Dvs. at mens det er fint at tage et 1-2 tix kort over et godt kort til dit deck, når man drafter 4-3-2-2 eller swiss, så er det sjældent korrekt i 8-4 køen, netop fordi prize payoutet er så heavy. Til forskel fra V3 klienten, hvor det nærmest var kutyme at splitte finalen af en 8-4, så er jeg kun blevet tilbudt det en gang ud af ca. 35 fina-40 finaler på V4, så det er vigtigt drafte et rigtig solidt deck.

Man bør heller ikke tage alle de små valuekort over gode kort til ens deck, hvis man drafter et format, der er dyrere end normalt (Fx Vintage masters og Modern Masters), da boosternes værdi, hvis man vinder, langt overstiger værdien af de enkelte kort.

Jeg er fan af at have en salgstråd oppe på classifieds og af at søge efter humans samme sted, da deres priser oftere har fejl eller er bedre end bots, men jeg benytter mig også meget af mtgowikiprice.com og mtggoldfish.com. Her kan man altid finde den bot (indenfor mtgowikiprice bot chainen) der giver den bedste pris og få et overblik over de overordnede priser hos de forskellige bots.

Vil man tage skridtet videre er der også muligheden for at investere nogen af sine hårdt tjente tix i kort, og dermed spekulere i at de bliver mere værd. Her handler det om at følge tæt med i hvilke kort, der cycler op og ned i pris. Fx. købte jeg 100 Anger of Gods til 0.33 cent stykket, og har efterfølgende solgt dem til 0.70 cent stykket. Falder kortet igen kan man så rinse og repeate - men der er ikke tvivl om, at det kræver en del tid.

Sidst men ikke mindst, er det en god investering at skrive artikler for Danskmagic.com, da vi belønner med kreditter, der fx kan veksles til tix ;)

//Kran

11:01:45, 1/8 -14

FACEBOOK COMMENTS
  Bliv fri for reklamen? Bliv Gullmedlem!