Magic the Gathering
Magic the Gathering2920 medlemmer 0 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1895 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Casual [Standard]
FNM-Brewing med Nimbolt

Søren Holm elsker at brewe decks til FNM og med et lokalt meta fyldt med aggrodecks er han kommet frem til to sjove (og forholdsvis casual) decks, der tæver aggro og ikke bare krøller til kontrol.

af Nimbolt
10:10, 28/5 -14
läst 2682 ggr.
Udskriv artikel
0 Kommentarer

FNM er brewdeckenes slagmark. Jeg er en sucker for brewdecks og jeg har pet archetypes som jeg forsøger at brewe med i tide og utide. Da vores lokale butik er meget præget af nyere spillere er formatet standard og fokuseret på lidt billigere decks. Dette har medført at vores meta er centreret meget omkring en archetype, nemlig aggro. Bevares, man kan være heldig at rende ind i UW, Mono B, UG combo eller Mono U, men det er mere normalt at møde de monorøde burnspillere eller hypperaggro 18-lands MonoW spillere.

Jeg satte mig derfor for et par måneder siden som mål at bygge et sjovt deck som kunne vinde disse aggromatchups konsistent og samtidig have en fair chance mod kontrol.

Naya Kontrol

Resultatet blev Naya combo eller Naya kontrol. I praksis går decket ud på at misbruge de mest broken ting man kan lave inden for creature baserede strategier i standard for tiden:
Archangel of Thune + Scavenging Ooze eller Courser of Kruphix.
Lifegain + Angel anthemer ens bord ved HVER trigger og Ooze får dobbelt counters = jeg er fan,

Archangel of Thune Scavenging Ooze Courser of Kruphix

Domri Rade + Boros Reckoner (bevares, Domri er ikke et dyr men med Boros Reckoner kan man ofte bytte 2-for-1 og Domri alene er en god draw engine med 27 dyr.

Domri Rade Boros Reckoner

Disse interaktioner sammen med gode dyr fra formatet som Polukranos, World Eater og Stormbreath Dragon gjorde at jeg havde en meget stærk pool af monstre at vælge imellem.

Jeg var nødt til at få dem hurtigere ned end min modstander kunne slå mig ihjel, så det fulde set af Elvish Mystics og Sylvan Caryatid kom ind.

En anden mulighed kunne have været at spille Anger of the Gods, men den kan harme mange af vores rampdyr, derfor har jeg tilføjet 2 Mizzium Mortars for at fylde den rolle lidt senere i spillet.

Elspeth er for mange decks et unbeatable kort og hvis hun resolver i tur 4 eller 5 kan man nemt bare vinde derfra, så jeg har to med for flavor og ekstra value da man nemt smider hende tur 5 er det ofte et gratis win.

Som et one-of har jeg en enkelt Xenagos, God of Revels og Xenagos, The Reveler med, da de begge er en bombe af forskellige årsager. Guden giver en Fervor effekt til dine bombedyr og kan vinde ud af ingenting, mens planeswalkeren kan rampe eller stabilisere mod aggrodecks som har mange små dyr.

Da det er mange måneder siden at Kibler-Gruul faldt ud af fashion og folk åbenbart har glemt Burning Earth besluttede jeg mig for at gå all in på non-basic lande. Resultatet blev denne liste:

Naya

Standard / Turneringsspil

Af: Kran
10:17, 28/5 -14

Kran kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Turneringsspil
Format: StandardStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
1537,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]160797[/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Sideboardet er igen bygget op til at slå aggro i forskellige former
Mod MonoU kommer Mistcutter Hydra og Plummet ind.
Mod MonoW kommer Stormbreath Dragon og Anger of the gods ind.
Mod kontrol er det tanken at Boros charm + Revoke Existence skal håndtere Supreme Verdict og Detention Sphere.

Pros: Decket er meget straightforward og mod aggro har du altid de større dyr. Mod kontrol har du så mange threats at du kan spille dem en af gangen i ro og mag, mens du kan grave med Domri Rade eller scrye lande væk med templer.

Cons: Du har INTET interaktion med modstanderen i hans tur, hvilket gør at fx. UG combo kan vende bordet meget hurtigt mod dig vha. Cyclonic rift eller en top-deck Garruk, Caller of Beasts. (Both tried and true).

Min succes har været meget blandet med decket, som regel er jeg gået X-1, med et loss til RW-Nykthos som gik af eller UG som gik af pga. Garruk, Caller of Beasts hvor decket ikke kan følge med.

Jeg er meget glad for dette deck og kommer nok til at spille det ud igennem Journey into Nyx, hvor jeg synes, at der er kommet mange spændende nye kort til constructed: Deicide, Mana Confluence, Banishing light og Setesan Tactics. Desuden har jeg på fornemmelsen, at man skal til at have gode svar til Hexproof, Golgari Aggro og UWR control, da disse alle har fået nye værktøjer (eller lande) i denne omgang.

Man skal nok kigge mod Celestial Flare, Deicide og Banishing Light for at finde svar til disse deck.

Efter Journey ser mit deck nu således ud:

Naya (post Journey)

Standard / Turneringsspil

Af: Kran
10:33, 28/5 -14

Kran kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Turneringsspil
Format: StandardStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
1463,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]160799[/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Formatet læner sig (ihvertfald i min lokale butik) meget op af enchantments, nogle eksempler er Courser, Brain maggot, Banishing Light, Hammer of Purphorous, Spear of Heliod og Hall of Heroes (mono-U’s nye våben). Så en enkelt Deicide og nogle Destructive Revelry er et must i sideboardet. Til gengæld har jeg ikke mødt nogen kontroldecks på det seneste, så jeg er gået en enkelt Boros Charm ned og har oppet antallet af maindeck walkers lidt på bekostning af lifegain-comboen.

BUG ”Combo”

Et andet alternativ mod et meta med så meget aggro kunne være at spille et deck fyldt med dyr, der har stor toughness. Og hvem bedre til at misbruge det end Phenax.

Det skal her siges. at jeg er en kæmpe sucker for mill-decks og når et nyt sæt kigger frem, så er det et af de første ting, jeg prøver på at bygge.

Dette deck vil dog kun kunne have en chance i et meta, der består af creaturebaserede aggro- og midrangestrategier, da det bare folder sig sammen og dør til burn.

Phenax, God of Deception
Phenax, God of Deception er som de fleste ved en 3UB gud, som giver creatures du kontrollerer abilityen at tappe for at mølle modstanderen for deres toughness - og stor toughness er sjovt nok også en glimrende løsning mod aggrodecks, så vi leder efter noget der er stort i måsen og/eller kan tappe og untappe vores dyr for at gå af hurtigere.

Wall of Frost og Hover Barrier passer perfekt, da de ikke bare er store i måsen, men også begge giver devotion til vores gud.

Vores modstandere spiller naturligvis ikke langsomme decks, og derfor skal vi kunne kaste Phenax, God of Deception ret hurtigt. Derfor tager vi det komplementære sæt Sylvan Caryatid ind sammen med et combo piece, nemlig Kiora's Follower. Og nu vi alligevel er i grøn, så kan vi lige så godt være grådige og tilføje nogen Prophet of Kruphix. Samtidig har vi brug for at beskytte vores dyr, og det kan heldigvis kombineres med tricks, der samtidig øger deres toughness og/eller untapper dem, så de kan tappes til Phenax, God of Deception igen. Jeg tænker her på Triton Tactics og Mizzium Skin. Bevares, Triton tactics gør ikke så meget mod sort removal eller Detention Sphere, men hvis en burn spiller forsøger at slå vores ”fat-bottomed girls” ihjel eller vi skal kunne modsætte sig os et Ghor-Clan Rampager bloodrush eller en Selesnya Charm bliver det næppe sjovere end dette.

BUG Phenax kombo

Standard / Casual

Af: Kran
10:55, 28/5 -14

Kran kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: StandardStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
1212,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]160802[/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Vi er naturligvis igen svage overfor non-interaktive decks som UG-Combo og har utroligt mange døde kort mod kontrol, men vi har nogle værktøjer i sideboardet til at komme os til hjælp.

Mod kontrol (Supreme Verdict, Dissolve og Detention sphere): Golgari charm, Dispel, Negate.

Mod hexproof : Golgari charm, Drown in Sorrow, Devour flesh.

Mod aggro: Courser of Kruphix, Drown in Sorrow, Devour flesh.

Mht. Planeswalkers foretrækker jeg Pithing needle som et mere permanent svar i forhold til Hero's Downfall, fordi den også rammer Mutavaults og Underworld Connections (husk for guds skyld at name landet og ikke enchantmentet!)

Courser of Kruphix burde måske være i main, men min plan er at tage dem på sengen og så sideboarde efter behov, derfor går jeg i stedet all in med Ashiok, Nightmare Weaver.

Med Journey into Nyx kommer der nye værktøjer til at filtrere os frem til win-conditions, både Dakra Mystic og Scry-U (Sigiled Starfish), enkelte brugbare removals i Silence the Believers og Feast of dreams (meget smal matchup gruppe dog).

Med disse additions til decket ser min liste således ud:

BUG efter Journey

Standard / Turneringsspil

Af: Kran
11:06, 28/5 -14

Kran kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Turneringsspil
Format: StandardStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
1191,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]160805[/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Dette er en helt uprøvet liste og højst sandsynligt en one trick pony, mit bud er at den med lidt held vil kunne hive en FNM pga. overraskelsesfaktoren, men næppe mere end det. Håbet er at undgå kontrol, og camouflere sig som et BUG midrange/kontrol deck og så mølle modstanderen over et par ture, for derefter at skifte over i en mere kontrolagtig udgave med svar til deres trusler.

Jeg tror bestemt at dette deck har en høj underholdningsværdi og kan være kompetitivt under de rette omstændigheder, og det skønne ved dette brew er at der er mulighed for ændring og fintuning afhængigt af ens præferencer, men du skal nok ikke regne med at smadre FNM efter FNM med det.

I forhold til fremtidens standard (og ting jeg kunne finde på at brewe med), så virker nogen af constellation mechanicsne meget godt, og jeg kunne se et meget stærk BG-x deck dukke op snart (Pharika, God of Affliction + selvmøl?), og UWR har også en god chance for at slå igennem igen (Jeg er enig med Summa - Keranos, God of Storms er for sindsyg).

Jeg håber, at du er blevet lidt inspireret af mine brews, men jeg vil også gerne inspireres af jer - så post meget gerne jeres sjove brews i kommentarfeltet!


BELØNNET! Denne artikel blev belønnet med 50 kreditter . Tillykke Nimbolt! Vil du også skrive for DanskMagic og få chancen for at vinde kreditter? Upload din artikel her på sitet. Kan du ikke finde ud af det, så skriv til Kran

 

Artikel-feedback

Ingen har kommenteret "FNM-Brewing med Nimbolt" endnu.


Log ind for at kommentere nyheden.


FACEBOOK COMMENTS
  Outlaws of Thunder Junction Bliv fri for reklamen? Bliv Gullmedlem!