Magic the Gathering
Magic the Gathering2920 medlemmer 0 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1895 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Deckdoktor [Modern]
BOM 9 og hvorfor DU burde spille Mono-G til din næste Modern turnering

Bazaar of Moxen 9 løb af stablen i starten af maj, og for dem, der ikke var med, kan jeg sige, at det var et brag af en fest. Når man kigger decklister og spillere igennem fra de tre main events, så er det tydeligt, at de er udtryk for cremen af magic-scenen i Europa. Der er kun én ting, der stikker ud. I Modern Main Event er der et mono grønt Stompy deck i top 8.

af Mingora
08:40, 19/5 -14
läst 3868 ggr.
Udskriv artikel
5 Kommentarer

HCL Stompy

Modern / Turneringsspil

Af: Larzdk
08:44, 19/5 -14

Larzdk kommentarer:
HANS CHRISTIAN LJUNGQUIST - MAIN EVENT MODERN - 8TH PLACE
Kategori: Turneringsspil
Format: ModernStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
302,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]160223[/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Jeg kørte decket til en 7-0-2 finish i swiss’en, hvilket sikrede mig en placering som nr. 5 i top 8 inden kvartfinalen. Inden jeg klapper mig selv for meget på skulderen, skylder jeg en forklaring på, hvad pokker det var, der skete, og hvorfor et deck til 40$ på TCG low sad med i top 8.

Før jeg går i gang med turneringsrapporten er jeg nødt til at forklare, hvordan decket overhovedet kom til at eksistere. Decket var oprindeligt blot beregnet til at spille casual hjemme ved køkkenbordet med et par venner, der kun spiller for sjov. Det var lineært, nemt at kurve, og frem for alt, nemt at spille! Da Modern startede op i FC (K) spillede jeg primært Burn. Senere ville min gode ven Peter Hemmingsen også spille med, men han manglede et Modern deck. Vi fandt ud af, at alle kortene i Stompy var Modern legal, og Peter gik i gang med at genere folk hver lørdag formiddag med Kalonian Tusker og Leatherback Baloth.
I løbet af de næste tre måneder fik han gjort decket lidt stærkere med åbenlyse kort som Scavenging Ooze og Thrun, samt 4 Skylasher i board. Så vidt jeg har forstået, var de 4 Skylasher et udtryk for Peter’s afmagt over at tabe til Ludvig Føhns og hans Ninja/Bear/Delver deck. Stor tak til Ludvig - de 4 Skylasher blev grundigt slidt igennem hele swiss’en.

Nok baggrundshistorie - fast forward til Bazaar’en. Jeg forlod DK med 2 byes til Legacy, og alle kræfter blev lagt i at gøre det godt i det bedste format i Magic. Jeg kollapser selvfølgelig totalt i Legacy, og må nøjes med at se Martin Nielsen hive en flot 18. plads. Dagen inden har jeg spillet Modern Trial med mit hårdt tunede U/R Delver deck. Ikke desto mindre er jeg noget lunken i forhold til decket, der nemt løber tør for gas i lategame. Om aftenen sidder Peter og jeg og skal teste mit deck, da jeg gerne vil være varm efter en hel dag med Legacy. Det eneste Modern deck, vi har, er Stompy. Vi tager ca. 10 spil uden board – jeg vinder kun et enkelt spil! Jeg kan ganske enkelt ikke følge med kombinationen af store dyr og Rancor.

I afmagt beslutter jeg at spille Stompy dagen efter, da jeg er rasende på mit eget U/R decks forfærdelige præstation. Vi skræller folks mapper igennem og finder en Garruk, Primal Hunter i Claus Nielsens Commander deck og tænker: Den er virkelig grøn – den er sikkert god! Boardet mangler artifact hate, så over til vendor og købe 3 oxidize, da jeg ikke lige kan komme på noget bedre. Den fjerde Strangleroot Geist lykkes det os aldrig at finde, så der ryger en ekstra Giant Growth i.

60 kort i main – tjek. 15 kort i board’et – tjek. Klar til Modern!

Jeg kommer for sent til første runde, men det er lige meget, for min modstander laver no-show. Fedt fedt fedt, så er vi 1-0.

Anden runde er mod Ad Nauseam som jeg tramper 2-0 uden han overhovedet når i nærheden af at gå af. Life totals for ham lyder 18-16-8-0 og i spil 2 19-13-8-0. Så er vi 2-0 – det er da meget skægt, det her.

Tredje runde er mod U/W Control, og her får jeg for første gang lidt modstand.
Game 1 stjæler jeg uden at se andet end et par lande, men Celestial Colonnade får mig dog overbevist om, at jeg spiller mod noget, der er tungt i bagenden. Han stjæler spil to i luften, og vi går til tredje. I tredje spil lærer jeg, at Stompy er i stand til at modstå Supreme Verdict uden de større problemer. Tur 4 går han Supreme, jeg regenererer Experiment One, Geist går i graven, Rancor går til hånden, Geist kommer ind og trigger Experiment One. Med 5 skade på pladen og en Rancor på hånden er hans 6 liv ikke nok. 3-0 – så er vi i gang.

Fjerde runde er mod Storm, og her kommer Dryad Militant virkelig på overarbejde.
Jeg har holdt en lidt sketchy hånd on the draw, og da jeg ser, at han spiller storm, bliver jeg for første gang lidt nervøs. Jeg har intet tur 1 play, og i tur 2 har han allerede cantrippet, lagt Electromancer og truer med at gå af turen efter. Men det er alt sammen lige meget, når man kan toppe Dryad Militant med Giant Growth og Vines of Vastwood som beskyttelse. Han ser lidt bleg ud, da Militant rammer pladen. Efter to ture hvor han forsøger at slippe af med den, og hvor jeg beskytter den med pump, går det op for ham, at decket blot er et Stompy deck. Han prøver turen efter at storme af og overloader Dryad Militant med Grapeshot kopier, men på det tidspunkt har jeg opbygget et boardstate, der lukker festen i to ture. I spil to opdager jeg, at i hele spil 1 har min Garruk ligget på gulvet ved siden af mig. Den er simpelthen røget ud af decket…
Game 2 er han langt mere opmærksom på, hvad der foregår, og han har dobbelt bolt til Militant med Pyromancer Ascension i pladen. Nu er det nok et godt tidspunkt at slippe af med den Ascension, tænker jeg – den får en Beast Within. Jeg sidder på endnu en Beast Within og har en Baloth i pladen, så jeg er ikke videre nervøs. Rancor på Baloth, ind i red zone, han blocker, men blockeren får en Beast Within og Baloth tramper igennem for fuld skade – et af de små tricks med trample + instant removal, som decket kan bruge til at komme igennem et låst boardstate. 4-0 – ikke dårligt.

Femte runde er mod U/W/R Control.
Spillet forløber præcist som det skal i game 1, hvor min modstanders life total går 16-12-9-4-0. Andet spil går næsten lige så smertefrit. Jeg når dog at få respekt for Anger of the Gods, der bogstaveligt talt renser mine to Geist og min Experiment One  Damn, godt vi har Baloth! 5-0 – nu må jeg snart møde et dårligt matchup…

Sjette runde er mod Tarmo-Twin.
Her viser mit komplet manglende kendskab til Modern sig for første gang for alvor. Jeg aner faktisk ikke hvad min modstander spiller. Jeg synes, det er en besynderlig kombination af kort han spiller, med både Goyf og Snapcaster. Nå whatever, jeg har Militant og Ooze i bordet, så Goyf er lidt flov i forhold til hans langt billigere artsfæller på min side. Jeg går ind i game 2 uden at boarde Torpor Orb og Needle ind, og vælger i stedet Skylasher, da jeg ikke forstår det er et Splinter Twin deck. Game 2 holder jeg en grådig 1 lander… Og bliver belønnet for det med to skove på toppen – afsted det går! Jeg har Militant i bordet, og har en stærk formodning om at han sidder og lurer med 1 eller 2 Snapcaster på hånden, som han ikke kan få nok value ud af. I tur 5 laver han et højst besynderligt play, hvor han spiller Splinter TwinDryad Militant, hvorefter han bolter den. Jeg sidder og er lidt forvirret, og går i tænkeboksen i over et minut, mens hovedet ræser alle muligheder igennem. Jeg er alvorligt bange for, at der nu sker et eller andet broken, og at resten af salen udmærket ved, hvad der foregår, og at mine mangler som magicspiller nu bliver udstillet… Jeg tænker og tænker, og kommer til sidst frem til, at min modstander må have glemt den Rancor, jeg har i graven, og at pokerfjæset og tavsheden omkring mig er et desperat sidste play for at gøre Goyf *1 større. Jeg laver et passende sadface, Bolt resolver, Splinter Twin går i graven, og Bolt er exiled. Tilfreds kører han Goyf dice én op, hvorefter jeg påpeger at hans count er forkert, da jeg allerede har Rancor i graven. Med til historien hører, at han ikke er den eneste, der laver alvorlige misplays i den kamp. I samme spil får han smidt en Engineered Explosives på 3. I min feberhede kommer jeg frem til, at EE virker ligesom Pernicious Deed og laver et katastrofalt angreb ind i en Goyf. Hans possé står bag ham og griner lidt, og han ser generelt lidt selvtilfreds ud. Øv, det er der ik’ noget at gøre ved - jeg spiller en Baloth og giver turen videre. Næste tur spiller jeg endnu en Baloth, efterfulgt af endnu en Baloth. 6-0 – who’s laughing now?!?

Syvende runde er mod Ninja/Bear/Delver.
Jeg ved fra erfaring, at jeg skal have respekt for decket. Heldigvis er jeg on the play og kan ræse hans delvere, selvom han time walker to gange med Cryptic Command. Spil 2 bliver hele pivtøjet boardet ind. 4 Skylasher og 2 Choke mod hans 4 Hibernation! Det kan man da kalde hate… Jeg holder en hånd med en perfekt kurve, men uden hate. Jeg taber hårdt til 2 flippede delvere. Ok, nu er jeg on the play, og han har ikke set noget af mit hate. Muller til 6 og holder en anstændig hånd med en Skylasher. Afsted det går – to mono-colored decks på bord 1. Vi trader lidt frem og tilbage, og han får en bjørn og en snapcaster i pladen. No problem, vi sniper den ene med Skylasher. Han angriber, BAM -Skylasher. Han spiller køligt Hibernation, og jeg har kun 1 grøn untapped  Damn, han kommer igennem med det hele og jeg går på 7, hvorefter han spiller endnu en Snapcaster. Nu er gode råd dyre. Choke fra toppen, yes! Men jeg har kun 4 lande i pladen. Jeg kan ikke både snipe og choke, what to do? Jeg vælger at choke og Giant Growth’e bjørnen, så den dør. Han tager sin tur med fem tappede Islands i pladen og svinger for 4 – jeg går på 3 liv… Puha. Tager min tur og spiller et one-drop, med fire untappede lande, så jeg kan double Skylashe, hvis det bliver nødvendigt. Han smider sit sjette land og siger go. Jeg er stadig ikke i mål, da han nærmer sig tre untapped islands, og jeg ikke kan tillade mig at gå offensiv på grund af faren for endnu en Hibernation  Jeg lægger flere dyr i pladen, og ved, at han kun har et angreb med de to Snapcasters tilbage på grund af Choke. Han satser på et misplay fra min side, men jeg har hele tiden 2 mana åben til Skylasher, og han rammer aldrig det ottende land for Cryptic Command. Phew, den var lidt for spændende den kamp. 7-0 og mulighed for double draw i top 8.


Jeg er helt oppe at ringe, render frem og tilbage og prøver at komme frem til, om jeg nu også har regnet rigtigt med de double draws. Michael Bonde siger ja, hjernen er ikke lige så overbevist. Får mig en Cola, slapper lidt af, ringer til kæresten, og taler med min modstander i runde 8 – Serafin Wellinger (der forresten ender med at vinde det hele). Han forklarer, at vi uden at blinke kan drawe denne runde og endda tabe næste og stadig være låst til top 8. Fedt, fedt, fedt! I niende runde trækker jeg bedst seedede X-1’er og vi kan drawe igen. It’s real! Mit første major event, og jeg er i top 8 – med Stompy!?!

Inden jeg tager hul på kvartfinalen, vil jeg lige dvæle lidt ved decket og forklare et par af interaktionerne og tanken (eller mangel på samme) bag visse af kortene. Vines er i sig selv et voldsomt kort, og har set masser af play i Infect decks i både Legacy og Modern, men lige så vigtigt er, at den bare er bad news for Twin, da den kan spilles på en intetanende Exarch eller Pestermite. Beast Within er simpelthen et underplayed kort, og en 3/3 token kan decket sagtens håndtere. Den har også det sekundære formål, at den kan hamre et af dine egne lande i endstep og gå direkte for the kill. Alternativt kan den brænde Geist i respons til en Path. Prey Upon var det billigste grønne removal, jeg kunne finde, og den virker faktisk fint sammen med Geist. Rancor er det bedste kort i decket. Den er ganske enkelt det mest effektive våben til at knække et låst boardstate, og den bliver bare ved og ved med at sprede glæde hos modstanderne. Dryad Militant er en udmærket beater for én grøn, volder Snapcaster store problemer, og lukker Storm helt ned. Ooze er bare et godt kort, og får Pod og Living End til at snuble. Thrun er prikken over i’et. Bedste kort mod Control, og umulig at slippe af med. Rancor på Thrun er game over for ethvert fair deck i Modern. Som mange har kommenteret, er Aspect of Hydra bare vanvittig i decket og klart bedre end Giant Growth. Jeg var dog ikke klar over kortet eksisterede, da turneringen begyndte. Det er jeg heldigvis nu… Nylea og Dungrove Elder er også rigtig gode forslag, og de er helt sikkert med i overvejelserne, når decket næste gang skal gøre sig til på en fredag eller lørdag i FC. Hvad angår Goyf, så er den officielle forklaring, at vi hater på Goyf ved at spille Ooze og Militant og ved at spille uden fetches. Det har intet at gøre med, at Goyf har et 200$ pricetag! :D

Jeg vil gerne sige tusind tak til hele banden af danskere, der sad og heppede på mig, da jeg endelig fik lov at komme på kamera i kvartfinalen. Hver gang et en-kroners kort fra Faraos’ rodekasse ramte bordet på min side, kunne man høre Københavnerne råbe ud over hele salen, så dommerne til sidst overvejede, om der var noget skjult kode indblandet i råbene… Det var en FEST at være med til, og jeg kan kun sige, at jeg spillede noget bedre i swiss’en, end jeg gjorde i kvartfinalen. For lidt mad, endnu mindre søvn, og nervøsitet over at være i top 8 gjorde, at Serafin slap lidt for billigt ind i semifinalen. Når man ikke ved, hvordan Prey Upon virker, så fortjener man ikke at komme videre. Eller som en Reddit bruger skrev om min performance i swiss’en : ”He seems to have ran hotter than the sun…” I did - og for pokker hvor var det fedt!

Var det et fluke? Ja, det var én i en million. Men lige den dag skulle jeg trække 6 blå decks i streg, og lige den dag skulle jeg undgå både Affinity, Tron og Pod. Kvartfinalen vil jeg ikke kommentere på – coverage taler sit tydelige sprog, og kommentatorerne har ret, da de påpeger de 3 gange i spil 2, hvor jeg kunne have vundet – straight up. På det tidspunkt kan jeg ikke længere se de forskellige plays, og jeg sidder bare og durdler. Jeg kan dog med sikkerhed sige, at det ikke er sidste gang, jeg tager til en major event, og jeg fik da lov at tage hjem med 4 skinnende Arid Mesa og en historie eller to i rygsækken.

Hvis artiklen har vakt din interesse, så giv decket en chance til din næste Modern turnering. Det ligger inde for de fleste spilleres budget at skaffe en Thrun og to Scavenging Ooze.

Det er sjovt at spille, og det vinder kampe – mange kampe!


BELØNNET! Denne artikel blev belønnet med 50 kreditter . Tillykke Mingora! Vil du også skrive for DanskMagic og få chancen for at vinde kreditter? Upload din artikel her på sitet. Kan du ikke finde ud af det, så skriv til Kran

 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

Anthonny

ÆRESMEDLEM
Drammen
gratulerer med en kjempeprestasjon og en veldig bra artikkel :) jeg var også på bom 9 og fikk med meg at din budsjett-deck gikk ubeseiret inn i top 8 i modern. ganske unik historie det der! :)

13:24:35, 20/5 -14
JanMose

MEDLEM
Høje-Taastrup kommune
Iiii love it .... nydelig artikel !!

11:18:12, 20/5 -14
Time_Walker

MEDLEM
Århus kommune
Super fed artikel, og super nice at se et "budget" deck klarer sig godt til en stor turnering

18:01:08, 19/5 -14
Valarne

MEDLEM
Københavns kommune

#7 PWP Yearly
Fed og ærlig artikel!

12:38:03, 19/5 -14
Kran

FANTASY KING
ADMIN
REDAKTøR
Odense kommune
Fed artikel - det skinner virkelig igennem, hvorfor det er så sjovt at tage afsted til de store turneringer!

10:14:42, 19/5 -14

FACEBOOK COMMENTS
  Outlaws of Thunder Junction Bliv fri for reklamen? Bliv Gullmedlem!