Magic the Gathering
Magic the Gathering2920 medlemmer 0 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1895 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Diverse
Journey into Nyx Preview: Eidolon of the Great Revel

Det er igen tid til spoilers og vi har denne gang fornøjelsen af at kunne præsentere et kort, der godt kunne gå hen og blive spilbar i eternalformaterne!

af Kran
21:37, 9/4 -14
läst 2567 ggr.
Udskriv artikel
0 kommentarer

Vi har i samarbejde med vores svenske og norske søstersider fornøjelsen af at præsentere et kort, der er personificeringen af et gammelt enchantment, som har haft succes som sideboardkort i Vintage og Legacy.
Rød har altid haft et tema, hvor modstanderen (eller du selv) bliver straffet for at spille ting og dagens preview kort er således et rødt kort, som følger tæt i sporene på den tradition og kan skrive sig ind i arvefølgen fra kort som Zo-Zu, the Punisher, Mindsparker, …Ishi-Ishi, Akki Crackshot.. og Spellshock.

Without further ado: Eidolon of the Great Revel!



Der er selvfølgelig tale om en Pyrostatic Pillar på ben – og hvad kan den så bruges til? Skarpe læsere vil lynhurtigt spotte, at Eidolon of the Great Revel er lavet til constructed – selvom den i limited er en ok bjørn, der til nød kan spilles på trods af den restriktive manacost.

Manacosten på RR efterlader ikke meget tvivl om at den skal spilles i et rødt deck – men der er heller ikke tvivl om at det ville være ualmindelig svært at få den til at være god i et standard deck som Boros Burn eller monorød aggro, da langt de fleste spells de decks spiller vil straffe dig selv mere, end de straffer modstanderen. Når det er sagt, så kan man arbejde sig udenom det lille problem ved fx at spille kort med Bloodrush for at få billige effekter, som ikke koster liv og som også er gode, hvis du spiller dem for deres normale manacost. Rubblebelt Maaka og Ghor-Clan Rampager er fx gode venner med Eidolon of the Great Revel, da de ikke kan koste liv i hverken den ene eller den anden form. Eidolon of the Great Revel er også et kort man skal holde øje med i block constructed (og i standard når Ravnicablocken er roteret), da den kan give de vigtige to devotion til rød i røde Nykthos, Shrine to Nyx strategier.

Som jeg ser det er det eneste sted, hvor den kan bruges i standard lige nu dog kun mod midrange eller kontrol decks, der prøver på at vinde over aggro ved at spille billig removal – her tænker jeg specielt på monosort, hvor den forvandler alle modstanderens Doom blades til gratis Shocks i din hånd, men jeg har svært ved at se at den erstatter nogle af de andre røde 2-drops i de aggressive strategier før standard roterer.

Der hvor Eidolon of the Great Revel til gengæld skinner er i formater, hvor der er decks, der prøver på at spille en masse billige spells (cantrips eller ritualer) og derefter slå ihjel i en stor tur. I Modern kunne det være Stormdecket, der ikke vil kunne vinde uden at håndtere en resolvet Eidolon of the Great Revel først, men også i Legacy og Vintage har Pyrostatic Pillar set spil som et godt sideboard kort mod de unfair kombo decks.

Skal vi se på de mindre åbenlyse, mere underholdende eller helt igennem skøre ting som Eidolon of the Great Revel kan bruges til – så skal vi kigge mere på hvordan vi kan bryde symmetrien i kortet. Kort med symmetriske effekter har ofte vist sig at være blandt de bedste kort i Magic, da man kan arbejde sig udenom sin egen del af effekten eller få den til at være til egen fordel. Gode eksempler er Smokestack, Tangle Wire, Balance, Standstill, Eureka, Show and Tell og så videre og så videre. Der er ikke nogen tvivl om at Eidolon of the Great Revel er lidt mindre powerfull end de nævnte kort, men derfor er der nu stadig nogle interessante interaktioner, som kan knække den til din fordel.

Eftersom der skal betales med blod når man vil spille en spell med converted manacost under 3, så kunne vi fx lade være med at spille (andre) spells, der koster mindre end 3. Det kan jeg næppe anbefale, medmindre du kan finde nok kort, der har alternative casting costs som fx Fireblast – men det kunne være interessant at se hvordan Eidolon of the Great Revel kunne passe ind i en strategi med Stax elementer og man-lands, således at man selv undgår drawbacket og samtidig kan låse modstanderen, så dens 2/2 krop også er relevant.

Man kunne også forsøge at snyde dyr i spil med kort som Aether Vial, så du kan forfølge en aggressiv strategi uden at blive straffet alt for hårdt selv, men den sjoveste interaktion jeg kan forestille mig kommer fra wordingen af kortet. Eftersom det er Eidolon of the Great Revel, der giver skaden, når der bliver spillet en billig spell, så kan du fjerne dens drawback ved at give den lifelink (og tilmed få liv, når modstanderen spiller noget). I standard er det Whip of Erebos og Mark of the Vampire (og til dels Hopeful Eidolon) der kan give lifelink – mens der er Basilisk Collar, Batterskull og Loxodon Warhammer i eternalformaterne.
Eidolon of the Great Revel bliver næppe den store spiller i standard lige foreløbig, men for de decks, der kan understøtte den i Modern, Legacy og Vintage og som ønsker effekten mod kombodecks, så er der tale om et rigtig godt sideboardkort, der kan gøre livet meget besværligt for folk, der bare gerne vil gå af med Gitaxian Probes.

Hvis du har nogle gode ideer eller forslag til hvor Eidolon of the Great Revel ellers kan bruges, så del dem gerne i kommentarfeltet!

 

Artikel-feedback

Ingen har kommenteret "Journey into Nyx Preview: Eidolon of the Great Revel" endnu.


Log ind for at kommentere nyheden.


FACEBOOK COMMENTS
  Outlaws of Thunder Junction Bliv fri for reklamen? Bliv Gullmedlem!