Magic the Gathering
Magic the Gathering2920 medlemmer 0 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1895 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Anmeldelse
Duel Decks: Ajani vs Nicol Bolas

Jeg blev i forgårs kontaktet af Svenskamagics Björn, der spurgte om jeg havde lyst til at lave et preview af det nyeste Duel deck til de nordiske Magic sider. Det siger man naturligvis ikke nej til, og endnu mere overrasket blev jeg, da et postbud ringede på lidt i 8 i går morges med en pakke fra Enigma.

af Larzdk
#20 PT Points Yearly
09:12, 19/8 -11
läst 17257 ggr.
Udskriv artikel
9 Kommentarer

Jeg var i forvejen kommet alt for sent ud af sengen, så en hensynsløs lang arbejdsdag skulle overstås inden jeg kunne nå at kigge hvad Wizards havde fundet på at bygge til os.

Lidt overrasket blev jeg dog, da jeg undersøgte jeg hvad der egentligt var kendt om de to decks. Selvom vi kun er 14 dage fra salgsdatoen, så ved ingen rigtigt hvad der de to decks handler om. Wizards har kastet lidt af Alara’s baggrundshistorie ud, og det hele er sat op som et stort showdown mellem de to planeswalkers. Ajani søger hævn for hans brors død, og Bolas forsøger at høste Alaras Maelstrom for at genvinde sine kræfter. Det er selvfølgeligt ikke særligt spoiler-agtigt, når man kender historien bag Alara, men omvendt er det også begrænset hvilke helt store overraskelser som de to decks ville kunne byde på.
Jeg havde dog håbet at vi fik et glimt af hvad der kommer til at ske i Innistrad, men sådan gik det ikke. Ingen af de to decks har nogen hemmelige kort at byde på, men til gengæld en god sjat gamle kort der var særdeles spilbare i Limited.

Men uden flere sidespring, lad os kaste os direkte ud i hvad det hele handler om: Vred Kat vs Gammel Sur Drage.

Denne omgang Duel Decks lægger op til at vi har det klassiske opgør mellem Beatdown og Kontrol, med et Naya baseret Zoo deck på den ene side af bordet og et Grixis kontrol deck på det andet. Der er ikke så meget at rafle om i denne omgang, da det er helt tydeligt defineret hvilken gameplan begge decks skal tage. Ajani decket skal presse kontrol decket til at tage dårlige beslutninger, og Nicol Bolas skal prøve at overleve længe nok til at vinde på cardadvantage.
Begge decks har dog en masse små ekstra planer som de kan vinde på – f.eks har Ajani et halvstort lifegain tema, mens Nicol Bolas kan vinde på discard effekter. Ud ove det, så har Ajani meget lidt forsvar mod flyvende dyr, så der har kontrol decket et hul til at presse skade igennem den anden vej.

Som folk rigtigt har gættet, så er der blandt de 5 rares i hvert deck, et Ultimatum i hvert deck. Cruel er naturligvis den ikoniske BigSpell for Nicol Bolas, og et alvorligt swing i både kort og liv, hvis decket formår at spille sig langt nok frem til at kunne fremskaffe den noget restriktive mana cost. Samme plan gør sig gældende for beatdown decket, der med sit Titanic Ultimatum altid truer med at tromle kontroldecket over. Selvom Titanic Ultimatum altid har været et borderline kort, fordi det kræver at man har en del dyr før den er rigtigt god, så indeholder Bolas decket ikke nok removal til at jeg tror at den nogensinde kommer til at være et dødt kort i hånden pga. mangel af dyr.

Når man siger Duel Decks, så skal man også sige Alternate Art, og på det punkt er en lille del af mig en anelse skuffet. Godt nok er der i begge decks to kort med fantastisk ny art, men begge er uncommons. Jeg havde gerne set en alternativ rare i hvert deck ud over planeswalkerne, f.eks Cruel Ultimatum og Uril, the Mist Stalker. Nu er Uril slet ikke i decket, men det ville bestemt gavne pakkens værdi for garvede spillere. Til gengæld indeholder pakken ud over de 2 foil Planeswalkers, både 10 rares og 40 mere eller mindre spilbare uncommons. Kortene med ny art, er rimeligt hit-and-miss. Countersquall og Behemoth Sledge er ikke vildt spændende i min optik, men både Deep Analysis og Lightning Helix bør gøre selv den gladeste Magicspiller mere glad.


Large picture - Hosted offsite

Deckgennemgang: Ajani Vengeant.
Som beskrevet ovenfor, så er Ajanis deck et Zoo deck, men et lidt atypisk et af slagsen. Decket har et meget blandet mix mellem meget aggressive dyr, og så dyr der får en form for bonus, når man får liv. Det er meget klart at Wizards ikke har villet gøre decket alt for hurtigt, men det er stadig muligt at spille meget aggressivt og gå efter terningen i løbet af de første ture. Decket kan slå ihjel i tur 4 med dets bedste hånd, men da der samtidig er en masse tunge kort i decket, vil de fleste spil nok først ende omkring tur 8-9 stykker. Desværre virker det som om at designerne har villet gøre lidt for meget ud af lifegain delen af decket, og det ødelægger meget synergien med de meget hurtige smådyr. Decket indeholder små mængder burn, og jeg tror at det er sjældent man har overskud til at skyde efter terningen i stedet for at fjerne et af de meget defensive dyr i Nicol Bolases deck. Der er heldigvis ikke noget mass-removal i kontroldecket, så man kan spille sine dyr i rimelig fred. Desværre er 4 af de 5 rares ikke noget at råbe hurra for, men de fungerer rimeligt indenfor deckets rammer.

Deckgennemgang: Nicol Bolas.
For et deck, som skal symbolisere hvor led Nicol Bolas er, så falder decket lidt mellem to stole. På den ene side , vil decket gerne være et tungt kontrol deck og dermed prøve at vinde det lange spil. På den anden side, vil decket gerne lave hurtigt cardadvantage samtidig med at det forsvarer sig. Desværre så er der meget få spells som man kan vinde spillet med i de sene ture, så det hele ender lidt som et kontrol deck der hele tiden er igang med at tabe. Selvfølgelig er både Nicol Bolas og Cruel Ultimatum kort der afslutter spillet, men problemet bliver formodentligt at få dem til at tælle når spillet er gået så langt. Decket vil meget gerne spille attritionplanen indtil man får stabiliseret, men det bliver ofte meget halvhjertet. Omvendt, hvis decket endelig får lov til at komme foran, så er det nærmest umuligt for det andet deck at komme tilbage i kampen.


Final words inden decklisterne

Efter 10 testspil, vandt Ajani 6-4, og jeg må sige at det er det deck jeg helst vil sidde bagved. Begge decks er godt strømlinet, og lider ikke så hårdt under en trefarvet manabase uden gode duals som man skulle tro. Disse to decks kommer til at gøre sig godt til dem som er fans af Duel Decks - der er mange fede kort, og begge decks er godt sat sammen.


Genspilbarhed: 3,5/5
Design: 4/5
Value for money: 4/5
Nicol Bolas er bedst og har bestemt ikke kastet Mind Control på forfatteren: 5/5

Ajani Vengeant

Vintage / Casual

Af: Larzdk
10:03, 19/8 -11

Larzdk kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: VintageStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
100,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]88406[/lek]
Køb decket! Proxy decket!


Nicol Bolas

Vintage / Casual

Af: Larzdk
10:15, 19/8 -11

Larzdk kommentarer:
- ingenting :( -
Kategori: Casual
Format: VintageStørrelse: 60 kort
Farver:
Eksporter til Magic Online
Eksporter til Apprentice
Eksporter til Magic Workstation
Skriv ud
121,-
Manakurve
Farvefordeling
Guldfisk! [lek]88408[/lek]
Køb decket! Proxy decket!

 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

Larzdk

FANTASY KING
ADMIN
REDAKTøR
DOMMER L1
GULDMEDLEM
Bröndby kommune

#20 PT Points Yearly
Tak for feedback :)

Rene, ja - du må spille med dem alle, så længe de er legale i formatet - dvs, Legacy og Modern i dette tilfælde. Det ligner med lidt held at Deep Analysis er vores Innistrad reprint, siden den har en ny rarity... ønsketænkning, mm

16:45:52, 20/8 -11
reneac

MEDLEM
Odense kommune
er det kort man må spille med i andre deck

23:02:02, 19/8 -11
latsblaster

ÆRESMEDLEM
Då det är rätt så Alara-betonade lekar så kunde man ju ha med Panorama-fetchen utan att det skulle bli allt för konstigt. Kul med lite splitkort och roliga multicolor-kort.

21:51:57, 19/8 -11
Truck

STANDARDKUNGEN 2008
REDAKTøR
ÆRESMEDLEM
Viken
Det går hon aldrig med på :(

20:41:00, 19/8 -11
aNJo

MEDLEM
Truck skrev 19:39, 19/8 -11 Älskar dueldecks:)

tvinga tjejen att spela mot dig? :)

20:21:55, 19/8 -11
tycobrain

MEDLEM
Ockelbo
Välskriven och intressant recension :)

19:48:53, 19/8 -11
Truck

STANDARDKUNGEN 2008
REDAKTøR
ÆRESMEDLEM
Viken
Älskar dueldecks:)

19:39:42, 19/8 -11
414448

MEDLEM
Trevlig läsning.

16:32:36, 19/8 -11
verzutiko

DOMMER L2
DOMMER L2

#14 PWP Seasonal
Hadde i utgangspunktet tenkt meg to decks, en til å spille med og en til å samle på, men kortene i disse deckene er for dårlige til at settet skal holde seg i verdi (eller stige som Divine vs. Demonic, Elves vs. Goblins eller Jace vs. Chandra). Derfor blir det nok bare ett decksett på meg av denne varianten.

10:49:41, 19/8 -11

FACEBOOK COMMENTS
  Bliv fri for reklamen? Bliv Gullmedlem!