Magic the Gathering
Magic the Gathering2920 medlemmer 0 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1895 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Diverse
Eternal Masters Preview: Romadeus forteller krigsskrøner
Via norskemagic.com

Vi har alle vært i krigen en gang, om så bare en krig som fant sted rundt noens kjøkkenbord. Dagens preview vil nok vekke gode minner hos veteranene der ute, enten de foretrakk å personlig lede angrepene eller planla forsvaret sitt bak skyttergraver og borgmurer.

af Romadeus
12:55, 26/5 -16
läst 2126 ggr.
Udskriv artikel
0 kommentarer

Et råd mange nye rekrutter - jeg mener, spillere - får når de skal bygge sin første deck er å starte med noe aggressivt. Både kontroll, combo og midrange er vanskeligere å komponere når du er fersk, siden de ofte er avhengige av mer kompliserte kort og interaksjoner. Det samme gjelder til en viss grad i limited; det er ofte enklere å drafte aggressive decks de første gangene du prøver deg. Ikke kast bort tiden med å sitte på rompa og leke konge. Gå til angrep!

Boros RecruitNår det er sagt betyr ikke det at det å bygge – eller drafte – aggro er simpelt. Hvor mange farger bør man være i? Hva slags trusler har man tilgang på? Bør man gå for en synergidrevet aggrodeck som Aristocrats og Affinity, eller noe som avhenger mer av kurve og individuell kortkvalitet? Hvis decken din er full av individuelt solide creatures og lite annet risikerer du å tape hard til kontrolldecks og raske combo decks. Se for deg følgende situasjon, som jeg selv var vitne til i en usedvanlig drøy Cube-draft:

Are: «Figure of Destiny»
Bob: «Disfigure»
Are: «Eidolon of the Great Revel»
Bob: «Evoke Shriekmaw»
Are: «Mirran Crusader»
Bob: «Lightning Bolt»
Are: «Hero of Bladehold»
Bob: «Doom Blade»
Are: «Ehm, Jackal Pup»
Bob: «Sol Ring, Grave Titan»
Are: «Takk for i dag.»

Det var tider det.

Sånn rent bortsett fra at Bob åpenbart hadde en kriminelt god hånd hadde Are to åpenbare problemer her. For det første var truslene hans for enkle å besvare. Se for deg hvis han hadde spilt et par token-generatorer blant de andre dyrene, eller dyr som ga value på noen måte. En kurve av Thraben Inspector, Raise the Alarm, Sulfuric Vortex og Beetleback Chief ville skapt langt større problemer for Bob. Det hadde kanskje ikke vært en like kjapp hånd, men det var da ikke en gullfisk han spilte mot heller.

Siege-Gang CommanderDet andre problemet her er mangel på reach. Reach, i denne sammenhengen, refererer ikke til keyword-evnen, men til en decks evne til å vinne gjennom hindringer. Det man først og fremst tenker på i denne sammenhengen er blockere, men Wrath of God, Moat, Fog, obskøne mengder spot removal og andre, tilsvarende effekter vil ofte fylle den samme rollen. De hindrer aggrospilleren fra å vinne, og når man spiller aggro bør man ha en plan for å komme forbi dem.

Problemstillingen er nøyaktig den samme i Limited, hvor du må regne med at motspilleren din kommer til å ha både blockere og spot removal. Hvis du drafter bør du være på utkikk etter kort som Voldaren Duelist, Drana's Emissary og Gryff's Boon; hvis du bygger sealed deck bør du vurdere en mer kontrollerende deck hvis du ikke har slike effekter tilgjengelig. Å generere tokens kan ofte fylle den samme rollen, men hvis formålet er å bryte opp fastlåste stillinger bør kortene være Instants eller ha Flash. Hvis motspilleren din vet nøyaktig hva du har og hva du kan gjøre når han starter turen sin kan han holde igjen forsvarere eller forpurre planen din med sweepers som Flaying Tendrils eller Biting Rain. Hvis posisjonen din derimot ser svakere ut enn den er kan du lokke ham til dumdristige angrep eller til å tappe ut for kort som ikke hjelper ham å overleve.

Kontrolldecks har et lignende problem. De kan generelt sett ikke spille så mange kort hvis eneste rolle er å avslutte spillet, så med mindre de kan spille en rekke kort som fyller flere roller er det viktig at de kortene som skal avslutte spillet faktisk gjør det. Hvis de er for trege eller enkle å stoppe risikerer man at motspilleren trekker seg inn i noe som lar ham stjele spillet selv etter at du tror du har stabilisert. Et eksempel fra Standard er Dragonlord Ojutai; den er vanskelig å drepe, og hjelper deg å beholde kontrollen over spillet etter at du har spilt den. Andre klassiske eksempler er Aetherling og Wurmcoil Engine. Noen decks går for en gjerrigere tilnærming, med mer «kvelertak-aktige» avslutninger; de fester et jerngrep om spillet og vinner med kort som Mishra's Factory, Nephalia Drownyard eller en evinnelig resirkulert Elixir of Immortality. Fordelen med de første eksemplene er at de er raskere; fordelen med sistnevnte er at de er vanskeligere å interagere med.

Det er sjeldent at ett og samme kort fungerer som wincon i både aggro og kontroll; de gangene det har vært tilfelle er det sort sett snakk om land som kan angripe, som Hissing Quagmire og før nevnte Mishra's Factory. Dagens preview-kort er et hederlig unntak; i tillegg til å være en klassisk aggro-wincon i Cube ble det spilt i Jeskai Control den gang Psychatog var i Standard og Jeskai het UWR. Det var tider, det.



Som dere ser er ikke dette et kort dere kommer til å kjøpe løse pakker i håp om å åpne. Cube-entusiaster som foretrekker utseendet på denne versjonen vil nok være interesserte i å plukke opp et eksemplar, men dette er ikke et pengekort etter noen målestokk. Det er derimot et kort som antagelig vil bli spilt i de aller fleste decks som kan betale for det, rett og slett fordi det gir deg evnen til å bytte overflødige land mot creatures på en måte som er relativt vrien å gjøre noe med, siden det ikke er alle som har måter å ødelegge Enchantments på.

Og hvem vet? Kanskje noen en dag koker i hop en kompetitiv deck hvor dette kortet bare passer helt perfekt. Jeg har selv spilt mye rart i mange forskjellige formater, og er kjent for å være over gjennomsnittlig glad i Life from the Loam. Andre kandidater er Crucible of Worlds, Knight of the Reliquary, Knight of the White Orchid, Drownyard Temple, Flagstones of Trokair, Natural Balance og Faith's Reward. Brygg i vei, og lykke til på slagmarken!

- Gunnar Olai


BELØNNET! Denne artikel blev belønnet med 75 kreditter . Tillykke Romadeus! Vil du også skrive for DanskMagic og få chancen for at vinde kreditter? Upload din artikel her på sitet. Kan du ikke finde ud af det, så skriv til Kran

 

Artikel-feedback

Ingen har kommenteret "Eternal Masters Preview: Romadeus forteller krigsskrøner" endnu.


Log ind for at kommentere nyheden.

  Outlaws of Thunder Junction Bliv fri for reklamen? Bliv Gullmedlem!