Magic the Gathering
Magic the Gathering2920 medlemmer 0 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1895 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

DaM
Förbundets Nyhetsbrev April 2015
Via svenskamagic.com

Välkommen till Förbundets första nyhetsbrev! Dessa nyhetsbrev är till för att sammanfatta för er läsare och medlemmar vad som händer i förbundet, på SvenskaMagic, och magicsverige i stort. Dessa nyhetsbrev kommer att utkomma minst varannan månad, men eventuellt oftare när mycket händer samtidigt.

af SvMFöreningen
21:21, 26/3 -15
läst 3785 ggr.
Udskriv artikel
6 kommentarer

.
.




Välkommen till Förbundets första nyhetsbrev! Dessa nyhetsbrev är till för att sammanfatta för er läsare och medlemmar vad som händer i förbundet, på SvenskaMagic, och magicsverige i stort. Dessa nyhetsbrev kommer att utkomma minst varannan månad, men eventuellt oftare när mycket händer samtidigt.

Vi kommer i varje nyhetsbrev titta på vad som hänt sedan det senaste nyhetsbrevet, vad som är på tapeten just nu, samt vad som väntar runt hörnet. Vi kommer även utlysa "månadens tävling" och avslöja vinnarna från föregående tävling.

Välkommen!





I Backspegeln

Malmömagic i Spelens Hus
Spelens Hus i Malmö är en samlingsplats för alla sorters spel sedan 2010 och drivs av MEGA, Sverok SKuD, MiFF Malmö, Malmö brädspelscafé, Möllan Rouge, Wasabi, Malmös kortspelsförening, Malmö Mahjongssällskap m.fl.

I Spelens Hus stod Magic i centrum när Sydnytt gjorde ett besök.






Scandinavian Open #4
Den 21-22:e februari stod årets första Scandinavian Open-event i dieselverkstaden i Stockholm.

ScV-Open 4 var som vanligt ett tvådagars event, denna gång med sealed deck på första dagen, och standard samt legacy på lördagen. Vi säger grattis till vinnarna: Marcus Angelin (Sealed Deck), Mats Karlsson (Standard), samt Jesper Holm (Legacy).

Extra roligt tycker vi förstås att det var att SvT-Gävledala gjorde ett reportage där vi fick följa magicspelaren Jimmy Sairanen från Borlänge till Scandinavian Open.




Sverok på Besök
Samma helg som Scandinavian Open träffades styrelsen hemma hos Hoogard i Linköping för inmundiga lagom mängder cola och planera förbundets världsherrravälde verksamhet. Vi fick besök och hjälp i vårt planerande av Sveroks Förbundsordförande Alexander Hallberg och Förbundssekreterare Charles Metzmaa.







Dragons of Tarkir
Runt om i landet var det prerelease av Dragons of Tarkir i helgen. På bilden till höger ser ni hur bra det kan gå när man öppnar rätt kort (red: Bilden är tagen från Mindstages prerelease i Hvitfeldtska gymnasiet.)














I strålkastarljuset

Avdelningar
Förbundet håller på och tar fram riktlinjerna för att starta lokalavdelningar (längst ner i länken) i SvenskaMagic. Bland annat kommer det inom kort finnas en lokalavdelning i Linköping, och förhoppnings snart även 2 i skånetrakten.

Utöver detta kommer man även kunna starta en lagavdelning! En lagavdelning är en liten avdelning på ca 3-5 personer som spelar, tränar, eller grindar magic ihop. En lagavdelning kommer ha väldigt lite krav på sig, men kommer kunna plocka ut bidrag på 1000 kr från förbundet, som tex kan gå till boosters och andra magicrelaterade kostnader.

Är du intresserad av att skapa en lagavdelning med dina kompisar så släng iväg ett internpost till Hoogard. För att kunna räknas som en lagavdelning måste ni vara minst 3 personer, varav åtminstone 60% är i bidragsberättigande ålder 7-25 år, och ha regelbunden verksamhet (spel).



SvM-Awards


I samband med SM 2015 kommer vi att dela ut årets "SvM-awards", och i år är det dags att dela ut pris till Årets Eldsjäl, Årets Komet, Årets Magicjournalist, Årets Mental Misstep, samt Life Time Achievement. För att läsa mer om dessa prestigefyllda priser och nominera de du tycker förtjänat dem, finns förbundets artikel om detta här.






Gothcon
Påsken står för dörren, och med påsken kommer givetvis GothCon. I år det faktiskt 39:e gången som Gothcon anordnas! Den 2:a april slår portarna på Hvitfeldtska Gymnasiet upp för en hel påskhelg full av Magic. All information du behöver finns i artikeln här!



Ligan




Ligan har länge levat i träda då vi saknat nån som velat driva projektet. Ett vanligt problem tidigare har varit svårigheten i att få folk att blir klara i tid men detta problem kommer nu lösas av vår nya Imperator Diktator Scale.

Spana in hans tråd här! Först ut är en Standard Single Elimination-turnering (reg t.o.m söndag eftermiddag).









På Horisonten


Scandinavian Open #5
Scandinavian Open #5 går av stapeln 25-26 april i Göteborg. Det blir som vanligt ett tvådagarsevent, och precis som förra gången är det Sealed Deck, Standard, samt Legacy som är dragplåstren. Läs mer om eventet på Scandinavian Opens hemsida.




SM 2015
Svenska Mästerskapen och Butiksmästerskapet återkommer under Förbundet SvenskaMagics regi. SM-helgen infaller i år 1-3 maj i Linköping. Förutom SM och BuM finns även tillfälle att spela trial till Legacy-SM och annat godis. "Svemmys" kommer delas ut i SvM-Awards. Du hittar all info du behöver i SM-centrat.







Lincon
Lincon blir som vanligt Kristi Himmelsfärdshelgen, 14-17 maj. Inom kort kommer det komma upp en artikel på SvenskaMagic om turneringschemat. Den information som just nu ligger på Lincons hemsida är något ouppdaterad. Notera att om du tänker besöka både Lincon och SM i år så finns det ett kombinerat inträde för 500 kr som ger dig tillträde till bägge (kommer att kunna köpas i SM-shopen).







Månadens tävling
Vi frågade, och Trollhättan m.fl. svarade. I förbundets första månadstävling, Sportlovstävlingen, blev det vinnande bidraget Trollhättans Tiny Leaders-projekt.

För detta belönas Gorm "GL" Lind och co. med 1 display Fate Reforged / Dragons of Tarkir

Läs mer i Tiny Leaders-artikeln.

Vi säger även grattis till Mikael "Mik" Daniel och hans kompisgäng för bidraget "Kreativ Magi" som tog hem andraplatsen. Dessa magiker vinner en kit med SvM-livblock, tärningar och pennor.



Månadens Tävling April
Missa inte vår månadstävling för April som handlar om att göra bästa rapporten från Game Day.







Vill du veta mer?


 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

Ctrox

MEDLEM
Göteborg
Så klart är prelle bilden den som William tog på mig.

18:21:55, 1/4 -15
kottbulle86

ÆRESMEDLEM
Bromma
Kul!

13:31:55, 1/4 -15
Fabbe

ADMIN
Molde
Härligt initiativ! Ger mersmak!

00:11:16, 30/3 -15
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Bringing back SvM1-pastellfärger, step by step.

22:51:24, 26/3 -15
Scale

REDAKTøR
MODERATOR
FSVM - REVISOR
Vikingstad
Strålande idé att börja med det här! Gillar särskilt att det tydligt talas om vilka event som är på g här i landet!

22:50:00, 26/3 -15
Beakid

ADMIN
REDAKTøR
MODERATOR
GULDMEDLEM
Lyckeby
Fett med nyhetsbrev :) Kul grafik också!

22:47:35, 26/3 -15
  Bliv fri for reklamen? Bliv Gullmedlem!