Magic the Gathering
Magic the Gathering2920 medlemmer 1 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1895 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Diverse
Tips och tricks för att gå infinite på Magic online
Via svenskamagic.com

De senaste 2 åren har jag varit infinite på Magic online, jag har m.a.o inte satt in några pengar från mitt konto för att spela och jag har spelat i genomsnitt 2 events per dag. Är detta en skrytartikel? Är det i denna jag ska förklara för alla hur awesome jag är? Inte direkt. Min limitedranking just nu är 1810 och min constructedrating är 1779. Detta är stats som inte är superimponerande och i sig själva inte räcker till att gå infinite om jag spelade vilka events som helst. Faktum är att denna artikeln inte innehåller någon spelstrategi överhuvudtaget.

Detta är en artikel som ska försöka förklara hur man kan spela gratis med hjälp av att spela rätt sorts event och att sälja och köpa kort i rätt lägen.

Observera att detta är min väg till att gå infinite. Det är möjligt att saker som funkar för mig inte funkar för andra. exempelvis dubbelköar jag aldrig, och jag spekulerar aldrig på kort.

af Jolly_roger
21:44, 25/1 -15
läst 9872 ggr.
Udskriv artikel
21 kommentarer

Liten ordlista:

Tix: Valutan på Magic online. 1 tix är ungefär en dollar. Kan köpas i butiken, men för att undvika skatter kan du handla av privatpersoner, exs här på SVM.

EV: Expected value. Den genomsnittliga vinsten eller förlusten du gör i tix genom att joina ett event.

Classifields: Annonsplats/andrahandsmarknad på MTGO. Hittas under TRADE längst upp i klienten.

Flashbackdrafts: Ett gammalt draftformat, exempelvis Rise of the eldrazi, som ibland dyker upp online.

Momir: Ett specialformat online. Du använder bara basics och en Momirvatar så uppstartskostnaden är ca 10 tix.



1.) Spela events med hög EV.

Länk: www.magicev.com (En sida som inte alltid är uppdaterad. Du kan dock ta boosterpriser från andra sidor och fylla in längre ner på sidan)

Den gyllene regeln är att du ska spela Daily events. Daily events är 4 rundors swiss-turnering som kostar 6 tix att joina. 3-1 ger dig 6 boosters och 4-0 11 boosters. Just nu när Khans boosters ligger relativt lågt (strax under 3 tix) går du + (minimalt) med 50 % vinstprocent!

Siege Rhino

Bara en liten ändring i parametrarna din vinstprocent och/eller värdet på packs gör att du i princip får betalt för att ställa upp i en turnering.

Momir Dailys är ett ställe att starta på, det är dock bara Dailys Fredag, Lördag och Söndag. Pauper är nästa naturliga steg, och du borde kunna få ihop en vettig lek för runt 30 tix.


Hur är det med drafter då? Man skulle kunna tro från ovanstående råd att jag inte draftar alls men ingenting kunde vara längre från sanningen, jag har nog draftat ca 600 ggr på dessa 2 åren.

Drafter har sämre EV, men de är faktiskt OK att spela så länge du följer råden som kommer senare i artikeln, vilka i korthet innebär att du inte ska sälja några kort när settet som korten kommer från draftas som mest.

Drafter kommer i tre former 8-4, 4-3-2-2, och Swiss. undvik 4-3-2-2 eftersom de betalar ut en booster mindre. Argumentet "Det är inte så svårt att vinna första rundan p.g.a av det svagare motståndet" är strunt eftersom du lika gärna kan bli pairad mot poddens starkaste spelare runda 1 som den sämsta.

Raredraftande är en del av det hela, och du bör raredrafta mer i en swiss än i en 8-4. Jag har några egna regler som jag kommit på själv, men här finns det stort utrymme för personlig frihet.

* Jag passar inget som värt 4 tix eller mer.
* Jag raredraftar alltid över hatedrafting. En favorit jag har är att plocka ett rare i ett pack som har en ca 5-8 kort kvar om det inte finns något superbra till min lek. Hur många gånger som helst har det här raret stigit till 1 tix eller. Mythics går nästan alltid upp till 1 tickets även efter rotation p.g.a redemption.
* Du måste ta viss hänsyn till vad ett kort kan bli värt i framtiden. För många kort är det nästan omöjligt men för vissa kan de förmodligen bara gå upp i längden. Jag har ännu inte passat något fetch online och ser inte att jag kommer göra det i framtiden, trots att Bloodstained snart är nere på 2 tix.


4-Boostersealed är också solid Ev, speciellt Therosblock just nu. Jag är personligen inget fan av formatet, men om du gillar det, go nuts.

2.) Undvik events med dålig EV.

Undvik Kub, 4322 drafter, Release events, Prereleases, Fowl Play gimmick events etc, 2.manna constructed, 8-manna constrcuted (Fast dessa kan vara bra om du behöver de sista QP:sen till en Mocs)

Jag känner att jag måste nämna Release events då de en gång i tiden var jättebra EV. En egenhet är dock att de endast går att joina med tickets, inte packs. På sistone har packpriserna blivit mycket lägre så priserna du vinner har minskat ordentligt i värde. Lägg till detta att priserna DESSUTOM har försämrats sedan tidigare så är detta inte längre köer du bör spela. Det sista settet där Release Events var en bra deal var förmodligen Avacyn Restored.

Silent Departure

Ett annat specialfall är Flashbackdrafts. De varierar väldigt mycket från sett till sett beroende på vilken value det är i packsen. En regel som dock gäller och som kommer behandlas ytterligare i punkten nedan är att du inte bör sälja några kort du öppnat efter flashbacken är inne på sin 3:e dag, då är det utför utan istället vänta ett par månader. Min egen tumregel är att jag väntar med att sälja korten tills draftformatet blir announcat igen.


3.) Sälj inga kort när settet kortet är från draftas som mest.

Desecration Demon

Just nu säljer jag inga Khans-kort jag öppnar i drafter. Den enkla förklaringen är att alla andra draftare gör det för att kunna hoppa in i nästa. Istället säljer jag nu kort från therosblocket och M15 jag har över och inte behöver till mina standardlekar.

Ta som exempel Desecration Demon


Click

Jämför priset på 0.2 tix jan 2003 med det på 5 tix i jan 2004.

Man kan argumentera för att Desecration Demon inte hade något hem under sin första tidsperiod i standard, men prisskillnaden är ändå slående. Jämför dock med Elspeth, ett kort som aldrig varit underskattat.

Click

Detta gäller inta bara höstsett, kolla på Courser of Kruphix

http://www.mtggoldfish.com/price/Born+of+the+Gods/Courser+of+Kruphix#online

Sigarda, Host of Herons


Alla kort är unika och det finns kort som avviker, exempelvis peakade Sigarda, Host of Herons precis när Return to Ravnica kom, p.g.a SelesnyaGuildet kom just då, och det gäller att vara vaksam på sådana saker. Men vad jag har funnit är:

Kort peakar när de inte draftas längre och fortfarande är standardlegala med en peak runt februari året de roterar ut för att sedan snabbt sjunka för att i de flesta fall aldrig återhämta sig. Ibland kan peaken ske någon eller några månader tidigare och det beror ofta på om det är en StandardProtour tidigt på året.

Ta ett kort som Siege Rhino som du får 2 tickets för nu om du har tur. jag tror att det kortet mycket väl kan bli värt uppemot 10 tickets om ett år.

4. När kort är på väg att rotera ut sjunkar de i ganska god tid innan rotation.

Ett typexemepl är Jace, Architecht of Thought som är ospelbar i modern. han började sjunka väldigt tidigt 2004 och sjönk under 20 tix väldigt fort. Detta trots att han var legal ända tills oktober.

5. Ibland blir kort hypade när en ny lek kommer (Glittering Wish, Ral Zarek) och det blir upp dig att avgöra om hypen är riktig eller inte. Marknaden rör sig mycket snabbare online så du måste agera snabbt.

6. Foilade mythics är värda mycket mer online än i verkligheten. Vanliga rarefoils är värda mindre. då det är betydligt mindre folk som "pimpar" online. (Med tanke på hur foilsen ser ut online är det inte svårt att förstå)

Hooded Hydra

Detta innebär exemeplvis att en foilad Hooded Hydra är värd 3 ggr så mycket som en Foilad Polluted Delta.

7. Var inte rädd för att sälja precis innan ett maximum, det är ibland värt att förlora lite value än att inte få någonting för korten.

Ex: Angel of Glorys Rise hade en liten plats i solen våren 2013 men hypen dog ut. Jag väntade för länge med att sälja och har fortfarande 8 st i min collection online som är värda endast några cent st.

Angel of Glory


8. Hitta rätt botar att sälja till och köpa av. Denna är viktig. teoretiskt sett skulle jagbkunna leta igenom clasiifields efter den perfekta dealen, men det vore väldigt oekonomiskt i tid. Istället har jag hittat några favoritbottar som jag oftast använder och kan rekommendera.

Goatbots. Av spelare, för spelare. Väldigt liten skillnad mellan köp och säljpris på det mesta. Du hittar priser på www.goatbots.com De har på sistone även börjat sälja boosters till Flashbackdrafter, vilket har varit väldigt ekonomiskt.

mtgowikiprice.com En kedja med botar som listar vad de ger och vill ha för singelkort och booster. Är ibland bättre än goatbots, ibland sämre, men de köper och säljer även gamla kort till skillnad från getterna.

Vintagecardbot: Ger nästan alltid mest för dina Mocspromos.


9. Köp ingenting i den integrerade butiken.

Du hittar det nästan alltid billigare i Classifields. Dessutom tillkommer skatt. Vid Prerelase måste du handla i butiken, men å andra sidan rekommenderar jag att du inte spelar prereleaser.

10. Joina aldrig med tickets i drafter förutom när packsen inte går att skaffa för mindre än 12 tix.

Detta är en vanlig fälla. Packs går att hitta nästan överallt för långt under 4 tix, som är butikspriset. Jag har dock förra året joinat Tempestblock och Zendikarblockdrafter med tix, då de för tillfället krävde produkt som kostade mer än 12 tix.

Verdant Catacombs

11. Skaffa dig "mtgopolare" som du kan låna av och låna ut till. Metat online ändrar sig snabbt och det kan bli kostsamt och drygt att skaffa en Nissa Worldwaker till sin bräda för att se den sjunka med 3-4 tix till nästa vecka. Att ha personer att kunna låna av är guld, precis som i verkligheten. Precis som i verkligheten vill du inte vara en sådan som bara lånar av folk och aldrig lånar ut själv, då tröttnar folk ganska snabbt på att låna ut till dig. Du kanske redan har polare som spelar på mtgo, annrs kan man få en del bara genom att vara civiliserad och en bra förlorare, kanske diskutera matchups efter duellen etc. Detta har förvisso minskat i.o.m v4, då folk generellt chattar mindre.


Hur kommer man igång då? Någon har kanske undrat: Hur ska jag kunna joina nya drafter/dailys om jag inte ska sälja den där Siege Rhinon eller Dig Through timen jag precis fick i min draft? Svaret är att du måste ha ett startkapital. Du bör sätta undan en ca 200 tix till att spela drafter och dailys med och kan förhoppningsvis klara dig tills priserna på korten du har rippat har stigit avsevärt. För Khanskort skulle jag minst vänta tills september nästa år. I början kommer du att få spela många dailys. Försök spela alla Momir dailys du kan och skaffa även en pauperlek.

Dessa 200 tix ger dig också skydd mot downswings i dailys, ibland kan man ha en lucka på 4 dailys där man inte cashar.


Slutord: Detta är egentligen bara genvägar som ska få dig att kunna ägna dig åt att spela detta otroligt roliga spel gratis. Det kan kännas som ett grindande att hålla på med allt det här, men när man väl fått in rutinerna kräver det minimal ansträngning. Jag skulle hinna sköta allt mitt tradande när jag väntar på min nästa runda i dailyn eller draften.



Här kommer länkar jag lagt upp i artikeln (och några till) sammanställda

http://www.goatbots.com (Bästa boten online IMO)

http://www.mtggoldfish.com Här hittar du prishistorik för kort. Du kan även se vilka kort som är på väg upp eller ner.

http://mtgowikiprice.com Hitta den boten som ger mest av ett stort urval av botar.

http://magic.wizards.com/en/game-info/products/magic-online

Här hittar du info om Flashbackdrafts, mocspromos etc. Uppdateras på onsdagar.

 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

Jolly_roger

SM-VINNARE 2014
DOMMER L1
Växjö
Det verkar som Momir dailys tas bort eftersom de försvunnit från listan över daily events i.om dagens artikel

Click

Dumpade min avatar omedelbart för 9 tickets, kan köpa tillbaka den billigare senare om den här ändringen stämmer.

22:10:28, 11/2 -15
DIProgan

MEDLEM
Bornholms regionskommune
Jolly_roger skrev 12:20, 5/2 -15 Låter spännande, har du lust att berätta mer?

Laddade kontinuerligt ner de prislistor som finns och stoppade i en databas. När sedan stora prisförändringar skedde visste jag det direkt och kunde sälja eller köpa av bottarna som inte var snabba nog med att förändra sina priser.

En rolig detalj är att botnätverk så som suprnova regelbundet la ut slumpmässiga fake-priser på några få kort. Förmodat för att hindra sådant här men det gick att programmera runt.

19:57:21, 10/2 -15
Opdateret: 20:04:52, 10/2 -15
mrHayd

MEDLEM
Bandhagen
Mycket bra grejer, många som jag försöker applicera. Det största problemet är dock att momir och pauper daily events bara är på helger och dessutom på halvdana tider, det sätter verkligen käppar i hjulet...

14:25:25, 5/2 -15
Jolly_roger

SM-VINNARE 2014
DOMMER L1
Växjö
Låter spännande, har du lust att berätta mer?

12:20:06, 5/2 -15
DIProgan

MEDLEM
Bornholms regionskommune
Mitt sätt att gå infinite när jag fortfarande spelade var genom att hålla koll på marknaden med egentillverkade program.

12:18:47, 5/2 -15
Opdateret: 12:19:14, 5/2 -15
Neowulf

MEDLEM
Göteborg
Tack för bra artikel med intressanta tips! Vintagecardbot verkar ha gått och dött dock? Hittar inte på Trade-fliken, och går ej heller att lägga till som Buddy.

14:45:22, 1/2 -15
Jolly_roger

SM-VINNARE 2014
DOMMER L1
Växjö
På forumet under Magic online/Köp/Sälj/Byt

20:55:45, 28/1 -15
Mauan

MEDLEM
Åkarp
Bra artikel.

Vet du vart här på SVM jag kan hitta någon som vill sälja tix till MTGO?

13:51:36, 28/1 -15
mabe

MEDLEM
Västerås
Intressant! Tack!

23:00:58, 27/1 -15
Jolly_roger

SM-VINNARE 2014
DOMMER L1
Växjö
TTA: Jag har funderat på det och undvikit att göra det eftersom jag ändå får en massa rares från mina drafter, men jag kan definitivt se att det är en god ide.

En sak som jag dock ofta gör är att när jag får delar av tickets över efter en trade, så köper jag en någtra billiga spekulativa rares för dem, ex Prognostic Sphinx och Howl of the Horde eftersom de kostar en spottstyver.

För de mesta blir de inte värda någonting men de gånger de blir värda någonting fick du i princip ticketsen gratis, för du hade ingen nytta av döda farktioner av tickets hos botarna ändå.

Frozen: Hoppsan.

19:31:29, 27/1 -15
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Kanon!

18:50:01, 27/1 -15
frozen

DOMMER L1
Danderyd
Årtalen i artikeln verkar ha tappat ett decennium. Inte var Desecration Demon värd särskilt mycket år 2004?

17:12:04, 27/1 -15
TTA

MEDLEM
Borås
Bra artikel! Köper du även upp massa rares som Siege Rhino och Fetchar eller kortspekulerar du inte på det sättet? Gjorde det själv lite förr, men har inte tiden nu. Köpte te x upp en hel del Scalding Tarns när de kosta runt 10-12 men svårigheten är ju när man ska sälja. Ofta väntar man inte tillräckligt länge och nöjer sig när de står i 16-18.

16:04:21, 27/1 -15
Jolly_roger

SM-VINNARE 2014
DOMMER L1
Växjö
Tack för alla kommentarer!

Pinkros:
1. Du kan hitta den för 11 tickets i botar.

http://mtgowikiprice.com/card/van/121/avatar-momir-vig-simic-visionary-alt

2. Vet inte om jag förstår frågan rätt, men om du ställer upp i Dailys, förvänta dig hårt motstånd med tier 1-lekar. En subptimal burnlek är nog inte rätt väg att gå tyvärr.

22:43:13, 26/1 -15
Opdateret: 16:09:42, 27/1 -15
Pinkros

MEDLEM
Angered
Jag har precis börjat med MODO, så denna artikel var precis perfekt!

Men, jag har två frågor som inte innefattas:

1. Hur får man smidigast tag på en Momir-avatar för Momir Basic? Genom att köpa den lillasnordyra lådan i store:n, eller kan man hitta den för billigare penning någon annanstans? (Bots:en verkar dock ha otroligt låg tillgång på den.)

2. Är de preconnade Legacyllekarna värt ännu? Tänker främst på Burnleken, då.

22:30:20, 26/1 -15
Bjorn

MEDLEM
Linköping
Mycket bra artikel!

16:18:56, 26/1 -15
diji

MEDLEM
Skövde
Hade vart sköj om man kunde mötas via webcam ist :-) #Billigare

11:37:11, 26/1 -15
Truck

STANDARDKUNGEN 2008
REDAKTøR
ÆRESMEDLEM
Viken
nice!

08:53:22, 26/1 -15
Shamaatae

MEDLEM
Karlskrona
riktigt bra artikel! vikten av startkapital och att inte sälja under draft av settet är de två största punkterna enligt mig, EV finns det 1000 artiklar om online.

22:30:07, 25/1 -15
Ice_Age

MEDLEM
Umeå
Trevlig artikel för oss som inte är så insatta!

22:13:09, 25/1 -15
  Outlaws of Thunder Junction Bliv fri for reklamen? Bliv Gullmedlem!