Magic the Gathering
Magic the Gathering2920 medlemmer 0 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1895 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Drafts
Veckans profil: Hall of Famer Raphaël Levy!
Via svenskamagic.com

Veckans profil och intervjuoffer är en kampsportande fransos som sannolikt besökt flest Pro Tours av alla genom tiderna. För de som följt Touren lite längre än tiden för obligatorisk skolgång i Sverige, 9 år, så är nu svaret alldeles uppenbart vem det handlar om! Raph är en icke-fuskande fransos som bland annat spelat svenska nationals, startat en Jiu-Jitsutidning och spelat över 80 Pro Tours i rad!

af Sajkobeer
21:13, 19/11 -14
läst 6627 ggr.
Udskriv artikel
16 kommentarer

Hej Raphaël, tack för att du ställer upp på en intervju. Var vänlig och introducera dig själv lite kort för våra läsare. Även om du är en levande institution på Pro Touren är det alltid någon som inte vet vem du är.
Jag är RafaëI Levy, Magic Hall of Famer från Frankrike. Jag började lira när jag var tolv eller tretton år, så cirka 20 år sedan. En vän berättade för mig vad han spenderade alla sina veckopengar på och på den vägen är det. Jag blev nyfiken och fastnade direkt. Sedan dess kan man säga att spelet varit en stor del av mitt liv. Det har följt mig vartän jag rört mig samt oavsett hur jag själv har utvecklats. Det har hängt med mig överallt, i alla städer jag bott, under studietiden och hängt med mig i privatlivet.
Förutom Magic så tränar jag Brasilian Jiu-Jitsu och försöker hålla mig i så god form som möjligt. För att hålla sig intellektuellt på topp så behöver kroppen fysisk träning också. Magic är inte direkt ett bra sätt att hålla sig i god form, så jag försöker balansera det hela med lite kampsport. Numera ger jag även ut en tidning om Brazilian Jiu-Jitsu i Frankrike, tidningen heter Jits Magazine.

1. Var du tävlingsinriktad i början, eller var det mer casual som gällde som tolvårigt kid?
Jag har alltid varit väldigt tävligsinriktad. Innan jag började med Magic så spelade jag mycket schack. Att bli bäst var ungefär det enda jag brydde mig om när det gällde schack, även om jag inte hann någ särskilt höga nivåer i det spelet. Magic däremot lät mig rätt fort regelbundet vinna mot äldre spelare, något som jag givetvis älskade.

2. Vissa säger att Magicspelare aldrig slutar, vissa tar bara långa pauser. Vad anser du?
Jag känner flera spelare som brukade spela massor men som verkligen har slutat för alltid. Men jag vet att de kommer reservera en liten plats i sina hjärtan för Magic för all framtid. Jag vet bara att sålänge som jag gillar att tävla och trivs på Touren så kommer jag fortsätta att spela.

3. Vad är du mest stolt över att du uppnått inom Magic?
Det är tre saker som jag är mest stolt över. Kronologiskt så blir det:
1. Min första GP-vinst i Lyon 98. Du har ingen aning om hur stolt jag var att visa alla att jag som liten kid verkligen kunde lira.
2. 2006 när jag blev invald i Hall of Fame inför alla vänner och släktingar på hemmaplan i Frankrike är ett mycket kärt minne såklart.
3. Men det jag är allra mest stolt över är att vinna World Magic Cup med det franska landslaget 2013. Jag har alltid saknat en VM-titel och där dök den äntligen upp. Jag har ju fortfarande inte vunnit en Pro Tour så det är nästa målsättning jag har.

4. Vad är din relation till Sverige? Du har teamat på touren med Jorstedt och spelat svenska nationals, 2006 var det va? Vad är anledningen till detta?
Jag flyttade till Sverige 2005. Jag var färdig med mina studier och behövde komma iväg från Frankrike ett tag bara. Jag bodde i Göteborg lite mer än ett år, ständigt flyttandes från ställe till ställe. Tror inte ni har en aning hur svårt det är att fixa en egen lägenhet i Sverige som utlänning. Först så bodde jag i Dolmens kök. Jag skämtar inte, bodde bokstavligen 2m från hans kylskåp! Som du vet så använder den snubben kylskåpet en hel del... ;)
Sedan efter ett par månader så tog jag över en lägenhet från en kompis som lämnade stan ett par månader. Till slut så bodde jag i Olle Rådes gamla lägenhet under tiden han pluggade i Malmö. Mattias Jorstedt som jag kände sedan tidigare hjälpte mig massor när jag behövde det. Jag kan aldrig tacka Mattias tillräckligt för allt han gjort för mig. Flyttade tillbaka till Frankrike 2007 av personliga skäl. Jag gillade verkligen tiden i Sverige, spelade mycket Magic på Backstab med några rättså okända spelare vid den tiden: Kenny Öberg, Denniz Rachid, Per Nyström. Inte så konstigt att jag tyckte nivån där var hög!
Jag spelade även svenska nationals 2006, konstigt nog när jag var fortfarande i contention i slutet av swissen så mötte jag Gadiel Szleifer vars mamma har svenskt medborgarskap.
Min svenska är ganska okej jag försöker öva den med Joel Larsson, Denniz eller Kenny när jag kan. (Reds. Anm. Hela intervjun har genomförts på engelska och översatts till svenska av Sajkobeer, denna kursiva del har Levy själv framfört på svenska och är alltså helt oöveratt.)

5. Vissa svenskar brukar ibland skämta att "Alla fransoser fuskar, förutom Raphaël Levy. " Hur reagerar du när du hör detta?
För riktigt länge sedan alltså på 90-talet, så hade fransoserna riktigt dåligt rykte internationellt. De brukade vara ena riktiga mästare på power gaming och andra väldigt tveksamma saker. Jag skulle inte vilja påstå att alla franska spelare fuskade men jag vet att det finns någon sanning bakom uttalandet. Ingen rök utan eld etc. Jag är också stolt och glad över att jag aldrig sysslat med sådant. Så jag bryr mig verkligen inte när folk säger så, även om det syftar till något som gällde för väldigt länge sedan. (Reds. Anm. igen, det Raphaël säger stämmer tvärr väldigt bra. Runt 1995 hade faktist Frankrike t.o.m. en egen banlista för DCI-sanktionerat spel, som helt enkelt innehöll alla kort som manipulerade översta kortet i libraryt. Detta för att förebygga fusk på ett tidigt stadium. Yes det innebär att Sindbad varit bannad i Vintage i Frankrike!)

6. Hur länge ska du hålla på och grinda på Touren? Pro Tour nummer 100 är ju snart här och du har nu spelat, är det 84 stycken i rad och 85 stycken totalt?
Stämmer, jag spelade i Paris 97 kvalade inte till New York som var PTn efter. Kvalade dock till nästa igen som var VM-PTn det året. Jag har sedan dess spelat alla Pro Tours i rad från VM i Seattle i augusti 1997 .

Coolt, ditt streak är snart dubbelt så långt som Darwin Kastles 48 i rad som började med den allra första Pro Touren i februari 1996.
Jag ser helt enkelt inte mig själv sluta med spelet. Det är alldeles för roligt att resa runt "gratis" och ha kul och tjäna pengar på kuppen. Magic är fortfarande min primära inkomstkälla. Jag hoppas verkligen att jag kan hålla streaken uppe sålänge som det bara är möjligt.

Så att du t.ex. nyligen gifte dig kommer inte påverka ditt attendance på Touren? Grattis till giftermålet förresten.
Tack. Nej, klart det inte kommer göra. Varför skulle det göra det bara för att jag är gift? Min fru gillar att resa med mig på Touren, det finns ingen anledning att sluta som jag ser det.

7. Fanns det någon tidpunkt i din karriär när du tänkte: "-Wow jag är så mycket bättre än genomsnittet. De förstår inte konceptet Tempo, kortövertag, manakurva eller så."
Ja det liknar det jag tänkte precis i början, när jag förstod hur spelet verkligen fungerade. Idag när jag känner att jag inte är på topp eller inte är i form och känner att jag inte bättre än någon annan. Så ser jag mig omkring på borden på t.ex. en GP och inser att, ja många människor har en lång väg att gå för att förbättra sitt spel...

8. Vem är den bästa svenska spelaren genom tiderna?
Jag har alltid varit imponerad av Jens Thorén. Hans attityd och sätt att tänka i förväg har alltid imponerat på mig. Det har varit massor av bra spelare från Sverige på Touren men jag antar att Solemn Simulacrum var bäst av dem alla.

9. Hur gillar du att numera är alla Pro Tours i blandformat med både limited och constructed?
Det har varit så ett tag nu, det introducerades i Kyoto 2009 va?. Jag gillar att man numera får drafta varje gång. Problemet är vi numera inte får så mycket tid att förbereda oss till 100% inför Touren. Att setet släpps bara två veckor i förväg begränsar verkligen möjligheten att träna draft innan PTn. Det kräver massor av logistiskt arbete att få åtminstone tio provdrafter innan PTn. Jag draftade t.ex. bara sex gånger innan PT Khans på Hawaii.

10. Nyligen annonserades att i framtiden finns det inga core sets och att Standard kommer rotera oftare. Vad är dina tankar kring detta?
Jag gillar tanken med fler set och fler nya kort och fler mekaniker och innovationer. Jag gillar inte att spela samma format igen och igen och igen. Så det är verkligen en god nyhet.

11. Vilket är det bästa stället för att hålla en PT eller GP?
Jag har varit på Hawaii fyra gånger nu och jag måste säga att jag gillar det bättre och bättre. Att hänga på en perfekt strand före och efter turneringen är ett stort plus.

12. Vem är den allra bästa du någonsin mött?
Jag tror jag har mött Kai Budde elva gånger. Mitt record mot honom är 1-10. Är han bra? JA. Är han bättre än de flesta? Absolut. Han slutade efter PT Kobe 2004 tror jag? Precis efter jag till slut äntligen vann över honom....

13. Vad är den stora skillnaden på GPs och PTs gentemot Magic Online förutom tävlingsmomentet?
Jag spelar nästan aldrig på Magic Online. Av någon anledning så när man tar en liten chansning och förlorar i finalen på en 8-4 i Magic Online så är det relativt mycket mer frustrerande och tiltande än att förlora en Pro Tour-match, nästan oavsett hur mycket som står på spel i PTn. Jag tror att innerst inne om du är en riktig tävlingsmänniska så spelar det egentligen inte någon roll hur mycket som står på spel eller var du tävlar.

14. Finns det någon lek som du är mer stolt över att ha designat än alla andra?
Det finns ett par lekar som jag är stolt över, de flesta av dem innehåller åtminstone 16 forests. Den första är "Legion Land Loss" eller LLL om du så vill. En monogrön land destructionlek som jag använde för att vinna GP Lyon 1998. Den andra är "Bears and Wolves" en monogrön lek jag använde i World Magic Cup.

15. Du sade tidigare att det du är allra mest stolt över är att vinna World Magic Cup med Frankrike. Är det roligare att vinna som lag än individuellt?
Det är väldigt olika. När du vinner individuellt är det svårt att dela känslan med andra. De är glada för din skull, men till en viss gräns. När du vinner i lag så är det alltid någon som finns till hands för ytterligare en high five.

16. Finns det fortfarande fuskare på Touren? Varför slutade Japanerna plötsligt att dominera för bara några år sedan? Har du några tankar att dela om Wafo-Tapa/Matignon-skandalen med "The God Book"?
Jag trodde att fusket inte var så utbrett men den senaste tidens avslöjanden har visat att jag hade fel skulle jag vilja säga. Jag antar att jag måste vara mer försiktig framöver. (Reds. Anm. återigen Levy är här väldigt diplomatisk utan att peka finger på någon specifik spelare eller händelse. Men avslöjandena av fusket på sistone med Jared Boettcher och Alex Bertoncini och deras avstängningar är rimligen det som Levy syftar på).

17. Spelet har nu funnits i 21 år. Kommer Magic finnas kvar när ytterligare 21 år har passerat?
Det är svårt att förutse en nedgång för ett spel som har växt så konsistent de senaste 20 åren. Jag tror spelet är här för att stanna på riktigt.

18. Föredrar du ELO-rating eller Planeswalker Points.
Tror inte jag någonsin brytt mig om någon av dem faktiskt.

Tack för att du tog dig tiden att svara på våra frågor!
Tack själv.

 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

Sparkcaster

MEDLEM
Västerås
Raph var/är en av de trevligaste magicspelare jag någonsin träffat.

11:15:19, 29/11 -14
Slanfan

ÆRESMEDLEM
Hägersten
grymt!!!

22:41:51, 24/11 -14
Balthazar

MEDLEM
Upplands väsby

#20 PT Points Yearly
#17 PWP Seasonal
#17 PWP Lifetime
*Like!*

23:27:39, 23/11 -14
cjva

MEDLEM
Göteborg
Go artikel! Som alltid!

19:46:44, 22/11 -14
Frashannes

MEDLEM
Västerås
Mycket trevlig läsning.

18:05:31, 21/11 -14
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Kalas!

17:17:12, 21/11 -14
Covenant666

MEDLEM
Lund
Trevligt, trevligt!

14:20:04, 21/11 -14
Quadman

DOMMER L1
Oxie
Hederssvensken!

10:33:01, 21/11 -14
Hoben

DOMMER L1
Lund
Najs!
Lite kortare svar än jag hade hoppats på, men det har ju med intervjuobjektet att göra och inte skribenten, vilken skall hyllas :)

07:51:29, 21/11 -14
Placebo_Blue

MEDLEM
Göteborg
Götte! Föreslår en följdintervju med fokus på tiden i Göttlabörg!

21:39:29, 20/11 -14
ember

REDAKTøR
Limmared
Mycket trevligt, som vanligt. Stort tack för intervjun!

12:26:02, 20/11 -14
moogie

MEDLEM
Höllviken
Trevlig torsdagsläsning! Tack

11:39:34, 20/11 -14
nargluj

MEDLEM
Älvängen
Strålande!

11:00:26, 20/11 -14
Pinkros

MEDLEM
Angered
Najs intervju! Mycket trevlig läsning. ^^

10:56:46, 20/11 -14
toothpick_jack

MEDLEM
Uppsala
Raph har signerat ett playset Brainstorm och Lightning Bolt till mig. Makes no sense, men jag är glad att ha dem <3

10:19:21, 20/11 -14
Beakid

ADMIN
REDAKTøR
MODERATOR
GULDMEDLEM
Lyckeby
Heja Raph!

09:52:39, 20/11 -14
  Outlaws of Thunder Junction Bliv fri for reklamen? Bliv Gullmedlem!