Magic the Gathering
Magic the Gathering2920 medlemmer 0 online

Brugernavn:

Password:


Bliv medlem
Glemt password?

Søg DanskMagic
Søg kort:

Søg medlem:

Søg by:
Søg i forummet:

Søg regler:

Søg deck:
Artikler Diverse | Deckanalyse | Strategi | Casual | Deckdoktor | Turnering | Anmeldelse | Drafts | DaM | Judge

Velkommen til DanskMagics artikler. Her finder du mange interessante og sjove artikler omhandlende alle forskellige formater indenfor Magic. Dyk ned i vores arkiv.
Vil du selv skrive en artikel? Vi publicerer og belønner! Klik på linket nederst, så ser vores redaktion artiklen, og de vil herefter afgøre om den vil blive publiceret eller ej.
Vil du måske bidrage med et deck som trænger til en forbedring til vores artikelserie Deckdoktoren? Anvend denne formular!

Tilføj artikel

1895 Artikler
sorter efter: Dato - navn - artikeltype - Forfatter

 

Diverse
Khans of Tarkir preview: Det beste i livet
Via norskemagic.com

Det beste er livet er gratis. Det er fordi du tar det fra dine døde fiender.

af Romadeus
21:38, 3/9 -14
läst 2737 ggr.
Udskriv artikel
6 kommentarer

Uncommons har en helt spesiell rolle i draft. Rares og mythics er beregnet på å åpnes sjeldent, og kan derfor være temmelig mektige uten at det forstyrrer formatet for mye. Commons er beregnet på åpnes hele tiden, og må derfor være noe begrenset for ikke å dominere formatet. Alle som har draftet Urza's Saga kjenner til dette problemet – Wizards vil nok aldri trykke Pestilence som common noensinne igjen.

Uncommons har litt mer pusterom. De kan være streite, sære, forferdelig svake eller temmelig mektige uten at folk bryr seg noe særlig. De dukker ikke opp ofte nok til å være dominerende, men de er vanlige nok til at du kan forvente å få tak i dem en gang iblant. Dette gjør det mulig for Wizards å gjøre dem til hjørnesteiner i draft-arketyper som godt kan være litt utenom det vanlige. «Draft-around-me uncommons» kalles de, og det er et slikt kort vi skal se på i dag.
Burning Vengeance

Tanken er at du kan plukke opp ett av disse kortene i draftens første eller andre pakke og så bygge decken din rundt det. La oss si at du drafter trippel Innistrad. Du starter friskt med en Devil's Play som førstevalg, etterfulgt av en Silent Departure. Så får du tilsendt en ellers kjedelig pakke med en Burning Vengeance i, og plutselig har du muligheten til å fokusere på en veldig konkret plan. Du vil nå ha flest mulig flashback spells, og alle eksemplarer av Think Twice og Runic Repetition stiger brått noen hakk i verdi.

For nye spillere er dette en måte å gi draften fokus på; du kjenner kanskje ikke de forskjellige arketypene i formatet, men nå kan de danne seg helt naturlig. For mer erfarne spillere er det å bygge fokuserte, synergibaserte decks en interessant avveksling fra de arketypene som avhenger mer av kortenes individuelle styrke.

Disse kortene er ofte bygd rundt settets tema eller sentrale mekanismer på en eller annen måte; Spider Spawning, Crackling Perimeter og Astral Slide er gode eksempler på det. Andre er bygd for å ha bredere appell. Såkalte tribal lords og anthems er ikke bare gode i draft; de kan blandes med kort fra andre sett og være utgangspunkt for temadecks i alle slags formater. Rage Forger, Diregraf Captain og Favorable Winds er alle spillbare utenfor sine respektive draft- og block-format.

Slike kort er populære å bygge decks rund, spesielt casual decks, siden de er enkle å få tak i og gir deg et tydelig fokus. Hvis du tar utgangspunkt i et kort som Thornbite Staff, Ajani's Pridemate eller Strength from the Fallen er det mye enklere å sortere vekk de kortene som ikke passer inn.

Dagens preview-kort er altså en slik «build-around-me uncommon». Du kan plukke den opp tidlig i draften og drafte rundt den, eller med litt flaks plukke den opp senere hvis du tilfeldigvis har endt opp med en deck som den passer i. Den er altså ikke like smal som for eksempel Strength from the Fallen, som krever en veldig spesifikk deck for å være god, men den liker helt klart å ha den rette banden rundt seg.

Kortet gjør også, etter min mening, en vidunderlig jobb med å representere settets tema; feidende klaner som kniver om ressurser i en krigsherjet ødemark. Tenk deg en scene fra et typisk raid: Du rir i spissen for dine beste krigere mot en fiendtlig krigerleir. Dere har klart å komme uforvarende på dem, og nå løper de febrilsk rundt etter våpen og hester mens dere stormer mot dem i formasjon. Bueskytterne deres klarer å sende avgårde en håndfull piler før dere braser inn i dem, men bortsett fra et par skrammer holder rustningen din deg trygg. Noen skarve minutter senere er krigerne deres spredd for alle vinder mens dine egne krigere deler byttet mellom seg. Hester, utrustning, proviant og verdisaker blir, etter litt kiving og krangel, samlet sammen og fordelt før dere vender tilbake i triumf.

Dette er, som kjent, det beste i livet.



Hvordan samler du alt dette på ett kort?

Spoiler:





Hvor skal vi begynne? La oss starte med det mest åpenbare: En anthem-effekt i en farge som vanligvis ikke får det. Å betale fire mana for +1/+0 er helt klart litt i overkant, men det er heldigvis bare kremen på kaka. Den virkelige uttellingen får du når krigerne dine bryter gjennom fiendens linjer. Det er for lengst etablert at et kort er verdt langt mer enn ett liv, og her kan du trekke opptil flere kort i runden hvis du har mannskapet til det. Hvis du allerede ligger bakpå vil det være et problem, men ikke umulig. Hvis du har én warrior med en evasion-evne, for eksempel flying, kan de andre gubbene dine holde deg i live mens du trekker deg inn i flere land, gubber og svar på hva du enn sliter med.

Den virkelige fordelen dette kortet tilbyr er evnen til å holde på et forsprang. Kontrolldecks overlever vanligvis på sin evne til å ta noen slag i begynnelsen og holde seg i live med spot removal før de rydder bordet med en sweeper og så bruker card draw til å holde seg ovenpå mens den aggressive decken spiller seg tom for kort og mister fremdriften. Hvis du får ut Raider's Spoils har de derfor et alvorlig problem. Plutselig er hvert eneste dyr du spiller en potensiell Dark Confidant, og så lenge du får angrepet iblant vil du kunne fylle bordet med nye trusler hver gang kontrolldecken har tatt hånd om de gamle. Det vil bli vanskeligere å finne pusterom til å spille Divinations, sweepers vil ikke gi samme grad av card advantage som før, og spot removal risikerer å bli card disadvantage.

Archetype of AggressionMot aggro og midrange vil det være vanskeligere å oppnå det påkrevde forspranget i utgangspunktet, men slett ikke umulig; du vil tross alt bygge decken din med nettopp det i tankene. Her vil anthem-effekten bli mer relevant, både siden den hjelper deg å race og og fordi den gjør det lettere å komme forbi Sylvan Caryatids og andre slitsomme blockere.

I limited kan du ikke bygge decken din slik du vil, noe som gjør Raider's Spoils til et kort med høy varians. Noen ganger vil det være det beste kortet i poolen din; andre ganger er det en overpriset anthem-effekt og ikke noe mer. I sealed deck er det ren bingo; hvis du åpner Raider's Spoils er det bare å telle krigerne sine og vurdere belønning mot risiko. Selv ville jeg vurdert å spille det hvis jeg hadde minst fire warriors, men det kommer veldig an på resten av kortene. Hvis du for eksempel plukker opp noen gode kort som lager tokens er det langt mer fristende å spille det for +1/+0-effekten..

I draft har Raider's Spoils langt større potensiale. Khans ser ut til å ha et greit utvalg av warriors allerede, så hvis du plukker opp Spoils tidlig og deretter tar warriors aggressivt burde det være fullstendig realistisk å plukke opp seks, syv eller flere. Alle slags effekter som hindrer motspilleren din fra å blocke blir bedre i en slik deck, så vær på utkikk etter dem. Både Mardu, Sultai og Abzan ser så langt ut til å ha grei tilgang på warriors, men følg med etter hvert som spoiler-sesongen fortsetter; det er fullt mulig at en klan vil utmerke seg.

Siden vi foreløpig kjenner såpass få kort er det vanskelig å forutsi hvordan en potensiell Raider deck vil se ut, men vi kan se litt på hva vi har. Det første og mest åpenbare kortet er Obelisk of Urd. Du kan spille det uansett hvilke farger du ender opp i, effekten er svært mektig og du kan begrense manakostnaden ved å tappe gubber. Bare vær forsiktig med timingen; hvis du tapper deg ut på feil tidspunkt kan du gi motspilleren din akkurat det pusterommet han trenger for å finne et svar.

Den mest åpenbare fargen å alliere seg med er rød; rødt har allerede mange warriors og et godt utvalg i burn og falter-effekter som lar deg komme fordi forsvarere. En kurve bestående av Foundry Street Denizen, Borderland Marauder, Tymaret, Archetype of Aggression, Goblin Rabblemaster og Paragon of Fierce Defiance er et godt utgangspunkt for en solid, kjapp deck. Legg spesielt merke til Archetype; å gi alle dyrene dine trample virker bra når du har Spoils i bordet.

Oreskos SwiftclawEt kanskje mer uventet fargevalg er hvit. Både Abzan og Mardu er sort/hvite, og det fins allerede flere gode krigere i disse klanene. Vi fikk faktisk to stykker i Theros; Oreskos Swiftclaw og Sightless Brawler. Begge er warriors med tre power for bare to mana, og Brawler kan i en knipe spilles på potensiell blockere. Du vil uansett spille så mange dyr som mulig med tre eller mer i power, rett og slett på grunn av grønne midrange decks. Gubber med to i power blir effektivt nøytralisert av Sylvan Caryatid og utklasset av Courser of Kruphix; Spoils lar deg trumfe Caryatid men Courser er fremdeles et problem. Dyr med tre i power kan drepe Caryatid på egen hånd, og med Spoils i bordet kan de også drepe Courser. Siden Sphinx's Revelation forsvinner vil antagelig grønn midrange være en populær arketype etter rotasjonen; å ikke være forberedt på det virker risikabelt.

Når Khans er i salg og decken skal bygges vil jeg spesielt oppfordre til å se hvilke warriors som fins til én mana. Raider's Spoils er som sagt et kort som gjør seg best når du allerede har en sterk bordposisjon; en måte å oppnå det på er å ha en aggressiv start. Foreløpig har vi tre; Foundry Street Denizen i rød, Tragic Hero i svart og Hero of Leina Tower i grønn. Sistnevnte er neppe god nok med mindre du legger inn et heroic-tema, men det er vel langt fra umulig...

Hva tenker du om Raider's Spoils? Har det en fremtid utenfor limited? Har du en deck hvor den bare vil passe perfekt? Kom på prereleasen og la meg få høre!

- Gunnar Olai


BELØNNET! Denne artikel blev belønnet med 75 kreditter . Tillykke Romadeus! Vil du også skrive for DanskMagic og få chancen for at vinde kreditter? Upload din artikel her på sitet. Kan du ikke finde ud af det, så skriv til Kran

 

Artikel-feedback


Log ind for at kommentere nyheden.

gulla

MEDLEM
Lillehammer

#10 PWP Lifetime
golem founder og cotagion clasp var sånn type kort i scars block nå var clasp et bra kort uanset men det var strategier som var veldig avhengig av kortet.blodshot trenie var det folk som draftet rudt selv om jeg aldri syns den strategien var bra. might sliver i time spiral. honden decken i kamigawa eller den exstremt kjente creatureless dampen thought fra samme set.

12:38:00, 30/9 -14
Opdateret: 12:40:35, 30/9 -14
Romadeus

DOMMER L1
Oslo
Jeg ser poenget ditt, men artikkelen var mer enn lang nok som den var. Poenget var ikke å undervise i draftstrategi, men å komme med eksempler på hvordan uncommons ofte er hjørnesteiner i synergibaserte decks.

10:58:45, 17/9 -14
gulla

MEDLEM
Lillehammer

#10 PWP Lifetime
poenget mitt er at man burde ta burning vengence uanset og du kunne laget et spenende build around dilema hvor du setter burning vengence opp mot et kjenerelt sterkere kort, artikelen blir mer lærerik av det grunet at man da i stor grad kan ta synergi over power spørsmålet som er meget spenende problem stilling. å underbygger buld around uncommens mer hen a snakke om Crackling Perimeter som jeg aldri har sett spilt.

18:28:27, 16/9 -14
Romadeus

DOMMER L1
Oslo
Jeg ble først litt overrasket over misforståelsen, men ser at det har sneket seg inn en liten skrivefeil som jeg skal rette. Poenget var at resten av pakken var kjedelig, så ikke poenget mitt skulle forstyrres av hvorvidt man egentlig burde valgt noe annet.

Angående Spider Spawning er poenget at begge kan (og bør) bygges rundt, ikke om de passer sammen eller ikke.

12:49:54, 16/9 -14
gulla

MEDLEM
Lillehammer

#10 PWP Lifetime
gunnar, dette er det værste jeg har hørt du kaller en pakke med Burning Vengeance i kjedlig, i trippel inestrad!!!!! det var den eneste decken det var vært å drafte i formatet. tror kansje det er 1 kansje 2 none rear kort i formatet jeg hadde tatt over den first pick pack 1, pluss at spider spaning gikk også inn i den decken og trengte ikke å være et annet exsempel på en annen startegi. meget skuffet over deg gunnar :(

17:54:16, 13/9 -14
Opdateret: 17:57:03, 13/9 -14
Makkaren

MEDLEM
GULDMEDLEM
Oslo

#2 PWP Seasonal
Har i lang tid hatt lyst til å bygge en fungerende warrior tribal i modern, men du åpner døren for en mulighet i standard. Og som alltid skriver du en fantastisk artikkel om kort som mange kanskje ser forbi.

Dette var en fin lesning, fortsett med dette :)

19:16:41, 8/9 -14
  Outlaws of Thunder Junction Bliv fri for reklamen? Bliv Gullmedlem!